Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   eutanasierea cainilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14162)

Yasmina 03.09.2013 22:50:39

:6:
Citat:

În prealabil postat de Mena59 (Post 532648)
Pe noi, brasovenii, in afara de caini ne mai cotropesc si ursii gunoieri. Si pe acestia chiar nu este voie sa-i omori.
Oare nu vrea nimeni, nici un iubitor de animale, sa adopte un urs sau doi?

Castrarea cainilor vagabonzi ar fi fost o solutie buna pentru scaderea numarului lor dar nu a fost aplicata cinstit. S-au alocat bani pentru asta, banii au fost incasati de diverse centre veterinare, cainii au fost adunati dar nu au fost castrati ci li s-au dat drumul precum erau mai inainte, fertili si vigurosi.
Zic eu ca eutanasierea e mai eficienta si nici nu doare precum castrarea :(

Chiar nu inteleg subiectul ridicat spre adoptia ursilor?!?
Ce legatura are? Ursii sunt animale salbatice care traiesc si fara ajutorul vostru,nu trebuiesc adoptati! Ce idee !!!
Toti isi fac vile si casute in padure si tot ei se plang ca sunt invadati de ursi-pai acolo este habitatul lor! Culmea!
Va supara si ursii acuma,omorati tot mai fratilor!

glykys 03.09.2013 22:59:03

Da, Mena, dar presa manipuleaza, in Bucuresti nu au fost o mie-doua de oameni in prima zi, cum s-a spus la TV, ci 7000, stiu de la cineva care a fost in piata. Poate si la Brasov au fost mai multi si nu se spune.

Lucian008 03.09.2013 23:04:09

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 532626)
Maine o sa vreti sa taiem padurile, pentru ca un copac a cazut pe un om si l-a ucis?

Nu. Nu o sa vrea nimeni sa taie padurile pentru ca a cazut un copac peste un om si l-a ucis. Evident ca genul asta de analogii sunt partinitoare si nu sunt conforme cu realitatea.

In primul rand cainii "bagabonzi" (cum stiu cei de la PRO TV ca se numesc) nu au nici o utilitate, nu fac nici un bine si nu ajuta nimanui. Deci un aspect pozitiv nu exista.
In schimb aspecte negative exista multe. Sunt agresivi. Unii dintre ei. Dar sunt. Prezenta lor are un efect negativ asupra esteticii oraselor. Sunt purtatori de boli. Fac mizerie. Etc
Deci solutia ar fi sa scapam de ei.
Da, solutia ideala ar fi sa fie adoptati. Dar nu prea e posibil. Sunt mult prea multi si doritori... aproape deloc. Faptul ca unii se agita si sunt mari aparatori ai lor nu inseamna ca doresc si sa ii ia acasa.
Ok, daca prima varianta nu e posibila, ar fi bine sa fie prinsi si dusi in locatii speciale, sterilizati, deparazitati, hraniti si ingrijiti acolo. Dar, locatii nu avem. Sa cheltuim banii pe asa ceva cand avem destui copii care nu merg la scoala din lipsa banilor, cand avem unitati de invatamant fara dotarile necesare, un sistem de sanatate asa cum stim...? Deci nici asta nu e solutia optima.
Si totusi trebuie sa scapam de prezenta lor de pe strazi. Cum inca nu a venit nimeni cu o alta propunere care sa si poate fi implementa solutia ar fi eutanasierea lor. Partea sentimentala a celor care se opun o inteleg. Ce nu inteleg este cum ei nu apeleaza la ratiune. Oameni buni voi mancati? Da. Mancati carne? Da. Pasare, porc, miel, vita...? Da. Dar stiti ca pentru ca voi sa mancati carnea aia animalele au fost vii si cineva le-a ucis. Si nu doar ca le-a ucis, dar le-a ucis pentru voi, pentru ca voi sa le mancati. Da. Si atunci cu ce ar fi uciderea maidanezilor mai grava decat ucidere puiului pe care l-ati mancat azi?
Ok, nimeni nu zice sa ne inarmam cu rangi si topoare si sa iesim la vanatoare. Putem gasi si solutii umane. Dar eutanasierea este singura solutie pentru a scapa de ei.

Referitor la atitudinea unora care sunt de acord cu eutanasierea... Am vazut ca se declara ortodocsi unii dintre ei. Doamne, dar ura le iese prin toti pori. Si nu doar violenta cu care se dezlantuie la adresa cainilor, dar si a oamenilor care nu sunt de aceeasi parere cu iei. "Sa moara in chinuri. Sa se zvarcolesca". Si apoi ii acuza pe altii, oameni sau animale, de monstrozitate. Nu ar strica sa aiba o oglinda la indemana.

aubergine 03.09.2013 23:06:14

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 532656)
Calmati-va doamna si nu mai faceti apel la emotii ,incercati putina logica!
Cazuri de acest gen nu sunt intalnite pe strada ci intotdeauna in spatii private unde intrusii sunt grav atacati.
Sarmanul copil din lipsa de grija si supraveghere a ajuns in acel loc interzis si nici macar nu a putut fi salvat pt ca persoana care era cu ei nu era in vecinatate.
Cainii care apara o proprietate sunt extrem de violenti(de aceea nu este o idee buna sa-i hranim si sa-I lasam la bloc deoarece in timp dezvolta acest instinct vizavi de toti cei care nu locuiesc in zona respectiva).
Cum spunea si Pelerinul ,adevarata iubire de animale nu consta in a le arunca resturi de mancare la bloc si a-i lasa sa se impuieze si sa se imbolnaveasca ci a face ceva efectiv pentru ei:controlul inmultirii si plasanentul lor.

