![]() |
Citat:
Care este ziua a șaptea a săptămânii? |
sambata :)
Va las o tema de meditatie: Potrivit credintei musulmane, Iisus n-a fost rastignit, ci un alt om i-a luat locul pe cruce. In cartea “Istorisiri despre profeti” a lui Ibn Khatir se relateaza acest moment, cand Iisus intreaba: „Cine poate să cumpere astăzi un loc în Paradis? Un bărbat a zis: Eu! și a ieșit, spunând: Eu sunt Iisus! Atunci l-au luat și l-au răstignit și astfel au fost induși în eroare în credința lor că aceștia l-au ucis pe Iisus, așa cum cred creștinii. Însă Iisus a fost înălțat la ceruri de Allah în acea zi.” Vedem ca in conceptia musulmana, Paradisul se poate uneori si “negocia” :) Care e invatatura biblica despre martiraj si rasplatirea in cer? Un weekend placut. I'm out! |
Căci cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine și pentru Evanghelie, acela îl va scăpa.
Căci ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul? (Marcu 8: 35-36) |
preiei stafeta!
|
Precizați în ce loc din Evanghelii se face referire la Solomon și în ce context?
|
Citat:
1. În contextul genealogiei Domnului Hristos (Mat.1,6.7.) 2. În contextul comparației între crinii câmpului și fastul îmbrăcăminții lui (Mat.6,29; Luc.12,27) 3. În contextul judecății viitoare, Hristos arătându-Și superioritatea vis a vis de Solomon (Mat.12,42; Luc.11,31) |
Citat:
|
Care este prima solie îngerească din cartea Revelației?
|
Prima solie ingereasca o gasim in Apocalipsa 14 : 7 si reprezinta o miscare de trezire spirituala a oamenilor, constand in chemarea adevarata la Dumnezeu („sa va inchinati”) si ascultarea libera si constienta a omului de Dumnezeu („temeti-va”), precum si anuntarea debutului judecatii in cer („a venit ceasul”).
Și am văzut apoi alt înger, care zbura prin mijlocul cerului, având să binevestească Evanghelia veșnică celor ce locuiesc pe pământ și la tot neamul și seminția și limba și poporul, Zicând cu glas puternic: Temeți-vă de Dumnezeu și dați Lui slavă, că a venit ceasul judecății Lui, și vă închinați Celui ce a făcut cerul și pământul și marea și izvoarele apelor. (Apocalipsa 14: 6,7) |
Corect. Așteptăm o întrebare.
|
indiciu: 5 imparati
In care carte ne este prezentata dezbinarea imparatiei lui Iuda si reformele caror imparati sunt prezentate?
|
E intrebarea asta atat de grea sau toata lumea profita de acalmia duminicii? :) O duminica placuta! i'm out!
Va las raspunsul: Cartea a doua Paralipomena (II Cronici) 1. dezbinarea imparatiei si istoria lui Iuda cap.10-36 2. imparati sub a caror conducere au avut loc miscari de trezire spirituala,innoire si reforma: Asa (IICronici 15: 8, 9),Iosafat (IICronici 17:3, 4),Ioas (IICronici 17:3,4),Ezechia (IICronici 29:3-36) , Iosia (IICronici 30:1, II Cronici 15,1) Oricine poate continua jocul cu o intrebare. |
pe cine cade blestemul neidreptatit? Cu citat bilbiv, va rog.
Desi, parca vad ca numai ioanna, mihailc sau osutafaraunu vor raspunde. Oare ma insel? |
Citat:
|
raspuns corect.
Aveti cuvantul!:) |
Va multumesc onorat prezidiu,imi vine-n cap un discurs pe stil Catavencu da ma abtin:) Intrebare:De ce Dumnezeu i-a spus lui Moise "Iata pamantul pentru care M-am jurat lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov, zicand: Semintiei tale il voi da.Te-am invrednicit sa-l vezi cu ochii tai; dar in el nu vei intra!" si acesta s-a adaugat stramosilor lui (conform expresiei iudice>adica a murit)in Tara Moabului?Cu ce a gresit Moise?
|
Citat:
"Vom putea noi oare să vă scoatem apă din stânca aceasta?”Num 20, 10 |
Citat:
|
la ce ora au inceput apostolii propovaduirea in limbi la Ierusalim?
|
Citat:
|
asa e .Acum e aproape ora 6, dar te invit sa iei cuvantul.
|
Întrebare: Unde a dispărut topicul despre mâncarea gătită duminica?... Glumeam... asta oricum e o enigmă:39:
Întrebare pe bune: care este a doua solie îngerească din cartea Revelației? |
Citat:
intrebare: Care sunt ereziile teologice privitoare la Sfanta Treime din primele cinci secole d.Hr, condamnate de sinoadele ecumenice? |
ereziile din primele 3 secole au fost numeroase.
Ca o prima clasificare le putem imparti in : 1.erezii hristologice 2.erezii pnevmatologice 3.erezii hristologice. dar ca sa amintesc cateva erezii, acestea ar putea fi: Adopționism ,Aftartodochetism,Apolinarianism,Arianism Bogomilism Dochetism,Donatism Gnosticism Luciferianism Maniheism,Marcionism,Mesalianism,Monarhism,Monofiz ism,Montanism Nestorianism Patripasianism,Priscilianism,Psilantropism Sabelianism,Socianism |
ups, acum am vazut ca se referea strict la cele referitoare la sfanta Treime.
Voi aminti cateva mai cunoscute: 1.monarianism 2.subordinatianism 3.macedonianism |
Citat:
Ok, poti prelua stafeta :) |
Care e diferenta de varsta intre AAron si Moise?
|
Trei ani.
Când au început a grăi lui Faraon, Moise era de optzeci de ani, iar Aaron , fratele lui, de optzeci și trei de ani. (Ieșire 7:7) |
Raspunsul corect iti aduce dreptul de a posta o noua intrebare.
Suntem numai ochi si urechi!:) |
Eu sunt cu alea simple. Ce este conținutul doxologiei îngerilor, la Nașterea Domnului?
|
Glorificarea Lui Hristos, imnul slavei si a luminii: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire! (Luca 2:14)
|
Citat:
|
Care este motivul si scopul creerii lumii in gandirea parintelui Dumitru Staniloae?
|
Citat:
|
Citat:
Aveti cuvantul :) |
Cine din Europa s-a convertit, pentru prima dată, la creștinism ?
|
Cornelius, sutasul roman.
|
Dar despre acest Corneliu știm că era din Cezareea, care nu e în Europa, ci în Asia Minor.
|
Nu stiu, spun la hazard- Dionisie Areopagitul :)
Astept sa intervina altcineva. Ultima incercare: cred ca e Lidia, botezata de Sf. Apostol Pavel in orasul Filipi (Macedonia) |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:34:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.