Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Cine s-ar casatori cu o desfranata ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8410)

andreicozia 16.02.2010 16:45:29

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 212880)
:

Deci asta era dintele( sau unul dintre dinti) pe care il aveai impotriva lui :2:

Doamne ajuta!

Nooo Andrusco, ce dinte, eu nu am asa ceva, nu este vorba de asta ci de o retinere de la a crede orbeste chiar tot ce ti se serveste...sa fim seriosi, ca doar nu ne-am nascut ieri si mai cunoastem si noi cum se creaza imaginile atragatoare...
Cind esti rezervat in privinta imaginilor "idilice" care sunt fluturate in fata ta atunci intradevar dai dovada de maturitate in gindire!

AndruscaCIM 16.02.2010 16:48:08

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 212894)
Nooo Andrusco, ce dinte, eu nu am asa ceva, nu este vorba de asta ci de o retinere de la a crede orbeste chiar tot ce ti se serveste...sa fim seriosi, ca doar nu ne-am nascut ieri si mai cunoastem si noi cum se creaza imaginile atragatoare...
Cind esti rezervat in privinta imaginilor "idilice" care sunt fluturate in fata ta atunci intradevar dai dovada de maturitate in gindire!

Inteleg, vorba vine...dinte, unul din motive, sa zicem....

Da, sa ne ajute si sa ne lumineze Dumnezeu mintea, sa putem face asta!

iana 16.02.2010 16:59:45

"...Cu acelasi scop a amintit si de Rut si Rahav, una de alt neam, iar alta o desfranata, ca sa afli ca Iisus a venit sa dezlege toate pacatele noastre. Ca a venit ca doctor, nu ca judecator. Dupa cum stramosii lui Iisus s-au casatorit cu femei desfranate, tot asa si Dumnezeu S-a unit cu firea omeneasca cea desfranata. .... Nu-i cu putinta, da, nu-i cu putinta sa te socoti virtuos sau pacatos, stralucit sau neinsemnat, pe temeiul virtutii sau viciului stramosilor tai; iar daca e nevoie, am sa spun ceva si mai ciudat: acela-i mai stralucit care ajunge bun fara sa aiba stramosi straluciti..."(Sf. Ioan Hrisostomul, Omilii la Matei)

Domnule ovidiu-s, nu te grabi sa dai verdicte si nu mai trata cu atata duritate, ca s-ar putea sa ranesti oamenii. Si mai grav, sa induci in mintea omului ideea ca a gresit casatorindu-se cu ea si ca daca i s-ar intampla ceva copilei ar fi din cauza mamei. Iti dai seama ce faci? Sa n-ai impresia cumva ca astfel ii vei putea ajuta, ba din contra. Sa ne deranjeze pacatele si neputintele noastre si nu cele ale aproapelui. Pe acestea sa le osandim si cu noi sa fim duri. Acest om a dat dovada de multa IUBIRE si IERTARE si pt asta este de admirat.

anna21 16.02.2010 19:15:26

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 212874)
Mai bine nu...cind este vorba de ceva care iti este indiferent si in care nu crezi si care iti provoaca negativitate gratuita, dar cind este vorba de o incredere acordata unui lucru, unui om sau unui crez este ESENTIAL sa cercetezi si sa aflii cum stau lucrurile IN REALITATE!

Din pacate Serafim Rose face parte din vastul grup de "baietei" catolici, (neo)protestanti care la un moment dat au fost dati afara din biserici pentru implicare in scandalurile monstruoase homosexuale si de pedofile..si IARSI, DIN PACATE, singurul refugiu pe care si l-au gasit(din moment ce alta meserie nu aveau) au fost arhiepiscopiile americane Ortodoxe, grecesti, rusesti si romanesti si astfel au "descoperit" ei frumusetea Ortodoxiei.
Grecii stiu sigur ca le-au cam dat cu flit, insa altii i-au mai primit pe unii dintre ei in urma promisiunii de a-si lepada vechile "obiceiuri" si da, pocainta, regret, samd

De unde-ti iei informatiile?
Tu care te lauzi ca "cercetezi" si casti ochii... te rog sa aduci surse credibile!
(Eu am citit viata lui.. care este scrisa cu mult respect.. btw, nu era catolic)

Inainte sa arunci mizerii ar trebui sa gandesti ca vorbesti despre un om cu care poate ca Dumnezeu nu va intra la judecata!
Si daca Dumnezeu Insusi nu-i va pomeni pacatele.. o facem noi? (ba mai inventam si pacate iluzorii ca sa ne alimentam ura fata de cartile lui).