Aici la comentat in anonimat sunteti foarte productiva si feroce ,permiteti-mi sa va intreb daca ati facut ceva constructiv in viata dvs pt acesti caini de pe strada,ca ei sa nu mai existe in strada????
Ati incercat sa plasati unii de la bloc ? Poate ati castrat niste catele atunci? Pe banii dvs si le-ati gazduit in casa pana la refacere completa apoi le-ati gasit stapani?Cate ore ati petrecut cu aceasta problema spinoasa???

Sunt foarte calma, dupa cum vad eu d-voastra va alarmati si apelati la emotii prin intrebarile pe care le puneti si prin semnele mulltiple de intrebare. Cine zice ala e, dupa cum se spune.

Nu e treaba mea sa rezolv problema cainilor vagabonzi, de aceea avem primarie, responsabila cu acest lucru sau ONG-uri. Treaba mea este sa fac ceva pentru oameni, nu pentru caini. Tipic pentru sustinatorii cainilor, cand nu mai sunt argumente, atacati persoana, intrand in ofensiva, chiar si in fata unui caz grav de moarte prin sfasiere de caini vagabonzi.

Nu e locul pentru laude. Mi se pare penibil sa te pui singur sa te lauzi cu ce ai facut pentru caini mai ales in astfel de cazuri tragice, avem moartea unui om, macar atat respect sa avem.

Nu vorbeam de spatii private ci de spatii publice aici, cred ca nu ati prea inteles ca primaria arunca pisica moarta in curtea privatilor pentru a se spala pe maini.

Toti suntem sub anonimat aici daca intelegeti ce vreau sa spun. Mi-e si lehamite ca nu se prea intelege mare lucru dar in schimb vin unii sa se laude cu ce fac ei pentru caini, e o blasfemie in acest caz.

Lucian008 03.09.2013 23:11:40

Citat:

Pe noi, brasovenii, in afara de caini ne mai cotropesc si ursii gunoieri. Si pe acestia chiar nu este voie sa-i omori.

Nu te supara, dar o dai in diverse. Situatiile sunt foarte diferite.
Ursii aia au ajuns "gunoieri" si pentru ca este mai comod (si orice fiinta alege varianta cea mai simpla) dar si din vina omului. S-au taiat padurile fara discernamant. Li s-a distrus habitatul. Ariile protejate, in sensul ca omul nu avea acces s-au cam dus. Se poate ajunge in mijlocul codrului cu masina. Practic, nu doar ca au fost avectati ursii, dar a fost afectat tot lantul trofic, limitandu-li-se acesul la hrana. In plus, au fost "atrasi" la gunoi si de oamenii care la inceput ii primeau cu "bratele deschise" si ii hraneau pentru ca li se pareau simpatici. Asta este, cand tu "lovesti" natura asteapta sa iti dea si natura "o laba de urs".

Mena59 03.09.2013 23:12:04

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 532665)
:6:

Chiar nu inteleg subiectul ridicat spre adoptia ursilor?!?
Ce legatura are? Ursii sunt animale salbatice care traiesc si fara ajutorul vostru,nu trebuiesc adoptati! Ce idee !!!
Toti isi fac vile si casute in padure si tot ei se plang ca sunt invadati de ursi-pai acolo este habitatul lor! Culmea!
Va supara si ursii acuma,omorati tot mai fratilor!

Dar tu nu sti de gluma? Nu vorbeam serios despre adoptarea unui urs... desi ar fi o ideie...
Si ce daca unii isi fac vile in padure? Deranjeaza? Desigur deranjeaza animalele, le alunga,ba chiar le omoara.
Oare cei care, de muuuuult, in trecut, la inceput, au emigrat in Americi si nu numai, nu au deranjat? Au exterminat popoare de bastinasi...
Din cate inteleg tu traiesti in acele zone printre urmasii acelor oameni cumsecade. De ei te-ai luat asa cum faci cu noi ca vrem sa omoram animale care ne ataca suparate ca le deranjam?

Mena59 03.09.2013 23:14:47

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 532672)
Nu te supara, dar o dai in diverse. Situatiile sunt foarte diferite.
Ursii aia au ajuns "gunoieri" si pentru ca este mai comod (si orice fiinta alege varianta cea mai simpla) dar si din vina omului. S-au taiat padurile fara discernamant. Li s-a distrus habitatul. Ariile protejate, in sensul ca omul nu avea acces s-au cam dus. Se poate ajunge in mijlocul codrului cu masina. Practic, nu doar ca au fost avectati ursii, dar a fost afectat tot lantul trofic, limitandu-li-se acesul la hrana. In plus, au fost "atrasi" la gunoi si de oamenii care la inceput ii primeau cu "bratele deschise" si ii hraneau pentru ca li se pareau simpatici. Asta este, cand tu "lovesti" natura asteapta sa iti dea si natura "o laba de urs".

Ai perfecta dreptate.

Yasmina 03.09.2013 23:15:31

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 532669)
Nu. Nu o sa vrea nimeni sa taie padurile pentru ca a cazut un copac peste un om si l-a ucis. Evident ca genul asta de analogii sunt partinitoare si nu sunt conforme cu realitatea.

