Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Presedinte protestant ?! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17385)

antoniap 09.11.2014 15:16:18

Care sunt criteriile dupa care au fost promovati viitorii candidati la presedintie intr-o tara aflata sub ocupatie straina? Mai exista ceva de dat strainilor?

Iohanis, inventiv cum e, gasit solutii:
http://www.youtube.com/watch?v=-5qG36S7TCI

Ponta cu ce i-a convins pe straini?

,,Foaie verde si-un dudau
O s-o ducem si mai... bine." cu astfel de presedinti.

Florinvs 09.11.2014 16:20:31

Nici o tara din Europa, in afara Romaniei, nu si-a vandut resursele si infrastructura strategica catre straini dupa 1990.
A fost o mare greseala ca statul roman nu si-a pastrat in proprietate resursele subsolului si infrastructura strategica de energie si transport- este unul din motivele pentru care consider ca Nicolae Vacaroiu a fost probabil cel mai bun prim-ministru dupa 1990, deoarece a avut inteligenta sa nu instraineze domenii strategice din economie: industria cimentului, PETROM, producerea/transportul/distributia energiei electrice (RENEL), extractia/transportul/distributia gazului metan (ROMGAZ), posta si ROMTELECOM, radioreleele, infrastructura feroviara si rutiera, porturile, canalele navigabile si aeroporturile, TAROM, asigurarile de stat ASIROM, CEC-ul si Banca Comerciala.

Acestea nu trebuiau sau nu ar trebui nicioadata privatizata, deoarece sunt parghii importante prin care statul poate sustine si stimula dezvoltarea economica si sociala.

Apoi in politica de aparare nationala, ar trebui reintrodusa armata obligatorie, iar in misiunile prin Irak sau Afganistan sa se participe numai pe baza de voluntariat, deoarece acolo sunt conflicte care nu privesc securitatea nationala a Romaniei.

Mosh-Neagu 09.11.2014 17:25:00

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 571849)
Nici o tara din Europa, in afara Romaniei, nu si-a vandut resursele si infrastructura strategica catre straini dupa 1990.
A fost o mare greseala ca statul roman nu si-a pastrat in proprietate resursele subsolului si infrastructura strategica de energie si transport- este unul din motivele pentru care consider ca Nicolae Vacaroiu a fost probabil cel mai bun prim-ministru dupa 1990, deoarece a avut inteligenta sa nu instraineze domenii strategice din economie: industria cimentului, PETROM, producerea/transportul/distributia energiei electrice (RENEL), extractia/transportul/distributia gazului metan (ROMGAZ), posta si ROMTELECOM, radioreleele, infrastructura feroviara si rutiera, porturile, canalele navigabile si aeroporturile, TAROM, asigurarile de stat ASIROM, CEC-ul si Banca Comerciala.

Acestea nu trebuiau sau nu ar trebui nicioadata privatizata, deoarece sunt parghii importante prin care statul poate sustine si stimula dezvoltarea economica si sociala.

Apoi in politica de aparare nationala, ar trebui reintrodusa armata obligatorie, iar in misiunile prin Irak sau Afganistan sa se participe numai pe baza de voluntariat, deoarece acolo sunt conflicte care nu privesc securitatea nationala a Romaniei.

Haidem sa nu mai discutam de trecut. Fie ca e vorba de rusi (ce au facut, ce n-au facut) fie ca e vorba de fostii nostri politicieni (ce au facut, ce n-au facut)... Haideti sa ne gandim cu toata responsabilitatea, nu fata de interesele si privilegiile noastre de moment, ci fata de viitorul Romaniei, ce este de facut, ACUM? Sa discutam cu calm, lucizi si cu cartile pe masa: CE AVEM DE ALES?
- Candidatul Victor Ponta. Ce poate face el, prin propria lui experienta de viata, nu marioneta altora. Ce realizari personale de mare amploare il proclama ele insele un om de valoare? CONCRET!! Ma tem ca plagiatul la care s-a complacut, ii este in defavoare totala, ca personalitate demna de incredere. Nu-l cunosc personal, cum nici pe celalalt candidat nu-l cunosc personal. Dar din ceea ce transpare dincolo de orice vorbe mari, Victor Ponta nu poate actiona altfel decat prin prisma propriei propulsari sub semnul compromisurilor. In plus, chiar si atunci cand ia singur decizii importante, le face in aceiasi aroganta si stil, tipic influentei de grup.
- Candidatul Klaus Iohannis. Ciudat, nu e ortodox, dar gandeste ca un ortodox, fiindca nu se lauda, nu accepta dispute de mahala, si este adeptul catorva vorbe tare intelepte in ortodoxie: "Fapte, nu vorbe!", "Tacerea e de aur", "Minciuna are picoare scurte!". "Lauda de sine, nu miroase-a bine!" si multe alte zeci sau sute de vorbe intelepte. Nu e roman? Ei, as! Nici Raed Arafat nu e roman, dar - chiar daca multi incearca sa-l discrediteze prin tot felul de aluzii - el e mai roman decat majoritatea confratilor nostri. Iar asta pentru ca, la genul acesta de oameni, nu prea indraznesti sa vii cu propuneri perverse, fata de propria ta comunitate, fiindca devii extrem de penibil! Deci, invariabil, Iohannis reprezinta acel "altceva", superior nu doar ca mentalitate si educatie, dar chiar ca vocatie in sine.

