Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli generale de utilizare a forumului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=502)
-   -   cea mai buna religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14620)

Lucian008 18.03.2012 14:39:10

Citat:

În prealabil postat de wassabi (Post 435361)
Simpatica demonstratia ta. Intai spui ca nu scrie in Bibilie despre geocentrism iar apoi te chinui sa "demonstrezi" ca de fapt ar fi posibil.

Atat la inceputul cat si la sfarsitul postarii am spus ca Pamantul nu e centrul Universului. Dar faptul ca nu e nu inseamna ca nu ar putea. Argumentarea mea a avut ca scop doar sa demonstreza ca pentru fiecare "credinta" se pot aduce argumente. Inclusiv pentru cele gresite. Adica logica si stiinta nu pot garanta cu certitudine tot ceea ce afirma.
Citat:

Habar nu ai de legile fizicii, daca ar fi cum spui tu si pamantul ar fi fix iar soarele ar orbita in jurul sau atunci soarele ar trage pamantul inspre el. Faptul ca pamantul se invarte in jurul soarelui se datoreaza echilibrului intre forta de atractie gravitationala imensa a soarelului si forta centrifuga (plus, evident, o multime de alte forte minore de atractie /respingere date de luna si celelalte planete). Oricum, modelul simplificat e asta. Obiectele mari nu pot orbita in jurul obiectelor mici. Vai de scoala de-ai absolvit-o :)

Tu ai citit cu atentie "demonstratia" mea? Am spus ca ca Soarele ar face miscarea de rotatie in jurul pamantului datorita fortelor exercitate de Pamant? Nu. Am spus in schimb ca miscarea ar putea fi explicata prin forta exercitata asupta Soarelui de catre o alta entitate fizica. Poti sa afirmi cu certitudine ca nu s-ar putea roti Soarele in jurul pamantului sub influenta unei forte exercitata de un alt corp? Gandeste-te bine.

Citat:

Iar despre ce sustine biblia despre geocentrism uite aici, un site intreg, dedicat aspectului asta: http://www.geocentricbible.com/, ca sa nu zic de o multime de alte resurse. Pur si simplu cauta bible geocentric pe google si gasesti garla.

Da se gasesc aberatii garla. Da-mi un exemplu al uni singur verset unde se spune ca Pamantul e centrul Universului. Nici unul dintre exemplele alea nu spune asta. Aia e doar o interpretarea tendentioasa. Asa din orice verset poti scoate ce vrei tu. Deci te rog un singur verset. Nu mai multe. Unul. Doar ca nu exista.

iuliu46 18.03.2012 14:42:37

Pai in primul rand nu e "denominatiunea" mea e a Domnului.
Si in al doilea rand nu tot ce pare a fi Adevar este Adevar. De multe ori conteaza mai mult sa ne pacalim noi insine ca exista o cale mai usoara spre Adevar.Dar nu e neaparat cea dreapta.:1:

Lucian008 18.03.2012 14:50:03

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 435363)
da care biblie e buna ?ca am 4 biblii in casa una ortodoxa una de la catolici,una de la evanghelisti(cadou pe strada) si una de la martorii lui yehova(tot cadou pe strada).era sa primesc una cadou pe strada de la mormoni da am refuzat ca am spus ca am deja 4.

Si uite asa am sa mai aduc niste argumente cu care sa sustin ca esti doar un troll.
Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 434057)
Esti un troll si creezi zazanie. De fapt asta e scopul tau. Stii ca nu ai cum sa primesti un raspuns la cretinoizia ta de intrebare, dar nu asta te intereseaza. Mai faci cate o afirmatie si stii ca unii se vor "arunca" sa o conteste si uite asa "ai mai pus-o" de o cearta.