In primul rand cainii "bagabonzi" (cum stiu cei de la PRO TV ca se numesc) nu au nici o utilitate, nu fac nici un bine si nu ajuta nimanui. Deci un aspect pozitiv nu exista.
In schimb aspecte negative exista multe. Sunt agresivi. Unii dintre ei. Dar sunt. Prezenta lor are un efect negativ asupra esteticii oraselor. Sunt purtatori de boli. Fac mizerie. Etc
Deci solutia ar fi sa scapam de ei.
Da, solutia ideala ar fi sa fie adoptati. Dar nu prea e posibil. Sunt mult prea multi si doritori... aproape deloc. Faptul ca unii se agita si sunt mari aparatori ai lor nu inseamna ca doresc si sa ii ia acasa.
Ok, daca prima varianta nu e posibila, ar fi bine sa fie prinsi si dusi in locatii speciale, sterilizati, deparazitati, hraniti si ingrijiti acolo. Dar, locatii nu avem. Sa cheltuim banii pe asa ceva cand avem destui copii care nu merg la scoala din lipsa banilor, cand avem unitati de invatamant fara dotarile necesare, un sistem de sanatate asa cum stim...? Deci nici asta nu e solutia optima.
Si totusi trebuie sa scapam de prezenta lor de pe strazi. Cum inca nu a venit nimeni cu o alta propunere care sa si poate fi implementa solutia ar fi eutanasierea lor. Partea sentimentala a celor care se opun o inteleg. Ce nu inteleg este cum ei nu apeleaza la ratiune. Oameni buni voi mancati? Da. Mancati carne? Da. Pasare, porc, miel, vita...? Da. Dar stiti ca pentru ca voi sa mancati carnea aia animalele au fost vii si cineva le-a ucis. Si nu doar ca le-a ucis, dar le-a ucis pentru voi, pentru ca voi sa le mancati. Da. Si atunci cu ce ar fi uciderea maidanezilor mai grava decat ucidere puiului pe care l-ati mancat azi?
Ok, nimeni nu zice sa ne inarmam cu rangi si topoare si sa iesim la vanatoare. Putem gasi si solutii umane. Dar eutanasierea este singura solutie pentru a scapa de ei.

Referitor la atitudinea unora care sunt de acord cu eutanasierea... Am vazut ca se declara ortodocsi unii dintre ei. Doamne, dar ura le iese prin toti pori. Si nu doar violenta cu care se dezlantuie la adresa cainilor, dar si a oamenilor care nu sunt de aceeasi parere cu iei. "Sa moara in chinuri. Sa se zvarcolesca". Si apoi ii acuza pe altii, oameni sau animale, de monstrozitate. Nu ar strica sa aiba o oglinda la indemana.

Intradevar un comentariu echilibrat ,de bun simt.
Problema reala este ca ar fi bani si pt copii si pt caini si pt autostrazi ...dar se fura! Se fura precum in codru pe vremea banditilor.
Oamenii obisnuiti vad politicienii si primarii cu averi absorbitante si lucruri extravagante dar nu isi pun intrebari cu privire la provenienta acestor averi si lucruri scumpe.

Florin-Ionut 03.09.2013 23:26:01

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 532669)

Mi-a plăcut, bine spus. Aceștia sînt ”iubitorii de animale”, cei care le mănîncă. Zilnic sau aproape zilnic, dar susținînd industria producătoare de carne sau mai exact genocidul de pui, vite, porci șamd.

Vin eu cu o propunere, că eutanasierea toturor cîinilor vagabonzi nu e posibilă în realitate. Mergeți la cîteva mănăstiri și cereți preoților să citească moliftele Sfîntului Trifon împotriva cîinilor vagabonzi periculoși și agresivi. Va găsi Dumnezeu o soluție și pentru ei, dacă noi sîntem neputincioși în fața unei astfel de probleme naționale.

antiecumenism 03.09.2013 23:44:09

copiii muscati de caini vor fi dusi la adaposturi :mad:

Manifest ANTI-MAIDANEZI !!

https://www.youtube.com/watch?featur...XBa8t7WxY#t=16

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...94866769_n.jpg

Yasmina 04.09.2013 00:30:51

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 532670)
Sunt foarte calma, dupa cum vad eu d-voastra va alarmati si apelati la emotii prin intrebarile pe care le puneti si prin semnele mulltiple de intrebare. Cine zice ala e, dupa cum se spune.

Nu e treaba mea sa rezolv problema cainilor vagabonzi, de aceea avem primarie, responsabila cu acest lucru sau ONG-uri. Treaba mea este sa fac ceva pentru oameni, nu pentru caini. Tipic pentru sustinatorii cainilor, cand nu mai sunt argumente, atacati persoana, intrand in ofensiva, chiar si in fata unui caz grav de moarte prin sfasiere de caini vagabonzi.

Nu e locul pentru laude. Mi se pare penibil sa te pui singur sa te lauzi cu ce ai facut pentru caini mai ales in astfel de cazuri tragice, avem moartea unui om, macar atat respect sa avem.

Nu vorbeam de spatii private ci de spatii publice aici, cred ca nu ati prea inteles ca primaria arunca pisica moarta in curtea privatilor pentru a se spala pe maini.

Toti suntem sub anonimat aici daca intelegeti ce vreau sa spun. Mi-e si lehamite ca nu se prea intelege mare lucru dar in schimb vin unii sa se laude cu ce fac ei pentru caini, e o blasfemie in acest caz.

Culmea pateticului soro!
Atat ai inteles tu din mesajul meu,ca ma laud singura pt cate am facut eu?
Esti culmea vicleniei sa-mi intorci spusele cu asa dibacie.
Situatia Romaniei sta tocmai in mainile unor oameni ca tine care zic cinic ca nu este asta nu este problema mea,astalalta nu este problema mea si asteapta la nesfarsit zeci de ani ca ceva sa se schimbe.
Eu nu ma laud ci doar te intrebam daca ai facut ceva sa schimbi situatia pt ca mi-am dat seama cu cine stau de vorba.
Deveniti iubitori de oameni numai in fata unor stiri de acest gen caci Slava Domnului in restul timpului nimeni nu da pe afara de milostenie-iarasi fapte nu vorbe in fata computerului.
In fine,nu imi propun sa castig debaterea acestui subiect cu tine dar imi doresc ca macar ioocrizia ce razbate din mesajele unora sa ne dea de gandit in viata reala sau virtuala,oricum o fi ea.

cezar_ioan 04.09.2013 01:31:56

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 532639)

Mă ofer să lipesc pe toți stâlpii care îmi ies în cale, timp de o lună, în fiecare zi, câte 1000 de exemplare din acest afiș.

