Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   INTREBARE....adventist (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=871)

podolski_2 25.10.2008 00:21:39

5 proorociri false au adventisti. De asta de ce nu zice nimeni? 5 nu una, 5, chiar si ellen white. ups acum or sa tipe ca arsi ca sa le aduc dovezi daca e asa.

haha pai daca asa de bine au cercetat toate lucrurile astea de ce nu le-au descoperit?
ca doar le-a zis Dumnezeu sa nu lase femeia in Biserica ca sa prooroceasca.

Dar ei sunt moderni, la fel ca ecumenisti. Ei sunt din america moderna nu indoctrinati needucati.

Needucati , sau educati adevarul e unul singur. Proorocilor mincinosi!!!!!!!

A fost foarte urat si de cel care a zis ca ei canta si ca sunt afoni. Daca asa intelegi tu frate ortodoxia mai bine du-te pe malul garlii sa prinzi pestele de aur.
Si un mut poate canta lui Dumnezeu , ca dragostea nu sta in glas ci in inima. Si la ce folos Heruvicul daca e cantat de un eretic cu glas frumos? Mai bine un preot "afon" si dedicat decat o cantare melodica ca la catolici.
Adevarul nu sta in frumusetea cantarilor!

podolski_2 25.10.2008 00:35:12

dar chiar daca sunt o credinta falsa, eretica, trebuie sa nu trec cu vederea daruirea lor.

noi ortodocsii am devenit ca evreii. ne-a inrait bogatia lui Dumnezeu.

pastorii lor sunt mult mai daruiti slujirii lor. macar ei cred ce propovaduiesc . . . :( nu ca . . .

vasinec 25.10.2008 17:47:40

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 97515)
5 proorociri false au adventisti. .

Care sunt acelea?

Iustin32 25.10.2008 18:35:50

[quote=marmat;97514]
Citat:

În prealabil postat de marmat (Post 97512)

Iar esenta este sa privim mereu la Mintuitorul nostru .El ne va sustine privirea si ne va da izbavire pt ca El pe cruce a implinit plata pacatului pt noi=moartea a doua ,apoi a biruit moartea prin inviere.
Aici obiectul cruce nu are absolut nici o importanta in mintuire.

Eu sint Calea ,Adevarul si Viata. -esenta

Nu crucea.Daca vorbesti de cruce in sens spiritual ,e altceva.

[SIZE=4][COLOR=Red][COLOR=Navy]Nu mai vorbi atat de Mantuitorul ca oricum tu si ai tai nu credeti in cuvintele Lui asemenea iudeilor![/COLOR]

47. Adevarat, adevarat zic voua: Cel ce crede in Mine are viata vesnica.
48. Eu sunt painea vietii.
49. Parintii vostri au mancat mana in pustie si au murit.
50. Painea care se coboara din cer este aceea din care, daca mananca cineva, nu moare.
51. Eu sunt painea cea vie, care s-a pogorat din cer. Cine mananca din painea aceasta viu va fi in veci. Iar painea pe care Eu o voi da pentru viata lumii este trupul Meu.
52. Deci iudeii se certau intre ei, zicand: Cum poate Acesta sa ne dea trupul Lui sa-l mancam?
53. Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi.
54. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi.
55. Trupul este adevarata mancare si sangele Meu, adevarata bautura.
56. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru el.
57. Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez pentru Tatal, si cel ce Ma mananca pe Mine va trai prin Mine.
58. Aceasta este painea care s-a pogorat din cer, nu precum au mancat parintii vostri mana si au murit. Cel ce mananca aceasta paine va trai in veac.(Ioan 6)[/COLOR][/SIZE]

marmat 25.10.2008 18:48:03

[quote=Iustin32;97595][quote=marmat;97514]
[COLOR=red][COLOR=#000000][/COLOR]
[SIZE=4]54. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi. [/SIZE]
[SIZE=4]55. Trupul este adevarata mancare si sangele Meu, adevarata bautura. [/SIZE]
[SIZE=4]56. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru el. [/SIZE]
[/COLOR]quote]

n-ai explicat ce intelegi prin cel ce maninca trupul Meu si bea singele Meu
sau cel ce maninca si bea ramine in Mine si Eu in el !!
cum citesti :literal sau literar.
Presupun ca nu vrei sa spui ca musti adliteram din Isus.

