Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   De dragul Lui (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=983)

archanghel 05.10.2009 09:35:21

Durere

Cind plinge inima in tine,si lacrimi dau sa ias-afara,
Si cind durerea te-ncovoaie,somnul al vrei si al doresti
Cind noaptea-i lunga,toata noaptea tu stai in pat,si te gindesti
Si-ti vine-a plinge...caci esti SINGUR,si nu sti,pentru ce traiesti.

Cind ploua afara,iar tu umbli si ploaia curge,peste tine
Te tot intrebi...'de ce,oh Doamne'' si-astepti raspunsul ce nu vine.
Astepti durerea sa se stinga,sti c-o sa-ti treaca si-ti doresti
Din nou...un rasarit de soare,ca sa renasti,si...sa TRAIESTI.
Amin

glykys 05.10.2009 22:23:39

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 171058)
Când propria viață s-a făcut balast / La societatea ce-ți zâmbește cast , / Când ești bun de muncă doar de ești robot, / Fără dram de suflet - alții te socot , / Când n-ai cui te plânge, căci nu ești crezut , / - Plânsul și suspinu-ți alții nu l-aud , / Se deschide Cerul spre a te iubi , / Domnul te aude te va însoți . . . / Biserici de piatră, dacă reci le simți , / Să știi că în tine , undeva , te minți ; / Slujba nu e rece ; dincolo de ea / Sunt : Dumnezeu , Sfinții, Maica ce te vrea . / Dă-ți lacrima caldă pe lespezi ofrandă, / Să-ți curgă din suflet pe dale de piatră , / Astfel auri-vei biserici ; vei fi / Ctitor , chiar prin plânset , fără a o ști.

Domnule Cristian, si poeziile Dvs sunt frumoase si, mai ales, foarte sincere. Dumnezeu sa va daruiasca pace!

glykys 05.10.2009 22:33:26

Condac IV

O, cum ii fericesti Tu pe cei ce cugeta la Tine, cat de inviorator este cuvantul Tau cel Sfant! Mai alinatoare ca untdelemnul si mai dulce ca mierea este vorbirea cu Tine! Rugaciunea cu Tine insufleteste si intr-aripeaza, ce infiorare cuprinde inima si cat de marete si pline de talc apar atunci viata si faptura toata! Unde nu esti Tu, ce pustietate! Unde esti Tu, acolo e bogatie sufleteasca, acolo ca un suvoi navalnic se revarsa cantarea: Aliluia!

Icos IV

Cand pe pamant se lasa inserarea, cand domneste pacea somnului vesnic in linistea zilei ce se stinge, vad lacasul Tau sub chipul unui palat luminat, asemeni corturilor plasmuite de norii diminetii. Focul si profira, aurul si azurul vestesc profetic frumusetea negraita a cerestilor Tale lacasuri, chemandu-ne solemn: sa mergem spre Tatal!

Slava Tie in ceasul tihnit al inserarii!
Slava Tie Celui ce reversi adanca pace peste lume!
Slava Tie pentru ultima raza a soarelui ce apune!
Slava Tie pentru odihna binecuvantatului somn!
Slava Tie pentru milostivirea Ta in mijlocul intunericului, cand lumea toata pare a fi departe!
Slava Tie pentru rugaciunile umile ale unui suflet induiosat!
Slava Tie pentru fagaduinta desteptarii spre bucurie in ziua cea vesnica si neinserata!
Slava Tie, Dumnezeule, in veci!

archanghel 06.10.2009 14:15:41

Visul

A fost doar un vis,ce nu a fost sa fie
Real,dragostea mea,invaluit in fum.
Unde erau lumini,acum...sint numai umbre,
M-ai zguduit din suflet,s-a terminat un drum.

La inceput...crescut-a,spre cer...a sa vapaie,
Dintr-un taciune stins,ce-abia mai licarea,
Si-a stralucit in FLACARI,si-a risipit suvoaie,
Dar a-nghetat isvorul,din STRALUCIREA sa.

Caci mi-ai schimbat tot cerul,si...unde-i primavara,
S-a coborit INGHETUL,si-a navalit furtuna
Iar florile SPERANTEI,ce si-au deschis petale
S-au despicat in doua...si n-a ramas...nici una.

Bobocul meu...de astazi...sa sti,c-asa-ti voi spune,
De cite ori ti-oi scrie,ca sa te uit,NU POT.
Cind voi simti din suflet,ca nu esti pentru mine
Si ma respingi...din suflet...am sa renunt...DE TOT.
Amin.

cristiboss56 06.10.2009 20:16:46

Nu știu dacă merge link-ul , dar încerc. "Iubi-Te-voi Doamne" : http://www.you-tube.psaltica.ro/play.php?vid=119

glykys 06.10.2009 23:31:28

Condac V

Furtunile vietii nu sunt de temut pentru cel cu inima luminata de flacara candelei Tale. Imprejur nu-i decat intuneric si gloata, groaaza si vant suierand, dar in sufletul lui domneste pacea si lumina. Acolo se afla Hristos! Si inima canta: Aliluia!