Îmi poate spune cineva de unde pot fi procurate afișele?

cezar_ioan 04.09.2013 01:32:44

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 532679)
copiii muscati de caini vor fi dusi la adaposturi :mad:

Manifest ANTI-MAIDANEZI !!

https://www.youtube.com/watch?featur...XBa8t7WxY#t=16

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...94866769_n.jpg

Și pe acesta.

cezar_ioan 04.09.2013 01:40:02

Menționez că sunt iubitor de animale
și că am luat din gunoiul din incinta Spitalului Fundeni, în 1994, un cățel (căruia nu i se deschiseseră încă ochii) mâncat parțial de viermi (în zona capului), pe care l-am numit Spot (era o corcitură de brac german) și pe care l-am crescut cu biberonul, l-am dus la medic etc., l-am crescut până la 1 an apoi l-am dus la țară, la o familie prietenă, unde a trăit ani în șir până la sfârșitul bătrâneților lui. L-am vizitat între timp.

De asemenea, în 1997 am luat tot din gunoi, de data asta din parcul de lângă Stadionul Național, 2 căței - Goe și Ursu, pe care i-am crescut în mod asemănător și pe care i-am dus tot la țară, în satul meu natal. I-am lăsat în grija unui om de încredere, din familie.

Yasmina 04.09.2013 02:43:17

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 532691)
Mă ofer să lipesc pe toți stâlpii care îmi ies în cale, timp de o lună, în fiecare zi, câte 1000 de exemplare din acest afiș.

Sint facute de antiecumenism,ia legatura cu el.

antiecumenism 04.09.2013 08:34:54

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 532691)

-nu stiu le-am gasit si eu pe net,dar poti sa le scoti la imprimanta daca vrei...

Decebal 04.09.2013 10:03:37

puțin off-topic

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 532670)
Toti suntem sub anonimat aici daca intelegeti ce vreau sa spun.

Așa crezi dumneata că ești sub anonimat?

Poate încă nu ai deranjat puțin niște șmecheri, ecleziali sau neecleziali, ca să vezi cât ești de "sub anonimat".

Poate ai cumva impresia că securiștii, ecleziali sau neecleziali, ar dormi și nu și-ar vedea de păzirea "ciolănelelor" la care au apucat să "roadă". Securiștii și bunii lor prieteni, informatorii. Marea majoritate dintre ei ilegitimi și mai mult sau mai puțin îmbătrâniți și cătrăniți în rele, deși ei se recomandă cu glasul lor mieros, viclean și pervers drept "slujitori ai lui Hristos, ai Crucii". Ei își spun slujitori, dar în fapt niște ticăloși de slugăi, și nevertebrați.

Jamaica 04.09.2013 10:08:05

http://stirileprotv.ro/stiri/actuali...ta-curata.html

Cainele ucigas, cel despre care autoritatile povestesc ca avea botul plin de sangele copilului, nu era cainele nimanui. El apartinea de un ONG, care l-a lasat in libertate.

Pe formularele de adoptie si revendicare scrie negru pe alb ca ONG-ul Caleidoscop se angajeza SA NU ABANDONEZE cainele, iar in cazul in care nu il mai doreste sa il predea Administratiei pentru Supravegherea Animalelor.

Semnatura de pe formular ii apartine Laviniei Mirela Nica, voluntar al ONG-ului Caleidoscop. Tot ea si-a asumat raspunderea in numele organizatiei pentru alti 8 maidanezi. Femeia nu mai face parte din acest ONG si nu se considera vinovata.

"Teoretic trebuia sa am grija de el, practic nu. Pentru ca nu erau scosi pe nume propriu ci pe numele asociatiei. Daca trebuie sa invinovatim pe cineva, trebuie criticata asociatia pentru ca nu si-a asumat responsabilitatea. Era o situatie de compromis, primaria stia, dar trebuia sa eliberam locurile. Am inteles ca s-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. A fost un accident. Eu am constiinta curata si ma ocup in continuare sa salvez animale"

Cainele a fost adoptat in urma cu 5 ani de societatea Caleidoscop cu sediul in Bucuresti.

Potrivit formularului de revendicare societatea caleidoscop a adoptat animalul pe 24 decembrie 2008, adica exact in ajunul craiunului, la adresa din formular , strada Brasov numarul 30, adica blocul din spatele meu.

Reprezentantii de astazi ai ONG-ului sunt de negasit asa ca nimeni nu poate explica ce cauta cainele lor din sectorul 6 tocmai in parcul Tei la 10 kilometri distanta. Mai mult, vecinii spun ca nu au auzit niciodata de organizatia Caleidoscop si nici de presedinta ei, Carmen Secareanu.

Grav este ca acest caine care a omorat un copil nevinovat de 4 ani a hoinarit pe strada cu acordul unei organizatii platite sa rezolve problema maidanezilor.

"Au semnat pe formular ca au acest caine si ca il detin pe proprietate privata. Era in proprietatea lor", spune Razvan Bancescu, director de proiect la Administratia pentru Supravegherea Animalelor.

Legea spune ca proprietarul caiinelui, adica ONG-ul Caleidoscop, e direct raspunzator pentru tragedia din parcul tei.

mihai07 04.09.2013 10:39:31

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 532707)
http://stirileprotv.ro/stiri/actuali...ta-curata.html

Cainele ucigas, cel despre care autoritatile povestesc ca avea botul plin de sangele copilului, nu era cainele nimanui. El apartinea de un ONG, care l-a lasat in libertate.

