Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adevaratul motiv al demisiei Papei Benedict ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16127)

ioanna 27.02.2013 23:18:38

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 506379)
Ioana ori esti ortodoxa ori nu. Lasa catolicii si nu fa lobby pentru ei. Isi fac ei destul.

Mi-am scos zilele trecute ortodox de la profil ca sa nu mai aud meschinarii, unii useri fiind abonati in a judeca ortodoxia altora, adresandu-li-se cu "ortodox". Eu nu fac lobby pentru catolici, insa d-voastra puteti sa nu ma considerati ortodox si gata, n-am nicio problema cu asta. Nu-s ortodox la profil, ce spun eu e parere personala, deci nu smintesc ortodocsii prin postarile mele, care trebuie sa le citeasca cu discernamant.

Miha-anca 27.02.2013 23:32:18

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506345)
Doamna, chiar nu puteti sa ne lasati odata in pace? Va rog ignorati-ne, tineti-va de promisiunile pe care le faceti, lasati-ne pe lista ignorului, nu mai reveniti asupra ei. Sa nu credeti ca pentru mine sau altii e o adevarata placere sa va citim comentariile. Atata timp cat nu mai faceti nicio referire la postarile "sleahtei", nu veti mai auzi de noi, pentru ca nu va mai fi necesar sa raspundem agresiunii d-voastra verbale.

Nu, ioanna, trebuie sa faci si tu ca mine, sa ma ignori. Asta nu inseamna ca trebuie sa dispar de pe forum, ca tu sa poti afirma ce doresti tu. Poti afirma, dar asteapta-te si la reactii din partea celorlalti. Pune-ma pe Ignore List si mesajele mele iti vor ramane necunoscute.

Miha-anca 27.02.2013 23:35:06

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506380)
Mi-am scos zilele trecute ortodox de la profil ca sa nu mai aud meschinarii, unii useri fiind abonati in a judeca ortodoxia altora, adresandu-li-se cu "ortodox". Eu nu fac lobby pentru catolici, insa d-voastra puteti sa nu ma considerati ortodox si gata, n-am nicio problema cu asta. Nu-s ortodox la profil, ce spun eu e parere personala, deci nu smintesc ortodocsii prin postarile mele, care trebuie sa le citeasca cu discernamant.

Nici un ortodox nu ar proceda asa.

dobrin7m 28.02.2013 00:44:39

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506380)

Ioana, acest gest spune ceva legat de cum intelegi si simti credinta. insa cand te abati de la invatatura de credinta ortodoxa trebuie sa te astepti sa fi corectata. dar acum scotand ortodox de la profil nu vei mai primi corectii insa vei primi postari de atitudine intru-cat orice om care posteaza influenteaza pe ceilalti in masura in care acestia au mai mult sau mai putin discernamant duhovnicesc. nu sunt meschinarii chiar daca te superi.

stim cu totii ca a inceput cernerea noastra. Parintii nostri ne spun ca ne vom cerne. asta se intampla la orice nivel chiar si aici pe forum.

ioanna 28.02.2013 00:55:55

Nu ma deranjeaza sa fiu corectata, e bine sa ne corijam sau sa aflam si alte opinii, e insa iritanta ipocrizia, faptul ca ajungi sa fii catalogat drept "ortodox" de oameni ce nu se apropie cu smerenie de tine, ci cu rautate. Nu o luati personal, m-am referit la cazuri ce se intampla pe forum, cand dezbaterea si corectarea ideii, e insotita si de judecarea persoanei ce e etichetata ca "ortodox", ortodox formal etc.

cezar_ioan 28.02.2013 01:02:00

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 506146)
Cunosc sentimentul. De cateva ori l-am trait. Prima data aveam 10 ani cand in urma unui zbor de pe paralele, scapandu-mi mainile mai devreme, am ajuns, aruncata de elasticitatea barii, la 6 m distanta pe partia de sarituri direct pe genunchi. In urma impactului cu muchia ascutita a partiei de alergare, pielea genunchiului drept a plesnit iesind afara , in toata frumusetea osul cu broboade de sange. am ramas acolo pe saltea in asteptarea salvarii. In acele clipe, privind genunchiul dezgolit de piele o colega, cum avem si noi multi aici pe forum, a venit la mine si mi-a soptit incetisor la ureche: vei ramane fara picior. Ti-l va taia. am privit la ea, eu copil de 10 ani, cu ochii in lacrimi si am privit la piciorul meu.
Dupa cateva ore , la spital cand mama a ajuns plangand, i-am spus: va fi bine mama, nu am nimic, trece.

a doua oara a fost pe la 12 ani, cand in urma unei coborari, tot la paralele, am avut prea multa ravna inaltand prea mult saltul. Am venit de sus intr-o aterizare frumoasa, insa pe genunchi intinsi. Ambii genunchi mi s-au flexat invers. am cazut jos secerata de durere. Antrenorul a strigat: misca de acolo nenorocito. Insa nu am putut sa ma ridic. S-a apropiat de mine o colega sa ma ajute, asa cum sunt si aici pe forum colegi, insa antrenoarea a strigat: ia mana de pe ea, las-o sa se chinuie. M-am tarait pe fund pana la marginea salii si apoi 2 ore din antrenamentul ramas am facut exercitii de mers pe langa pereti sa pot ajunge acasa , in dureri insuportabile. la final am parasit singura sala. si m-am tarait o ora pana in statia de autobuz, o distanta de 10 minute in mod normal. Am asteptat in tacere autobuzul si cand a venit am ajuns in fata scarii si am izbugnit in plans. Nu puteam urca. Imi era imposibil sa imi indoi genunchii. un om de pe strada m-a vazut si m-a luat in brate si m-a dus in brate pana acasa si m-a predat parintilor mei.

imi este imposibil sa nu plang la fiecare amintire a suferintelor indurate fie copil fie adult.Si acum dupa mai bine de 30 ani. Dar toate acestea m-au intarit.

Te-au întărit prost. Până ți-a devenit inima un pietroi.

Totuși, în tine, uneori mai bate cu putere chemarea dintâi, sfințitoare... Precum văzut-am toți, cu bucurie mare!

