Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Recunoasteti persoana (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15560)

Laura19 16.10.2012 09:24:01

1 atașament(e)
Sper ca nu s-a mai postat.

ovidiu b. 16.10.2012 14:50:23

Fostul Patriarh BOR Miron Cristea

zaharia_2009 16.10.2012 22:44:18

Pt. a afla lucruri interesante despre patriarhul Miron Cristea , de exemplu , la ce profunzime ajunsese in rugaciune , veti gasi in lucrarea "Cal troian intra muros" a lui Ion Dumitrescu-Borsa .
La acest chip angelic merita sa se cunoasca si citeva date biografice intime !

Celor curiosi , le doresc lectura placuta !

Laura19 17.10.2012 00:45:45

Nu e Patriarhul Miron Cristea! :D dar este tot o fata bisericeasca din BOR. :1:
Hint: a pastorit intre anii 1939-1948 !

Ekaterina 17.10.2012 01:56:42

1 atașament(e)
Patriarhul Nicodim Munteanu

Laura19 17.10.2012 02:45:28

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 476911)
Patriarhul Nicodim Munteanu

Da, dansul este! Este si in poza mea de la avatar:D. Poti sa pui urmatoarea poza!

"Pentru că a refuzat să devină o simplă unealtă în mâna comuniștilor, a fost înlăturat din scaun și a murit la scurtă vreme. În după-amiaza zilei de 27 februarie 1948, clopotele anunțau moartea patriarhului Nicodim Munteanu. Cinci zile, credincioșii și-au plecat genunchii în fața trupului neînsuflețit al patriarhului, așezat în catedrala patriarhală."

Daca se doreste a se citit putin despre Patriarhul Nicodim si pozitia sa fata de comunism si alti ierarhi prigoniti, las aceste link-uri:

INTAMPLARI DIN VREMEA PATRIARHULUI NICODIM, Arhim. Petroniu Tanase , Schitul Romanesc Prodromu Muntele Athos

Patriarhul Nicodim, Corneliu Coposu

EPISCOPI ÎNLĂTURAȚI DE AUTORITĂȚILE COMUNISTE

Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române (prigoana rosie)

Daca mai stie cineva lecturi despre Patriarhul Nicodimputeti sa le mentionati. As dori sa aflu cat mai multe despre dansul.

Zaharia.
Multumesc ptr. mentionarea lucrarii despre Patriarhul Miron Cristea!

antiecumenism 17.10.2012 13:54:35

din pacate Patriarhul Miron Cristea a fost mason:

http://www.mlnar.ro/masoni-celebri/miron-cristea

Miron Cristea, pe numele de mirean Elie Cristea (n. 20 iulie 1868, Toplita d. 6 martie 1939, Cannes, Franta) a fost Francmason publicist, filolog, politician roman, senator, regent (20 iulie 1927 - 8 iunie 1930) si teolog, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (1925 - 1939). In perioada 1 februarie 1938 - 6 martie 1939, a fost prim-ministru al Romaniei. La 7 iunie 1919 a fost ales membru de onoare al Academiei Romane.

Laura19 17.10.2012 15:14:27

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 476941)

Miron Cristea, pe numele de mirean Elie Cristea (n. 20 iulie 1868, Toplita d. 6 martie 1939, Cannes, Franta) a fost Francmason publicist, filolog, politician roman, senator, regent (20 iulie 1927 - 8 iunie 1930) si teolog, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (1925 - 1939). In perioada 1 februarie 1938 - 6 martie 1939, a fost prim-ministru al Romaniei. La 7 iunie 1919 a fost ales membru de onoare al Academiei Romane.

Posibil ca patriarhul Miron Cristea(+regele Carol al II-lea) sa fi avut afinitati cu “institutia” in cauza. Dar, Sfantul Sinodul la 11 Martie 1937 a luat atitudine directa impotriva masoneriei! Daca Sinodul facea public treburile astea si chiar a spus ca, daca guvernul nu va face masoneria ilegala, o vor face ei din initiativa proprie! Nu era ca si acum. Sa inteleg ca Sinodul a luat atitudine impotriva masoneriei fara Patriarh?

