![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Primele doua sunt ateismul clasic, in care omul nu crede in existenta lui Dumnezeu si a doua erezia (a nu crede in Ortodoxie). La minutul 23 parintele precizeaza ca in Grecia (inca) nu exista asa-numita saptamana de uraciune ecumenica, la noi da! Crestinii botezati ,mirunsi si impartasiti sunt membri deplini ai Bisericii lui Hristos, ar trebui sa protesteze, ca nu sunt jumatati de masura. Biserica Ortodoxa nu este clericalista. Nu Patriarhul, Sinodul sau clericii detin Adevarul, noi fiind oi necuvantatoare conduse de ei... NU!! Noi suntem madularii vii ale Bisericii si noi tinem dreapta credinta si marturisirea, de aceea avem cuvant greu de dat inaintea lui Dumnezeu pentru marturisirea Ortodoxiei. Sa nu spunem niciodata ca cine sunt eu, sa marturisesc sa scriu importriva ereziei, un amarat de laic, nici teologia nu am facut, cum sa protestez eu impotriva ereziei.... pentru ca Dumnezeu va cere cuvant de la noi ca nu am marturisit in vremuri de prigoana. Traim vremuri babilonice, iar Hristos este batjocoprit prin acorduri eretice!! Mentioneaza ca a trimis o scrisoare deschisa Patriarhului Romaniei si catre Sf. Sinod ! Ca s-a semnat o erezie in anul 1994 – Acordul de la Chambesy…. Despre nementionarea in Minei a ereziei monotelite… a ereticului Sever… Nu mai exista duminica slujba de anatemizare a ereziilor in Biserica! Anatema este data de Sfintii Parinti invataturii celei stricate. Eu chiar n-am stiut ca in zilele noastre se dau anateme impotriva celor ce se boteaza ortodox! (vorbeste despre asta spre sfarsitul predicii) Doamne ce vremuri traim!! Multumesc pentru postare! |
Citat:
|
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=AF2CSnHHkNU http://www.dailymotion.com/video/xii...ing-power_news |
Citat:
In felul asta le hranesc orgoliul si orbirea care rezulta de aici. Citat:
|
Citat:
Nu ti se pare ciudat ca din zecile/sutele de manastiri din Romania, nici una n-a vrut sa se inroleze in campania anticip? Ai curaj sa spui ca acei calugari si preoti nu sunt semnificativi? Ca de preotii de mir si ierarhi am vazut ca rusine nu prea mai este. |
Citat:
Sau lipsa lui. Esti o "asceata" ca mergi sa-ti iei banii de la banca si nu de la bancomat cu "cardul cu cip"? Stii ca cipofobii sustin ca acel card cu banda magnetica e ok, pe cand parintele Paisie care il citeaza zice ca nu e ok? Stii ca parintele Filoteu cel care practic a declansat oficial isteria actelor cu cip, a sustinut ca acel card bancar cu cip este ok, atat timp cat nu este cip RFID sau biometric? Esti "asceta" pentru ca dai mai multi bani pe un pasaport care expira mai repede in loc de unul mai scump? Mie mi se pare ca termenul corect este "snob". Citat:
|
Citat:
Dar un copy/paste aruncat dintr-un acatist, in lipsa de argumente nu prea cred ca ajuta in acest sens. |
Citat:
Dar unde vezi tu indiferenta? Dimpotriva, indiferenta propovaduieste unul ca si catalin2, el zice ca ori pro, ori contra, tot o branza este. Eu zic ca nu, trebuie avut grija mare la astia ca voi ca e problema serioasa. Nu mare, ca ciraci nu prea facurati, dar e una serioasa. Fie si ca material de studiu la capitolul "Secte contemporane". Citat:
|
Citat:
|
(neo)protestantismul patrunde si pe alte cai, nu doar cele care ne obsedeaza pe noi si singura unde avem deja raspunsuri pregatite. In principiu, opozitia la anumite forme de ecumenism e buna.