Atunci, cu partea care ți-a rămas zdravănă încerci să faci tot ce aveai de făcut dacă nu erai zdrobită într-o parte. Și, nefiind (încă) întreagă, iese cam caricatural: te agiți, tulburi, urli, țipi, în fine toată crisparea celui ciopârțit.
Nasol!
Știu și eu cum e, că avui parte de o soartă asemănătoare.
Dar să îți iei lipsa unei doage drept izbândă, să te lauzi cu pocitania care ești către pocitania care sunt, iacă asta nu îmi place. Înțeleg ce ai pățit. înțeleg de ce îi urăști pe cei care nu împărtășesc condiția ta (și îi numești cu nesimțire "papistași", tu care ești femeie prin darul Domnului și, femeie fiind, s-ar cuveni să ne răsfeți cu delicatețe și tandrețe): pentru că îi confunzi inconștient cu aceia care te-au maltratat sufletește când erai o copilă inocentă și frumos râvnitoare.

Iartă-i, Mihaela!

Iartă-ne și pe noi, abia apoi.
Dar mai nainte de asta, oare vei putea să treci peste întâmplarea că ai greșit, cândva, o oarecare mișcare?.... Te vei îngădui pe tine însăți precum ești? Vei avea milă de copila care ai fost cândva? This is the question!....

Dacă nu vei face asta, vei reuși să arăți, de data asta prin propria conduită de viață, că ei au avut dreptate. Imitîndu-i, acum când stă în mâna ta puterea de a alege, arăți că te-au convins: celălalt nu merită milă!
Merită, însă, un simulacru de dragoste fățarnică.

cezar_ioan 28.02.2013 01:13:04

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 506381)
Nu, ioanna, trebuie sa faci si tu ca mine, sa ma ignori.

Pune-ma pe Ignore List si mesajele mele iti vor ramane necunoscute.

Ce să zică și Doamna...
Nici dracu nu ar fi dat un sfat mai bun către un creștin. Trăiască duhul dezbinării!

Stai liniștită, Miha-Anca, stai liniștită că Ioanna e doar tânără și sensibilă, nu și proastă!
E o fată cultă, râvnitoare, vie. E un vlăstar creștin, verde-verde...!:)
Va căuta să se smerească pentru a te putea accepta, cu vremea, și pe tine.
Îi va fi greu, desigur, că ești experimentată în rău. Nu că ai vrea asta, dar asta alegi, în virtutea obișnuințelor tale păcătoase, cu care ți-ai făcut un drum întreg în viață (pardon, în moarte) de atâția ani...

Alege, însă, măcar acum să te smerești!
Cere-i scuze tinerei fete și așază-te unde îți e locul: în umbra ei, spre a o sluji.
Că ai, altminteri, slavă Domnului, cu ce să o slujești.

Alege pocăința și cere-i scuze Ioannei! Ca un frate ți-o spun, Miha-Anca, slavă lui Dumnezeu!

ioanna 28.02.2013 01:24:31

Cezar, nu mai turnati gaz pe foc.
Verdele crud bacovian va spune nb :)

cezar_ioan 28.02.2013 01:27:01

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506408)
Cezar, nu mai turnati gaz pe foc :)
Verdele crud bacovian va spune nb.

Noctem bonam, Ioanna, noctem bonam!

Non suspirant nisi fontes,
Atro nemore tacente;
Flores dormiunt in horto,

Dormi în pace!

ovidiu b. 28.02.2013 01:27:55

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506408)
Verdele crud bacovian va spune nb :)

Ce frumos când mai poți zâmbi. :1:

Miha-anca 28.02.2013 01:29:01

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 506405)
Ce să zică și Doamna...
Nici dracu nu ar fi dat un sfat mai bun către un creștin. Trăiască duhul dezbinării!

Stai liniștită, Miha-Anca, stai liniștită că Ioanna e doar tânără și sensibilă, nu și proastă!
E o fată cultă, râvnitoare, vie. E un vlăstar creștin, verde-verde...!:)
Va căuta să se smerească pentru a te putea accepta, cu vremea, și pe tine.
Îi va fi greu, desigur, că ești experimentată în rău. Nu că ai vrea asta, dar asta alegi, în virtutea obișnuințelor tale păcătoase, cu care ți-ai făcut un drum întreg în viață (pardon, în moarte) de atâția ani...

Alege, însă, măcar acum să te smerești!
Cere-i scuze tinerei fete și așază-te unde îți e locul: în umbra ei, spre a o sluji.
Că ai, altminteri, slavă Domnului, cu ce să o slujești.

Alege pocăința și cere-i scuze Ioannei! Ca un frate ți-o spun, Miha-Anca, slavă lui Dumnezeu!

Ca o sora iti spun: Smerste-te tu mai intai, cezar_iona, inainte de a sfatui pe altul.
Vad ca vorbeste gura fara tine! Ai cam multa fantezie. Pe mine nu ma pacalesti cu stilul tau.

ovidiu b. 28.02.2013 01:38:39

Cezar, aștept mai mult de la tine...nu are sens...

cezar_ioan 28.02.2013 01:52:04

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 506411)
Ai cam multa fantezie.

....:) M-ai topit!

Roagă-te, soră, să am încă și mai multă! Îmi trebe acasă, la muncă, înaintea caietelor cu însemnări... Peste tot!

Și să fie, mereu, spre cele bune. Spre pace între frați, întru Hristos.

Miha-anca 28.02.2013 01:59:36

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 506415)
....:) M-ai topit!

Roagă-te, soră, să am încă și mai multă! Îmi trebe acasă, la muncă, înaintea caietelor cu însemnări... Peste tot!

Și să fie, mereu, spre cele bune. Spre pace între frați, întru Hristos.

"Chip te-ai facut infranarii si prin dumnezeiescul Duh pre toti i-ai luminat; alegerea dreptei credinte o ai savarsit, si cu invataturile lumea ai luminat si ai mustrat cugetele celor rau credinciosi.
Parinte Cuvioase Grigorie, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru cezar_ioan. Amin!

cezar_ioan 28.02.2013 02:50:13

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 506416)
"Chip te-ai facut infranarii si prin dumnezeiescul Duh pre toti i-ai luminat; alegerea dreptei credinte o ai savarsit, si cu invataturile lumea ai luminat si ai mustrat cugetele celor rau credinciosi.
Parinte Cuvioase Grigorie, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru cezar_ioan. Amin!