Detalii gasesti aici: Temei Nr. 785/1937. I.P.S. Mitropolit Nicolae al Ardealului- Studiu asupra francmasoneriei (cerut de Sf. Sinod inca din anul 1934)

Si video: IUDEO-MASONERIA DEMASCATA de Parintele Amfilohie 1/4

liviaolimpia 17.10.2012 15:33:24

buna ziua

am si eu nevoie de o lamurire daca ma puteti ajuta....fratele nasei mele de cununie si de botez al baiatului nostru vrea sa se cunune civil pt ca peste aproximativ 2 luni ii naste sotia...noi ne am oferit sa lefim martori la cununie,sa le botezam copilul si sa ii si cununam cand vor face cununia civila...numai ca a inrebat cativa preoti daca se poate ca noi fini surorii lui sa ii cununam si botezam si li s a spus ca nu este posibil ca se intoarce cununia...va rog dati mi un sfat

Ekaterina 17.10.2012 16:15:17

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 476912)
Da, dansul este! Este si in poza mea de la avatar:D. Poti sa pui urmatoarea poza!

A trecut la cele vesnice in inchisoarea din Aiud.

Laura19 17.10.2012 16:24:18

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 476956)
A trecut la cele vesnice in inchisoarea din Aiud.

Mircea Vulcanescu ?:D

Ekaterina 17.10.2012 16:27:19

Citat:

În prealabil postat de liviaolimpia (Post 476952)
am si eu nevoie de o lamurire daca ma puteti ajuta....fratele nasei mele de cununie si de botez al baiatului nostru vrea sa se cunune civil pt ca peste aproximativ 2 luni ii naste sotia...noi ne am oferit sa lefim martori la cununie,sa le botezam copilul si sa ii si cununam cand vor face cununia civila...numai ca a inrebat cativa preoti daca se poate ca noi fini surorii lui sa ii cununam si botezam si li s a spus ca nu este posibil ca se intoarce cununia...va rog dati mi un sfat

Pentru ca intrebarea dumneavoastra sa primeasca raspunsurile asteptate, este mai bine sa deschideti un topic nou in sectiunea Intrebari utilizatori
http://www.crestinortodox.ro/forum/f...lay.php?f=5063.

Dati clik pe new thread si veti deschide un topic cu problema ce va intereseaza. Unde ati postat acum se desfasoara un joculet Recunoasteti persoana, intrebarea poate fi trecuta cu vederea. Incercati sa expuneti situatia mai vizibil in topicul special creeat pentru aceste intrebari.

Ekaterina 17.10.2012 16:32:20

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 476961)
Mircea Vulcanescu ?:D

Asa este. Redau o intamplare din viata sa, relevanta pentru a intelege cine a fost Mircea Vulcanescu.

Intr-o celula rece si intunecata din Aiud, Mircea Vulcanescu va muri cu moarte de martir. Unul dintre colegii de suferinta, epuizat, se va prabusi pe piatra rece a temnitei. Biruit de mila si de dragoste, Vulcanescu se va intinde gol pe podeaua de piatra, iar pe cel epuizat il va aseza peste el, ca sa se incalzeasca. Urmarea avea sa fie una fatala, Vulcanescu imbolnavindu-se grav de plamani.

Mircea Vulcanescu, care si-a dat viata pentru aproapele sau, a trecut la cele vesnice in ziua de 28 octombrie 1952, bolnav de plamani. La cei numai 48 de ani ai sai, Vulcanescu a lasat posteritatii un testament tulburator, un testament de sfant, ultimele sale cuvinte fiind: "Sa nu ne razbunati!"

Laura19 17.10.2012 16:39:27

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 476963)
Asa este.

Nu am inspiratie acum. Il las pe dl. Zaharia, daca doreste sa puna dansul o poza! :)

zaharia_2009 17.10.2012 18:04:54

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 476941)

Am citit postul tau si marturisesc ca stiam aceste amanunte .
Invitatia mea la lectura "Cal troian intra muros" este o invitatie spre inedit si nu spre ceea ce s-ar putea astepta cineva . Cartea este scrisa de catre un preot ,participant la viata politica a tarii in una din cle mai semnificative vremuri atit pt. Biserica cit si pt. natiune.
Ma repet, cartea este uimitoare ! Ca dealtfel si patriarhul .

NB: nu am nimic la indemina !

Laura19 17.10.2012 18:11:48

1 atașament(e)
Atunci pun eu una simpla!
:)

VladCat 17.10.2012 18:25:07

1 atașament(e)
Mitropolitul Andrei Șaguna (cu ocazia asta mi-am amintit si eu de documentaul Trinitas pe care l-am salvat acum vreun an de zile si pe care poate nu ar strica sa il vad...cunostiintele mele despre acest ierarh important sunt minime.)

