![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
stim cu totii ca a inceput cernerea noastra. Parintii nostri ne spun ca ne vom cerne. asta se intampla la orice nivel chiar si aici pe forum. |
Nu ma deranjeaza sa fiu corectata, e bine sa ne corijam sau sa aflam si alte opinii, e insa iritanta ipocrizia, faptul ca ajungi sa fii catalogat drept "ortodox" de oameni ce nu se apropie cu smerenie de tine, ci cu rautate. Nu o luati personal, m-am referit la cazuri ce se intampla pe forum, cand dezbaterea si corectarea ideii, e insotita si de judecarea persoanei ce e etichetata ca "ortodox", ortodox formal etc.
|
Citat:
Totuși, în tine, uneori mai bate cu putere chemarea dintâi, sfințitoare... Precum văzut-am toți, cu bucurie mare! Atunci, cu partea care ți-a rămas zdravănă încerci să faci tot ce aveai de făcut dacă nu erai zdrobită într-o parte. Și, nefiind (încă) întreagă, iese cam caricatural: te agiți, tulburi, urli, țipi, în fine toată crisparea celui ciopârțit. Nasol! Știu și eu cum e, că avui parte de o soartă asemănătoare. Dar să îți iei lipsa unei doage drept izbândă, să te lauzi cu pocitania care ești către pocitania care sunt, iacă asta nu îmi place. Înțeleg ce ai pățit. înțeleg de ce îi urăști pe cei care nu împărtășesc condiția ta (și îi numești cu nesimțire "papistași", tu care ești femeie prin darul Domnului și, femeie fiind, s-ar cuveni să ne răsfeți cu delicatețe și tandrețe): pentru că îi confunzi inconștient cu aceia care te-au maltratat sufletește când erai o copilă inocentă și frumos râvnitoare. Iartă-i, Mihaela! Iartă-ne și pe noi, abia apoi. Dar mai nainte de asta, oare vei putea să treci peste întâmplarea că ai greșit, cândva, o oarecare mișcare?.... Te vei îngădui pe tine însăți precum ești? Vei avea milă de copila care ai fost cândva? This is the question!.... Dacă nu vei face asta, vei reuși să arăți, de data asta prin propria conduită de viață, că ei au avut dreptate. Imitîndu-i, acum când stă în mâna ta puterea de a alege, arăți că te-au convins: celălalt nu merită milă! Merită, însă, un simulacru de dragoste fățarnică. |
Citat:
Nici dracu nu ar fi dat un sfat mai bun către un creștin. Trăiască duhul dezbinării! Stai liniștită, Miha-Anca, stai liniștită că Ioanna e doar tânără și sensibilă, nu și proastă! E o fată cultă, râvnitoare, vie. E un vlăstar creștin, verde-verde...!:) Va căuta să se smerească pentru a te putea accepta, cu vremea, și pe tine. Îi va fi greu, desigur, că ești experimentată în rău. Nu că ai vrea asta, dar asta alegi, în virtutea obișnuințelor tale păcătoase, cu care ți-ai făcut un drum întreg în viață (pardon, în moarte) de atâția ani... Alege, însă, măcar acum să te smerești! Cere-i scuze tinerei fete și așază-te unde îți e locul: în umbra ei, spre a o sluji. Că ai, altminteri, slavă Domnului, cu ce să o slujești. Alege pocăința și cere-i scuze Ioannei! Ca un frate ți-o spun, Miha-Anca, slavă lui Dumnezeu! |
Cezar, nu mai turnati gaz pe foc.
Verdele crud bacovian va spune nb :) |
Citat:
Non suspirant nisi fontes, Atro nemore tacente; Flores dormiunt in horto, Dormi în pace! |
Citat:
|
Citat:
Vad ca vorbeste gura fara tine! Ai cam multa fantezie. Pe mine nu ma pacalesti cu stilul tau. |
Cezar, aștept mai mult de la tine...nu are sens...
|
Citat:
Roagă-te, soră, să am încă și mai multă! Îmi trebe acasă, la muncă, înaintea caietelor cu însemnări... Peste tot! Și să fie, mereu, spre cele bune. Spre pace între frați, întru Hristos. |
Citat:
Parinte Cuvioase Grigorie, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru cezar_ioan. Amin! |
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...423#post506423 |
2 atașament(e)
Să-i dea Dumnezeu sănătate și răbdare Mihaelei că are o râvnă deosebită pentru Adevăr!! de asemenea și lui Cătălin să-i călăuzească pașii că prea bine le zice!! Nu e nevoie sa fii patriarh, preot sau episcop ca sa ai un cuvant de spus in Biserica, să propovaduiești Ortodoxia, pentru că purtăm pecetea Duhului Sfant și prin Botez reprezentăm oriunde am fi Biserica lui Hristos și suntem parte din ea, că în Biserică se află Adevărul. Or, Adevărul nu poate fi divizat, n-are cum să fie o bucată de adevăr la catolici, una la protestanți, ceva rest la musulmani, hinduși și tot așa... În susținerea argumentelor aduse de Mihaela, postez și eu imagini pentru a dovedi unitatea/ unirea cu frații întru credință în rugăciunea în Duh și Adevăr - adică în dreapta credință ortodoxă - că altfel, oricât ar fi cât de integru, cu mult bun simț și spirit de sacrificiu, tot rătăcit se cheamă că este.