Pe formularele de adoptie si revendicare scrie negru pe alb ca ONG-ul Caleidoscop se angajeza SA NU ABANDONEZE cainele, iar in cazul in care nu il mai doreste sa il predea Administratiei pentru Supravegherea Animalelor.

Semnatura de pe formular ii apartine Laviniei Mirela Nica, voluntar al ONG-ului Caleidoscop. Tot ea si-a asumat raspunderea in numele organizatiei pentru alti 8 maidanezi. Femeia nu mai face parte din acest ONG si nu se considera vinovata.

"Teoretic trebuia sa am grija de el, practic nu. Pentru ca nu erau scosi pe nume propriu ci pe numele asociatiei. Daca trebuie sa invinovatim pe cineva, trebuie criticata asociatia pentru ca nu si-a asumat responsabilitatea. Era o situatie de compromis, primaria stia, dar trebuia sa eliberam locurile. Am inteles ca s-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. A fost un accident. Eu am constiinta curata si ma ocup in continuare sa salvez animale"

Cainele a fost adoptat in urma cu 5 ani de societatea Caleidoscop cu sediul in Bucuresti.

Potrivit formularului de revendicare societatea caleidoscop a adoptat animalul pe 24 decembrie 2008, adica exact in ajunul craiunului, la adresa din formular , strada Brasov numarul 30, adica blocul din spatele meu.

Reprezentantii de astazi ai ONG-ului sunt de negasit asa ca nimeni nu poate explica ce cauta cainele lor din sectorul 6 tocmai in parcul Tei la 10 kilometri distanta. Mai mult, vecinii spun ca nu au auzit niciodata de organizatia Caleidoscop si nici de presedinta ei, Carmen Secareanu.

Grav este ca acest caine care a omorat un copil nevinovat de 4 ani a hoinarit pe strada cu acordul unei organizatii platite sa rezolve problema maidanezilor.

"Au semnat pe formular ca au acest caine si ca il detin pe proprietate privata. Era in proprietatea lor", spune Razvan Bancescu, director de proiect la Administratia pentru Supravegherea Animalelor.

Legea spune ca proprietarul caiinelui, adica ONG-ul Caleidoscop, e direct raspunzator pentru tragedia din parcul tei.

Directorul ONG-ului trebuie acuzat de ucidere din culpa.
In rest solutia e simpla: eutanasierea in masa a maidanezilor.

Jamaica 04.09.2013 10:44:03

nu directorul ci persoana care a luat sub semnatura, ea raspunde pt animalul care se afla (teoretic) in paza ei

philalex 04.09.2013 11:39:16

Da, saracul baiat....e dificil...si acum sa omori toti cainii? nu cred ca mi se pare normal....sa ii duca in adapost si sa ii hraneasca...de ce sa ii omoare...oamenii se pot feri...daca sunt blanzi..

Dan-Constantin 04.09.2013 12:04:05

Buna ziua,am si eu o parere despre acesta problema a cainilor maidanezi, logic normal si firesc intr-un oras civilizat nu au ce cauta animale salbatice,adunate in haite pe strazi,sunt greu de tinut in frau cainii cu stapin in lesa! dar astia salbaticiti adunati si hraniti pe linga blocuri care au ajuns sa ne vaneze copii.
Concluzie TREBUIE EUTANASIATI TOTI CAINII VAGABONZI!!! iar cei care sunt prinsi hranind cainii vagaboni amendati cu amenzi usturatoare ex: 50-100 milioane.
Iar un mesaj pt. iubitorii de caini vagaboni,decit sa cheltuim zeci de milioane de euro anual prin diferite organizatii si ONG-uri care nu fac nimic si doar iau banii,nu mai bine folosim banii pt.copii si batrini in spitale???? ce parere aveti??? sa salvam animale salbatice sau mai bine copii nostri??? Mie personal mi se pare usoara alegerea dumneavoastra cum vi se pare? ce vi se pare mai important viata unor caini vagabonzi sau viata propriilor copii???
Dar cum noi traim in Romania toata acesta panarama si scandal se va termina fara sa se intimple nimic si la urmatorul copil sau batrin omorit de catelusii vagabozi se va starni din nou!
Si o alta problema mare este ca acesti catelusi dragalasi vagabonzi sau maidanezi apartin ONG-urilor si asociatiilor de protectie a animalelelor care incaseaza zilnic bani sa rezolve problema si este o problema nationala nu numai a Bucurestiului a tuturor oraselor din tara si singura solutie pt. protejarea copiilor nostri este EUTANASIEREA GENERALA A CAINILOR VAGABONZI!!!

catalin2 04.09.2013 12:11:32

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 532707)

Povestea este mai complicata si de aici vedem ce fac de fapt aceste organizatii de "iubitori de animale".
Aceasta organizatie si altele au "adoptat" mii de caini maidanezi doar pentru a fi lasati liberi dupa sterilizare, ca sa nu ajunga in adaposturi sau sa fie eutanasiati. Asadar in mod deliberat au facut un artificiu ca sa lase pe strazi haite de caini. Aceasta cu motivatia "iubirii de animale", daca nu au fost la mijloc si interese financiare (nu stiu daca aceste ONG-uri primesc si bani, pentru ca presedinta unei astfel de organizatii se plangea ca nu primeste bani, sau ca nu primeste destui bani).