Ekaterina 18.10.2012 01:50:56

Nae Ionescu - filozof, logician, pedagog si jurnalist roman

VladCat 18.10.2012 18:40:05

corect!

http://www.youtube.com/watch?v=tLvUaRnDYVA

Ekaterina 19.10.2012 00:42:41

1 atașament(e)
Este considerat cel mai mare Sfant al secolului XX.

Spuneti-le oamenilor: “Desi am murit, viu sunt!”

Laura19 19.10.2012 01:08:58

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 477141)

Sf Ioan Maximovici!

Ei, acum legat de faptul daca este sau ba cel mai mare Sfant al sec. XX, parerile sunt impartite :D.

Ekaterina 19.10.2012 01:28:38

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 477143)
Sf Ioan Maximovici!

Da, Sfantul Ioan Maximovici. Pentru cei interesati:

In 1966, dupa trecerea in vesnicie a arhiepiscopului Ioan, in presa au aparut numeroase materiale atestand sfintenia sa: tamaduirile miraculoase, exorcizarea demonilor, ascetismul riguros al vietii sale, privegherea in timpul noptii, aparitiile sale dupa moarte, darul clarviziunii, pogorarea vizibila a flacarilor in timpul sfintei liturghii, prigoana feroce la care a fost supus si, in sfarsit, ceea ce nu toti au fost capabili sa pretuiasca (poate din cauza ca acest aspect al sfinteniei era practic incompatibil cu rangul de arhiepiscop) - nebunia lui pentru Hristos.

Vladica isi oranduia viata intemeindu-se pe Legea lui Dumnezeu, fara sa se gandeasca cat de imprevizibile si chiar stranii pot aparea faptele sale celor ce se conduc dupa criterii pur omenesti. De obicei mergea pe jos, adesea descult, vizitand spitale, aziluri si ospicii. Slujea descult si in biserica. Vladica era cunoscut ca sfant nu numai printre crestinii ortodocsi, ci si in randul credinciosilor de alte confesiuni. Asa, bunaoara, in una din bisericile catolice din Paris, preotul incerca sa trezeasca interesul tinerilor fata de credinta prin urmatoarele.

http://www.crestinortodox.ro/sfinti/...ici-73021.html

Poti sa adaugi o noua poza.

Laura19 19.10.2012 03:42:14

1 atașament(e)
Unul din Parintii mei preferati la ora actuala!

maniucu 19.10.2012 11:19:21

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 477149)
Unul din Parintii mei preferati la ora actuala!

Pr. Amfilohie de la Manastirea Diaconesti jud. Bacau.

Laura19 19.10.2012 11:51:44

Citat:

În prealabil postat de maniucu (Post 477173)
Pr. Amfilohie de la Manastirea Diaconesti jud. Bacau.

Da, dansul este! Poti sa pui urmatoarea poza!

zaharia_2009 19.10.2012 12:09:09

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 477143)
Sf Ioan Maximovici!

Ei, acum legat de faptul daca este sau ba cel mai mare Sfant al sec. XX, parerile sunt impartite :D.

Sigur, nimeni nu poate cintarii sfintenia unui nevoitor decit Dumnezeu insusi , care ii si pune astfel pe unul din locurile din imparatia Sa , acolo unde stim precis ca : " ...in casa Tatalui Meu , multe locuri (feluri !) sunt !"

Mare este acest sfint , Ioan Maximovici , dar sa nu ii uitam pe cei , cel putin la fel de mari ca si el, sfintii Nic. Velimirovici si mai cu seama marele dogmatist in traire Iustin Popovici !
La aceste judecati , negresit nu trebuie sa ii omitem nici pe dreptii marturisitori ai lui Hristos care si-au dat viata in chinuri mai grele decit toate cele din intreaga istorie a ortodoxiei, pe cei ce s-au jertfit in inchisorile comuniste de oriunde de pe fata pamintului .

Asadar eu cred ca pt. secolul XX nu exista un "cel mai mare sfint" ci sunt foarte multi "cei mai mari sfinti" , fara a gresi vreun pic atunci cind formulam astfel !