Vă mulțumesc, Sfântul să vă ocrotească! Amin!

cezar_ioan 28.02.2013 02:53:48

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 506412)
Cezar, aștept mai mult de la tine...nu are sens...

Tocmai am propus un topic despre ... așteptări, frate Ovidiu...:)

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...423#post506423

eliza-georgiana 28.02.2013 11:23:22

2 atașament(e)
Să-i dea Dumnezeu sănătate și răbdare Mihaelei că are o râvnă deosebită pentru Adevăr!! de asemenea și lui Cătălin să-i călăuzească pașii că prea bine le zice!! Nu e nevoie sa fii patriarh, preot sau episcop ca sa ai un cuvant de spus in Biserica, să propovaduiești Ortodoxia, pentru că purtăm pecetea Duhului Sfant și prin Botez reprezentăm oriunde am fi Biserica lui Hristos și suntem parte din ea, că în Biserică se află Adevărul. Or, Adevărul nu poate fi divizat, n-are cum să fie o bucată de adevăr la catolici, una la protestanți, ceva rest la musulmani, hinduși și tot așa... În susținerea argumentelor aduse de Mihaela, postez și eu imagini pentru a dovedi unitatea/ unirea cu frații întru credință în rugăciunea în Duh și Adevăr - adică în dreapta credință ortodoxă - că altfel, oricât ar fi cât de integru, cu mult bun simț și spirit de sacrificiu, tot rătăcit se cheamă că este.

Misiunea Ortodoxă din Africa: Parohia românească din Johannesburg, Africa de Sud, îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei. La acest eveniment a participat și Excelența Sa Dl Ambasador Radu Safta împreună cu soția. Au mai luat parte credincioși greci. Astfel s-a pus început visului comun al românilor de a avea un locaș de închinăciune în această țară.

http://ortodoxnews.ro/punerea-pietrei-de-temelie/

http://misiuneinafrica.wordpress.com...zi-congo-2010/
http://orthodox.cn/news/050622htm-vespers_en.htm

Suntem în anul 2013 după Hristos și țări precum Guineea Ecuatorială (685.000 de locuitori), insulele São Tomé și Principe (185.000 de locuitori) nu au misiune și Biserică Ortodoxă! De ce? Când cele mai extremiste secte creștine ale secolelor 19 și 20 au „misionari” aproape în toate statele și în cele insulare, de ce Biserica Creștin-Ortodoxă, care există din anul 33 d.Hr. lipsește din acestea? Ce fac Patriarhiile Ortodoxe, Bisericile Ortodoxe și Mitropoliile locale? Cum ajutăm cu putere umană și sprijin economic evanghelizarea ortodoxă a neamurilor?
http://misiuneinafrica.wordpress.com/2013/02/
http://misiuneinafrica.wordpress.com...x-in-pakistan/
Ortodoxia a ajuns sa fie mai prezentă in Africa decât in țările tradițional ortodoxe pentru că noi membrii Bisericii nu am fost educați să intelegem că noi suntem de fapt Biserica și fără noi, preotul și patriarhul nu pot face nimic...
Atunci cand facem un lucru placut lui Dumnezeu intodeauna la inceput vom intampina greutati din partea fraților (chiar și unii preoți din partea altor preoți) care incă nu au ințeles ce insemna Biserica lui Hristos - acea comunitate vie, nu clericalism, nu un grup de inițiați care dețin "adevarul" cum vin new-ageiștii ăștia și ne spun că toate drumurile duc la "roma" adică Dumnezeu, nu superstiții cu marțea 3 ceasuri rele, cifra 13, etc.., ci o relație vie cu Dumnezeu prin rugaciune și Sfintele Taine ale Bisericii (Spovedanie, Împartășanie) dar și comuniunea de dragoste dintre noi, ca să putem construi mai departe, să daruim o Biserică vie și generatiei viitoare.
din păcate Mihaela are dreptate cu cernerea aia... și chiar, în tot Vaticanul ăla imens eu n-am auzit că ar exista sfinte moaște de catolici, ba mai mult, statuia din bazilică reprezentând pe Sfântul Apostol Petru ar fi... neagră!! catolicii sărută moaște? le cinstesc? cred că mulți catolici se vor întoarce la Adevăr în vremurile astea.... Papa al lor a dat semnul că ceva e putred în catolicism...

catalin2 28.02.2013 11:24:40

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 506328)
as dori sa va atrag atentia ca nu discutam de mantuire ci de ecumenismul papistas. Da doar Biserica Ortodoxa are harul Duhului Sfant, insa cum lucreaza in mod particular Dumnezeu cu fiecare si vizavi de mantuirea fiecarui om asta doar Dumnezeu stie. Si nu ne putem pronunta. Nu amesteca harul Duhului Sfant lucrator in Biserica ortodoxa cu conditiile mantuirii fiecarui om de pe pamant. Ca pentru asta stie Dumnezeu judecatile Lui, si absolut toate cauzele si toate faptele concura la mantuirea unui om. cauze iindependente de om. Noi vorbim de ecumenismul papistas nu de mantuirea personala a fiecarui om.

