Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dictionar vicleano-roman (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9452)

anita 17.05.2010 09:45:57

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 249049)
Pentru aceea, oricine ai fi, o, omule, care judeci, ești fără cuvânt de răspuns, căci, în ceea ce judeci pe altul, pe tine însuți te osândești, căci același lucruri faci și tu care judeci. Și noi știm că judecata lui Dumnezeu este după adevăr, față de cei ce fac unele ca acestea. Și socotești tu, oare, omule, care judeci pe cei ce fac unele ca acestea, dar le faci și tu, că tu vei scăpa de judecata lui Dumnezeu ? Sau disprețuiești tu bogăția bunătății Lui și a îngăduinței și a îndelungii Lui răbdări, neștiind că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință ? Dar după învârtoșarea ta și după inima ta nepocăită, îți aduni mânie în ziua mâniei și a arătării dreptei judecăți a lui Dumnezeu, Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui: (Rom. 2, 1-6)

Maria -Luisa ,noi nu ii judecam pe evrei numai pentru ca l-au rastignit pe Hristos ,dar si ce au facut dupa aceea trebuie condamnat.
Daca citesti Faptele Apostolilor ,vei vedea ca acolo unde a propovaduit sf.Pavel si chiar si ceilalti apostoli s-au gasit grupuri de evrei care sa instige multimea si chiar sa ii inchida .
In afara de asta de 2000 de ani actiunile lor sunt indreptate spre discreditarea crestinismului si chinuirea crestinilor pe unde au stat ei ,vezi Rusia ,Romania .
Tu vrei sa ii iubim ,noi nu avem nimic cu ei ci cu pacatele lor ,faptele lor.
Si nu toti sunt la fel ,poate multi sunt oameni de treaba

maria-luisa 17.05.2010 09:57:23

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 249113)
Maria -Luisa ,noi nu ii judecam pe evrei numai pentru ca l-au rastignit pe Hristos ,dar si ce au facut dupa aceea trebuie condamnat.
Daca citesti Faptele Apostolilor ,vei vedea ca acolo unde a propovaduit sf.Pavel si chiar si ceilalti apostoli s-au gasit grupuri de evrei care sa instige multimea si chiar sa ii inchida .
In afara de asta de 2000 de ani actiunile lor sunt indreptate spre discreditarea crestinismului si chinuirea crestinilor pe unde au stat ei ,vezi Rusia ,Romania .
Tu vrei sa ii iubim ,noi nu avem nimic cu ei ci cu pacatele lor ,faptele lor.
Si nu toti sunt la fel ,poate multi sunt oameni de treaba

Anita, crestinii nu au voie sa-si judece aproapele, este impotriva religiei lor.
Gandeste-te putin si la cat de prigoniti au fost evreii de catre crestini. De ce vezi doar o parte a lucrurilor? Si apoi, eu nu inteleg ceva: de ce o religie a iubirii s-a transformat in ura si lupte?

Jane Says 17.05.2010 10:07:47

Dar tu nefiind crestina de ce ne judeci pe noi? :)
Tu nu judeci cumva sluga altuia atunci cand alegi sa ne vezi doar partile rele?

Ce fac acum evreii in Palestina e iubire cumva?
Cum iti explici toate numele evreiesti din politica, finante, media (Hollywood etc)? Ti se pare ca politica finantele si media zilelor noastre sunt expresii ale iubirii si credinciosiei?

maria-luisa 17.05.2010 10:13:19

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 249118)
Dar tu nefiind crestina de ce ne judeci pe noi? :)
Tu nu judeci cumva sluga altuia atunci cand alegi sa ne vezi doar partile rele?

Ce fac acum evreii in Palestina e iubire cumva?

De unde stii tu ce sunt eu si ce nu sunt, Jane? Nu judec, are Cine s-o faca. Sunt doar constatari. Nici nu vreau sa bag toti oamenii in aceiasi oala.

Ei sunt cei care primesc bombe in cap si nu sunt lasati in pace in tara pe care le-a dat-o Dumnezeu. Ce vrei sa faca, n-au dreptul sa se apere? Hai mai bine sa nu intram in discutii de acest gen.

Jane Says 17.05.2010 10:16:07

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 249120)
De unde stii tu ce sunt eu si ce nu sunt, Jane? Nu judec, sunt doar constatari. Nici nu vreau sa bag toti oamenii in aceiasi oala.

