Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Medicina naturista (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=860)

silverstar 28.03.2009 12:22:43

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 125307)
Siropul de conuri de brad se foloseste tot pentru tuse?

[COLOR=green]Siropul de conuri de brad se folosește în bolila aparatului respirator, în anemii, convalescentă, în perioada de primăvară și toamnă pentru pregătirea organismului la trecerea în alt anotimp. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Dar - ATENȚIE! [/COLOR]
[COLOR=green]- consumați-l în cantități foarte mici. Consultați un farmacist sau un biolog.[/COLOR]
[COLOR=green]- siropul îngrașă! Nu e glumă! Nu-l țineți la îndemâna copiilor! Pentru că este dulce și plăcut aromat este o tentație foarte mare pentru copii. [/COLOR]
[COLOR=green]- țineți cont și de răul pe care poate să-l facă, vă rog, și nu picați în capcană.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Siropul este foarte bun consumat în cantitățile prescrise.[/COLOR]

patinina34 28.03.2009 20:40:49

Ma intereseaza o anumita planta pentru cancer la ficat.
Stiti cumva care o fii acea planta?

ory 28.03.2009 22:10:05

Eu am auzit ca solutia salina face minuni la ameliorarea ficatului,in special in cancer,pentru regenerarea acestuia.Am vazut odata o emisiune foarte interesanta despre aceasta,dar a trecu mult timp de-atunci.Oricum,s-au facut experiente pe oameni,voluntari,bine-nteles,si s-au dovedit a avea rezultate surprinzatoare,rezultate bune.
Eventual a se cauta pe internet despre aceasta.
Despre planta,nu stiu...am inteles ca este la Sibiu un doctor naturist ce ofera solutii de vindecare,sau macar de stagnare a cancerului,doar prin metode naturiste,plante si alte tincturi...chiar si apa.

tigerAvalo9 28.03.2009 22:17:53

In cazul in care aveti dureri de cap urmati pasii de mai jos:
  • Nu sariti peste mese. Cateodata infometarea cauzeaza dureri de cap;
  • Bananele dau o cantitate mare de energie si chiar diminueaza durerile de cap, cand apar;Incercati sa eliminati stresul din viata voastra.
  • Faceti miscare pentru a elimina stresul si tensiunea. Puteti incerca si poziti yoga pentru a stimula si imbunatati circulatia sangelui, ducand astfel si la o diminuare a durerilor de cap;
  • Gustul dulce si catifelat este considerat foarte bun in alinarea durerilor de cap. Cand suferiti de dureri de cap consumati un produs dulce sau chiar o lingurita de zahar;
  • Laptele este foarte folositor in cazul durerilor de cap. Este de preferat a se consuma lapte de vaca, incalzit putin, imediat dupa aparitia durerilor;
  • Evitati mancarea de proasta calitate sau mancarea prajita, atunci cand va doare capul;
  • Beti multa apa;
  • Mancati legume verzi si bogate in fibre;
  • Dormiti. Un somn bun este solutia multor probleme;
  • Evitati excesul de branza, ciocolata, creme, carne de miel.
  • Mancati alimente bogate in calciu, proteine, vitamina B12, vitamina C si vitamina D;
  • Asezati-va pe podea si inchideti ochii. Tineti corpul drept si trageti aer in piept si tineti-va respiratia cateva secunde, apoi eliberati dioxidul de carbon si relaxati-va cateva secunde. Faceti acest lucru timp de 10 minute.
Remedii naturale

In cele ce urmeaza va prezentam cateva remedii impotriva durerilor de cap, pe care le puteti pregati acasa:
  • preparati o pasta din usturoi si sare mare. Adaugati aceasta pasta in lapte. Principalul ingredient curativ al acestei paste este sarea, care, find higroscopica, absoarbe fluidele din cap si diminueaza tensiunea;
  • pentru durerile de cap cauzate de raceli, beti un decoct din coriandru si zahar;
  • cateodata, durerile de cap sunt cauzate si de gaze excesive din stomac. Pentru astfel de dureri, beti un pahar de apa calduta cu o lamaie proaspata stoarsa in ea. Va va elimina si durerea de cap si gazele.
  • pisati niste scortisoara si faceti-o pasta, cu ajutorul unei cantitati reduse de apa. Aplicati-o pe cap sub forma de compresa;
  • puteti aplica si comprese cu lemn de santal, pe frunte. Acest remediu este folositor pentru indepartarea durerilor de cap pe parcursul verii;
  • tot pe parcursul verii, foarte benefic este masajul capului cu ulei de nuca de cocos;
  • pregatiti un ceai chimion, ghimbir si seminte de coriandru. Diminueaza durerea si poate fi baut la orice ora din zi;
  • eliminarea durerilor poate fi posibila si prin bai aromate prelungite;
  • uleiul de masaj este foarte bun in alinarea durerilor. Poate fi folosit foarte usor si acasa pentru vindecarea durerilor de cap;
  • dimineata devreme, imediat dupa ce v-ati trezit, luati un mar, treceti-l prin sare si mancati-l. Apoi, beti apa calduta sau lapte. Continuati asa timp de 10 zile. Acest tratament va reduce problema durerilor de cap continue;
  • uleiul de migdale este un alt remediu alternativ de a vindeca durerile de cap. Masati fruntea si muschii inferiori ai gatului.

