![]() |
Citat:
Ordinea pe care ne-o prezinta Sfantul Apostol Pavel este: auzit, cercetat si apoi crezut (daca merita crezut). Unii crestini au respectat aceasta ordine, verificand chiar si cele auzite de la insusi marele Apostol al neamurilor: "Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa." (Fapte 17:2) Multi dintre cei care cerceteaza (daca cerceteaza) dupa ce au crezut, cerceteaza degeaba. Raman intepeniti in ceea ce au crezut, neavand curajul sa recunoasca faptul ca au avut o credinta gresita. |
Sincer subiectul e penibil. Incerc sa mi-l imaginez pe Dumnezeu la judecata de apoi: " tu ai tinut sambata ai bulinuta alba..tu ai tinut duminica ? ai bulinuta neagra ". E ridicol !!! Toate certurile astea ca cine detine cica "Adevarul" si ca cei care tin sambata sunt mantuiti ceilalti nu, sunt lucruri diavolesti. De ce nu deschideti ochii ? Si nu ma refer la ochi ca organ ci la ochii mintii.
|
Citat:
Sa tina fiecare ce zi doreste. Doar e democratie. Ce ne tot incurcam cu Porunca lui Dumnezeu, sau cu ce a binecuvantat si sfintit Dumnezeu? |
Citat:
|
Citat:
Ce conteaza ca ascultam de porunca lui Dumnezeu si pazim ziua binecuvantata si sfintita de EL? E acelasi lucru cu a pazi o zi aleasa de oameni, pe care Dumnezeu nu a binecuvantato si nu a sfintito. Nu sunteti de acord cu mine? |
Citat:
Din cate am inteles, voi sunteti oricum mantuiti. De ce va mai consumati cu noi, pacatosii ? Va pierdeti timpul ( degeaba zic eu ) aici incercand sa ne convingeti de ceva ce oricum nu acceptam. Va rapim din timpul pe care, probabil ar trebui sa-l petreceti cu familia..cu copiii sau din timpul dedicat rugaciunii. Dar e alegerea voastra nu a noastra. Lasati-ne pe noi cu pacatele noastre si lasati-l pe Bunul Dumnezeu sa ne judece . |
Citat:
Citat:
Noi doar discutam despre legile lui Dumnezeu si despre ceea ce Dumnezeu a binecuvantat si sfintit. Nu am stiut ca va deranjeaza un astfel de subiect. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Oricum, daca nu crezi ceva, nu cercetezi.Daca vine unu si-mi spune ca au aterizat martienii si-l cred, merg sa verific. Daca nu-l cred, nici nu-mi pasa si-mi vad de treaba in continuare.Iar sfintul apostol Pavel ne spune: ceea ce conteaza este credinta, speranta si dragostea(nu prea pomeneste de stiinta0. Iar cei care cerceteaza fara a avea un indrumator bun, ajung pe drumuri gresite (un orb indruma pe alt orb). SI e simplu sa-i recunoastem: bisericile lor nu aduc roade. |
Citat:
|
Citat:
Religia este mai mult decât o dogmă, etimologic vorbind este o relație, o re-luare a unei relații întrerupte cu Dumnezeu. Și când ai relație bazată pe iubire cu Mântuitorul tău, nu poți trăi în minciună, curvie [și călcare de Sabat] știind că acestea Îi provoacă durere. Eu [și biserica din care fac parte] așa văd lucrurile și nu mi se pare deloc "penibil" să-mi apăr punctul meu de vedere. |
Citat:
|
Sunteti sigur ca Dumnezeu tine evidenta daca ziua dedicata Lui se numeste sambata sau duminica ? Dupa parerea mea, NU ! Important e cum traiesti . Si nu putem vorbi de "porunci" de vreme ce suntem fiii lui Dumnezeu nu supusii Lui.
|
Citat:
"Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui" (1 Ioan 5:3). |
Citat:
|
Citat:
In acelasi mod, si copii trebuie sa respecte regulile parintilor. Dvs. faceti impresia unui copil rebel. Chiar si poruncile lui Dumnezeu va deranjeaza. |
Atata timp cat Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru nu se poate vorbi de "porunci".