Icos V

Vad cerul Tau, stralucind de stele. O, cat esti de bogat, cata lumina ai! Vesnicia, prin razele indepartatilor luminatori ma priveste; sunt atat de mic si neinsemnat, insa Domnul este cu mine. Dreapta sa iubitoare ma ocroteste pretutindeni.
Slava Tie pentru a Ta necontenita purtare de grija!
Slava Tie pentru oamenii intalniti dupa planul Proniei Tale!
Slava Tie pentru dragostea celor dragi, pentru devotamentul prietenilor mei!
Slava tie pentru blandetea animalelor ce-mi slujesc!
Slava Tie pentru clipele luminoase ale vietii mele!
Slava Tie pentru bucuriile senine ale inimii!
Slava Tie pentru fericirea de a trai, de a ne misca si a contempla lumea!
Slava Tie, Dumnezeule, in veci!

Marimira 07.10.2009 13:24:45

Dincolo de toate

Dincolo de stele, departe in zari - esti Tu Doamne,
Dincolo de zari, dincolo de nori,
In surasul soarelui aninat de bolta cerului,
In magica si tainica lumina a lunii - strajerul noptilor lumii,
Dincolo de noi, de gandurile si patimile noastre
In urma colbului ce se pierde sub copitele cailor vremii,
In inimile noastre zdrobite, in lacrimile noastre amare,
In sangele noastru bolnav de lipsa iubirii,
In timpul ce trece si nu se mai intoarce,
Dincolo de vrajbele si orgoliile noastre,
Dincolo de toate,
Esti Tu Doamne,Cel Care ne astepti intotdeauna
Cu bratele deschise - neplictisit,
Cu iubirea nesecata, cu rabdarea intreaga...
Din vesnicie ai venit pentru noi -
Ca sa ne primesti cu bratele deschise
In maretia iubirii Tale!
Tu esti al meu!...Cum esti si pentru fiecare!

Marimira 07.10.2009 13:55:43

Pt.glykys

Multumesc pt. ca ai postat Acatistul "Slava lui Dumnezeu pentru toate" - "m-a furat" inca
odata, mi-a incantat sufletul ca si atunci cand l-am ascultat prima data pe un CD-ROM.
Chiar e o datorie sufleteasca care nu poate veni decat din dragoste ca sa-i multumim pretutindeni si-n tot locul lui D-zeu pt.toate.
Iti multumim Doamne pt. toate, pt. toate binefacerile primite- pe care le stim si pe care nu le stim, pt. toate care am crezut ca au fost bune dar si pt. cele care am crezut ca nu sunt bune...pentru ca toate ni le-ai trimis doar din iubire - spre folosul nostru sufletesc si trupesc si doar in scopul mantuiirii!

D-zeu sa-ti rasplateasca dragostea si ravna.

Marimira 08.10.2009 15:50:43

Psalmul 102

1. Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul și toate cele dinlăuntrul meu, numele cel sfânt al Lui.
2. Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul și nu uita toate răsplătirile Lui.
3. Pe Cel ce curățește toate fărădelegile tale, pe Cel ce vindecă toate bolile tale;
4. Pe Cel ce izbăvește din stricăciune viața ta, pe Cel ce te încununează cu milă și cu îndurări;
5. Pe Cel ce umple de bunătăți pofta ta; înnoi-se-vor ca ale vulturului tinerețile tale.
6. Cel ce face milostenie, Domnul, și judecată tuturor celor ce li se face strâmbătate.
7. Cunoscute a făcut căile Sale lui Moise, fiilor lui Israel voile Sale.
8. Îndurat și milostiv este Domnul, îndelung-răbdător și mult-milostiv.
9. Nu până în sfârșit se va iuți, nici în veac se va mânia.
10. Nu după păcatele noastre a făcut nouă, nici după fărădelegile noastre a răsplătit nouă,
11. Ci cât este departe cerul de pământ, atât este de mare mila Lui, spre cei ce se tem de El.
12. Pe cât sunt de departe răsăriturile de la apusuri, depărtat-a de la noi fărădelegile noastre.
13. În ce chip miluiește tatăl pe fii, așa a miluit Domnul pe cei ce se tem de El;
14. Că El a cunoscut zidirea noastră, adusu-și-a aminte că țărână suntem.
15. Omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului; așa va înflori.
16. Că vânt a trecut peste el și nu va mai fi și nu se va mai cunoaște încă locul său.
17. Iar mila Domnului din veac în veac spre cei ce se tem de Dânsul,
18. Și dreptatea Lui spre fiii fiilor, spre cei ce păzesc legământul Lui
19. Și își aduc aminte de poruncile Lui, ca să le facă pe ele. Domnul în cer a gătit scaunul Său și împărăția Lui peste toți stăpânește.
20. Binecuvântați pe Domnul toți îngerii Lui, cei tari la vârtute, care faceți cuvântul Lui și auziți glasul cuvintelor Lui.
21. Binecuvântați pe Domnul toate puterile Lui, slugile Lui, care faceți voia Lui.
22. Binecuvântați pe Domnul toate lucrurile Lui; în tot locul stăpânirii Lui, binecuvintează suflete al meu pe Domnul .

Sa nu ne saturam dragilor, iubitilor, fratilor si surorilor a-I multumi Domnului pt. TOATE caci mila Sa este cu noi in veac si in veacul veacului!

cristiboss56 12.10.2009 22:09:02

Hristoase , lumina cea adevărată , Care luminezi și sfințești pe tot omul ce vine în lume , să se însemneze peste noi lumina feții Tale , ca într'nsa să vedem lumina cea neapropiată. Îndreptează pașii noștri spre lucrarea poruncilor Tale, pentru rugăciunile preacuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinților Tăi. Amin ! +

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:13:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.