Moral vorbind, pentru orice roman, nu exista argumente suficient de solide pentru a-l vota pe Ponta. Nu spun, insa, ca trebuie "aruncat la cos"! In principiu, TOTI coruptii tarii, au niste calitati fundamentale si indiscutabile. Da, au jonglat, au manipulat, au profitat. Dar GATA! Sa mai muncim si pentru tara, nu numai pentru noi si grupul nostru restrans. Votandu-l pe Ponta, continuam sa traim in promiscuitate si lipsa de perspectiva. Cine stie daca si peste cati ani, Dumnezeu ne-ar mai scoate inainte un astfel de om. Oare nu noi ne facem vinovati votand altfel decum ne arata realitatea? E Dumnezeu vinovat ca o ducem greu si votam mai departe pentru o viata de aceiasi calitate? Cate "barci de salvare" sa ne mai trimita Dumnezeu si de ce trebuie s-o refuzam pe aceasta, ca si cum... n-ar veni de la El, cum ca Iohannis, nu e ortodox. Cel talharit si lasat gol pe cale, nu i-a refuzat ajutorul bunului samaritean, spunandu-i ca Dumnezeu ii va trimite unul din neamul lui sa-l salveze. Noi de ce suntem atat de naivi in credinta noastra incat sa nu vedem sensul acestui plan care pare sa vina de sus? Ce avem de ales? Ce avem de pierdut, concret? Prieteni? Locuri de munca? Functii? Lasati-le in voia lui Dumnezeu, pe toate, daca cugetul va este curat. De nimic nu trebuie sa ne temem, daca pretindem ca Il marturisim pe Hristos!

antoniap 09.11.2014 20:49:54

Din pacate, lozinca asta ,,Fapte, nu vorbe!" nu ii este favorabila. Exista fapte care-l descalifica si pe Iohanis:

Mihailc 09.11.2014 20:56:17

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 571869)
Din pacate, lozinca asta ,,Fapte, nu vorbe!" nu ii este favorabila. Exista fapte care-l descalifica si pe Iohanis:

Manipulare de cea mai joasă speță, hrană pentru proști. Mi-e jenă în locul tău că răspândești asemenea mizerii!

Măcar dacă puneai una mai de calitate, care nu-ți insultă inteligența:

http://www.youtube.com/watch?v=tW9711nOz5o

antoniap 09.11.2014 21:39:02

Am vazut ambele videoclipuri. Pe cel despre Iohanis l-m vazut ultimul si m-a cam socat. Ceea ce nu inseamna ca aprob ceea ce face Ponta. Ma intreb si eu precum Cetateanul turmentat al lui Caragiale: ,,Eu cu cine votez? Eu cu cine as putea sa votez dintre cei doi?"

anita 09.11.2014 21:46:38

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 571873)
Am vazut ambele videoclipuri. Pe cel despre Iohanis l-m vazut ultimul si m-a cam socat. Ceea ce nu inseamna ca aprob ceea ce face Ponta. Ma intreb si eu precum Cetateanul turmentat al lui Caragiale: ,,Eu cu cine votez? Eu cu cine as putea sa votez dintre cei doi?"