|
Citat:
Sunteti libera sa nu ascultati de Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2. Care sint roadele bisericii dumneavostra, pentru ca dupa roade se cunosc cei care il urmeaza pe Cristos cu adevarat si nu sint inselatori? 3.Daca dumneavoastra afirmati ca oricine, singur, citind Biblia, poate sa primeasca inspiratia Duhului Sfint si se mintuieste, de ce va chinuiti sa ne impuneti propriile dumneavoastra "inspiratii"? De ce nu ne indrumati crestineste: mergeti, cititi Biblia si va veti mintui? 4.Porunca sfintirii zilei Domnului suna cam asa:''adu-ti aminte sa sfintesti ziua Domnului." Sfintirea zilei e cea mai importanta. Credeti ca daca stam pe net si ne certam, in felul acesta noi sfintim ziua Domnului, fie ca e simbata, fie ca e duminica? |
Domnule trice, cu prilejul primei zile din săptămână, vă transmit salutul creștin: Cristos a înviat !
|
Citat:
[quote=nutucutu;336954] doamna Elen White, care v-a pus la dispozitie tilcuirea Bibliei, cum a cercetat originalele? Tâlcuirea Bibliei nu este opera doamnei White, ci a însăși Bibliei. De ce tâlcuire mai e nevoie în exemplul pe care l-ați dat? Ce poate însemna altceva binecuvântarea și sfințirea sâmbetei, decât "punerea deoparte", consacrarea (acesta este sensul termenului sfințire) și destinarea sâmbetei pentru un scop anume? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Bunul Dumnezeu sa se indure de noi si neputintele noastre!
|
Citat:
Citat:
Atentie, in mesajul in care spuneti ca nu l-ati inteles, atrageam atentia ca, intentionat sau nu, schimbati cuvintele. Sabat = odihna. |
Citat:
Deci: religia adeventista spune ca sabatul era dinainte de Moise, a fost dupa tinut de la Adam pana la Moise. Pe langa faptul ca nu scrie niciunde in Biblie ca ar fi fost vreo zi de odihna, sau ca intro zi s-au odihnit pana la Moise, stim din istorie ca niciun popor nu avea notiunea de saptamana (7 zile, ca alfel iese un pleonasm, "saptamana de 7 zile"). Ceea ce am aratat eu e ca in ziua in care se presupune ca ar fi fost sabatul pentru evrei, cu 7 zile inainte ca Domnul sa-i zica lui Moise de sabat, evreii nu s-au odihnit deloc. Ba chiar Domnul le-a dat potarnichi si le-a spus sa le adune si sa le gateasca, iar a doua zi vor primi mana. Deci nu se tinea niciun sabat nici de evrei, nici Domnul nu mentionase nimic. Ei muncisera ca intr-o zi normala, ba chiar mai mult. Deci evreii nu cunosteau ziua de odihna. |
Dupa ce v-am arata ca religia adventista e in eroare, neexistand un sabat inainte de cele sase zile de mana, sa vedem daca respecta crestinii porunca.
Iesirea, cap. 20: "8.Adu-ți aminte de ziua odihnei, ca să o sfințești." Ziua odihnei la crestini e Duminica, ziua in care totul s-a innoit. "9. Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale" Crestinii lucreaza sase zile (luni, marti, restul sper ca vi le amintiti) pana sambata (la unele popoare ziua lui saturn). "10. Iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău: să nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tău, nici asinul tău, nici orice dobitoc al tău, nici străinul care rămâne la tine" Ziua a saptea la numar e ziua de duminica. Atunci nu lucram (unii) si mergem la biserica (tot unii). Mai departe iau din Biblia neoprotestanta: "11. Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit" Da stim, asta din Facerea. Ne arata ca si Domnul s-a odihnit dupa sase zile (desi nu prea intelegem cum). "de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o." Ziua de odihna, adica dupa sase zile de munca sa urmeaza o z de odihna. La crestini ziua de odihna e duminica. Deci cuvant cu cuvant respectam porunca din decalog. E adevarat, nu tinem legea evreiasca, dar nici celelalte sarbatori evreiesti nu le tinem. Tinem porunca din decalog legata de ziua de odihna. Cuvantul sabat se traduce in romaneste odihna, asa ca ori scriem doar in evreieste, ori doar in romana. Cum nu stiu limba ebraica (cu atat mai mult cea veche), scriu doar in romana. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Astept un raspuns la fel de simplu. Citat:
“Aduti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi si vei face toate lucrurile tale, iara a saptea zi, sambata Domnului Dumnezaului tau, sa nu faci ….. Pentru ca in sase zile au facut Dumnezeu ceriul si pamantul si marea si toate cate sunt in ele si odihni in ziua a saptea. Pentru aceea blagoslovi Dumnezeu ziua a saptea si o sfinti pre dansa.” (traducere ortodoxa) """"286. Pentru ce serbam Duminica? Serbam Duminica, pentru ca: a) E ziua cea dintai a creatiunii; """"" (Catehismul ortodox cap. "Despre sarbatori") Verificati aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ori-80571.html Daca duminica este considerata, de ortodoxie, ca fiind prima zi a creatiunii, inseamna ca ziua a saptea de la creatiune (in care S-a odihnit Dumnezeu si pe care a binecuvantato si sfintito) este sambata. De altfel, cred ca ordinea zilelor este foarte limpede pentru toti crestinii. Mai putin pentru dvs. care sunteti in stare (daca vreti) sa demonstrati ca ziua a saptea din Scriptura este marti. Asta nu inseamna ca poate pricepe cineva demonstratia dvs. ( cum nici pe celelalte cred ca nu le-a priceput nimeni). |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si pana acum, unele Biblii Ortodoxe (cum ar fi cea Sinodala) specificau faptul ca ziua intaia a saptamanii este duminica. Ex: Dupã ce a trecut sâmbãta, când se lumina de ziua întâi a sãptãmânii (Duminicã).... _Matei 28:1. Acum, s-a facut vazut acest lucru si in calendar. Unde este ratacirea? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citez (de aici http://www.crestinortodox.ro/carti-o...i-80571.html): "286. Pentru ce serbam Duminica? Serbam Duminica, pentru ca: a) E ziua cea dintai a creatiunii;" (Catehismul ortodox; cap. "Despre sarbatori"). Deci, duminica este ziua intaia a creatiei, in care Dumnezeu a lucrat. Cred ca ar trebui sa-L copiem noi pe Dumnezeu, nu Dumnezeu pe noi. Citat:
Citez din invataturi ortodoxe. Le gasiti aici: http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti.../despre-sabat/ Ziua a saptea a fost numita sabat (= sambata). Cuvantul “sabat” inseamna odihna, caci in ea “s-a odihnit Dumnezeu de toate lucrurile Lui”( Facerea II, 2.), dupa cum spune dumnezeiasca Scriptura. Banuiesc ca nu mai exista nici un dubiu in identificarea zilelor sapatamanii, conform invataturii crestine. Este limpede care este ziua intaia (duminica) si este limpede care este ziua a saptea (sambata). |
Citat:
Citat:
Eu v-am aratat ca in ziua care ar fi fost a odihnei Dumnezeu le-a spus sa muncesca (cu o zi inainte de caderea manei si instituirea zilei de odihna). |
Citat:
Citat:
Citat:
O fac special pentru dvs. Rog să nu fiu blamat că mă repet: "El, Hristos a fost numit Domn al Sâmbetei pentru ca El a susținut sâmbăta ca pe ceva al Său. Hristos n-a desființat sâmbăta pe care El o ținea". (Tertulian - Contra lui Marcion, cartea a IV-a, cap.XII) "Sâmbăta este odihna Domnului... ziua a șaptea este sâmbătă" (Chiril al Alexandriei - Scrieri; Închinarea și slujirea în duh și adevăr, traducere de Pr.Prof.Dr. Dumitru Stăniloae, Ed. IBM al BOR, București 1991, pag.236) "La asiro-babilonieni, a șaptea zi era zi de odihnă" (Civilizația Asiro-Babiloniană de Constantin Daniel, București 1981, pag.309) "Ziua a șaptea a făcut-o El zi sfântă, și a poruncit să înceteze orice muncă. Atunci s-a ridicat la orizont soarele întru slavă" (Document accadian - "Istoria Biblică, Vechiul Testament de Prof. A.P.Lopuhin, traducere de patriarhul Nicodim, vol.I, București 1944, pag.108) |
Citat:
De asemenea, nu intram in speculatii, pentru ca nu stim sigur ca evreii au pastrat exact ziua data lui Moise timp de 1500 de ani. In timpul lui Moise s-a dat pentru prima data ziua de odihna, Sabatul. Asta v-am aratat-o in celalalt mesaj. Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:34:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.