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 433982)
am o nelamurire.am avut o problema destul de neplacuta si nu aveam nici o putere sa o rezolv de una singura.m-am rugat in BO la icoana sf Parascheva intr-o zi cind nu se tin slujbe, si in BRC tot cind nu se tin slujbe la statuia sf Anton.roata destinului sa intors in favoarea mea .da mai am o problema nu stiu de unde a venit ajutorul de la BO sau de la BRC?

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 435069)
ok.alta parere?plecam de la premiza ca DZEU ne-a dat toate datele:cei decedati au fost oameni adevarati aproape fara pacate.singura diferenta e religia lor sau lipsa religiei in cazul ateului.care intra in rai si care nu?

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 433496)
ce parere aveti despre BRC?am fost duminica la slujba de seara acolo cu verisoarele mele (care sint catolice)si mi-a placut.

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 432275)
am si o intrebare pt neoprotestantii care au parasit BO si au trecut la alta confesiune :care sint motivele (SINCER) pt care ati parasit BO ?

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 432127)
nu mi-ati raspuns la ce ar trebui imbunatatit la biserica ortodoxa.

osutafaraunu 18.03.2012 14:51:18

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 435387)
Pai in primul rand nu e "denominatiunea" mea e a Domnului.

Eu zic să-L lași pe Domnul s-o zică. Cel puțin în Cartea Lui nu scrie așa ceva. Și de fapt acest lucru nu-l zice decât cartea voastră

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 435387)
Si in al doilea rand nu tot ce pare a fi Adevar este Adevar. De multe ori conteaza mai mult sa ne pacalim noi insine ca exista o cale mai usoara spre Adevar.Dar nu e neaparat cea dreapta.:1:

Ai intuit bine:3: Esența amăgirii constă în faptul că nu ești conștient de faptul că ești amăgit!:39:

Lucian008 18.03.2012 14:53:02

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 435374)
De ce nu alegi calea cea mai simpla? Du-te la Biserica, ai mai multe sanse sa te limpezesti si sa-ti gasesti linistea decat sa asculti tot felul de vorbe...

E simplu. Pentru ca acolo nu poate sa ii faca pe oameni sa se certe. Acolo oamenii cam au acelesi convingeri si nu poate sa starneasca o cearta.

iuliu46 18.03.2012 15:09:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435393)
Ai intuit bine:3: Esența amăgirii constă în faptul că nu ești conștient de faptul că ești amăgit!:39:

Bine ca macar tu esti constient ca esti amagit. :71:

osutafaraunu 18.03.2012 15:36:41

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 435400)
Bine ca macar tu esti constient ca esti amagit. :71:

Nu vorbeam de mine... dar nici de tine:4:. Partea periculoasă a unei amăgiri, este că nu-ți dai seama de această stare. Nimeni nu spune: "Hei, chiar acum eu sunt amăgit!" Dacă cineva știe că este amăgit, amăgirea încetează (cam la asta m-am referit când am spus că nu mai sunt ortodox). Dar s-ar putea să gândești: "Sunt bucuros că nu sunt înșelat!" Problema este că exact așa gândesc oamenii înșelați.

Cum putem fi siguri că nu vom fi înșelați? Simplu: asigurându-ne că ceea ce credem (etapa a II-a -și mai grea- fiind "că ceea ce facem") este în acord cu Biblia. Biblia este un fel de elixir contra amăgirii.

Adriana Cluj 18.03.2012 15:37:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435381)
Da, mulțumesc Domnului că am scăpat de acest "adevăr"! .

Intrebare: daca ai scapat, cum te exprimi tu de ortodoxie, presupun, ce mai cauti aici?
Nu ti-e bine acolo unde esti acum? N-ai liniste?
Vad ca esti unul din cei mai activi useri pe un forum ortodox, cum de stai atat de mult tu aici, intre ortodocsi, intre care presupun ca odinioara cand erai ortodox nu te-ai simtit bine din moment ce ai parasit ortodoxia.
Raspunde-ti tie.
Eu nu am nevoie de raspunsuri.
Eu nu caut raspunsuri la alte religii, nu ma duc in casa altora sa-i lamuresc ca la ei nu e bine...si nu umblu de la o casa la alta...