Noi putem vota indirect ,stand acasa.
Deci nevotand de fapt ii adaugam voturi candidatului Victor Ponta.

antoniap 09.11.2014 22:06:33

Sunt o fire pasnica, asa ca, daca merg la vot, le voi pune fiecaruia cate o stampila! Ca sa nu se supere! Insa, mai bine stau acasa. Oricum, umbla vestea ca unii primesc atentii substantiale de la candidati. Pai eu sa votez degeaba?

Lasand gluma la o parte, eu girez in fata oamenilor si a lui Dumnezeu pentru presedintele pe care-l votez. Votul meu are importanta. De aceea sunt libera sa-l exprim sau pur si simplu sa ma abtin in cazul in care niciunul dintre candidati nu corespunde asteptarilor mele.

Mosh-Neagu 09.11.2014 22:33:23

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 571873)

"Cetateanul turmentat", pare a fi mai lucid decat toti in piesa lui Caragiale... Dar noi? Noi cu cine sa ne sfatuim daca nu cu Dumnezeu si cu propria noastra constiinta, inainte de orice? Cine se coboara sa scormone in "povesti pestrite" (mai mult sau mai putin inventate, mai mult sau mai putin reale, dar cu siguranta foarte consistent platite de cei care le-au comandat!!!) peste care ar fi trebuit sa se astearna demult praful uitarii si al iertarii, nu are NIMIC ortodox in el, vorba cuiva, este "fara niciun Dumnezeu!"
Miza e mare, dar de ce avem a ne teme? De ce trebuie sa ne coboram pana acolo incat sa vorbim de trecut si nu de viitor care, in principiu... NU NE APARTINE? Ce-am inteles, prostii de noi, din vorbele lui Stefan, cand spunea ca Moldova (iar aici Romania!!!), nu-i apartine nici lui, nici celor din jur, ci urmasilor si urmasilor, in veci? Ce asteptam de la Dumnezeu? Sa coboare si sa ne spuna: "Iata, el e alesul"? De ce ne raportam unui trecut penibil si incert, la care aplecam urechea ca babele pe ulita, desi habar nu avem de nimic, in loc sa vedem exact ce spuneam: "FAPTE". Fapte de om gospodar. Dar noi? Noi suntem corecti in fata lui Dumnezeu? Nu avem deloc "bube-n cap"? Nu ca am candida noi, dar in principiu, nu poti si nu ai dreptul sa ridici piatra cand te stii pacatos. Ce cautam? Un Presedinte din randul monahilor din manastiri, sau unul capabil sa faca ceea ce spune si chiar a dovedit ca e capabil sa faca? De ce ne-am obisnuim sa hulim, pentru "nespalatul mainilor", in loc sa privim la ce vrea Dumnezeu de la noi? Suntem orbi si surzi!... Vedem si auzim doar ce ne place, iar in ciuda faptului ca ne credem credinciosi, pe de o parte purtam in suflet o ura neostoita pentru aproapele nostru, iar pe de alta, ne facem frate cu dracul in deplina constiinta de cauza!
Ce fel de ortodocsi suntem, oameni buni? Nu ar fi nicio scuza sa avem o astfel de atitudine, decat daca avem o functie, un loc'sor cald, care ne-ar fi amenintat in aceasta situatie... Dar si atunci, cred ca este de preferat tacerea decat luarea de pozitie. Aceasta "luare de pozitie", constienta, va apasa greu in constiinta noastra, si copiii nostri vor plati pentru ea. N-am vrut s-o spun dar iata, am o mie de motive sa votez cu Ponta, si stiu eu de ce. Dar nu pot sa fiu fals in fata lui Dumnezeu. Cel putin, asa cum mi-a aratat El adevarul pana acum, dintre cei doi, m-as simti vinovat sa-l aleg pe Ponta. Iar asta fara nicio influenta demagogica, fiindca niciodata nu m-au prins mesajele penibile gen "Cine voteaza cu Ponta, ma-sa-i curva!", sau altele care mai de care mai idioate. Dimpotriva, asta m-a zguduit si m-a facut sa ma intreb care sunt cei cu care fraternizez. Eu incerc sa caut omul dincolo de cuvinte. Si cred ca fiecare are harul de "a simti" falsitatea vizavi de onestitate, bajbaiala vizavi de abilitatea inascuta! Dintre cei doi, stiu sigur ca unul minte. Despre celalalt, nu stiu nimic inca, dar am motive sa cred ca Dumnezeu ni l-a trimis intr-un moment extrem de important.