Noi am vorbit si despre mantuire, pe langa ecumenism. De fapt de aici a si inceput discutia cu Cristi, el comentand doua citate ale Fer. Augustin.
Cum spunea si Parintele Arsenie Papacioc, despre mantuire e vorba intotdeauna, altfel ce rost ar mai avea discutiile despre dreapta credinta si altele. De exemplu un catolic ti-ar spune ca daca nu ar conta asta inseamna ca scriem impotriva catolicismului doar din rautate, si ei se mantuiesc, si noi, ce rost mai are dreapta credinta.
Toata Sfanta Scriptura, toata invatatura revelata pentru aceasta sunt si despre asta vorbesc, cum sa ne mantuim si conditiile mantuirii. E practic singurul scop. Iar aceasta ne da bineinteles si conditiile mantuirii, de exemplu Iisus a spus ca cine nu se boteaza si cine nu se impartaseste nu intra in imparatie.
Dar eu am dat de multe ori citatele lamuritoare, eu pentru asta sunt atacat mai mult, atat de eterodocsi (mai ales la inceput) dar si de ortodocsii care nu vor sa auda aceste lucruri. De exemplu in catehismul ortodox de pe site-ul Patriarhiei se spune foarte clar si lamuritor (de aceea spuneam de pelagianism, o erezie renascuta de ecumensim): http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism10.html

242. Daca harul e o lucrare necreata a lui Dumnezeu in sufletul nostru si daca prin el insusi Duhul Sfant lucreaza in noi mantuirea, oare s-ar putea mantui omul si fara de har?
Nu, omul nu se poate mantui fara de har (Efes. 2, 8; Ioan 15, 5). Harul ii este de trebuinta omului chiar de la inceput (Ioan 3,5). Harul pune inceputul mantuirii in om, si nu omul prin staruintele sale. Aceasta inseamna ca harul ii vine in dar (Rom. 3, 24), nu pentru oarecare fapte ale sale. inainte de a veni harul, omul nu poate face fapte prin care sa se mantuiasca, sau macar sa induplece pe Dumnezeu sa-i dea harul prin care sa se mantuiasca. Omul poate face anumite fapte bune, dar nu le face asa de statornic si dintr-un cuget asa de curat, incat sa se sfinteasca prin ele si sa se mantuiasca. Omul are libertatea de a face binele si cata vreme e in robia pacatului stramosesc, dar aceasta e o libertate slabita. Ea e marita tocmai de harul care vine la inceput fara nici un merit al omului.

catalin2 28.02.2013 11:49:21

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 506329)
Eu unul nici nu prea înțeleg sensul ”atacului”, de ce vedem numai atacuri? De ce nu vedem doar un schimb de opinii? Lupta din noi vede numai atacuri. :1:

Asta ar trebui sa te intrebi chiar tu, sau sa te intreb eu, de ce nu putem avea doar schimb de opinii? De ce tu sau altii aveti mesaje ironice, zeflemitoare, rautacioase? Uite, chiar si o ironie poate sa fie nerautacioasa. De exemplu ti-am scris eu vreodata un mesaj rautacios, chiar ca raspuns la unul? Sau la alte persoane, chiar cand am fost atacat am incercat sa raspund cat de cat diplomat si fara rautate. Si poti sa ma crezi ca si eu pot sa fac ironii usturatoare, dar caut sa nu fac asta.
Din pacate probabil unii au ajuns sa nu mai faca nici diferenta, ei cred ca asa e normal, sa fii rautacios, asta li se pare normalitate.

catalin2 28.02.2013 11:52:36

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 506360)
Nu stiu de unde ai dedus ca am spus altceva ?
Pe mine nu ma intereseaza decat aceasta , adica "credinta noastra ortodoxa data Predanie de sfintii nostri"
Ce ortodox a afirmat altceva ?
Nume. . . .
Prenume. . .
Adresa. . .
Cod postal . . .
Cod numeric personal. . .
Daca ai si ceva amprente , e foarte bine , ca dam mai repede de el !http://www.crestinortodox.ro/forum/i...cons/icon7.gif
Noapte buna !

Chiar de aici a inceput discutia, tu ai criticat doua citate ale Fer. Augustin cu care nu erai de acord. Cand am pomenit si de Sf. Igantie te-ai si suparat. Si de fapt nu erau acele citate pentru tine, scrisesem doua mesaje vazand mesajele lui Cezar.
Sa nu-i mai citam pe sfinti sau sa scoatem citatele care nu plac unor useri?

catalin2 28.02.2013 12:01:51

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 506365)
Nu am scris ce am scris pentru ca a fost atacata 100% pe nedrept, ci pentru ca am simtit ceva mai rau decat o dorinta de indreptare a unei greseli citind mesajele lor.
Eu nu ma amestec in razboiul asta, chiar si cand i-am spus lui Mihnea ca e eretic am facut-o in gluma, nu e treaba mea sa-i judec pe oameni.
E adevarat ca si eu uneori am fost deranjat de mesajele voastre, nu pentru ca nu ar fi corecte ci pentru ca nu era locul lor acolo. Consider ca pana si citatele din Sfintii Parinti trebuiesc potrivite cu topicul si cu directia pe care o ia conversatia, e deranjant sa vezi ca fiecare discutie aluneca pe o panta in care unora li se aminteste mereu ca sunt eretici chiar si daca discutam despre vreme.
Pe de alta parte eu prefer ultracorectitudinea asta a ta si a celorlalti unei alte atitudini in care unii se arata deranjati pentru ca nu-s lasati singuri sa brodeze pe marginea ortodoxiei. E foarte bine ca se loveste in statuile pe care teologi mai mici sau mai mari vor sa si le ridice singuri, unii calcand pe urmele lui Origen iar altii crezand ca-s cu mult deasupra vremurilor in care traiau Sfintii Parinti.Acestia din urma sunt luati in seama in masura in care reusesc sa-si impuna autoritatea in cadrul Bisericii, si atunci ii ataca pe cei care tin mai mult la parerea "prostului de la oi " decat la "margaritarele" lor.

Nu stiu altii ce scriu si cum o fac, eu intotdeauna am scris cand a spus cineva ceva care nu era in acord cu invatatura adevarata. Eu sunt diplomat de obicei si moderat, de exemplu nu spun nici neoprotestantilor sectari sau unui catolic ca e eretic direct (doar unui catolic agresiv cred ca i-am spus odata), probabil datorita acestui fapt nu am fost banat nici pe forumul catolic, desi alti ortodocis aveau mai multe banari la activ.
De obicei s-a intamplat in felul urmator: cineva scria ceva eronat, eu scriam fara sa il atac care e invatatura ortodoxa, apoi cel ce nu o accepta sau altii ma atacau pe mine. Bineinteles, eu fost si persoane mai linistite care nu au facut asta, desi au ramas cu ideile lor.

cristiboss56 28.02.2013 12:05:54

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506460)
Chiar de aici a inceput discutia, tu ai criticat doua citate ale Fer. Augustin cu care nu erai de acord. Cand am pomenit si de Sf. Igantie te-ai si suparat. Si de fapt nu erau acele citate pentru tine, scrisesem doua mesaje vazand mesajele lui Cezar.
Sa nu-i mai citam pe sfinti sau sa scoatem citatele care nu plac unor useri?