Singura solutie, fara niciun "daca" este strangerea tuturor cainilor maidanezi de pe strazile oraselor. Abia apoi ar urma o eventuala dezbatere, legata de ce se poate face cu acesti caini. Cea mai buna solutie pare pastrarea un scurt timp la un adapost, timp in care pot fi adoptati, iar apoi eutanasierea lor. Nu vad de ce s-ar tine parcuri uriase cu sute de mii de caini, e specie protejata? Hrana unui singur caine pe luna este in jur de 230 de lei, aproximativ 900 de dolari pe an. Numai in Bucuresti sunt 65.000 de caini maidanezi, si astia doar din cei numarati, probabil mai sunt si pe langa. Asadar aproximativ 60 de milioane de dolari pe an ar trebui alocati doar pentru hrana cainilor din adaposturi in Bucuresti. Daca vom calcula pentru toata tara va rezulta ca trebuie sa fim cei mai mari iubitori de animale din lume.
O solutie mult mai simpla, adunare a cate 100 de maidanezi si aducerea lor in apropierea locului unde sta cate un "iubitor de animale". Probabil dupa o luna acestia si asociatiile lor vor iesi in strada sa militeze pentru eutanasierea cainilor maidanezi. Si eventual trecerea la pisici, ca animale de companie. Este de fapt o "iubire de animale" nefireasca, exagerata, iubitori de animale sunt si taranii, dar in mod firesc, intelegand ce este un animal.

Jamaica 04.09.2013 12:28:10

romania nu isi permite sa hraneasca cainii fara stapan sa ii vaccineze si sa le asigure adapost din banii statului, daca acei "iubitori" de animale s-ar finanta din banii proprii nu ar exista obiectii. suntem prea saraci si avem prea multe probleme ca sa ne ingrijim mai intai de animale. sanatatea ,invatamantul si locurile de munca trebuie sa fie pe primul loc.

mihai07 04.09.2013 13:41:21

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 532711)
Da, saracul baiat....e dificil...si acum sa omori toti cainii? nu cred ca mi se pare normal....sa ii duca in adapost si sa ii hraneasca...de ce sa ii omoare...oamenii se pot feri...daca sunt blanzi..

Eu te invit pe la mine prin oras, sa mergi la ceas de seara pe strada si sa incerci sa te feresti. Daca reusesti primesti recompensa. Gandeste-te ca nu toti au veleitati sportive. Pe strada circula batrani, copii, femei insarcinate, oameni cu diverse probleme medicale care ii impiedica sa se fereasca. Pe langa asta, nu vreau sa stau tot timpul cu ochii in patru sa anticipez un atac al haitelor (pentru ca vorbim de adevarate haite).
In rest, in cazul acetui baietel, cel ce a luat cainele pe semnatura trebuie sa fie acuzat de ucidere din culpa si stea ceva timp la racoare. Poate ii trece sa mai adopte caini din adaposturi si sa le drea drumu pe strazi, mai ales ca ONG-urile ii infiereaza pe cei ce abandoneaza cainii, ele facand acelasi lucru dar pe multi bani.

Parascheva16 04.09.2013 14:03:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 532533)

Uite asa este posibil: prinsi, dusi la adaposturi, daca nu sunt adoptati in 15 zile eutanasiati.

In SUA, culmea profitului, dupa ce sunt eutanasiati sunt facuti mancarica pentru animalele de companie.
Inclusiv cvasi-inofensivele pisici.

Nu esti informat. Am zis, depinde de adapost si de organizatie. Depinde de tara, stat, oras. In unele sunt 3 zile, in altele 2 sapt., 3 sapt. o luna.
Sunt si adaposturi care au politica: "no kill". Acolo tin cainele 3-6 luni, apoi este dat la o "familie" temporara pana se gaseste stapan.

Citat:

Nicaieri altundeva nu sunt sterilizati, vaccinati (stii ca toata procedura poate costa si cateva sute de ron, toate vaccinurile, rapeluri, sterilizare, etc.??? + costurile asistentei medicale a celor agresati de ei??) si lasati liberi pe strazi.
Din nou, depinde de organizatie, tara, oras, stat. Daca este voluntariat si se ocupa cu salvarea lor, o sa fie sterilizat si vaccinati, cel putin vaccinul anti-rabie. Costurile sunt acoperite din donatii.

http://www.americanhumane.org/
http://www.aspca.org/
www.google.com

Parascheva16 04.09.2013 14:32:20

Cainele care a ucis acel copilas era in grija unei tanti.:52:

Declaratia femeii care l-a luat pe SEMNATURA pe cainele ucigas. "Un accident, am constiinta curata"

[...]

[...]
complet aici: http://stirileprotv.ro/stiri/actuali...ta-curata.html

Edit: Nu am vazut ca s-a mai postat aceasta stire. Iertare pentru repetare.

AlinB 04.09.2013 14:42:07

Se poate intitula foarte bine "cinismul inuman al "iubitorilor" de animale" sau "cum a iubi animalele inseamna sa dispretuiesti cinic omul".

Nu ca nu aveam o idee cum stau lucrurile, dar tanti asta le-a dus pe un nou nivel (abisal).

Sa speram ca tanti o sa faca puscarie, poate asa le iese pe nas "voluntarilor" astia sa se iubeasca cu animalele pe pielea si viata altora.

AlinB 04.09.2013 14:48:33

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 532730)
Nu esti informat. Am zis, depinde de adapost si de organizatie. Depinde de tara, stat, oras. In unele sunt 3 zile, in altele 2 sapt., 3 sapt. o luna.

Irelevant, atat timp cat se termina la fel si termenii nu se traduc in luni sau ani, ca la noi.

Citat:

Sunt si adaposturi care au politica: "no kill". Acolo tin cainele 3-6 luni, apoi este dat la o "familie" temporara pana se gaseste stapan.
Adaposturi ale unor ONG -uri private care se ocupa probabil de mai putin de 1% din totalul cainilor abandonati, in timp ce pentru ceilalti 99% se aplica aceeasi politica: eutanasierea.
Asta pe banii unor naivi sentimentali care nu-si pot folosi ratiunea.