aubergine 09.11.2014 23:10:40

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 571857)
- Candidatul Victor Ponta. Ce poate face el, prin propria lui experienta de viata, nu marioneta altora. Ce realizari personale de mare amploare il proclama ele insele un om de valoare? CONCRET!! Ma tem ca plagiatul la care s-a complacut, ii este in defavoare totala, ca personalitate demna de incredere. Nu-l cunosc personal, cum nici pe celalalt candidat nu-l cunosc personal. Dar din ceea ce transpare dincolo de orice vorbe mari, Victor Ponta nu poate actiona altfel decat prin prisma propriei propulsari sub semnul compromisurilor. In plus, chiar si atunci cand ia singur decizii importante, le face in aceiasi aroganta si stil, tipic influentei de grup.
- Candidatul Klaus Iohannis. Ciudat, nu e ortodox, dar gandeste ca un ortodox, fiindca nu se lauda, nu accepta dispute de mahala, si este adeptul catorva vorbe tare intelepte in ortodoxie: "Fapte, nu vorbe!", "Tacerea e de aur", "Minciuna are picoare scurte!". "Lauda de sine, nu miroase-a bine!" si multe alte zeci sau sute de vorbe intelepte. Nu e roman? Ei, as! Nici Raed Arafat nu e roman, dar - chiar daca multi incearca sa-l discrediteze prin tot felul de aluzii - el e mai roman decat majoritatea confratilor nostri. Iar asta pentru ca, la genul acesta de oameni, nu prea indraznesti sa vii cu propuneri perverse, fata de propria ta comunitate, fiindca devii extrem de penibil! Deci, invariabil, Iohannis reprezinta acel "altceva", superior nu doar ca mentalitate si educatie, dar chiar ca vocatie in sine.

Moral vorbind, pentru orice roman, nu exista argumente suficient de solide pentru a-l vota pe Ponta. Nu spun, insa, ca trebuie "aruncat la cos"! In principiu, TOTI coruptii tarii, au niste calitati fundamentale si indiscutabile. Da, au jonglat, au manipulat, au profitat. Dar GATA! Sa mai muncim si pentru tara, nu numai pentru noi si grupul nostru restrans. Votandu-l pe Ponta, continuam sa traim in promiscuitate si lipsa de perspectiva. Cine stie daca si peste cati ani, Dumnezeu ne-ar mai scoate inainte un astfel de om. Oare nu noi ne facem vinovati votand altfel decum ne arata realitatea? E Dumnezeu vinovat ca o ducem greu si votam mai departe pentru o viata de aceiasi calitate? Cate "barci de salvare" sa ne mai trimita Dumnezeu si de ce trebuie s-o refuzam pe aceasta, ca si cum... n-ar veni de la El, cum ca Iohannis, nu e ortodox. Cel talharit si lasat gol pe cale, nu i-a refuzat ajutorul bunului samaritean, spunandu-i ca Dumnezeu ii va trimite unul din neamul lui sa-l salveze. Noi de ce suntem atat de naivi in credinta noastra incat sa nu vedem sensul acestui plan care pare sa vina de sus? Ce avem de ales? Ce avem de pierdut, concret? Prieteni? Locuri de munca? Functii? Lasati-le in voia lui Dumnezeu, pe toate, daca cugetul va este curat. De nimic nu trebuie sa ne temem, daca pretindem ca Il marturisim pe Hristos!

Acelasi lucru se poate spune si despre Iohannis. Are si el un grup de interese in spate, este o marioneta, de laudat se lauda, pe pagina de facebook daca urmariti o sa vedeti ca se lauda si da in opozanti, face tiganie exact ca Ponta, nu e o absolut nici o diferenta, singura diferenta este ca unul serveste un grup iar celalalt, alt grup. Atat. E neamt, dar nu e Dumnezeu, nu e superior, este o capcana in care cad romanii ce cred ca tot ce vine de la nemti e superior, nu uitati ca e tot roman in fond, e tot corupt, doar a crescut in Romania, iar nemtii sunt prin natura lor aroganti, se cred superiori ca rasa, ii privesc pe romani de sus, au acea atitudine fascista, de dispret vis-a-vis de romani. Serveste interesele Germaniei in orice caz. Nu e destul ca se crede superior, mai sunt si romani care ii dau nas in atitudinea de superioritate prin credinta ca nemtii ar fi superiori romanilor.

iuliu46 10.11.2014 00:07:28

E fantastic ce adunatura a strans acest Meßia neamt. Unu raspandeste mizerii cu preoti anonimi care-l sustin pe Ponta pentru ca asa au primit o "circulara" de la centru, altul viseaza cum ala sa ramana o leguma macar pentru o vreme daca nu pentru totdeauna, altii viseaza revolutii , altii isi concediaza bonele, ameninta parintii isi dau afara cainele din casa daca nu voteaza cu neamtu`.