Esti in mare inselare !
Pe voi v-au deranjat niste simple stiri , apoi au inceput comentarile rautacioase !
Sa sti , Catalin , ca sunt mai aproape de biserica ortodoxa de cum crezi tu , caci tu esti sclavul teoriilor desarte , si nici inchinaciunea nu cred ca o mai sti sa faci corect !
Prea multa teorie si prea multa bascalie , nu te va ajuta in mantuirea ta !
Te rog sa-mi arati pe cineva de aici , care iti sustin vesnicele tale CD-uri despre ecumenism si antipapism !
Ce mai sti despre ortodoxie , mai exista ea cumva ?http://www.crestinortodox.ro/forum/i...ons/icon13.gif

catalin2 28.02.2013 12:21:56

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506228)
Nu mai multe cai, e aceeasi cale spre Creator ce imbraca forme exterioare diferite. Ecumenismul radical e sincretismul religios, ce merge pe uniformizare generala supusa unei ideologii. Benedict nu era ecumenist. El a spus ca Biserica lui Hristos subzida cu adevarat in BC, nu si in celelalte biserici crestine, pe care le-a numit simple biserici particulare, unica Biserica fiind BC.

Acum am vazut ca ai adaugat ceva la mesaj dupa ce am raspuns. Ceea ce a spus papa Benedict (desi e considerat conservator de catolici, acestia au adoptat o forma de ecumensim la Conciliul Vatican II) e exact ce numeam eu ecumensim moderat. Adica, pentru cineva ortodox, ca BO este unica Biserica, dar si celelalte au cate ceva, de exemplu catolicii recunosc botezul in celelalte culte (cel putin asa am inteles). Din punct de vedere ortodox exisat doar Una, Sfanta Biserica, Biserica lui Hristos, in afara ei nu sunt si alte biserici, sunt doar schisme si erezii. In timpul papei Ioan Paul II se afirma ca si hindusii au parti de adevar.
Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 506228)
Formularea catolica este ambigua. Mie imi sugereaza ca persoana Tatalui si Fiului se confunda intr-o unitate indistincta, nu mai exista ca doua Persoane distincte in actul purcederii Duhului, ci par a se scufunda nirvanic in Duhul, fiinta divina parand echivalata prima daca cu Tatal+Fiul, iar Duhul subordonat, ceea ce face in mod evident din filoque o erezie, INSA, daca catolicii cred ca nu exista doua surse ale dumnezeirii, Tatal si Fiul nu se confunda intr-un singur principiu de purcedere al Duhului, ci sunt doua ipostase distincte, ca de fapt ei se gandesc la „Duhul purcede de la Tatal si este dat prin Fiul” atunci cand spun ca "Duhul purcede de la Tatal si de la Fiul" , atunci nu e erezie. Dilema e daca pentru ei "prin Fiul" inseamna acelasi lucru cu "de la Fiul". Cei care cred ca e acelasi lucru, n-au cazut in erezie, ci au explicitat crezul, insa cei care cred ca-s diferite, atunci e o inovatie in crez, o invatatura eretica, nefundamentata biblic. Problema oricum e la ei, ca ei si-au dezvoltat crezul, deci sa mediteze bine in ce cred :)

Formularea catolica nu este ambigua, au incercat sa o faca asa doar in dialogurile cu ortodocsii, ca sa o accepte. Eu am dat definitia exacta din catehismul catolic, este de fapt formularea Fer. Augustin, ei de acolo au luat-o (de fapt nu toti, la inceput doar in Spania si Franta, romanii nu aveau asa ceva). Se pare ca Fer. Augustin avea un procent de intelegere sabelianista, nefacand in acest caz distinctia exacta intre Persoane si Fiinta. De aceea apare un singur Principiu, Principiu insemnand si Persoana, desi pana al urma nici ei nu accepta sabelianismul. Neputand sa renunte la aceasta dogma si sa recunoasca ca au gresit a rezultat ceva fara sens, afirma sabelianismul in Filioque si in acelasi timp il resping ca dogma.

ovidiu b. 28.02.2013 12:37:26

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506459)
Asta ar trebui sa te intrebi chiar tu, sau sa te intreb eu, de ce nu putem avea doar schimb de opinii? De ce tu sau altii aveti mesaje ironice, zeflemitoare, rautacioase? Uite, chiar si o ironie poate sa fie nerautacioasa. De exemplu ti-am scris eu vreodata un mesaj rautacios, chiar ca raspuns la unul? Sau la alte persoane, chiar cand am fost atacat am incercat sa raspund cat de cat diplomat si fara rautate. Si poti sa ma crezi ca si eu pot sa fac ironii usturatoare, dar caut sa nu fac asta.
Din pacate probabil unii au ajuns sa nu mai faca nici diferenta, ei cred ca asa e normal, sa fii rautacios, asta li se pare normalitate.

Cătăline, când cineva îți spune ceva și nu e pe linia ta, tu îl vezi ca pe un atac. Asta era ideea...
Ironiile sau glumele care se fac, ar mai trebui gustate și să mai decrețim frunțile, că doar nu e concurs aici pe forum...dar atâta timp cât tu vezi numai atacuri, numai atacuri vei primi. Nu înțeleg de ce tot aduci în discuție persoana mea, nu eu fac subiectul dicuției, cum sunt eu mai puțin contează. Nu înțeleg de ce iei totul așa de personal, te ataci și te superi, la fel cum mai fac și alți useri.