AlinB 04.09.2013 14:50:24

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 532728)
Eu te invit pe la mine prin oras, sa mergi la ceas de seara pe strada si sa incerci sa te feresti. Daca reusesti primesti recompensa. Gandeste-te ca nu toti au veleitati sportive. Pe strada circula batrani, copii, femei insarcinate, oameni cu diverse probleme medicale care ii impiedica sa se fereasca. Pe langa asta, nu vreau sa stau tot timpul cu ochii in patru sa anticipez un atac al haitelor (pentru ca vorbim de adevarate haite).

Asta e si un semn al iresponsabilitatii sociale de care ne facem vinovati fiecare dintre noi.
Daca organele (in)competente nu iau masuri, cetatenii ar trebui sa ia, in max. o saptamana problema ar fi rezolvata.
Dar romanul e milos (cu sine) si indiferent (cu altii) - "ei...doar nu m-au muscat pe mine".

Citat:

In rest, in cazul acetui baietel, cel ce a luat cainele pe semnatura trebuie sa fie acuzat de ucidere din culpa si stea ceva timp la racoare. Poate ii trece sa mai adopte caini din adaposturi si sa le drea drumu pe strazi, mai ales ca ONG-urile ii infiereaza pe cei ce abandoneaza cainii, ele facand acelasi lucru dar pe multi bani.
Cel mult cu suspendare. Are spate.

Parascheva16 04.09.2013 14:54:50

Cand vine vorba de cainii vagabonzi, spune bine.

http://www.youtube.com/watch?v=fNAZH58DZBc

Parascheva16 04.09.2013 14:57:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 532733)
Irelevant, atat timp cat se termina la fel si termenii nu se traduc in luni sau ani, ca la noi.

Legea din Romania spune ca in 7 zile, daca cainele nu este adoptat, sa fie eutanasiat.
Citat:

Adaposturi ale unor ONG -uri private care se ocupa probabil de mai putin de 1% din totalul cainilor abandonati, in timp ce pentru ceilalti 99% se aplica aceeasi politica: eutanasierea.
Asta pe banii unor naivi sentimentali care nu-si pot folosi ratiunea.
Nu e chiar 1%. Ei nu prea au caini vagabonzi, caci au rezolvat problema. Eu ii tot dau exemplu pentru ca asa actioneaza asociatiile ptr. animale, nu cum fac cei de la noi. Poate se inspira cineva de la ei. Personal, ii aprob. Iubesc animalele, se implica si fac ceva ptr. ele, sa le fie bine si lor si oamenilor.

Parascheva16 04.09.2013 15:12:58

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 532642)
Te-ai gandit daca acest tratament poate afecta si cainii proprietarilor cu acte in regula,care ies sa se plimbe si accidental se pot otravi?
Daca in acele spatii au acces si copii care ating orice?

Intrebarea este:Iti pasa?

Practic si eu ,ar trebui sa vin sa-ti dau palme daca cainele meu,in lesa,cu acte in regula,deparazitat,sterilizat,etc s-ar otravi in urma nebuniei tale.
Este o solutie prea extrema,care poate afecta si cainii cu stapan sau chiar copiii.
Doamne Fereste!

Nu stiu cum e legea in SUA, dar in Romania legea este asa: cainele cu stapan trebuie tinut in lesa si sa aibe BOTNITA! Lesa nu este suficienta ptr. control. Nu stii cand sare cainele, mai ales daca e de talie medie sau mare. Oricum, si cei mici sar la picioare si asa. Au fost o gramada de cazuri in care cetatenii au fost atacati de caini tinuti in lesa, dar fara botnita. Sau de caini cu stapan lasati slobozi. Si da, au fost si cazuri de copii omorati de caini cu stapan.

Ai caine, il ti in lesa si cu botnita. Iar daca are botnita, nu are cum sa pape de pe jos.

sophia 04.09.2013 15:18:06

Totusi eu nu inteleg un lucru acum.
Nu cunosc legislatia in materie de societati comerciale, ONG-uri si etc. in tara.
De aceea vin si intreb: de ce este femeia aia vinovata si trebuie sa faca puscarie?
Daca ea a facut ce i s-a spus de la ONG si a semnat in numele ONG.
Daca semna ea, in nume propriu, intelegeam.

Adica mai clar, de ce sa nu fie ONG-ul tras la raspundere si sa nu raspunda seful lor?
Daca vreunul din voi se duce trimis de sef intr-o misiune si semneaza in numele firmei ceva, in caz ca se intampla ceva cine raspunde? Voi personal, sau intreprinderea care v-a trimis si v-a dat sarcina?

In rest nu mai spun nimic. Stirea a juns si in mediile internationale si si acolo parerile sunt impartite.

mihai07 04.09.2013 15:18:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 532734)
Asta e si un semn al iresponsabilitatii sociale de care ne facem vinovati fiecare dintre noi.
Daca organele (in)competente nu iau masuri, cetatenii ar trebui sa ia, in max. o saptamana problema ar fi rezolvata.
Dar romanul e milos (cu sine) si indiferent (cu altii) - "ei...doar nu m-au muscat pe mine".

Cel mult cu suspendare. Are spate.

Daca ar intervenii cetatenii asa cum trebuie ar insemna ca maidanezii sa fie omorati. Dar atunci imediat s-ar autosesiza autoritatile si ar curge cu dosare penale si cu amenzi. Nu sunt prea multi cetateni care vor sa isi asume asa ceva. Cei drept mai sunt cativa care din cand in cand mai decimeaza pe ici pe colo cate o haita(oameni care au ajuns la capatul rabdarii).
Oricum nu se va intampla nimic nici dupa aceasta oribila intamplare. Peste ceva timp totul va fi dat uitarii, oamenii se vor intoarce la ale lor iar ONG-urile vor continua sa sifoneze bani.