Iustin32 25.10.2008 19:51:05

[SIZE=3]E vorba de Sfanta Impartasanie in care noi, ortodocsii credem dupa cuvintele Domnului si experientele Sfintilor Parinti, ca este cu adevarat trupul si sangele Mantuitorului [/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red]din care, daca mananca cineva, nu moare,ci [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red]viu va fi in veci[/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red], [COLOR=Black]cuvant in care iar nu credeti caci ziceti sufletul nu va fi viu ci amortit sau adormit. [/COLOR][/COLOR][/SIZE]

podolski_2 25.10.2008 19:53:21

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97587)
Care sunt acelea?

Ori esti viclean, ori cercetarea ta e inexistenta.

Cauta singur, eu nu am in grija mantuirea ta.
Tu cercetezi, tu faci ce vrei cu viata ta, tu dai socoteala lui Dumnezeu.

vasinec 25.10.2008 20:13:36

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 97611)
Ori esti viclean, ori cercetarea ta e inexistenta.

Cauta singur, eu nu am in grija mantuirea ta.
Tu cercetezi, tu faci ce vrei cu viata ta, tu dai socoteala lui Dumnezeu.

Nu te fofila. Ai facut o afirmatie cu greutate. Argumenteaz-o. Ce faci? Musti si fugi?

podolski_2 25.10.2008 20:22:07

iar marmat cat tupeu pe credinta voastra.
de fapt ce sa ma astept de la o mana de americani care au infiintat x credinte . parca erau copii. isi luau jucariile si plecau .

Sfanta Scriptura a stat neadunata sute de ani.
Stii cine a hotarat care din scrieri sa faca parte din Sfanta Scriptura si care nu? Apostolii Apostoliilor din Sinoadele Ecumenice de atunci.

Ia zii, asta nu va invata la adunare? Pai daca sunt asa rai ortodocsi si pagani de ce luati mai invataturile lor. Aaaa sau americani aia care v-au infintat aleg ce au ei chef ca doar e libertate de exprimare.

Pai sa fie libertate de exprimare dar adevarul este unul.

Adica preotii ortodocsi erau inspirati de Duhul Sfant cand au hotarat ce carti sa faca parte din Sfanta SCriptura ( care dupa apx 500 de ani a fost adunata) dar cand au hotarat ca inchinarea la icoane este cinstire curata, atunci nu mai aveau dreptate.

Faceti si voi ca iehovisti si penticostali. Luati ce vreti de la credinta ortodoxa, ce va convine! Si aia tin Duminica si dar nu tin toate Sfintele Canoane. Ce aberatie.

Pai arata-mi tu mie in Sfanta Scriptura( ca tot va dati voi mari ca numai dupa ea hotarati ) unde scrie care carti sunt inspirate de Duhul Sfant si care nu. (stii tu, carti canonice si necanonice , Isus Sirah...)
Aaaaa, dar hotararile crestinilor ortodocsi le-ati luat de pe vremea aia. Atunci erau bune, acum sunt pagani. Foarte bine. Noi pagani si voi desteptii lu peste cu 5 proorocii false.

Stii cine prooroceste fals. Numai diavolul. Dumnezeu nu prooroceste niciodata fals si nici nu lasa oamenii sa greseasca proorocirile oricat de prosti si necurati ar fi.

Dar gasiti voi explicatii cate vreti ca nu eu dau socoteala pt voi.
Am eu destule pt care sa dau socoteala.

nu deageaba zicea Sfantul Pavel sa nu lasati femeia in Biserica sa hotarasca. V-a facut vraiste Ellen g. White.

Dar fragmentele alea din Sfanta Scriptura nu le luati in seama. Pai normal. Va cumpar eu o guma ca sa le stergeti, asa sa aveti si voi dreptate.

podolski_2 25.10.2008 20:25:50

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97614)
Nu te fofila. Ai facut o afirmatie cu greutate. Argumenteaz-o. Ce faci? Musti si fugi?

what? :))
da tu crezi ca imi pasa daca ai tu credinta adevarata? esti liber frate, iar eu nu am rabdare cu tine!

ptlipsa de rabdare, DA ,, ma poti invinovatii!

dar oricum sunt dezamagit de tine ca nu stii de ele. de obicei se spun despre ele ca sa poata sa va dea o explicatie "logica" dar probabil nu prea esti tu avansat in "credinta lui ellen".

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:53:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.