Biserica Ortodoxa, nu este denominatiune.. Este Biserica Domnului Iisus Hristos.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435381)
În schimb tu, n-ai fost niciodată altceva decât ortodox, nu știi cum e să-ți privești dogmele și din afara lor.

Ba pardon, in ce ma priveste, am fost ....nimic. Dumnezeu sa ma ierte!
Nici macar atee. Nici eu nu stiu ce, crestin doar cu numele...

wassabi 18.03.2012 15:42:16

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 435385)
Poti sa afirmi cu certitudine ca nu s-ar putea roti Soarele in jurul pamantului sub influenta unei forte exercitata de un alt corp?

Da. Soarele nu se poate invarti in jurul pamantului decat daca se afla sub influenta pamantului si anume masa mult mai grea a pamantului l-ar tine captiv pe soare.

Ce faci tu acum este sa distorsionezi bunul simt logic, sa negi totul doar pt ca poti, fara vreun argument, doar pe principiul "eu arunc pietre in fantana si le cer celorlalti sa le scoata"

E ca si cum ai spune "ai fost in America? N-ai fost. Esti sigur ca America exista? Sigur sigur?".

Te legi de faptul ca omul nu are capacitatea sa vada de sus soarele si pamantul asa cum ar vedea un mar care cade dintr-un copac si incepi sa baletezi cu flotari logice. Daca vrei sa facem literatura fantastica putem face si totul devine Alice in Tara Minunilor. Insa doar pt ca nu ai vazut tu efectiv, cu ochiul tau, pamantul invartindu-se in jurul soarelui nu inseamna ca poti presupune orice.

Dumitru73 18.03.2012 15:48:52

despre inselare

recomand inca o data tuturor, ortodocsi sau nu, sa citeasca "Despre inselare" scrisa de sf. Ignatie Briancianinov.
daca o citesti cu sufletul deschis, este aproape imposibil sa nu descoperi ca si tu te-ai aflat cel putin o data in inselare.
si bineinteles, chiar atunci credeai ca ai mersul cel mai drept.

edit: cred ca voiam sa fac acest comentariu la alt subiect, dar deschisesem mai multe ferestre si m-am incurcat :D

osutafaraunu 18.03.2012 15:53:09

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 435404)
Intrebare: daca ai scapat, cum te exprimi tu de ortodoxie, presupun, ce mai cauti aici?
Nu ti-e bine acolo unde esti acum? N-ai liniste?
Vad ca esti unul din cei mai activi useri pe un forum ortodox, cum de stai atat de mult tu aici, intre ortodocsi, intre care presupun ca odinioara cand erai ortodox nu te-ai simtit bine din moment ce ai parasit ortodoxia.
Raspunde-ti tie.
Eu nu am nevoie de raspunsuri.

Dacă nu aveți nevoie de aceste răspunsuri, de ce ați mai pus întrebările? Doar așa ca să mă "puneți la punct"?

Citat:

Eu nu caut raspunsuri la alte religii, nu ma duc in casa altora sa-i lamuresc ca la ei nu e bine...si nu umblu de la o casa la alta...

Nu toți suntem la fel, dacă am fi la fel am fi niște roboți. Eu cred că trebuie să ne pese de frații noștrii. Răspunsul obraznic al lui Cain ("sunt eu păzitorul fratelui meu?") e tot mai des auzit în societatea noastră de consum egocentric.

Citat:

Biserica Ortodoxa, nu este denominatiune.. Este Biserica Domnului Iisus Hristos.

Întreb astăzi pentru a doua oară: în ce carte scrie asta? Nu cumva în "Regulamentul de Ordine Interioară" a B.O.?

Citat:

Ba pardon, in ce ma priveste, am fost ....nimic. Dumnezeu sa ma ierte!
Nici macar atee. Nici eu nu stiu ce, crestin doar cu numele...