Poate că nu te-ai gândit niciodată că și tu poți deranja cu aitudinea ta, ți s-a atras atenția de atâtea ori. Poate de asta au devenit unii răutăcioși că tu nu bagi la cap ce ți se mai spune, ești ca rusul, o ții tot înainte. Oricum, dacă ție nu îți face plăcere să discuți cu mine nu știu de ce nu mă eviți sau să mă pui pe ignore list. De fiecare dată te-ai smiorcăit că ce lezat ești tu din dicuțiile cu mine. Ți-am spus și îți repet un ortodox adevărat nu se tot smiorcăie. Poți de asemenea observa foarte ușor că sunt useri care au fost făcuți în fel și chip pe nedrept, dar nu s-au tot plâns atât de atacuri.

ps: folosește-te de cei răi, au și eu un folos, mai mare poate de cât cei buni, sper să prinzi ideea :71:

catalin2 28.02.2013 12:49:59

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 506463)
Esti in mare inselare !
Pe voi v-au deranjat niste simple stiri , apoi au inceput comentarile rautacioase !
Sa sti , Catalin , ca sunt mai aproape de biserica ortodoxa de cum crezi tu , caci tu esti sclavul teoriilor desarte , si nici inchinaciunea nu cred ca o mai sti sa faci corect !
Prea multa teorie si prea multa bascalie , nu te va ajuta in mantuirea ta !
Te rog sa-mi arati pe cineva de aici , care iti sustin vesnicele tale CD-uri despre ecumenism si antipapism !
Ce mai sti despre ortodoxie , mai exista ea cumva ?http://www.crestinortodox.ro/forum/i...ons/icon13.gif

Pe mine nu m-a deranjat nimic in afara de atacuri (ale lui Cezar in acele momente), dimpotriva, pe tine te-au deranjat citatele acelui sfant. Nici nu am contestat ca tu esti foarte induhovnicit, mai induhovnicit oricum decat mine, am mai spus ca cei ce au aceste conceptii cred ca au ajuns deja sfinti, din mandrie.
Spre deosebire de intelegerea ta adevarul nu consta in numarul useri de aceeasi parere de pe forum, daca un ortodox discuta cu trei catolici nu inseamna ca aceia au dreptate pentru ca sunt trei si el unu. Adevarul e in invatatura ortodoxa si in cuvintele sfintilor, ar trebui sa stii si tu asta. Eu am dat destul citate, te rog sa imi spui acum unde am spus ceva gresit si sa dai si citatul care spune altceva.
Pana acum ai prezentat doar parerile tale personale de cand disucti cu mine pe topic, unde e citatul care confirma ce spui tu, ca spui ca eu sunt in mare greseala, spre deosebire de tine. Altfel inseamna ca nu e adevarat ce spui, si incrancenarea ta de acum e doar din cauza ca nu poti accepta adevarul si nu poti accepta si faptul ca ai gresit. Oare e smerenie asta? Am intanit si ortodocsi care iubesc adevarul si desi aveau o intelegere gresita dupa un singur mesaj si-au dat seama ca greseau si intelesesera gresit. Un ortodox iubeste adevarul chiar daca nu ii place sa isi schimbe conceptiile gresite, nu se incranceneaza impotriva celui ce i-l spune.
Daca ai adus minte de balacarire, sper ca stii ca e invers, tu te-ai certat cu multi pentru motive neinsemnate. Poti lasa mandria?

ovidiu b. 28.02.2013 12:52:14

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506462)
Nu stiu altii ce scriu si cum o fac, eu intotdeauna am scris cand a spus cineva ceva care nu era in acord cu invatatura adevarata. Eu sunt diplomat de obicei si moderat, de exemplu nu spun nici neoprotestantilor sectari sau unui catolic ca e eretic direct (doar unui catolic agresiv cred ca i-am spus odata), probabil datorita acestui fapt nu am fost banat nici pe forumul catolic, desi alti ortodocis aveau mai multe banari la activ.

Cine vorbește aici? Sinele din tine?

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506462)
De obicei s-a intamplat in felul urmator: cineva scria ceva eronat, eu scriam fara sa il atac care e invatatura ortodoxa, apoi cel ce nu o accepta sau altii ma atacau pe mine. Bineinteles, eu fost si persoane mai linistite care nu au facut asta, desi au ramas cu ideile lor.

Atac fraților! Atac!

Două obsesii mari și late în ultimul timp pe forum: maipularea și atacul. :71:

ps: ironia de mai sus sper să-ți fie de folos...și sper să o guști...descrețește puțin fruntea, nu-ți stă bine așa, sincer...ești prea încordat.

cristiboss56 28.02.2013 12:53:49

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506477)
Pe mine nu m-a deranjat nimic in afara de atacuri (ale lui Cezar in acele momente), dimpotriva, pe tine te-au deranjat citatele acelui sfant. Nici nu am contestat ca tu esti foarte induhovnicit, mai induhovnicit oricum decat mine, am mai spus ca cei ce au aceste conceptii cred ca au ajuns deja sfinti, din mandrie.
Spre deosebire de intelegerea ta adevarul nu consta in numarul useri de aceeasi parere de pe forum

Esti mult prea alipit de net , mult prea alipit de spatiul virtual , si prea putin alipit de cel real !
Sa fie asta o lipsa reala de comunicare in viata reala ?

Crestin_Simona 28.02.2013 12:55:04

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 506295)
Asa si cu strigarile astea pe forum despre pericolul ecumenist , strigari obsesive incluzand si pedepse prin batai cu citate scoase din context , batai repetate , traumatizante .

Cata energie a consumat Catalin si Mihaela ?
Cate ore de neliniste le-au dat lor si celor din jurul lor ?
A disparut cumva ideea de ecumenism ? Nici pomeneala , dar "ideea" de ortodoxie dispare incet dar sigur prin aceste preocupari obsesive , maladive care secatuiesc sufletul vorbitorului cat si ascultatorului , smintesc efectiv pe toti si pe toate , si intr un final uiti ce este defapt Ortodoxia !

Nu pot decat sa-ti dau dreptate.
Vreau doar sa-ti reamintesc ca in repetate randuri atat Mihaela cat si Dorina au apelat la colegii nostri de pe forum pentru un dialog civilizat.
Sincer, mi se pare cumplit ca unii useri sa apeleze la tot feluri de subrefugii - pana acolo incat sa sugerezi unui om ca este nebun.
Pai nu ar vrea dansii ca sa plecam noi de pe forum si sa ramana ei ,,ca is mai smecheri."
Mama, ce le-ar mai placea!
Ar face si o arena si un club de glume deocheate...