Dar aceasta disputa va inceta doar cind vom ajunge in rai (unii definitiv iar altii doar in vizita !) si ne vom mira ca nu ii vedem nicaieri pe cei care ne asteptam sa ii vedem in Rai, cum dealtfel ne vom mira ca vedem acolo pe cei pe care nu ne asteptamn niciodata sa ii vedem astfel , si bine inteles, ii vom vedea pe sfintii siguri ai lui Dumnezeu , dar fiecare ridicat in locasurile pe care le-a stabilit insusi Dumnezeu !

Laura19 19.10.2012 12:55:50

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 477192)
Sigur, nimeni nu poate cintarii sfintenia unui nevoitor decit Dumnezeu insusi , care ii si pune astfel pe unul din locurile din imparatia Sa , acolo unde stim precis ca : " ...in casa Tatalui Meu , multe locuri (feluri !) sunt !"

Mare este acest sfint , Ioan Maximovici , dar sa nu ii uitam pe cei , cel putin la fel de mari ca si el, sfintii Nic. Velimirovici si mai cu seama marele dogmatist in traire Iustin Popovici !
La aceste judecati , negresit nu trebuie sa ii omitem nici pe dreptii marturisitori ai lui Hristos care si-au dat viata in chinuri mai grele decit toate cele din intreaga istorie a ortodoxiei, pe cei ce s-au jertfit in inchisorile comuniste de oriunde de pe fata pamintului .

Asadar eu cred ca pt. secolul XX nu exista un "cel mai mare sfint" ci sunt foarte multi "cei mai mari sfinti" , fara a gresi vreun pic atunci cind formulam astfel !

Dar aceasta disputa va inceta doar cind vom ajunge in rai (unii definitiv iar altii doar in vizita !) si ne vom mira ca nu ii vedem nicaieri pe cei care ne asteptam sa ii vedem in Rai, cum dealtfel ne vom mira ca vedem acolo pe cei pe care nu ne asteptamn niciodata sa ii vedem astfel , si bine inteles, ii vom vedea pe sfintii siguri ai lui Dumnezeu , dar fiecare ridicat in locasurile pe care le-a stabilit insusi Dumnezeu !

Frumos spus. Asa este. Nu am dorit sa insinuez ca Sf.Ioan Maximovici nu ar fi un sfant mare al sec. XX, ci ca nu este cel mai mare, avand in vedere ca am citit si aflat despre alti sfinti la fel de mari si din tara noastra, si din Rusia si alte tari. :)

maniucu 19.10.2012 13:11:17

2 atașament(e)
"Speranța noastră: suntem născuți, nu făcuți creștini"

tabitha 19.10.2012 18:18:15

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 477141)

Da, și eu cred că Sfântul Ioan Maximovici de Shanghai și San Francisco este cel mai mare sfânt al secolului trecut. Chiar ceea ce ne-a lăsat cu limbă de moarte, acel citat, este ca să ne îmbărbăteze și pe noi cei mici, să învingem moartea care este în noi. Sfinte Ioane, îți multumesc pentru TOT ajutorul dat ! :53:

Am uploadat o imagine cu Biserica Sf. Ioan din San Francisco - Catedrala rusă închinată "Acoperământului Maicii Domnului".
Eu in prim plan.

zaharia_2009 19.10.2012 19:21:26

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 477261)
Da, și eu cred că Sfântul Ioan Maximovici de Shanghai și San Francisco este cel mai mare sfânt al secolului trecut. Chiar ceea ce ne-a lăsat cu limbă de moarte, acel citat, este ca să ne îmbărbăteze și pe noi cei mici, să învingem moartea care este în noi. Sfinte Ioane, îți multumesc pentru TOT ajutorul dat ! :53:

Am uploadat o imagine cu Biserica Sf. Ioan din San Francisco - Catedrala rusă închinată "Acoperământului Maicii Domnului".
Eu in prim plan.

Superba, dar superba aceasta catedrala ! Ma gindesc , pe dinauntru cum o fi daca pe dinafara arata astfel ?
Ai avut o idee excelenta ca sa o postezi !
Multumiri !

BNB: te rog , mai revino oadata cu citatul pe care il incriminezi !

zaharia_2009 19.10.2012 19:22:54

Citat:

În prealabil postat de maniucu (Post 477206)
"Speranța noastră: suntem născuți, nu făcuți creștini"

Parintele Ioan Iovan , de la Recea de Tg. Mures !

NB: frumoasa asertiune ! Cine a spus-o : "Speranța noastră: suntem născuți, nu făcuți creștini" ?

tabitha 19.10.2012 20:55:31

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 477275)
Superba, dar superba aceasta catedrala ! Ma gindesc , pe dinauntru cum o fi daca pe dinafara arata astfel ?
Ai avut o idee excelenta ca sa o postezi !
Multumiri !