Sincer vă felicit! Înseamnă că ați făcut un pas înainte...

Adriana Cluj 18.03.2012 16:02:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435407)
Dacă nu aveți nevoie de aceste răspunsuri, de ce ați mai pus întrebările? Doar așa ca să mă "puneți la punct"?

Ba eu nu vreau sa te pun la punct deloc.... daca vrei sa raspunzi public, raspunde..

Nu am nevoie de raspunsuri pentru nu doresc sa ajung in situatia ta, adica de a parasi aceasta credinta ca apoi sa vin sa le vorbesc ortodocsilor despre cat de nepotrivita este...., ori cum vrei sa demonstrezi tu ca este, pune alt cuvant daca vrei.
Si nici la altii nu doresc sa merg sa le spun ca a lor credinta e buna au ba. Nu sunt eu in masura sa fac astfel.

Felicitari nu merit... mai e drum lung pana la prima felicitare...:1: daramite mai multe...

Adriana Cluj 18.03.2012 16:13:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435407)
Întreb astăzi pentru a doua oară: în ce carte scrie asta? Nu cumva în "Regulamentul de Ordine Interioară" a B.O.?

Apoi du-te intreaba-l pe parintele la Biserica, sigur iti va da un raspuns, eu nu sunt atat de citita.
Iar pe parintele eu il cred cand imi zice ceva, ca nu de la el zice ci de la Domnul Iisus Hristos.
Mie imi ajunge cuvantul Domnului Iisus.

osutafaraunu 18.03.2012 16:16:19

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 435408)
Ba eu nu vreau sa te pun la punct deloc.... daca vrei sa raspunzi public, raspunde..

Păi ce-aș putea răspunde la o așa întrebare. Cred că faceți aceeași confuzie întâlnită la mai mulți... Aici este un forum de discuții, nu Biserica Ortodoxă. Biserica Ortodoxă într-adevăr nu o mai frecventez, asta nu mă împiedică să discut cu ortodocși (cum discut și cu cei de alte confesiuni).

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 435408)
Nu am nevoie de raspunsuri pentru nu doresc sa ajung in situatia ta, adica de a parasi aceasta credinta ca apoi sa vin sa le vorbesc ortodocsilor despre cat de nepotrivita este...., ori cum vrei sa demonstrezi tu ca este, pune alt cuvant daca vrei.
Si nici la altii nu doresc sa merg sa le spun ca a lor credinta e buna au ba. Nu sunt eu in masura sa fac astfel.

Vă e frică că veți găsi răspunsuri mai bune? Chiar dumneavoastră ați spus că erați nimic înainte din punct de vedere confesional. Nu vreți să auziți că ar putea exista ceva mai înalt decât locația în care vă aflați?:107:Măcar din punct de vedere teoretic, că oricum nu vă cere nimeni să părăsiți locul în care v-ați cantonat.

osutafaraunu 18.03.2012 16:20:31

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 435410)
Apoi du-te intreaba-l pe parintele la Biserica, sigur iti va da un raspuns, eu nu sunt atat de citita.
Iar pe parintele eu il cred cand imi zice ceva, ca nu de la el zice ci de la Domnul Iisus Hristos.
Mie imi ajunge cuvantul Domnului Iisus.

Nu credeți că e cam rotunjior argumentul dumneavoastră? Apartenența dumneavoastră nu o priviți și cu inima și cu mintea? Sunteți dispusă să dați credit unui om când stă în balanță destinul dumneavoastră veșnic? Eu nu-l întreb (în sensul de a-i acorda credit nelimitat) nici măcar pe pastorul meu, decum pe un preot ortodox!

Adriana Cluj 18.03.2012 16:23:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435412)
1. Păi ce-aș putea răspunde la o așa întrebare. Cred că faceți aceeași confuzie întâlnită la mai mulți... Aici este un forum de discuții, nu Biserica Ortodoxă. Biserica Ortodoxă într-adevăr nu o mai frecventez, asta nu mă împiedică să discut cu ortodocși (cum discut și cu cei de alte confesiuni).