Crestin_Simona 28.02.2013 12:59:20

Si ca sa revenim si la topic: adevarul adevarat este ca habar nu avem de ce a demisionat papa cu adevarat!
Deci despre ce povestim noi aicea?
Sa fim seriosi!

cristiboss56 28.02.2013 13:04:05

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 506482)
Nu pot decat sa-ti dau dreptate.
Vreau doar sa-ti reamintesc ca in repetate randuri atat Mihaela cat si Dorina au apelat la colegii nostri de pe forum pentru un dialog civilizat.
Sincer, mi se pare cumplit ca unii useri sa apele la tot feluri de subrefugii - pana acolo incat sa sugerezi unui om ca este nebun.
Pai nu ar vrea dansii ca sa plecam noi de pe forum si sa ramana ei ,,ca is mai smecheri."
Mama, ce le-ar mai placea!
Ar face si o arena si un club de glume deocheate...

Si ce ar castiga , ca unii pleaca si altii raman ?
Offff, nu stiu ce sa spun , dar in sapte ani si ceva , multe am vazut si auzit aici !
Apoi , sa sti ca e o doza de nebunie e aici , o nebunie buna , o nebunie rea , o nebunie generala , caci fiecare se crede indreptatit in ale sale !
Suflete virtuale , rupte din lumea reala , asta suntem , cu bune cu rele , dar suntem , ca vor sau nu unii dintre noi , pana intr o zi , cand poc-trosc , toate se vor opri , si atunci unde esti tu simona , cristiboss , zaharia , ioan , ioana , catalin , glykis , si toti ceilalti ?
Simple pomelnice , si nimic mai mult !
Te imbratiesz cu drag!:6:

catalin2 28.02.2013 13:05:13

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 506473)
Cătăline, când cineva îți spune ceva și nu e pe linia ta, tu îl vezi ca pe un atac. Asta era ideea...
Ironiile sau glumele care se fac, ar mai trebui gustate și să mai decrețim frunțile, că doar nu e concurs aici pe forum...dar atâta timp cât tu vezi numai atacuri, numai atacuri vei primi. Nu înțeleg de ce tot aduci în discuție persoana mea, nu eu fac subiectul dicuției, cum sunt eu mai puțin contează. Nu înțeleg de ce iei totul așa de personal, te ataci și te superi, la fel cum mai fac și alți useri.

Poate că nu te-ai gândit niciodată că și tu poți deranja cu aitudinea ta, ți s-a atras atenția de atâtea ori. Poate de asta au devenit unii răutăcioși că tu nu bagi la cap ce ți se mai spune, ești ca rusul, o ții tot înainte. Oricum, dacă ție nu îți face plăcere să discuți cu mine nu știu de ce nu mă eviți sau să mă pui pe ignore list. De fiecare dată te-ai smiorcăit că ce lezat ești tu din dicuțiile cu mine. Ți-am spus și îți repet un ortodox adevărat nu se tot smiorcăie. Poți de asemenea observa foarte ușor că sunt useri care au fost făcuți în fel și chip pe nedrept, dar nu s-au tot plâns atât de atacuri.

ps: folosește-te de cei răi, au și eu un folos, mai mare poate de cât cei buni, sper să prinzi ideea :71:

Ovidiu, din pacate tu repeti aceleasi lucruri si eu iti raspund fara sa intelegi. Cred ca e o problema asta la unii cu nevoia de asociere, uite ca si userul x a spus asta deci am dreptate. Ti-am repetat de mai multe ori, cei ce m-au atacat m-au atacat pentru ca nu aceptau ce scriam eu despre invatatura gresita, niciodata nu m-a atacat altcineva si nici nu a fost deranjat de mesajele mele cu privire la ecumensim sau alte invataturi. Doar unii repeta ca sunt prea multe mesaje sau ca sunt citate, pentru ca nu le place acest lucru fiindca nu vor sa vada adevarul si incearca sa te faca sa nu-l mai scrii. Intelegi acum? Niciodata nu m-ar deranja citate din sfinti sau ca cineva sa scrie despre ecumensim, suntem pe un forum ortodox, nu umanist, despre asta scriem.
Iti repet si in cazul atacurilor, dar tu intelegi doar ce iti convine. Am avut discutii amiabile cu multe persoane, inclusiv eterodocsi sau atei, desi aveam conceptii diferite, doar unele persoane sunt rautacioase. Ti-am si spus ca exista si ironii nerautacioase, tu si alti 2-3 le folositi pe cele rautacuioase. Si cum nu vreti sa va schimbati spuneti ca altii au probleme. Eu am fost sau am citit din intamplare mai multe forumuri, dar cred ca pe acesta e atmosfera cea mai rautacioasa, desi unii pretind ca sunt ortodocsi. Nu stiam de ce unii useri eterodocsi erau lasati sa faca asta, dar si unii ortodocsi sunt la fel. Pe forumul catolic scriam aceleasi lucruri, dar rar am avut probleme. Uite, de exemplu tu ai aparut doar cand a fost vorba de o cearta si sa ironizezi si tu, asta e din bunatate? Voi vreti sa faceti forumul doar cu inavaturile voastre si doar cu mesaje zeflemitoare, cei ce nu vor asta incercati sa le aratati ca ei gresesc, doar pentru ca mai sunt 2-3 care spun la fel. E simplu, ceilalti au bun simt si nu se baga la cearta sau balacareli, doar cand sunt atacati.

cristiboss56 28.02.2013 13:06:43

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 506485)
Ovidiu, din pacate tu repeti aceleasi lucruri

Repeta pana intelegi odata :105:

cristiboss56 28.02.2013 13:11:19

Iti multumesc Simona , ca azi m-ai facut sa zambesc , cu toate ca sunt mahnit si necajit !:25:

ovidiu b. 28.02.2013 13:14:20

Citat:

Uite, de exemplu tu ai aparut doar cand a fost vorba de o cearta si sa ironizezi si tu, asta e din bunatate?

Am apărut ca să mai domolesc săgețile ultraortodocșilor care nu știu altceva decât să îndrepte săgeți către alții aflați în durere. Cu ei după cum observi nici nu intru în dicuție sau foarte rar, că nu mă prea interesează ce scriu...nu aștept de la ei mai mult.