BNB: te rog , mai revino oadata cu citatul pe care il incriminezi !

Cu plăcere :)

Poate m-am exprimat un pic greșit :) citatul este apreciat, nu "incriminat" - părintele l-a transmis de "dincolo" :
Spuneți-le oamenilor: “Deși am murit, viu sunt!”

zaharia_2009 19.10.2012 21:27:30

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 477299)
Cu plăcere :)

Poate m-am exprimat un pic greșit :) citatul este apreciat, nu "incriminat" - părintele l-a transmis de "dincolo" :
Spuneți-le oamenilor: “Deși am murit, viu sunt!”

Si sora Yasmina a observat ca de la o vreme eu cam vorbesc in dodii.
Am observat chiar si eu si din acest motiv caut sa vorbesc cit mai putin .
Ai mare dreptate : apreciat am vrut si eu sa zic dar de scris am scris "incriminat" . A fost o greseala . Te rog sa ma ierti !

Dar inafara de aceste lucruri marunte, cuvintele sfintului sunt asa de mari , precum el insusi !

tabitha 19.10.2012 21:59:05

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 477309)
Si sora Yasmina a observat ca de la o vreme eu cam vorbesc in dodii.
Am observat chiar si eu si din acest motiv caut sa vorbesc cit mai putin .
Ai mare dreptate : apreciat am vrut si eu sa zic dar de scris am scris "incriminat" . A fost o greseala . Te rog sa ma ierti !

Dar inafara de aceste lucruri marunte, cuvintele sfintului sunt asa de mari , precum el insusi !

Nicio problema. Eu sunt olteanca si ma prind repede chiar si la vorbitul in dodii :). Glumesc. Dar vreau sa zic ca stiu sa citesc printre randuri, daca e cazul (cunosc interlocutorul). Sanatate multa, domn' doctor. :67:

glykys 20.10.2012 22:07:17

O comemorare astazi, 20 octombrie.

glykys 20.10.2012 22:07:48

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 477498)
O comemorare astazi, 20 octombrie.

Iata si poza!

Laura19 21.10.2012 07:40:45

Episcopul Nicolae Popovici Mărturisitorul

[...]
"Fragment din predica tinută la mănăstirea Isbuc, cu ocazia unei procesiuni, în fata a o mie de oameni, mai 1950

„Astăzi conducătorii nu sunt alături de Dumnezeu si nici nu cred în el, acestor oameni nu le vor reusi planurile lor, căci fără Dumnezeu nu se poate face nimic...

Oamenii uită de Dumnezeu si din nimica se ridică în posturi de răspundere si caută să ajungă în posturi cât mai mari, fără să gândească că acele grade le poate pierde, dar pe Dumnezeu nu poate să-l piardă niciodată, deoarece credinciosii trebuie să lupte cu dusmanul care este contra lui Dumnezeu.Să mergem pe drumul pe care a mers Hristos, pe drumul presărat de sânge. Dovada sunt ucenicii care au fost arsi de vii pe rug si omorâti în chinurile cele mai grele. De aceea, fiecare crestin, fiecare credincios, trebuie să lupte pentru credintă.”

„La sfârsitul predicei, consemnează informatorul, Popovici a îndemnat pe cei prezenti să lupte pe linia religiei contra dusmanului care nu vrea să stie de Dumnezeu si de suferintele Mântuitorului.” (A.C.N.S.A.S., fond informativ, dosar 2669, vol.1, f. 130)"

mai multe aici: http://www.fericiticeiprigoniti.net/...marturisitorul

glykys 21.10.2012 17:06:01

Asa este, Laura. Bine ca ai dat si linkul, sa mai cunoastem si ierarhii care au avut curajul de a marturisi si de a chema poporul la Hristos si in vremuri de prigoana comunista, cu securistii care inregistrau toate predicile.
Poti posta urmatoarea imagine.

glykys 21.10.2012 18:12:32

1 atașament(e)
Daaar, pana vine Laura, am dat eu de o imagine foarte frumoasa, cu cinci personaje!!!

Laura19 21.10.2012 18:52:36

1 atașament(e)
Am sa pun si eu pe cineva tot din perioada comunista, insa de data aceasta nu este ierarh, ci o femeie simpla.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:46:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.