Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Dreptul la sinucidere (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=949)

scrabble 17.02.2009 09:15:07

costel, iti respect pozitia pentru ca si dumneata o respecti pe a mea. Mesajul meu precedent era mai mult un raspuns pentru bmd, care a fost mult mai putin tolerant cu mine.

Numai bine.

nutzy 17.02.2009 18:52:39

"Este careva dintre voi in suferinta?"sa cheme preotii bisericii si sa roage pt.el

Cunosc SUFERINTA si cei care au cunoscut-o poate sa ma aprobe.Cand il iubesti pe Dumnezeu il chemi pe Dumnezeu,nu te gandesti nicicum la sinucidere mai ales cand esti in suferinta.Se creeaza o legatura intre cel in suferinta si Dumnezeu ca nu o mai poate desface nimeni.Si nu in ultimul rand cu Maica Domnului.
Trupul si sufletul nu mai sunt aceeasi persoana .Trupul e macinat si chinuit de suferinta iar sufletul comunica cu DUMNEZEU ,cere iertare ,vai cata parere de rau....
Nimeni nu are dreptul a cere eutanasierea aproapelui bolnav si in suferinta .
Trecerea la viata vesnica ,nu are nimeni dreptul sa ne-o grabeasca ,mai cu seama in acest fel al eutanasierii.
In ceea ce priveste sinuciderea ,nimeni nu aproba dreptul la sinucidere,cei ce o fac inca nu l-au cunoscut pe Dumnezeu.

tigerAvalo9 19.02.2009 22:08:35

Sinuciderea e lasitate,Dumnezeu iti da viata s-o traiesti si sa fii fericit iar tu cand intampini o greutate,toata lumea e are necazuri,greutati in viata,Dumnezeu are grija de noi,ne da obstacole prin care sa trecem ,cauta sa ne fie bine si noi cum intalnim necazul cum nu mai vrem sa traim?Pacat

bmd 20.02.2009 07:06:20

Domnule tiger.... dumneata ai preluat cuvinte citite!
In viata mea am avut am fost adesesa las si arare ori curajos, dar stiu cum este sa fi si una si cealalta. Ca sa te sinucizi iti trebuie un "curaj nebun" si daca satan n-ar pune stapinire pe tine n-ai putea sa o faci! (si asta nu o spun nici din carti nici ca asa o cred ci pentru ca o stiu)
Trebuie sa-ti invingi instinctul de conservare si asta-i f. greu. Cind omul o face in timpul razboiului sau alte situatii limita care necesita riscul total.... se cheama EROISM! Faptul ca nu serveste altuia transfoma acest act in lasitate! Lasitatea asta necesita mult, mult curaj. Paradoxal nu? Sa ne fereasca Dumnezeu pe toti de situatii limita de incercari limita. Este usor sa vorbim de ele sa credem ca noi sintem altfel , credinta noastra este puternica! Si Petru a crezut la fel! Si a cazut.

Anca-Miha 22.02.2009 12:23:34

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 117682)
Lasitatea asta necesita mult, mult curaj. Paradoxal nu? Sa ne fereasca Dumnezeu pe toti de situatii limita de incercari limita. Este usor sa vorbim de ele sa credem ca noi sintem altfel , credinta noastra este puternica! Si Petru a crezut la fel! Si a cazut.

Marius, nu cred ca e vorba de curaj; imi este greu sa numesc curaj ceva ce impinge un om la sinucidere. Omul acela, ajuns intr-o situatie limita, nu mai are nadejde, deci pacatuieste impotrivalui Dumnezeu; nu are nici dragoste de cei apropiati lui; deci pacatuieste nesocotind durerea pe care o provoaca luandu-si viata si disparand prematur de langa ei. Mai degraba mi se pare o lasitate, aceea de a nu dori sa suporte durerea. Iar cauza adevarata este, s-a constatat acest lucru, ca se simt in plus, neiubiti de ceilalti ai lui. Un om, care e lipsit de dragoste, va dori sa dispara din peisaj, sa moara. Cei, care suporta durerile, iubiti find de ai lui, va suporta cu rabdare si va voi sa mai traiasca, doar sa fie cu ai lui.

Thheo 22.02.2009 13:55:31

Sunt si oameni care au acasa multa iubire si respect din partea familiei si totusi ajung sa-si i-a viata ....eu pe acesti oameni nu-i inteleg....daca totusi ai un umar pe care sa plingi de ce sa pleci din acesta lume??....

ioan_si.atat 22.02.2009 16:32:17

Dreptul la sinucidere

[COLOR=blue]Intrucat observ ca si aici exista discutii in contradictoriu, am sa-mi exprim doar pararea:
Viata este un dar de la Dumnezeu. Oricat de grea, nemiloasa, plina de vicii sau oricum o fi ea, nu avem dreptul s-o curmam. Nici pe a noastra, nici pe a altcuiva.[/COLOR]

bmd 22.02.2009 21:05:28

Tocmai aici este contradictoriu: AVEM DREPTUL SA NE CURMAM VIATA! Si ca urmare a acestui drept, multi o fac. Daca-i curaj sau lasitate trebuie lasati sa vorbeasca cei care s-au sinucis si Dumnezeu in mila lui nu i-a lasat sa moara....restul sint pareri, teorii fara o baza practica.
Daca-i bine sau nu, moral sau nu, iara sint alte teme de discutie

cristiboss56 22.02.2009 21:24:47

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 118271)
Tocmai aici este contradictoriu: AVEM DREPTUL SA NE CURMAM VIATA! Si ca urmare a acestui drept, multi o fac. Daca-i curaj sau lasitate trebuie lasati sa vorbeasca cei care s-au sinucis si Dumnezeu in mila lui nu i-a lasat sa moara....restul sint pareri, teorii fara o baza practica.
Daca-i bine sau nu, moral sau nu, iara sint alte teme de discutie

Acum dragă Marius, multe "avem dreptul să facem " după mintea noastră creață . Nu ? Putem să ne dăm in cap unuia altuia , putem face ce vrem , de vrem ! Dar nu cred, eu cel puțin, că așa trebuie pusă problema .

Anca-Miha 23.02.2009 00:18:35

Subscriu, Cristian. Daca nu putem spune despre Lucifer, ca a avut dreptul de a se razvrati impotriva lui Dumnezeu, atunci nici omul nu are acest drept de a-si pune capat zilelor, chiar daca o face, nesocotind astfel dreptul lui Dumnezeu asupra vietii pe care ne-a dat-o.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:42:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.