Ei sunt cei care primesc bombe in cap si nu sunt lasati in pace in tara pe care le-a dat-o Dumnezeu. Ce vrei sa faca, n-au dreptul sa se apere? Hai mai bine sa nu intram in discutii de acest gen.

Pai ii bagi in aceeasi oala cand spui ca o religie a iubirii s-a transformat.
Nu s-a transformat religia iubirii in nimic, ea a fost si ramane. Sunt unii care o "aplica" prost si care n-au inteles-o, insa asta nu e din cauza religiei in sine si nici nu poti acuza majoritatea crestinilor ca sunt asa (intrucat isi vad de treaba in casele lor si nu-i intereseaza ce fac evreii si nici macar vecinii de palier dpdv al pacatelor).
Pe de alta parte, noi nu avem voie sa judecam pacatosul. Dar pacatul trebuie sa il uram (si la noi si la ceilalti cand il vedem ca ne ruineaza aproapele). Daca vad un betivan care si-a distrus viata, nu il urasc pe el, ci patima alcoolului. Si ii spun sa se lase de baut. Si el crede ca il judec si ca nu-l iubesc.
Cine crezi ca iubeste de fapt ?

maria-luisa 17.05.2010 10:21:11

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 249121)
Pai ii bagi in aceeasi oala cand spui ca o religie a iubirii s-a transformat.
Nu s-a transformat religia iubirii in nimic, ea a fost si ramane. Sunt unii care o "aplica" prost si care n-au inteles-o, insa asta nu e din cauza religiei in sine si nici nu poti acuza majoritatea crestinilor ca sunt asa (intrucat isi vad de treaba in casele lor si nu-i intereseaza ce fac evreii si nici macar vecinii de palier dpdv al pacatelor).
Pe de alta parte, noi nu avem voie sa judecam pacatosul. Dar pacatul trebuie sa il uram (si la noi si la ceilalti cand il vedem ca ne ruineaza aproapele). Daca vad un betivan care si-a distrus viata, nu il urasc pe el, ci patima alcoolului. Si ii spun sa se lase de baut. Si el crede ca il judec si ca nu-l iubesc.
Cine crezi ca iubeste de fapt ?

Nici nu fac asta, pentru ca stiu si multi crestini care sunt oameni minunati. :)
Cel care vrea binele aproapelui. In exemplul tau, ai dreptate.
Sa nu uitam totusi ca nu toate lucrurile considerate pacatoase de catre crestini, sunt considerate pacatoase si de catre adeptii unei alte religii...

Jane Says 17.05.2010 10:23:03

Si daca venind vorba despre evrei la o adica, spun, Dumnezeu sa aiba mila de ei, am judecat oare sau nu i-am iubit?
Un crestin spune de zeci de ori pe zi "Doamne ai mila de mine ca sunt pacatos netrebnic etc". Daca l-am iubit pe evreu ca pe mine insumi cand spun Dumnezeu sa aiba mila de ei pentru pacatele lor, inseamna ca l-am judecat si ca asta nu a fost iubire? Repet, spun acelasi lucru pentru mine insami.

maria-luisa 17.05.2010 10:29:26

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 249123)
Si daca venind vorba despre evrei la o adica, spun, Dumnezeu sa aiba mila de ei, am judecat oare sau nu i-am iubit?
Un crestin spune de zeci de ori pe zi "Doamne ai mila de mine ca sunt pacatos netrebnic etc". Daca l-am iubit pe evreu ca pe mine insumi cand spun Dumnezeu sa aiba mila de ei pentru pacatele lor, inseamna ca l-am judecat si ca asta nu a fost iubire? Repet, spun acelasi lucru pentru mine insami.

De la a spune "Doamne, ai mila de noi!", la a spune "jidan indracit" si alte insulte e o diferenta. Hai sa nu mai dezgropam lucrurile astea, ca nu face nimanui nicio onoare, pana la urma.

Daniel777 17.05.2010 10:31:10

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 249122)
Nici nu fac asta, pentru ca stiu si multi crestini care sunt oameni minunati. :)
Cel care vrea binele aproapelui. In exemplul tau, ai dreptate.

Crestinii ,indiferent daca sunt minunati sau mai putin ,un lucru il au,de care nu se despart:

CRED IN IISUS HRISTOS!!!

Jane Says 17.05.2010 10:31:12

Na, asa ceva chiar n-am zis cu evreu indracit etc.
Hristos sa aiba mila de noi toti ca toti avem nevoie si acum, si la Judecata.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:15:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.