Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   "foarte ciudat" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9366)

Doriana 07.05.2010 20:21:43

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 244568)
este un exemplu, din care inteleg ca "doctrine false" inseamna lipsa pocaintei. Asta nu mi se pare diferit fata de niciun alt cult. Orice indreptare are la baza pocainta, deci recunoasterea greselii si dorinta de a o indrepta. Totusi cred ca " doctrinele false" inseamna altceva si sunt socotite diferit de catre diferite biserici. ma insel?

Asta nu e doctrina falsa, ci curvie. S-a spus mai sus ca si curvia poate fi motiv de excludere [daca nu este urmata de pocainta]

penticostalulmantuibil 07.05.2010 20:33:35

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 244568)
Totusi cred ca " doctrinele false" inseamna altceva si sunt socotite diferit de catre diferite biserici.

In practica, doctrinele false sunt strans legate de acapararea membrilor dintr-o biserica. Cineva vine si sustine o invatatura nebiblica dar nu se multumeste sa o tina pentru el. O propaga si incearca sa atraga adepti de partea lui.

De fapt bisericile diferite combat diferite doctrine pentru ca membri lor sunt potential atrasi spre alte grupari.

Penticostalii de exemplu au de-a face cu o grupare care neaga trinitatea si afirma ca botezul se face doar in numele lui Iisus.

Daca un membru din biserica noastra incepe sa creada si sa propovaduiasca o asemenea doctrina se iau repede masuri.

lacrimi 07.05.2010 20:37:56

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 244524)
M-ai facut curios si am vizionat cateva videouri cu bisericile penticostale din Londra.
Am fost foarte dezamagit.

De ce? Ei sunt foarte mandri... Dar ai vizionat "biserici" romanesti?

penticostalulmantuibil 07.05.2010 20:43:25

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 244576)
De ce? Ei sunt foarte mandri... Dar ai vizionat "biserici" romanesti?

Am vizionat filme cu biserici romanesti, da. La ce te-ai gandit cand ai spus ca sunt mandri?

maria-luisa 07.05.2010 20:43:58

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 244571)
Asta nu e doctrina falsa, ci curvie. S-a spus mai sus ca si curvia poate fi motiv de excludere [daca nu este urmata de pocainta]

gata. M-am lamurit cu doctrinele false. Sunt acelea care abat enoriasii de la comuniunea bisericii spre alte cai. Pe ce se bazeaza totusi pacatele grave? (biblic vorbind)

gabriela8 07.05.2010 20:45:04

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 244582)
inteleg, totusi, nu doctrine false ce inseamna?

Tot ce nu este in acord cu invatatura lor!

AlinB 07.05.2010 20:48:18

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 244564)
Cu chestia asta chiar ca sunt in sah. :39:
Pai ar putea in urma citirii Bibliei sa ajunga la o asa concluzie?
Eu am invatat ca mai tarziu ceva au aparut icoanele.

Ce carte a Bibliei ar trebui citeasca pentru a ajunge intr-o asemenea ipotetica si de nedorit situatie?

Este posibil sa nu fi fost invatat corect.

Care e situatia ipotetica si nedorita?
Sa-si clarifice chestiunea cu icoanele sau sa fie dat afara din cultul penticostal?

Sau e de fapt unul si acelasi lucru? :21:

lacrimi 07.05.2010 20:49:22

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 244580)
Am vizionat filme cu biserici romanesti, da. La ce te-ai gandit cand ai spus ca sunt mandri?

Mandri de bisericile lor de-aici... Dar, oricum, mandria este ceva ce-i domina in orice privinta...

AlinB 07.05.2010 20:54:53

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 244567)
Cum ar putea sa ajunga la aceasta concluzie? Ne poti spune, Alin?

Studiind Scriptura cu o inima sincera si mintea luminata de Dumnezeu.

AlinB 07.05.2010 20:55:24

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 244566)
Cunosc un baiat care a curvit cu o fata. I s-a spus sa indrepte raul facut, anume sa se pocaiasca si sa o ia de sotie, altfel va fi exclus. A luat-o de sotie si a ramas in biserica . Acum au vreo patru copii.

Deci excluderea se face daca omul nu se pocaieste de pacatele lui si nici gand nu are.

Cunosc un caz relatat chiar de persoane implicate direct cum un baiet dintr-o adunare NP (nu dau nume) a fost pus in situatia sa fie "surprins" intr-o postura indecenta (pentru care el nu avea nici un merit) cu o fata, pentru ca era musai sa o ia pe aceea si nu alta.

Si binenteles a fost somat sa-si "indrepte" cvasi-inexistenta greseala (n-ar fi trebuit totusi sa faca greseala sa ramana singur cu ea) luand-o de sotie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:53:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.