2. Vă e frică că veți găsi răspunsuri mai bune? Chiar dumneavoastră ați spus că erați nimic înainte din punct de vedere confesional. Nu vreți să auziți că ar putea exista ceva mai înalt decât locația în care vă aflați?:107:Măcar din punct de vedere teoretic, că oricum nu vă cere nimeni să părăsiți locul în care v-ați cantonat.

1.a. ai zis ca ti-am pus intrebarile doar ca sa te pun la punct... nu raspunde daca nu vrei, cine te obliga?
1.b. E forum, dar ortodox. Ce tot zgandariti pe aici? de ce nu mergi in Biserica daca esti atat de convins ca noua ta credinta e atat de buna in comparatie cu ortodoxia si sa le spui acolo la toti ortodocsii si la parintele ce spui aici pe forumul ortodox?
2. de ce sa-mi fie frica mai omule? nu pricepi ca mi-e bine acolo unde sunt? ce sa caut mai bun decat atat daca mi-e bine? am gasit cel mai bun!

osutafaraunu 18.03.2012 16:29:42

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 435414)
de ce sa-mi fie frica mai omule? nu pricepi ca mi-e bine acolo unde sunt? ce sa caut mai bun decat atat daca mi-e bine? am gasit cel mai bun!

Da, m-ați dezarmat cu argumentul dumneavoastră! Într-adevăr mulți își aleg religia doar pentru că le e bine acolo, fie că e mai ușoară calea, fie că sentimental găsesc o anume compatibilitate. Uitând că creștinismul nu este o haină, ci un mod de viață.

osutafaraunu 18.03.2012 16:31:09

Citat:

1.b. E forum, dar ortodox. Ce tot zgandariti pe aici? de ce nu mergi in Biserica daca esti atat de convins ca noua ta credinta e atat de buna in comparatie cu ortodoxia si sa le spui acolo la toti ortodocsii si la parintele ce spui aici pe forumul ortodox?

Pentru că Biserica Ortodoxă este biserică și nu forum de discuții:58:

Dumitru73 18.03.2012 16:31:31

Citat:

ce sa caut mai bun decat atat daca mi-e bine? am gasit cel mai bun!

nu vreau sa par anti-ortodox, dar nu asa spun toti credinciosii fiecarei religii?

Profetul de carton 18.03.2012 16:59:12

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435415)
Uitând că creștinismul nu este o haină, ci un mod de viață.

...sau o cruce de purtat!

Adriana Cluj 18.03.2012 17:05:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435415)
creștinismul nu este o haină, ci un mod de viață.

da, inclusiv din acest punct de vedere mi-e bine unde sunt! din toate punctele de vedere!

Adriana Cluj 18.03.2012 17:07:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435416)
Pentru că Biserica Ortodoxă este biserică și nu forum de discuții:58:

Dumnezeu sa-ti rasplateasca! Nici nu se putea un raspuns mai bun.

Adriana Cluj 18.03.2012 17:13:38

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 435422)
...sau o cruce de purtat!

Da, si crucea devine usoara cand e Domnul Iisus langa tine!

Adriana Cluj 18.03.2012 17:23:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435413)
Eu nu-l întreb (în sensul de a-i acorda credit nelimitat) nici măcar pe pastorul meu, decum pe un preot ortodox!

E problema ta ce faci....
Curiozitate, recunosc, putin deplasata: cate postari ai pe site-ul/forumul ""alta confesiune""?

Adriana Cluj 18.03.2012 19:33:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 435417)
nu vreau sa par anti-ortodox, dar nu asa spun toti credinciosii fiecarei religii?

