![]() |
Citat:
Vezi, la asta duce ignorarea adevărurilor divine: la neîncredere în inspirația Cuvântului! Și de aici până la ateism, e doar un pas... Citat:
"Cei vii, în adevăr, măcar știu că vor muri; dar cei morți nu știu nimic, și nu mai au nici o răsplată, fiindcă până și pomenirea li se uită." trebuie să știi că expresia "pomenirea" se referă la pomenirea lor în mintea celor vii, nu propria lor capacitate mentală de a-și aduce aminte, ori la cea a lui Dumnezeu de a-Și aduce aminte de ei la Judecată. Lucrul acesta este clar din sensul cuvântului [זֵכֶר] din originalul ebraic - zeker însemnând "amintire", "memorial" și din întrebuințarea lui în VT. Fără excepție, el se referă la "pomenirea" persoanelor sau a evenimentelor, niciodată la memorie (Iov 18,17; Psalm 31,12; 112,6). De fapt, te lămureai singur dacă citeai versetul în versiune ortodoxă și nu preluînd fără discernământ o informație de pe saitul respectiv: "Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat." (Ecl. 9,5 - versiunea Sinodală) Citat:
P.S. În final un mic sfat: când mai citezi (fără a pune semnele de rigoare), uită-te mai atent la atenționarea autorului lucrării: "Paragrafe din carte pot fi citate în alte lucrări creștine fără permisiunea scrisă a autorului, însă fără a fi modificate, și să se specifice din ce carte au fost luate (eventual și pagina)". |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In dreptul dvs. ar fi corecta formularea: "credeti totusi in inviere" (mai de voie, mai de nevoie, caci este pomenita insistent in Scriptura - desi ar merge si fara inviere). |
Citat:
Dumneata, de crezi ca are omul nevoie de inviere, desi traieste si in timpul mortii, avnd "activate" toate functiile necesare (constienta, simtiri, sentimente,etc)? |
Citat:
Dacă insistați să priviți problema în termeni științifici și medicali, sigur, aveți dreptate. Dar Biblia nu este tratat de medicină al trupului, ci a sufletului. |
Citat:
Adica cum un duh asta te intreb ? Ce vroia Iisus sa spuna cu duhul ? Deci un duh desi poate apare ca un chip sau ca un trup este ceva imaterial ? Nu e in carne si oase ? De ce s-a dus Iisus in iad sau Hades ? Ce rost avea sa se duca acolo de vreme ce aia toti erau morti si "mortii nu stiu nimic " ? La schimbarea la fata el apare insotit de Ilie si Moise.Ilie stim ca a fost luat de Dumnezeu in trup dar unde era Moise ? |
Citat:
Nu citesti ca sufletele dreptilor sant in mana lui Dumnezeu si numai unul care n-are minte crede ca ei sant morti cu desavarsire ? Si ca ei vor judeca pamantul ? Voi ii acuzati pe ceilalti ca sant "elenisti" dar voi santeti "Ellenisti ". |
Citat:
Sa reformulam fraza dvs.: "Invierea nu inseamna o simpla revenire la viata, ci revenirea la un anumit mod de viata tot asa cum moartea nu insemna lipsa vietii, ci un anumit mod de viata". Am tradus corect ceea ce ati vrut sa spuneti? Daca nu, repet, corectati-ma. Citat:
|
Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă. Deci cu cine a vorbit Iisus in inchisoare daca aia dorm ? |
Citat:
Moartea, în sens creștin, înseamnă existența fără Dumnezeu. Citat:
De pildă, atunci când în Biblie se vorbește pentru prima oară despre moarte, în Geneză ("negreșit veți muri"), sensul este clar. Veți muri spiritual, se va despărți sufletul vostru de Mine. Aceasta se vede din faptul că Dumnezeu le spune oamenilor, nu doar că vor muri, ci că "în ziua în care vei mânca din el, cu moarte vei muri". Ateii care iau Biblia la mișto folosesc acest verset ca să demonstreze că Dumnezeu a mințit: iată, au mâncat și nu au murit în ziua aceea. Dar noi știm că nu doar în ziua aceea, ci chiar în ceasul, în secunda în care au încălcat porunca Domnului, cei doi au fost morți din punct de vedere spiritual, despărțiți din proprie voință de Dumnezeu; Acela care este Adevărul nu a mințit. |
Citat:
Se spune ca "toti sunt vii", in contextul invierii(despre asta explica Mantuitorul), nu al nemuririi mortului (asa ceva nu o sa gasiti in Sfanta Scriptura). Dumnezeu ii poate invia pe toti. Nu spune nicaieri ca Dumnezeu face ca toti mortii sa fie vii, pe timpul mortii (facand, paradoxal, inutila invierea de care vorbea Mantuitorul). Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am o curiozitate: Ați studiat măcar în treacăt poziția Bisericii Catolice cu privire la această chestiune ? Puteți să răspundeți la următoarea întrebare: Cum se justifică, din punct de vedere catolic, necesitatea revenirii Domnului, și ce folos vom trage din învierea trupului ? Cu alte cuvinte: Înainte de a bălăcări, ați studiat punctul de vedere pe care îl bălăcăriți ? |
Citat:
|
Citat:
http://www.catehism.ro/CBC_037.htm |
Citat:
|
Citat:
|
Aștept un răspuns la întrebarea legată de Geneză:
Au murit Adam și Eva în ziua în care au mâncat din fructul oprit, sau a mințit Dumnezeu ? |
Citat:
De ce a coborat Iisus in iad dupa crucificare daca cei de acolo habar nu au de nimic ? Cum adica le-a propavaduit lor ? S-au trezit un pic dupa care s-au culcat la loc ? L-a inviat Dumnezeu pe Moise la Schimbarea la fata dupa care l-a omorat inapoi ? Si cine erau duhurile din inchisoare tinute acolo inca din timpul lui Noe ? |
Citat:
Dvs. incercati sa demonstrati ca mortul traieste, o astfel de idee facand inutila revenirea Mantuitorului si invierea mortilor. Citat:
Citat:
Ma intereseaza ce spuneti dvs. despre invierea mortilor care nu au murit. |
Citat:
|
Iar cu privire la Iad, iata ce spune Scriptura:
Ps. 88:47. Cine este omul ca să trăiască și să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul său din mâna iadului? -------------------------------------------------------- toti se duc in Iad, si bun si rai, pt ca Iadul este mormantul. |
Citat:
Citat:
Prin urmare: este o interpretare grosolană și grotescă aceea pe care încercați dumneavoastră să o impuneți prin sintagma caraghioasă "mortul trăiește". La fel de falsă este ideea că reveirea Mântuitorului ar fi inutilă: Mântuitorul va reveni pentru învierea trupurilor, pentru Judecata de Obște și pentru restaurarea Creației. Citat:
Citat:
|
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=lgxyz_m8a6I |
Citat:
Ati bagatelizat sau chiar ridiculizat cea mai mare nadejde crestina: revenirea Mantuitorului si invierea celor morti in credinta. Mantuitorul nu mai trebuie sa vina sa ne ia cu El (ca mergem noi singri in rai) si nici sa invie mortii, ca ei oricum traiesc (doar sa vina sa le ia hoiturile din paman). Citat:
Citat:
|
Citat:
Încă aștept să-mi răspundeți dacă Dumnezeu i-a mințit pe Adam și Eva când le-a spus că vor muri în aceeași zi în care vor mânca din fructul oprit. |
Citat:
""""""""""""989. Credem cu tărie, și tot astfel sperăm, că, după cum Cristos a înviat cu adevărat din morți și trăiește pentru totdeauna, tot astfel, după moartea lor, cei drepți vor trăi pentru totdeauna cu Cristos cel înviat și El îi va învia în ziua de apoi"""""""""""""" Asta nu pot sa pricep cu creierasul meu de adventist. Cum se poate ca mortul sa traiasca cu Hristos si apoi sa fie inviat de Hristos? P.S. Dvs. sunteti mandru de art. "Cred in invierea mortilor" (titlu preluat din crezul adventist)? P.S.2. Ce este cu argumentele aduse din carti necanonice (cum ar fi "Macabei")? Nu aveti sufieciente argumente in cartile canonice ale Sfintei Scripturi? Citat:
Revin si eu cu mult repetate rugaminte a fratelui osutafaraunu: aduceti un singur exemplu din Scriptura, care sa contina expresia de "suflet nemuritor". Unul singur. Si, doar o data. |
Citat:
Nu am bagatelizat nimic,tu te faci ca nu intelegi.Daca mortii sant morti cum apare Moise langa Iisus la Schimbarea la fata ? Si de ce se duce in "inchisoare" sa le duca "duhurilor" de acolo care erau acolo inca de pe timpul lui Noe vestea cea buna ? Daca mortii din inchisoare nu mai stiu nimic ce rost are sa le propavaduiesti ? I-a trezit Dumnezeu dupa care i-a culcat la loc ? Cu ce scop se duce Iisus in "inchisoare "? |
Citat:
"Iar ei, înspăimântându-se și înfricoșându-se, credeau că văd duh." (Luca 24,37 - versiunea Sinodală) Termenul "duh" șa cum apare în versiunea ortodoxă de mai sus, este redat în originalul grecesc (cf. manuscrisul grec din Codex Bezae sec.VI) prin [ϕάντασμα] fantasmă, nălucă, arătare, fantomă. Ți-am pregătit mai jos fragmentul din Codex Bezae ce conține versetul cu termenul subliniat: |
Citat:
Noi discutam despre moartea aceea propriu-zisa, care te baga in cosciug si nu lasa loc de interpretari sau neintelegeri. Acesta este si subiectul topicului. |
Citat:
Ori vrei să mă convingi că Avraam, Isac și Iacov au înviat deja, sau mai grav: că au înviat încă de pe vremea lui Moise? Folosind acest argument aiuristic, faci harcea-parcea întreaga doctrină despre înviere! Citat:
|
Citat:
pentru că umblăm prin credință, nu prin vedere. – Da, suntem plini de încredere, și ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă, la Domnul De aceea ne și silim să-I fim plăcuți, fie că rămânem acasă, fie că suntem departe de casă. |
Citat:
Nu scrie "veți pierde nemurirea", nu scrie "veți deveni muritori", ci scrie clar "căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit" (preluat direct din traducerea de pe adventist.ro) |
Citat:
|
Citat:
Pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus Hristos sta de vorba cu doua personaje care preinchipuie cele doua categorii de oameni care vor primi mantuirea, la revenirea Mantuitorului: Moise ii reprezinta pe cei ce vor fi inviati pentru viata vesnica iar Ilie ii reprezinta credinciosii ce vor fi gasiti in viata la revenirea Mantuitorului. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:01:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.