Parascheva16 04.09.2013 15:19:16

Citat:

Castrarea cainilor vagabonzi ar fi fost o solutie buna pentru scaderea numarului lor dar nu a fost aplicata cinstit. S-au alocat bani pentru asta, banii au fost incasati de diverse centre veterinare, cainii au fost adunati dar nu au fost castrati ci li s-au dat drumul precum erau mai inainte, fertili si vigurosi.
Zic eu ca eutanasierea e mai eficienta si nici nu doare precum castrarea :(

Ursii intra intr-o alta categorie. Nu putem compara cainele de pe strada hranit de babe cu ursii care vin din munte. Oricum, eu am auzit de mai multe cazuri de oameni muscati de caini, decat de ursi.

Nu a sarit in sus o frantuzoica cand era vorba sa se eutanasieze cainii din Brasov? :))

Jamaica 04.09.2013 15:21:58

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 532739)
Nu cunosc legislatia in materie de societati comerciale, ONG-uri si etc. in tara.
De aceea vin si intreb: de ce este femeia aia vinovata si trebuie sa faca puscarie?
Daca ea a facut ce i s-a spus ede la ONG si a semnat in numele ONG.

Adica mai clar, de ce sa nu fie ONG-ul tras la raspundere si sa nu raspunda seful lor?
Daca vreunul din voi se duce trimis de sef intr-o misiune si semneaza in numele firmei ceva, in caz ca se intampla ceva cine raspunde? Voi personal, sau intreprinderea care v-a trimis si v-a dat sarcina?

In rest nu mai spun nimic. Stirea a juns si in mediile internationale si si acolo parerile sunt impartite.

femeia aceea a semnat ca ea personal ia in posesie acel caine, apoi l-a abandonat, deci nu numai ca este responsabila pt acel caine, dar ar trebui sa raspunda si fata de ONG pt indeplinirea necorespunzatoare a atributiilor de serviciu din moment ce l-a eliberat

daca firma te trimite sa faci ceva care este ilegal tu trebuie sa refuzi altfel raspunzi pt fapta proprie

mihai07 04.09.2013 15:24:20

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 532739)
Daca ea a facut ce i s-a spus ede la ONG si a semnat in numele ONG.

Persoana care a semnat stia ce avea sa se intampla cu cainele. Stia ca il va ridica de la adapost si ii va da drumul pe strada. Putea foarte simplu sa refuze. Era doar un simplu membru al ong-ului si nu avea nimic de pierdut. Toate ONG-urile procedeaza asa: adopta caini si la primul colt le dau drumul.
In cazul de fata politia ar trebui sa faca ancheta serioasa si ori seful ong-ului, ori persoana care a semnat trebuie sa plateasca cu libertatea.

sophia 04.09.2013 15:33:22

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 532738)
Nu stiu cum e legea in SUA, dar in Romania legea este asa: cainele cu stapan trebuie tinut in lesa si sa aibe BOTNITA! Lesa nu este suficienta ptr. control. Nu stii cand sare cainele, mai ales daca e de talie medie sau mare. Oricum, si cei mici sar la picioare si asa. Au fost o gramada de cazuri in care cetatenii au fost atacati de caini tinuti in lesa, dar fara botnita. Sau de caini cu stapan lasati slobozi. Si da, au fost si cazuri de copii omorati de caini cu stapan.

Ai caine, il ti in lesa si cu botnita. Iar daca are botnita, nu are cum sa pape de pe jos.

Nu e chiar asa. Din cate stiu, numai cainii de talie mai mare si care sunt considerati violenti, trebuie sa poarte botnita.
Aici se discuta mult de problema celor care tin caini, ca trebuie sa invete sa umble cu ei si chiar e vorba sa introduca un permis pentru "port-caine".
Si oamenii totusi trebuie sa invete sa se poarte cu animalele, indiferent daca din casa, sau de pe strada.

Fiecare animal trebuie respectat si trebuie sa te gandesti ca poate sa se enerveze si sa fie periculos. Nu putem sa le omoaram pe toate, ci sa stim ce avem de facut.
Si caii pot sa muste, sa dea cu copitele, sa te dea jos din sa, si vitele pot sa te impunga si sa te calce in picoare, si porcul poate sa te muste.

Mie imi este frica de ex. de pasari: gascani, curcani, cocosi rai. Musca si astia.

Si omul, daca il enervezi si-l privezi de drepturi ajunge violent si poate sa faca multe.

sophia 04.09.2013 15:41:15

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 532742)
femeia aceea a semnat ca ea personal ia in posesie acel caine, apoi l-a abandonat, deci nu numai ca este responsabila pt acel caine, dar ar trebui sa raspunda si fata de ONG pt indeplinirea necorespunzatoare a atributiilor de serviciu din moment ce l-a eliberat

daca firma te trimite sa faci ceva care este ilegal tu trebuie sa refuzi altfel raspunzi pt fapta proprie

1. Unde este textul? Oamenii de la ONG trebuie sa ia cainii in posesie personal, pe numele ONG? Sau cum?
Eu am inteles ca este modul de lucru impus de ONG sa se ia cainii si sa fie eliberati. Ei lupta sa-i scoata de la hingheri.

2. Depinde. Poti sa refuzi si sa-ti perzi atunci serviciul. Si trebuie sa vezi ce este si ce nu este legal. Si aia ce faci trimis de firma nu este fapta proprie. Exista o delimitare, ce este al firmei si ce este al tau.

Ce spune legea in materie de caini maidanezi in tara?

Uite si ce scrie mihai07 mai sus: ca toate ONG-urile fac ala fel. Pai atunci ele sunt vinovate nu lucratorii lor.
Si acum nu poti sa stii cum va reactiona un caine. Ah, ca nu trebuie lasat pe strada e una, dar sa stii tu dinainte daca va musca sau nu, e alta.
Nu prea inteleg logica voastra....

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:53:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.