Misiunea Ortodoxă din Africa: Parohia românească din Johannesburg, Africa de Sud, îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei. La acest eveniment a participat și Excelența Sa Dl Ambasador Radu Safta împreună cu soția. Au mai luat parte credincioși greci. Astfel s-a pus început visului comun al românilor de a avea un locaș de închinăciune în această țară. http://ortodoxnews.ro/punerea-pietrei-de-temelie/ http://misiuneinafrica.wordpress.com...zi-congo-2010/ http://orthodox.cn/news/050622htm-vespers_en.htm Suntem în anul 2013 după Hristos și țări precum Guineea Ecuatorială (685.000 de locuitori), insulele São Tomé și Principe (185.000 de locuitori) nu au misiune și Biserică Ortodoxă! De ce? Când cele mai extremiste secte creștine ale secolelor 19 și 20 au „misionari” aproape în toate statele și în cele insulare, de ce Biserica Creștin-Ortodoxă, care există din anul 33 d.Hr. lipsește din acestea? Ce fac Patriarhiile Ortodoxe, Bisericile Ortodoxe și Mitropoliile locale? Cum ajutăm cu putere umană și sprijin economic evanghelizarea ortodoxă a neamurilor? http://misiuneinafrica.wordpress.com/2013/02/ http://misiuneinafrica.wordpress.com...x-in-pakistan/ Ortodoxia a ajuns sa fie mai prezentă in Africa decât in țările tradițional ortodoxe pentru că noi membrii Bisericii nu am fost educați să intelegem că noi suntem de fapt Biserica și fără noi, preotul și patriarhul nu pot face nimic... Atunci cand facem un lucru placut lui Dumnezeu intodeauna la inceput vom intampina greutati din partea fraților (chiar și unii preoți din partea altor preoți) care incă nu au ințeles ce insemna Biserica lui Hristos - acea comunitate vie, nu clericalism, nu un grup de inițiați care dețin "adevarul" cum vin new-ageiștii ăștia și ne spun că toate drumurile duc la "roma" adică Dumnezeu, nu superstiții cu marțea 3 ceasuri rele, cifra 13, etc.., ci o relație vie cu Dumnezeu prin rugaciune și Sfintele Taine ale Bisericii (Spovedanie, Împartășanie) dar și comuniunea de dragoste dintre noi, ca să putem construi mai departe, să daruim o Biserică vie și generatiei viitoare. din păcate Mihaela are dreptate cu cernerea aia... și chiar, în tot Vaticanul ăla imens eu n-am auzit că ar exista sfinte moaște de catolici, ba mai mult, statuia din bazilică reprezentând pe Sfântul Apostol Petru ar fi... neagră!! catolicii sărută moaște? le cinstesc? cred că mulți catolici se vor întoarce la Adevăr în vremurile astea.... Papa al lor a dat semnul că ceva e putred în catolicism... |
Citat:
Cum spunea si Parintele Arsenie Papacioc, despre mantuire e vorba intotdeauna, altfel ce rost ar mai avea discutiile despre dreapta credinta si altele. De exemplu un catolic ti-ar spune ca daca nu ar conta asta inseamna ca scriem impotriva catolicismului doar din rautate, si ei se mantuiesc, si noi, ce rost mai are dreapta credinta. Toata Sfanta Scriptura, toata invatatura revelata pentru aceasta sunt si despre asta vorbesc, cum sa ne mantuim si conditiile mantuirii. E practic singurul scop. Iar aceasta ne da bineinteles si conditiile mantuirii, de exemplu Iisus a spus ca cine nu se boteaza si cine nu se impartaseste nu intra in imparatie. Dar eu am dat de multe ori citatele lamuritoare, eu pentru asta sunt atacat mai mult, atat de eterodocsi (mai ales la inceput) dar si de ortodocsii care nu vor sa auda aceste lucruri. De exemplu in catehismul ortodox de pe site-ul Patriarhiei se spune foarte clar si lamuritor (de aceea spuneam de pelagianism, o erezie renascuta de ecumensim): http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism10.html 242. Daca harul e o lucrare necreata a lui Dumnezeu in sufletul nostru si daca prin el insusi Duhul Sfant lucreaza in noi mantuirea, oare s-ar putea mantui omul si fara de har? Nu, omul nu se poate mantui fara de har (Efes. 2, 8; Ioan 15, 5). Harul ii este de trebuinta omului chiar de la inceput (Ioan 3,5). Harul pune inceputul mantuirii in om, si nu omul prin staruintele sale. Aceasta inseamna ca harul ii vine in dar (Rom. 3, 24), nu pentru oarecare fapte ale sale. inainte de a veni harul, omul nu poate face fapte prin care sa se mantuiasca, sau macar sa induplece pe Dumnezeu sa-i dea harul prin care sa se mantuiasca. Omul poate face anumite fapte bune, dar nu le face asa de statornic si dintr-un cuget asa de curat, incat sa se sfinteasca prin ele si sa se mantuiasca. Omul are libertatea de a face binele si cata vreme e in robia pacatului stramosesc, dar aceasta e o libertate slabita. Ea e marita tocmai de harul care vine la inceput fara nici un merit al omului. |