Si toate de dragul tarisoarei, hai ma, ce om normal ar crede ca s-a adunat o gasca la fel de mizerabila in spatele neamtului ? Nu vedeti ca e pur, ca e picat din cer ? Nu vedeti ca e aproape ortodox ? Ca daca eram pe forumul catolic era aproape catolic si pe forumul ateu era aproape ateu. :1:

Votati cu cine vreti, sustineti-l pe cine vreti dar incercati sa renuntati la propaganda dezgustatoare. Nu vi se pare ca-i destul ? Nu vi se pare ca ravna voastra se indreapta intr-o directie gresita ? Probabil ca nu.

Mosh-Neagu 10.11.2014 00:12:32

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 571884)
E neamt, dar nu e Dumnezeu

Ei, daca asteptam sa candideze Dumnezeu, e cu totul altceva. Pai de ce nu spui asa?

Citat:

Serveste interesele Germaniei in orice caz.

Adevarul este ca asta-i adevarul!... Am auzit eu ca nemtii astia au interese marsave!... De aceea au plecat fara nicio remuscare renuntand la tot ce investisera, cand au vazut cata coruptie, minciuna si lipsa de caracter este in politica romaneasca!

Citat:

Nu e destul ca se crede superior, mai sunt si romani care ii dau nas in atitudinea de superioritate prin credinta ca nemtii ar fi superiori romanilor.

Superior? Cred ca facem confuzie intre a fi si a pretinde. Iohannis este considerat de altii superior. El... e neamt, si-atat. Mai degraba noi avem o fire mult prea mandra sa plecam privirea, mai ales atunci cand nu vrem sa recunoastem ca suntem... incapabili.

Ioan_Cezar 10.11.2014 00:52:12

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 571880)
"Cetateanul turmentat", pare a fi mai lucid decat toti in piesa lui Caragiale...

.......:) Pare.

DragosP 10.11.2014 06:39:15

Bine zis Iuliu!

tabitha 10.11.2014 07:16:58

mizeriile propagandistice ale lui Ponta

Bilețele distribuite credinciosilor care au fost sâmbătă la mănăstirea Cozia.

https://scontent-a-ord.xx.fbcdn.net/...4f&oe=54DCB6ED

Icoane cu pr. Arsenie Boca asociate cu Victor Ponta:

https://scontent-b-ord.xx.fbcdn.net/...b2&oe=54D51AD5

DragosP 10.11.2014 08:05:35

1. Acel bilețel putea fi scris de oricine.
Discernământul nostru ortodox ar trebui să ne îndemne la puțină reținere la a colporta astfel de știri.
2. Acea poză nu e icoană.

P.S. Nu simpatizez cu nici unul dintre cei doi rămași în cursa prezidențială.
Ba pot zice că-s cele mai proaste soluții posibile.

tabitha 10.11.2014 08:10:17

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 571900)
Discernământul nostru ortodox ar trebui să ne îndemne la puțină reținere la a colporta astfel de știri.

Hai să fim seriosi !! Cine are interesul să-l promoveze pe Ponta în masă - altul decât aparatul său propagandistic.

Citat:

Este reversul icoanei. Hello?! time to wake up :)

Mena59 10.11.2014 09:22:30

Citat:

Acelasi lucru se poate spune si despre Iohannis. Are si el un grup de interese in spate, este o marioneta, de laudat se lauda, pe pagina de facebook daca urmariti o sa vedeti ca se lauda si da in opozanti, face tiganie exact ca Ponta, nu e o absolut nici o diferenta, singura diferenta este ca unul serveste un grup iar celalalt, alt grup. Atat. E neamt, dar nu e Dumnezeu, nu e superior, este o capcana in care cad romanii ce cred ca tot ce vine de la nemti e superior, nu uitati ca e tot roman in fond, e tot corupt, doar a crescut in Romania, iar nemtii sunt prin natura lor aroganti, se cred superiori ca rasa, ii privesc pe romani de sus, au acea atitudine fascista, de dispret vis-a-vis de romani. Serveste interesele Germaniei in orice caz. Nu e destul ca se crede superior, mai sunt si romani care ii dau nas in atitudinea de superioritate prin credinta ca nemtii ar fi superiori romanilor.