Pai eu nu stiu cum spun toti, dar vad ca unii nu au gasit in ortodoxie raspunsurile pe care le cautau, au mers in alta parte, nu au gasit nici acolo, vin acuma aici inapoi, aici unde nu le-au gasit altadata... tot dupa raspunsuri zic ei...sau nu dupa raspunsuri?
cum vine asta? n-au gasit nicaieri? apoi mie nu mi se pare in regula ceva......... nelinistiti oameni! :13:

iuliu46 18.03.2012 19:33:53

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 435417)

Poate dar nu toti se duc sa le spuna altora ca se inseala si ca numai ei au descoperit unde e binele.

osutafaraunu 18.03.2012 19:35:57

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 435426)
Curiozitate, recunosc, putin deplasata: cate postari ai pe site-ul/forumul ""alta confesiune""?

Câteva mii. Nu doar pe unul, ci pe mai multe forumuri creștine.

Adriana Cluj 18.03.2012 19:39:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435439)
Câteva mii. Nu doar pe unul, ci pe mai multe forumuri creștine.

bogata activitate! :1: si tot n-ai gasit raspunsurile?

Dumitru73 18.03.2012 19:56:40

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 435438)
Poate dar nu toti se duc sa le spuna altora ca se inseala si ca numai ei au descoperit unde e binele.

si la ce te astepti?
sa vina bastinasii din Samoa sa-ti spuna ca te inchini gresit?!
nu, vor veni vecinii tai ...

Dumitru73 18.03.2012 19:58:42

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 435437)
Pai eu nu stiu cum spun toti, dar vad ca unii nu au gasit in ortodoxie raspunsurile pe care le cautau, au mers in alta parte, nu au gasit nici acolo, vin acuma aici inapoi, aici unde nu le-au gasit altadata... tot dupa raspunsuri zic ei...sau nu dupa raspunsuri?
cum vine asta? n-au gasit nicaieri? apoi mie nu mi se pare in regula ceva......... nelinistiti oameni! :13:

ti se pare gresit, ca unul ajuns in impas si care nu mai stie ce sa creada, cauta oriunde crede ca va gasi un raspuns?

Adriana Cluj 18.03.2012 20:05:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 435447)
ti se pare gresit, ca unul ajuns in impas si care nu mai stie ce sa creada, cauta oriunde crede ca va gasi un raspuns?

esti sigur ca, cauta? sau e altceva...?

dupa cum am vazut la multi useri declarati sau nu ""alta confesiune"" (nu vorbesc aici de osutafaraunu pentru ca nu i-am citit postarile) vin aici ca sa faca prozelitism

roxanapopa70 18.03.2012 20:10:56

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 435395)
E simplu. Pentru ca acolo nu poate sa ii faca pe oameni sa se certe. Acolo oamenii cam au acelesi convingeri si nu poate sa starneasca o cearta.

vad ca singurul care are chef de cearta esti tu.da nu merita sa -ti raspund.intre timp am gasit raspunsul cu cea mai buna religie pe net.

Lucian008 18.03.2012 20:25:46

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 435452)
vad ca singurul care are chef de cearta esti tu.da nu merita sa -ti raspund.intre timp am gasit raspunsul cu cea mai buna religie pe net.

Ma bucur pentru tine. Atunci te rugam sa nu mai vii cu provocari de cearta pe forumul asta. Adica in traducere nu mai pune intrebari ce genul: ce e mai bun intre o invatatura, un sfant, o carte, o practica ortodoxa si alta ce difera de ele pentru ca raspunsul e simplu.

