![]() |
Nu știm. :106:
Eu una îți cam urmăresc postările și nu știu să fi făcut referință la un autor român în ultimele dintre ele.. Edit: poate cumva Steinhardt ? |
Nu este roman. Am tradus citatul ca sa nu il gasiti prea usor ;-)
Este scotian (mai sus am scris gresit ca este englez, pentru ca scrie in engleza). Si nu este C. S. Lewis pentru ca din cate stiu eu el nu s econsidera scotian desi este nascut in Scotia. |
Mai inainte ziceai ca e roman, acuma ca e scotian... :)
MacDonald? |
Citat:
Aaa.. acum inteleg, e din cauza lipsei diacriticelor. Ziceam ca citatul este dintr-un roman, nu ca este al unui român. :21: Este un roman numit 'The princess and Curdie'. |
Ok, got it. :103: caut mâine un citat...
|
de ghicit :)
"Osteneala tinereții este odihna bătrâneții."
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu tot ce e aur lucește,
Nu toți cei plecați sunt și duși, Cel vechi, dar puternic, trăiește, De frig cei adânci nu-s răpuși. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Să ne fim colind unii altora în zilele geroase ale vieții!" |
La multi ani, Craciun fericit!
Am si eu o curiozitate: doar cine recunoaste poate sa posteze la randul lui un citat??? aveam si eu un citat preferat, daca imi permiteti : stiti cumva cine a spus 'sectarianismul este otrava"? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sper sa primesc cartea de Craciun. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
joc
Citat:
|
Ma scuzati! M-am exprimat gresit. Desigur ca stiu raspunsul corect. As putea adauga si alte citate din acelasi autor, spre a fii mai edificator, insa nu mai gasesc unde le-am salvat si mi-e teama sa nu redau din memorie inexactitati.
(de exemplu tot el a spus ca orice religie e buna atata timp cat urmareste scopuri bune, ca orice fapta buna este un act religios, pecand oamenii adunati intr-un loc si rugandu-se pentru un lucru rau nu fac un act religios, etc, insa in lipsa citatelor originale, banuiesc ca nu am credibilitate) Daca va mai dau un indiciu, si anume ca autorul a castigat premiul Nobel (pt pace) in 1989, acum cred ca deja e prea usor, nu? |
Citat:
|
Citat:
Pacat ca nu l-am vazut atnci, ca as mai avea niste citate interesante... |
Citat:
Off topic: voua nu vi se pare ca din cauza multitudinii de reclame care abunda de vreo doua zile pe forum, pe pagina principala, abia mai ne putem strecura printre randuri? |
Ok, uitați aici o nouă ghicitoare :
"Poate că pentru lume ești o singură persoană, dar pentru o anumită persoană, ești întreaga lume." |
Citat:
|
Citat:
Așteptăm o nouă încercare din partea ta. |
"Este imposibil să cunoști sufletul, sentimentele și gândurile cuiva, înainte ca el să exercite vreo dregătorie și să aplice legile."
|
Citat:
|
Citat:
|
'Adevarul este, in alte cuvinte, ca niciodata nu a existat o schita care sa fie mai aproape de cea mai profunda realitate a vietii decat cea a vechii povesti romantice a cavalerilor. Daca ar trebui sa dam o simpla defintie elementara a religiei de baza, aceasta ar fi schema corecta a actiunii: Ca omul a fost trimis (in lume) de o autoritate care este buna, cum ar fi regele Arthur sau o nasa zâna, intr-o lume care este minunata, dar contine pericole si ispite, cum ar fi dragonii si vrajitorii; ca este trimis intr-o cautare sau o incercare; adica, este judecat de aceeasi autoritate care l-a trimis. Aceasta este povestea din samburele oricarei vieti si literaturi sanatoase.' (traducere ad hoc)
Si, ca sa ghiciti mai usor, una mai scurta si mai specifica de acelasi: 'Ceva mort poate sa mearga la vale purtat de curent, dar numai ceva viu poate merge impotriva lui' |
Fani, din ce limbă ai tradus ? :)
|
Citat:
Daca va dau citatul in original ghiciti prea repede ;-) |
Eu cred ca este C.S. Lewis.
|
Citat:
|
Nu ghiceste nimeni? :-)
Sa va spun? |
Eu zic să ne spui, că e prea greu de ghicit. :) :57:
|
G. K. Chesterton.
El este cel care tot vorbeste de 'reincantarea' lumii. |
Citat:
(sinceră să fiu, nu prea mi-a plăcut cel din Chesterton - parcă n-avea cine-știe-ce mesaj). |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:12:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.