Citat:
Din pacate probabil unii au ajuns sa nu mai faca nici diferenta, ei cred ca asa e normal, sa fii rautacios, asta li se pare normalitate. |
Citat:
Sa nu-i mai citam pe sfinti sau sa scoatem citatele care nu plac unor useri? |
Citat:
De obicei s-a intamplat in felul urmator: cineva scria ceva eronat, eu scriam fara sa il atac care e invatatura ortodoxa, apoi cel ce nu o accepta sau altii ma atacau pe mine. Bineinteles, eu fost si persoane mai linistite care nu au facut asta, desi au ramas cu ideile lor. |
Citat:
Pe voi v-au deranjat niste simple stiri , apoi au inceput comentarile rautacioase ! Sa sti , Catalin , ca sunt mai aproape de biserica ortodoxa de cum crezi tu , caci tu esti sclavul teoriilor desarte , si nici inchinaciunea nu cred ca o mai sti sa faci corect ! Prea multa teorie si prea multa bascalie , nu te va ajuta in mantuirea ta ! Te rog sa-mi arati pe cineva de aici , care iti sustin vesnicele tale CD-uri despre ecumenism si antipapism ! Ce mai sti despre ortodoxie , mai exista ea cumva ?http://www.crestinortodox.ro/forum/i...ons/icon13.gif |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ironiile sau glumele care se fac, ar mai trebui gustate și să mai decrețim frunțile, că doar nu e concurs aici pe forum...dar atâta timp cât tu vezi numai atacuri, numai atacuri vei primi. Nu înțeleg de ce tot aduci în discuție persoana mea, nu eu fac subiectul dicuției, cum sunt eu mai puțin contează. Nu înțeleg de ce iei totul așa de personal, te ataci și te superi, la fel cum mai fac și alți useri. Poate că nu te-ai gândit niciodată că și tu poți deranja cu aitudinea ta, ți s-a atras atenția de atâtea ori. Poate de asta au devenit unii răutăcioși că tu nu bagi la cap ce ți se mai spune, ești ca rusul, o ții tot înainte. Oricum, dacă ție nu îți face plăcere să discuți cu mine nu știu de ce nu mă eviți sau să mă pui pe ignore list. De fiecare dată te-ai smiorcăit că ce lezat ești tu din dicuțiile cu mine. Ți-am spus și îți repet un ortodox adevărat nu se tot smiorcăie. Poți de asemenea observa foarte ușor că sunt useri care au fost făcuți în fel și chip pe nedrept, dar nu s-au tot plâns atât de atacuri. ps: folosește-te de cei răi, au și eu un folos, mai mare poate de cât cei buni, sper să prinzi ideea :71: |
Citat:
Spre deosebire de intelegerea ta adevarul nu consta in numarul useri de aceeasi parere de pe forum, daca un ortodox discuta cu trei catolici nu inseamna ca aceia au dreptate pentru ca sunt trei si el unu. Adevarul e in invatatura ortodoxa si in cuvintele sfintilor, ar trebui sa stii si tu asta. Eu am dat destul citate, te rog sa imi spui acum unde am spus ceva gresit si sa dai si citatul care spune altceva. Pana acum ai prezentat doar parerile tale personale de cand disucti cu mine pe topic, unde e citatul care confirma ce spui tu, ca spui ca eu sunt in mare greseala, spre deosebire de tine. Altfel inseamna ca nu e adevarat ce spui, si incrancenarea ta de acum e doar din cauza ca nu poti accepta adevarul si nu poti accepta si faptul ca ai gresit. Oare e smerenie asta? Am intanit si ortodocsi care iubesc adevarul si desi aveau o intelegere gresita dupa un singur mesaj si-au dat seama ca greseau si intelesesera gresit. Un ortodox iubeste adevarul chiar daca nu ii place sa isi schimbe conceptiile gresite, nu se incranceneaza impotriva celui ce i-l spune. Daca ai adus minte de balacarire, sper ca stii ca e invers, tu te-ai certat cu multi pentru motive neinsemnate. Poti lasa mandria? |
Citat:
Citat:
Două obsesii mari și late în ultimul timp pe forum: maipularea și atacul. :71: ps: ironia de mai sus sper să-ți fie de folos...și sper să o guști...descrețește puțin fruntea, nu-ți stă bine așa, sincer...ești prea încordat. |
Citat:
Sa fie asta o lipsa reala de comunicare in viata reala ? |
Citat:
Vreau doar sa-ti reamintesc ca in repetate randuri atat Mihaela cat si Dorina au apelat la colegii nostri de pe forum pentru un dialog civilizat. Sincer, mi se pare cumplit ca unii useri sa apeleze la tot feluri de subrefugii - pana acolo incat sa sugerezi unui om ca este nebun. Pai nu ar vrea dansii ca sa plecam noi de pe forum si sa ramana ei ,,ca is mai smecheri." Mama, ce le-ar mai placea! Ar face si o arena si un club de glume deocheate... |
Si ca sa revenim si la topic: adevarul adevarat este ca habar nu avem de ce a demisionat papa cu adevarat!