silverstar 28.03.2009 22:27:17

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 125383)
In cazul in care aveti dureri de cap urmati pasii de mai jos:

[COLOR=green]Eu le-aș recomanda să facă, înainte de orice, o radiografie de coloană cervicală. Ani de zile am avut dureri de cap hoțești și, la un moment dat, am găsit un medic al lui Dumnezeu, un om cu răbdare care m-a pus să-i exolic cum și când mă doare capul. Radiografia a arătat că aveam spondiloză cervico-dorsală și ciocuri pe coloană și în zona toracică și așa mi s-a putut stabili o medicație corespunzătoare și tratament în stațiune de profil.[/COLOR] :43:

tigerAvalo9 28.03.2009 22:29:17

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 125384)
[COLOR=green]Eu le-aș recomanda să facă, înainte de orice, o radiografie de coloană cervicală. Ani de zile am avut dureri de cap hoțești și, la un moment dat, am găsit un medic al lui Dumnezeu, un om cu răbdare care m-a pus să-i exolic cum și când mă doare capul. Radiografia a arătat că aveam spondiloză cervico-dorsală și ciocuri pe coloană și în zona toracică și așa mi s-a putut stabili o medicație corespunzătoare și tratament în stațiune de profil.[/COLOR] :43:

Dar o tomografie nu e mult mai eficienta?

silverstar 28.03.2009 22:47:02

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 125385)
Dar o tomografie nu e mult mai eficienta?

[COLOR=green]Poate da, dar nu știu dacă prin '95 se făcea tomografie...[/COLOR] :43:

Anca-Miha 28.03.2009 23:37:58

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 125310)
[COLOR=green]Siropul de conuri de brad se folosește în bolila aparatului respirator, în anemii, convalescentă, în perioada de primăvară și toamnă pentru pregătirea organismului la trecerea în alt anotimp. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Dar - ATENȚIE! [/COLOR]
[COLOR=green]- consumați-l în cantități foarte mici. Consultați un farmacist sau un biolog.[/COLOR]
[COLOR=green]- siropul îngrașă! Nu e glumă! Nu-l țineți la îndemâna copiilor! Pentru că este dulce și plăcut aromat este o tentație foarte mare pentru copii. [/COLOR]
[COLOR=green]- țineți cont și de răul pe care poate să-l facă, vă rog, și nu picați în capcană.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Siropul este foarte bun consumat în cantitățile prescrise.[/COLOR]

Multumesc, Silvia. Imi trebuie sirop de tuse pentru nepotelul meu; el poate sa se ingrase putin, numai sa gasesc conuri. Eu am suferit toata viata mea de tuse pana cand am folosit caldura direct pe plaman, pungi cu sare sau cu apa calda, zi si noapte. De atunci, multumesc lui Dumnezeu ca nu am mai tusit. Omuletul insa merge la cresa si in contact cu ceilalti copii e tot timpul racit si are doar 1 an. De o luna are viroza si nu-i mai trece; nu stim ce sa-i mai facem; cum ramane acasa ii e mai bine; cum il ducem la cresa e iar bolnav si cu febra.

monica.miholca 28.03.2009 23:41:24

Am sa prepar si eu sirop de conuri de brad dupa reteta Antoniei. trebuie sa fie tare bun! mai demult facea tatal meu sirop din muguri de brad cu miere si propolis, dar nu mai stiu reteta, am sa o caut cand merg acasa, era foarte eficienta pentru bolile cailor respiratorii. o s-o caut si o postez. :79:

Anca-Miha 28.03.2009 23:51:05

Chiar te rog, Monica; in curand e luna mai si vom avea si muguri si conuri. Voi incerca si reteta antoniei, care pare o experta in domeniu. Multumesc si Antoniei pentru reteta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:29:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.