Adevarat! trist dar adevarat!!

CristianR 10.11.2014 09:36:18

Cele de mai sus nu sunt decât presupuneri în ce-l privește pe Iohannis, care ne este mai curând necunoscut, în timp ce pe Ponta îl cunoaștem de mulți ani.

Faptul că sunt grupuri de interese în ACL nu spune nimic despre felul în care Iohannis le va servi. Eu cred că nu doar va lăsa DNA-ul și celelalte instrumente ale justiției să-și facă dreptatea, ci chiar că le va sprijini. De când a devenit președinte al PNL, acest partid n-a mai votat în Parlament pentru protejarea celor anchetați.

Este incorect și nedrept să pui semnul egal între el și Ponta. Consider că merită o șansă pentru a demonstra că este un altfel de om. Nu trebuie judecat înainte de a apuca să facă ceva. Nu are încă roade în politica națională pentru a-l cunoaște după ele. Iar roadele de la Sibiu toată lumea știe că sunt bune. Iar despre „roadele” pe care i le atribuie presa partizană nu cred că merită să vorbim.

Nu sunt nici pentru a-l idealiza. Are, cu siguranță, defectele sale și nu va fi salvatorul țării. Ar putea, însă, fi un președinte bun. Fie și pentru a nu avea PSD-ul întreaga putere și tot merită votat.

anita 10.11.2014 09:52:21

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 571900)

P.S. Nu simpatizez cu nici unul dintre cei doi rămași în cursa prezidențială.
Ba pot zice că-s cele mai proaste soluții posibile.

Tocmai discernamantul ortodox ar trebui sa ne dea de inteles cu cine avem de-a face cand ne gandim la Ponta.
Viata lui personala intemeiata pe minciuna ,interese ,lipsa de caracter ,spune totul.
Mai deunazi afirma ca in Romania nu exista gaze de sist.Suntem pe locul 3 in Europa ,si informatiile nu vin din tara .
Faptele vorbesc.
Iar faptul ca Iohannis e neamt nu e un argument impotriva lui.Romania Mare s-a facut cand averam un rege neamt.E neamt trait ,crescut in Romania.
Daca vrem sa avem un conducator mincinos sa stam acasa.

anita 10.11.2014 09:54:49

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 571905)

Este incorect și nedrept să pui semnul egal între el și Ponta. Consider că merită o șansă pentru a demonstra că este un altfel de om. Nu trebuie judecat înainte de a apuca să facă ceva.

Nu el merita o sansa ci noi.Meritam sa scapam de mizeriile pe care le vedem zilnic ca se petrec.

vsovivivi 10.11.2014 10:01:55

Ce vreți mai mult?

Chiar ar trebui să ne întrebăm: cine este un ortodox veritabil și cine este un patriot veritabil?!?

Cine este mai bun pentru România dacă pe Elena nu mi-ați vrut-o ci mi-ați batjocurit-o: care e mai bun? Unul cu numele de ortodox și de patriot sau unul cu viața și cu faptele și cu credința?.. faptele alea care nu vă sunt date ca mită din bani publici furați de la noi ca să închideți ochii și să-l ajuți să parvină!?!

Păi pentru a vă ajuta să răspundeți nu aș vrea să mai intru în amănunte și să zic de național-socialistu' Ponta-turcu'-7case și Tăriceanu-bilețelul roz care au împreună 7 soții și au vîndut împreună cu Iliescu-Năstase Petromu' și acuma rafinăria la Munai și înainte zăcămintele din marea neagră și au iertat de datorii turcii, azerii, cazacii și au pus țara pe butuci ca să i se taie mâinile și picioarele și capul... nu mai zic de trecut ca să nu ziceți că vreau să intrăm în polemică și ceartă și dezbinare, să nu ziceți că vreau să vi-l pârăsc pe nedrept pe Ponta apărând-o pe Elena.