Deci despre ce povestim noi aicea? Sa fim seriosi! |
Citat:
Offff, nu stiu ce sa spun , dar in sapte ani si ceva , multe am vazut si auzit aici ! Apoi , sa sti ca e o doza de nebunie e aici , o nebunie buna , o nebunie rea , o nebunie generala , caci fiecare se crede indreptatit in ale sale ! Suflete virtuale , rupte din lumea reala , asta suntem , cu bune cu rele , dar suntem , ca vor sau nu unii dintre noi , pana intr o zi , cand poc-trosc , toate se vor opri , si atunci unde esti tu simona , cristiboss , zaharia , ioan , ioana , catalin , glykis , si toti ceilalti ? Simple pomelnice , si nimic mai mult ! Te imbratiesz cu drag!:6: |
Citat:
Iti repet si in cazul atacurilor, dar tu intelegi doar ce iti convine. Am avut discutii amiabile cu multe persoane, inclusiv eterodocsi sau atei, desi aveam conceptii diferite, doar unele persoane sunt rautacioase. Ti-am si spus ca exista si ironii nerautacioase, tu si alti 2-3 le folositi pe cele rautacuioase. Si cum nu vreti sa va schimbati spuneti ca altii au probleme. Eu am fost sau am citit din intamplare mai multe forumuri, dar cred ca pe acesta e atmosfera cea mai rautacioasa, desi unii pretind ca sunt ortodocsi. Nu stiam de ce unii useri eterodocsi erau lasati sa faca asta, dar si unii ortodocsi sunt la fel. Pe forumul catolic scriam aceleasi lucruri, dar rar am avut probleme. Uite, de exemplu tu ai aparut doar cand a fost vorba de o cearta si sa ironizezi si tu, asta e din bunatate? Voi vreti sa faceti forumul doar cu inavaturile voastre si doar cu mesaje zeflemitoare, cei ce nu vor asta incercati sa le aratati ca ei gresesc, doar pentru ca mai sunt 2-3 care spun la fel. E simplu, ceilalti au bun simt si nu se baga la cearta sau balacareli, doar cand sunt atacati. |
Citat:
|
Iti multumesc Simona , ca azi m-ai facut sa zambesc , cu toate ca sunt mahnit si necajit !:25:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Veste "buna" pentru masjestatea SA Catalin 2 !
Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul este noul Arhiepiscop al Buzăului și Vrance http://www.basilica.ro/_upload/img/4...69ehbvriqa.jpg
Din anul 2009, este Secretarul Sfântului Sinod al B.O.R. Este vice-președintele Comisiei Patristice a Patriarhiei Române, membru în Comisia Mixtă de Dialog Teologic între Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică și membru în Conferința Panortodoxă Presinodală). |
Citat:
|
Citat:
Acuma ne ierti si tu ca suntem mai inversunati uneori, ca si copii care se cearta de la o jucarie:1: Unde vom fi chiar nu stiu. dar o sa-ti spun o mica ,,poveste": Un copil se juca linistit pe un vas in plina scufundare. Toti adultii din jurul lui agitati nevoie mare, care mai de care sa se salveze. Pustiul nimic - se juca linistit in continuare - pana cand la un moment dat unul din multime siderat il intraba: copile, dar tu ce faci? Nu vezi ce se intampla in jurul tau? Toti fug si cauta sa se salveze! Tu nu faci nimic pentru tine, nu iti este frica? La care copilul, se intoarce catre cel care l-a intrebat si-i raspunde: NU!Nu imi este frica, Tatal meu este la carma! |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:46:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.