Citat:

Ovidiu, din pacate tu repeti aceleasi lucruri

Bine măi Cătălin, așa e cum spui. De acum în colo când am să intervin în dicuțiile la care participi tu, numai cu citate am să vin. Te las cu atacurile tale, nu are sens să mai lungim dicuția ...că ne înțelegem ca surdul cu mutul. :1:

celestial_pottery 28.02.2013 13:17:01

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 506483)
Si ca sa revenim si la topic: adevarul adevarat este ca habar nu avem de ce a demisionat papa cu adevarat!
Deci despre ce povestim noi aicea?
Sa fim seriosi!

Exact, stimata doamna! Insa eu, pacatosul de mine, am, vorba lui Obi-Wan Kenobi, "a (very) bad feeling about this"... Vorbesc serios.

cristiboss56 28.02.2013 13:17:02

Veste "buna" pentru masjestatea SA Catalin 2 !

Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul este noul Arhiepiscop al Buzăului și Vrance http://www.basilica.ro/_upload/img/4...69ehbvriqa.jpg

Din anul 2009, este Secretarul Sfântului Sinod al B.O.R. Este vice-președintele Comisiei Patristice a Patriarhiei Române, membru în Comisia Mixtă de Dialog Teologic între Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică și membru în Conferința Panortodoxă Presinodală).

catalin2 28.02.2013 13:19:22

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 506481)
Esti mult prea alipit de net , mult prea alipit de spatiul virtual , si prea putin alipit de cel real !
Sa fie asta o lipsa reala de comunicare in viata reala ?

Din fericire nu am dat prea multe detalii despre mine, am si scris acum ceva timp ca dupa parerea mea nu e bine sa dai prea multe detalii pe un forum, si pentru simplul fapt ca unii te vor ataca acolo cand se vor gandi. Eu am vazut cum te-ai comportat si cu alte persoane de pe forum si am stiut ca asa o sa faci probabil si cu mine sau alte persoane, dar atata timp cat nu m-ai atacat am continuat sa mentin o relatie buna cu tine. Sa-ti reamintesc ca am zeci de mesaje de la tine pe privat, deci nu ai considerat pana acum ca spun ceva gresit, ba ma si laudai de multe ori. Dar de la un timp ai inceput sa ma ataci din senin, eu nu te-am bagat in seama, apoi ai vrut sa ne impacam, eu am fost de acord, ai continuat, e problema ta ce framantari ai si ce dispozitii schimbatoare.

Crestin_Simona 28.02.2013 13:25:12

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 506484)
Si ce ar castiga , ca unii pleaca si altii raman ?
Offff, nu stiu ce sa spun , dar in sapte ani si ceva , multe am vazut si auzit aici !
Apoi , sa sti ca e o doza de nebunie e aici , o nebunie buna , o nebunie rea , o nebunie generala , caci fiecare se crede indreptatit in ale sale !
Suflete virtuale , rupte din lumea reala , asta suntem , cu bune cu rele , dar suntem , ca vor sau nu unii dintre noi , pana intr o zi , cand poc-trosc , toate se vor opri , si atunci unde esti tu simona , cristiboss , zaharia , ioan , ioana , catalin , glykis , si toti ceilalti ?
[b]Simple pomelnice , si nimic mai mult !/b]
Te imbratiesz cu drag!:6:

Lol, Cristi, ca mi-ai inseninat ziua!
Acuma ne ierti si tu ca suntem mai inversunati uneori, ca si copii care se cearta de la o jucarie:1:
Unde vom fi chiar nu stiu. dar o sa-ti spun o mica ,,poveste": Un copil se juca linistit pe un vas in plina scufundare. Toti adultii din jurul lui agitati nevoie mare, care mai de care sa se salveze. Pustiul nimic - se juca linistit in continuare - pana cand la un moment dat unul din multime siderat il intraba: copile, dar tu ce faci? Nu vezi ce se intampla in jurul tau? Toti fug si cauta sa se salveze! Tu nu faci nimic pentru tine, nu iti este frica?
La care copilul, se intoarce catre cel care l-a intrebat si-i raspunde: NU!Nu imi este frica, Tatal meu este la carma!

celestial_pottery 28.02.2013 13:26:57

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 506494)
Lol, Cristi, ca mi-ai inseninat ziua!
Acuma ne ierti si tu ca suntem mai inversunati uneori, ca si copii care se cearta de la o jucarie:1:
Unde vom fi chiar nu stiu. dar o sa-ti spun o mica ,,poveste": Un copil se juca linistit pe un vas in plina scufundare. Toti adultii din jurul lui agitati nevoie mare, care mai de care sa se salveze. Pustiul nimic - se juca linistit in continuare - pana cand la un moment dat unul din multime siderat il intraba: copile, dar tu ce faci? Nu vezi ce se intampla in jurul tau? Toti fug si cauta sa se salveze! Tu nu faci nimic pentru tine, nu iti este frica?
La care copilul, se intoarce catre cel care l-a intrebat si-i raspunde: NU!Nu imi este frica, Tatal meu este la carma!

Splendid! Un adevarat koan ortodox. Ce bine ar fi sa fim si noi toti asa!...

catalin2 28.02.2013 13:27:12

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 506489)
Am apărut ca să mai domolesc săgețile ultraortodocșilor care nu știu altceva decât să îndrepte săgeți către alții aflați în durere. Cu ei după cum observi nici nu intru în dicuție sau foarte rar, că nu mă prea interesează ce scriu...nu aștept de la ei mai mult.

Deci am avut dreptate, un fel de sa-mi ajut colegii care au aceleasi conceptii ca si mine, sa-i ajut sa il atace pe ala sau pe aia, ca ei sunt neajutorati, poate ii doare bata cu care dau. O astfel de solidaritate si adevar pe baza de numar am mai observat de obicei la eterodocsii de pe forum, in special cei cu conceptii moderniste (adica toti suntem la fel). Foarte rar am obsevat asta la cei ce scriau despre invatatura ortodoxa (inclusiv despre ecumensim), dar nici nu am stat sa citesc toate mesajele sa vad daca asa era. Adevarul nu are nevoie de multi membrii, sunt de ajuns argumentele.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:46:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.