PS: Ma mai bucur si de faptul ca pe net se poate descoperi "cea mai buna religie".

roxanapopa70 18.03.2012 20:35:40

pt cei interesati

care este cea mai buna religie http://dantanasescu.ro/2011/03/06/ca...a-religie.html

catalin2 18.03.2012 21:02:53

Citat:

În prealabil postat de wassabi (Post 435308)
Hai ca am ajuns sa discutam stiinta de pe vremea lui Stefan cel Mare. Nu-mi explica mie cum e cu lumina ca am facultate tehnica la baza, lucru de care ma indoiesc in ce te priveste. Dupa cum am spus eu nu pot discuta cu cei care cred orbeste fiecare rand scris in biblie chiar si atunci cand stiinta demonstreaza contrariul fara echivoc. Eu am conceptii creationiste (adica cred ca lumea a fost creata de Dumnezeu, universul, materia, viata insa Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si am evoluat, deci da, cred in evolutie).
Daca tu crezi ca lumea are 7500 de ani atunci asta e, atat are, sa fii iubit si pazit de Dumnezeu, e loc sub soare pentru toata lumea. Doamne ajuta!

Nu e vorba de stiinta din timpul lui Stefan cel Mare, tu ai intrebat ce cred ortodocsii despre asta. Iar in legatura cu lumina iar nu cred ca ai inteles, tu ai sugerat ca sursa luminii poate fi doar soarele, eu ti-am spus ca mai exista si alte surse, unele artificiale, create de om.
Apoi tu scrii ca eu sau altii credem orbeste ce scrie in Biblie, dar ti-am mai spus ca e exact invers, tu crezi orbeste ce auzi, fara sa verifici. In cazul asta crezi orbeste ce ti-au spus oamenii de stiinta, fara sa si verifici. In plus fata de tine unii din noi am citit si ce spun creationistii, nu doar versiunea evolutionistilor. Am citit de curand ca peste 80% din oamenii de stiinta mai importanti din Nordul Americii si Anglia nu sunt crestini, majoritatea din ei sunt atei. Tu ii crezi orbeste si and spun ca nu exista Dumnezeu?
Cerceteaza si sursele creationiste, tu de fapt crezi intr-un hibrid numit evolutionismul teist, o gaselnita ce combina creationismul cu evolutionismul de care sunt atrasi mai mult catolicii. Daca vrei iti dau surse de pe net ca sa citesti si sursele care combat evolutionismul.

catalin2 18.03.2012 21:13:39

Citat:

În prealabil postat de roxanapopa70 (Post 435458)

Noi fiind ortodocsi nu credem orbeste, fara sa cercetam, pe Dalai Lama, Osama bin Laden, mama Omida sau cine si-o mai da cu parerea despre religie.
Daca vrei sa si cercetezi, iata de cine a fost ales (si cum) Dalai Lama, e un fragment din cunoscuta carte "Sapte ani in Tibet" (e pasajul cu oracolul statului): http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...unt-demoni.htm
Budismul tibetan, lamaismul, e o imbinare intre budism si religia locala dinainte de budism. Aceasta era un fel e samanism, vrajitorie. De asemenea, toate aceste conceptii de relativism vin si din budism si hinduism in crestinism.

catalin2 18.03.2012 21:16:44

Citat:

În prealabil postat de wassabi (Post 435329)
Mi-a scapat asta...
Omule, pamantul nu este nici macar centrul propriului sistem solar...
Mai mult, sistemul solar se afla intr-o galaxie, Calea Lactee, si nici macar el nu se afla in centrul galaxiei ci la vreo 28000 de ani lumina de centrul ei. De unde pana unde visezi tu la centrul universului....
Faptul ca stelele se indeparteaza una de cealalta iti da tie speranta ca, cumva, am fi noi centrul universului? E ca si cum ai spera ca una din canile tale din beciul bunicilor sa fie sfantul graal. Nu e complet imposibil dar ....