Omul se cunoaste dupa roade.. Roadele par. Seraphim Rose se cunosc: a intors pe atatia la ortodoxie.
Tu te-ai gandit la roadele tale? Macar aici pe forum, un pic.. hmm?

Solveig 16.02.2010 20:06:05

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 212874)
Mai bine nu...cind este vorba de ceva care iti este indiferent si in care nu crezi si care iti provoaca negativitate gratuita, dar cind este vorba de o incredere acordata unui lucru, unui om sau unui crez este ESENTIAL sa cercetezi si sa aflii cum stau lucrurile IN REALITATE!

Din pacate Serafim Rose face parte din vastul grup de "baietei" catolici, (neo)protestanti care la un moment dat au fost dati afara din biserici pentru implicare in scandalurile monstruoase homosexuale si de pedofile..si IARSI, DIN PACATE, singurul refugiu pe care si l-au gasit(din moment ce alta meserie nu aveau) au fost arhiepiscopiile americane Ortodoxe, grecesti, rusesti si romanesti si astfel au "descoperit" ei frumusetea Ortodoxiei.
Grecii stiu sigur ca le-au cam dat cu flit, insa altii i-au mai primit pe unii dintre ei in urma promisiunii de a-si lepada vechile "obiceiuri" si da, pocainta, regret, samd

Cred ca l-ai citit bine pe Lazar Puhalo. Era corect sa precizezi sursa.

Adelinne 16.02.2010 20:28:09

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 209747)
Cati dintre noi ar putea iubi sincer o desfranata ? ... In afara de Hristos, eu nu cunosc pe nici un altul.

Am o intrebare de ce titlu acestui Thread nu este Cine s-ar casatori cu un desfranat?????
de ce prima ar fi femeia....

anna21 16.02.2010 20:35:35

Citat:

În prealabil postat de Solveig (Post 212951)
Cred ca l-ai citit bine pe Lazar Puhalo. Era corect sa precizezi sursa.

Ma indoiesc ca un preot ortodox (Lazar Puhalo) ar denigra pe par. Seraphim Rose, legandu-se de detalii din viata personala (si de dinainte de convertire!) a acestuia.. doar pentru ca nu este de acord cu vamile vazduhului (care este o invatatura ortodoxa, totusi).

andreicozia 16.02.2010 20:48:01

Citat:

În prealabil postat de Adelinne (Post 212959)
Am o intrebare de ce titlu acestui Thread nu este Cine s-ar casatori cu un desfranat?????
de ce prima ar fi femeia....

Din pacate acest aspect este neglijat si comparativ cu barbatii, foarte multe femei se casatoresc cu barbati care s-au culcat cu nenumarate femei.
Nu este cinstit, dar asta este natura acestei lumi si n-ai ce-i face!

Solveig 16.02.2010 20:49:15

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 212961)
Ma indoiesc ca un preot ortodox (Lazar Puhalo) ar denigra pe par. Seraphim Rose, legandu-se de detalii din viata personala (si de dinainte de convertire!) a acestuia.. doar pentru ca nu este de acord cu vamile vazduhului (care este o invatatura ortodoxa, totusi).

Ba chiar asa este. Lazar Puhalo a scris o Epistola despre parintele Seraphim Rose inclusa in cartea Caile Ortodoxiei contemporane. Eu nu am citit-o, doar am citit despre ea (si mi-a fost de ajuns).

AndruscaCIM 16.02.2010 20:49:33

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 212961)

Pana cand voi avea si eu ocazia sa ma documentez in privinta acestui subiect mai bine...as spune ca a prezenta detalii din viata cuiva, nu inseamna ca il denigrezi...pentru ca a denigra inseamna a interpreta diverse intr-un mod tendentios si evident, cu o nota persoanala, desi ele ar sta in cu totul si totul mod.

Din ce am vazut eu, Parintele a fost dat drept model..legat de tema in discutie, fiind aduse anumite aspecte la " suprafata"...

Acum ramane de vazut care e realitatea...

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:52:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.