Practic, multi din cei care i-am vazut "antiecumenisti" in mediul online cel putin, cam toti au luat-o pe aratura si culmea, esuand practic in secta cipofoba si nu doar. Danion - care a luat-o mai intai cu cipurile pe urma a ajuns la calendaristi Apologeticum - scrantiti si in ziua de azi, antiecumenism pe de o parte, neoprotestantism cipofob pe de alta parte Saccsiv - antiecumenist si scrantit Razbelul - si astia au ajuns la cipofobi dar pe urma si-au revenit. Aici pe forum: Eliza - da-i cu antiecumenism pe topicul despre cipuri ca sa-si arate sustinerea cumva, ca in idei/argumente oricum nu are. "Antiecumenism" - secta anti-vaccinsta Catalin2 - cipofobia nu e sectarism ba mai degraba este cei care se opun, hai sa incercam si diversificare cu nitel anti-vaccinism. Nu cunoastem subiectul dar un copy/paste poate da oricine, nu? Pe alte forumuri/grupuri nu mai zic, unii zici ca sunt veniti direct de la Spitalul 9. Or fi si cativa mai echilibrati, ca parintele din predica de mai sus (impresie rapida, inca n-am ascultat-o pe toata) dar parca prea putini intr-o mare de sminteala. Si nu cred ca de la antiecumenism in sine se trage ci de la modul in care inteleg unii sa-l practice, cu fudulie ca deh, ei au descoperit apa calda iar maimarii Bisericii nu stiu ce fac - de aici cred ca vine sminteala care le zguduie judecata. |
băi cum ne aliniază heil hitler alias Alin pe toți.... ne-a pregătit deja cuptorul sau dușurile??
sincer, Aline, nu vezi mamă că oamenii încep să înțeleagă ce duh ai în tine? credința ortodoxă nu ține de logica matematică, așa cum încerci tu prin radicaluri să desființezi predicile preoților care vorbesc de erezia ce ne-a pătruns... (inclusiv aia cu cipurile) deh... tehnicianu tot caută firu de "legătură" justificativ ca să explice acel "malfunction", când e limpede cristal unde "scârțâie"!!! what next? |
Citat:
Cautarea unor stareti corecti politic si mai mult decat atat nu se poate generaliza, dar este un fenomen care trebuie luat in seama. Stiu si o manastire chiar pe gustul tau in care staretul le-a obligat pe calugarite sa-si ia pasaport cu cip! Doar doua calugarite au plecat din acea manastire... |
Citat:
|
Citat:
Faze din astea faci si in "lumea reala"? Esti bine cotata pentru ele sau lumea se cam da la o parte si nu intelegi de ce? Ei bine, acum ai aflat (unul din motive). Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Iti dai seama ce erezie, le-a obligat sa ia pasapoarte cu cip!!! :20: A ascultat de Sf. Sinod al BOR, care o zis ca pasaportul cu cip nu e pacat, vai ce greseala fatala sa treaca la BOSV sa-l spovedeasca si canoniseasca!! |
Citat:
|
Citat:
Ca asa vor cativa dintr-o manastire din Moldova care isi zic "vocea poporului"? Mai degraba sa cere autoritatilor sa reduca la accizele pe benzina sau TVA, sa fure mai putin, poporul ar fi mult mai fericit. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acum vreo 2 ani ma aflam in sectia de politie in urma unei imprejurari. La un moment dat mi s-a spus ca trebuie sa fiu amprentat. Am spus ca refuz de vreme ce nu-s acuzat de nimic, la care politistii mi-au raspuns ca hai ca nu e mare lucru, ca si noi ne-am amprentat singuri, etc. E treaba dumneavoastra, si probabil e una din cerintele meseriei le-am zis. Dar eu nu doresc sa fiu amprentat. Vezi eu pot sa refuz daca exista o majoritate care gandeste ca asta e un lucru rau. Dar daca lucrurile se schimba, daca oamenii sunt speriati in fiecare zi ca sunt unii care vor sa ne faca rau si pentru asta trebuie sa fim ascultati, amprentati, urmariti, eventual sa sunam la politie cand plecam de acasa si sa le spunem unde mergem, sa punem bratari cu cip copiilor ca sa nu-i pierdem, etc, atunci in curand nu o sa mai pot nici eu refuza asta. Pe un individ ca mine o sa-l arate lumea cu degetul spunand ca "submineaza autoritatea statului ". Cine naiba i-a dat statului autoritatea asta nu ne spune nimeni. :71: Deci eu ma asteptam sa fie mai multe voci care sa ceara statului sa inceteze cu asediul asupra vietii private si a dreptului nostru de a ramane anonimi. |
Nicaieri nu esti mai sigur pe lumea asta decat intr-o celula "la izolator" cum se zice. Deci daca ne simtim amenintati de ce sa ne mai complicam ? :71:
|
Citat:
de unde rezultă că rugăciunile pustinicilor și părinților noștri (A. Papacioc, I.Pârvu, M.Vulcănescu, Amfilohie Brânză... etc.) au trecere înaintea lui Dumnezeu!! |
Nu mi-a placut predica parintelui Vulcanescu.