Nimeni in toata lumea nu stie cat este universul, care sunt dimensiunile lui, deci nici tu nu ai cum sa stii unde ne aflam in cadrul universului. NU e vorba de centrul sistemului solar, ci de unde se afla sistemul solar in cadrul universului. Asadar putem spune si ca sistemul solar se afla in centrul universului si ca nu se afla, nu exista date stiintifice care sa contrazica asta.

catalin2 18.03.2012 22:13:01

Citat:

În prealabil postat de wassabi (Post 435336)
Sunt de acord cu tine, clonarea e o abominatie. Din pacate sunt convins ca, candva, se va face si clonarea umana. Oricum, faptul ca animalele au fost clonate zguduie destul de puternic conceptele religioase si, cred eu, nu poti sa ramai inchistat. Toate astea iti arata ca nu cunosti inca adevarul, ca e nevoie sa deschizi ochii si sa mai cauti. Singurele lucruri pe care le stim este ca trebuie sa fim buni si sa iubim, restul sunt dogme si atat, fara prea mare valoare, au fost deseori dovedite ca fiind insuficient de corecte sau precise.

Eu am mai discutat despre evolutionism si mai ales cu atei care credeau in evolutionism. Tu, la fel ca toti evolutionistii, credeti orbeste in ce spun unii oameni de stiinta. Nu cred ca stii ca sunt oameni de stiinta care contesta teoria asta aberanta. De asemenea, nu stii ca la baza este o teorie din miturile religiilor pagane, a aparut o forma si pe la sumerieni, dar cei ce au dezvoltat-o au fost unii din filozofii materialisti din Grecia antica. Apoi iluministii, care respingeau crestinismul si voiau sa se intoarca la invatatura antica, au redescoperit aceasta idee, care la inceput nu era deloc o stiinta, ci o filozofie. Apoi a fost creata o stiinta pe marginea ei, culminand cu Darwin (care a preluat idei ale bunicului sau).
Uitate-te in orice lucrare despre evolutionism si o sa vezi ca dovezile sunt aproape zero, sunt doar povestiri, folosind imaginatia.

In legatura cu clonarea, genetica este chiar una din stiintele care infirma evolutionismul. Pana acum din ceea ce s-a putut observa, la animale nu pot exista mutatii mai ample fara moartea individului. Mutatiile in cadrul unui genom pot fi ale genelor, ale cromozomilor sau genomice. Cele ale genelor sunt obisnuite, dar in cazul animalelor mutatiile genomice (modificarea numarului de cromozomi) sunt fie letale, fie provoaca sterilitatea. La om este sindromul Down, o modificare genomica. Transformari mai ample, ca trecerea intr-o alta specie sunt practic imposibile. Se cunosc la animale doar imperecherea intre specii apropiate, cal si magar, rezultand catarul care e steril, nu se poate reproduce in continuare.

catalin2 18.03.2012 22:21:37

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 435412)
Păi ce-aș putea răspunde la o așa întrebare. Cred că faceți aceeași confuzie întâlnită la mai mulți... Aici este un forum de discuții, nu Biserica Ortodoxă. Biserica Ortodoxă într-adevăr nu o mai frecventez, asta nu mă împiedică să discut cu ortodocși (cum discut și cu cei de alte confesiuni).

La alti eterodocsi am vazut ca exista confuzii mai mari, nestiind unde se afla. Acesta nu e un forum de discutii generale, e un forum de discutii ortodox (in special la un catolic si un penticostal am vazut confuzia asta). Forumul este o parte a site-ului care e ortodox. Sa ne uitam pe site sa vedem cate articole eterodoxe exista, aproape toate sunt despre ortodoxie.

iuliu46 18.03.2012 22:30:32

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 435473)
Se cunosc la animale doar imperecherea intre specii apropiate, cal si magar, rezultand catarul care e steril, nu se poate reproduce in continuare.

Sant si alte cazuri de hibrizi cum sant cele intre feline.Am postat eu aici despre un animal numit liger o combinatie intre un tata leu si o mama tigru care arata chiar impresionant.De asemeni exista si ceva numit wholphin o combinatie intre o falsa balena ucigasa si un delfin, care chiar a nascut.
Dar aceste lucruri nu sant nebiblice, hibrizii sant rezultatul inmultirii unor animale de acelasi "fel " .Rezultatul este tot o felina sau un delfin sau un cal.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:49:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.