Nu mi-a placut cand a zis de cei din alte confesiuni crestine ca pe ei "ii inspira diavolul". Eu nu sunt ecumenist. Dar NU cred ca un catolic credincios si chiar si un protestant credincios e neaparat inspirat de diavol. Cat priveste pe parintele Amfilohie Branza, nu stiu cum ar putea cineva sa aiba un asemenea model. Cand il asculti cum predica ai impresia ca din moment in moment urmeaza sa sara la bataie. |
Citat:
|
Citat:
Mai incearca. Nu comentez mai mult despre restul ca nu sunt psiholog de meserie si nici nu cred ca reusesc sa pun ce cred intr-o forma eleganta. :) Oricum se pare ca te-a trauamtizat tare interactiunea cu organul, chiar si din postura de simplu suspect :) Apropo, n-ai facut scandal ca de ce ai dosar de cazier la ei? Alb alb, dar de ce este? Plus in evidenta populatiei, ce cauti acolo? Ca doar n-ai cerut tu sa fii. Iar daca e musai sa fie, ar trebui macar sa-ti dea un buletin in alb, sa fii cine vrei, cand vrei si cum vrei. Sau daca e musai sa-ti scrie numele, macar sa fie fara poza aia biometrica. La fel si onorabilul Gigi Manglete, ca doar si-a terminat anii de puscarie, de ce sa poarte povara trecutului toata viata? |
Citat:
|
Citat:
Poate unii chiar mai mult decat din ceilalti. Citat:
|
Citat:
A avea pasaport cu cip nu e cu nimic diferit de a avea telefon mobil, calculator sau Internet. Adica trebuia sa cheltuiasca mai mult din banii manastirii ca cei cu piticutzi pe creer sa fie fericiti ca au mai racolat pe unul caruia ii plac selectiv cipusoarele. Pana la urma n-ati explicat potentialilor aspiranti la cipofobie daca cipusorul are ceva rau in el sau doar asa, ca e stra-stra-stra-stra-stra-stra-bunicul-posibil-virtual-cine-stie-al pecetii ? In cazul asta n-ar trebui sa-l blamati si pe cel fara cip, ca fiind stra- stra-stra-stra-stra-stra-stra-bunicul-posibil-virtual-cine-stie-al pecetii? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Oamenii ca tine sa-si mai puna un lacat pe usa sau sa-si angajeze bodyguarzi. Nu sa ne ceara tuturor sa acceptam un anumit lucru doar pentru ca ei sa doarma linistiti. |
Citat:
|
Exista o concluzie?
Doamne Ajuta,
Vroiam sa stiu daca exista vreo parere "oficiala" si demna de urmat in legatura cu toata nebunia cip-urilor. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vad ca ai început sa aduci măgari vorbitori ca argumente "logice" ca tu ai dreptate... Citat:
Citat:
Cine te-a păcălit ca un protestant nu poate vorbi adevărul, daca un măgar poate, atunci poate si un protestant. In al 2-lea rand cine te-a păcălit ca acel protestant e sursa de influenta? Citat:
Citat:
E vorba de ligi diferite. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:17:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.