Dar atunci hai să lăsăm primul tur și să privim în viitor exact la declarațiile lui PONTA&co:

Păi a declarat că de aia a mers la chineji ca să-i facă să investească în termocentralele Turceni și Rovinari și în reactoarele nucleare 3 și 4 pentru că cică ocidentalii nu vor să investească și pentru că cică afacerea extraordinară va fi că noi vom putea exporta în china legume și grâne în sensul că se va deschide comerțul cu China iar ei ne vor face linii de cale ferată pentru trenuri de mare viteză, deci iată ce viitor luminos și prosper.

Așa a prezentat el împreună cu Tăriceanu și cu ăla micu de la agricultură, motănelul ăla mic al lui Voiculescu.

Dacă-i așa, și e un mare ortodox și patriot atunci vă întreb pe voi cei drepți, pe voi cei mari ortodocși, nu așa ca mine ci mult mai cinstiți și nepăcătoși care țineți cu adevărat la țara asta și la credința noastră ortodoxă, vă întreb:

Oare nu cumva astfel domnul Ponta și Tăriceanu vrea să-și cumpere obediența mercenarilor de la Antena3 și RTVei care sunt plătite de Voiculescu prin GRIVCO și de Ghiță prin firmele lui securiste care se știe că nu fac altceva decât că sug bani publici, banii și resursele românilor prin căpușarea energiei electrice, petrol (asta cu turcii vezi munai), păduri tăiate și terenuri agricole arendate pe nimic de la stat? Oare nu cumva acest Ponta&&Tăriceanu&&DanielConstantinVoiculescu vrea să-și maximizeze profitul pentru că nu are unde să-și desfacă produsele agricole și legumele cultivate pe terenurile arendate pe nimic iar ponta&&tăriceanu din banii din afacerile astea vrea să-și cumpere obediența mercenarilor foarte bine plătiți din acești bani în Antena3 și RTVei?

Asta ca să vedeți cum vom ajunge ca să plătim consumul electric direct chinejilor și rafinarea petrolului arabilor de la munai, iar chinejii și arabii vor câștiga mult pe nimic pentru statul român din moment ce Petrom nu mai are acțiuni deținute de statul român ci are dosarul de mită cu care îi va avea la mână să-i șantajeze.

Iar ca ultimă întrebare:

Dacă Băsescu nu era bun când i s-a făcut campanie ortodoxă că e bețiv și nu discriminează homosexualii acuma precis că PONTA&&TĂRICEANU&&IOANAPETRESCU vrea să scadă accizele la alcool și tutun și să legalizeze prostituția ca să aibă de unde să vă dea pensii și salarii și să acopere găurile negre.

Deci dacă vă place să fiți ipocriți și să fiți mituiți ca să închideți ochii și în viitor în timp ce vi se dă pe nimic toată țara pentru a cumpăra obediența atunci votați-l pe premierul MeTeO că iată v-a adus tuturor celor care ați votat cu ei o ceață, o pâclă așa de frumoasă!.. tot așa cum era pe vremea lui Moise când în EGIPT acolo unde locuiau oamenii Domnului era senin, cald, soare și frumos iar unde locuiau torționarii și ipocriții și mitomanii ce nu se șineau de Cuvânt era pâclă deasă!

Ce să vă fac dacă v-ați lăsat păcăliți de un măscărici sinistru?

GHINION!

Acuma vă este greu să dați afară șarpele 'ortodox' și 'patriot' pe care l-ați crescut la sân! Vă este greu fiindcă sunteți fricoși și vă place și vouă ca mercenarii de pe Antena3 și RTVei să vă alinte dând la nesfârșit în Boc și în Băsescu și în politicienele promovate de el așa cum e candidata votataă de mine: ELENA UDREA!

Când te lași manipulat de mitomanul agresiv și mocirlos ce practică murdărirea publică prin intermediari și ajungi chiar să crezi că tinerii ce manifestă pașnic confiscă revoluția din '89 pentru banii dați de Iohannis, ieșind ei să ceară un drept constituțional confiscat: DREPTUL LA VOT!.. doar pentru că îți place cum o încasează nevinovații pe nedrept pe televiziunile obediente în care mercenarii sunt plătiți din bani publici, bani furați de la popor atunci nu te aștepta la altceva decât la GHINION fiindcă:

așa cum îți așterni așa dormi... și se prea poate să nu te mai poți trezi niciodată la REALITATE!.. sau prea târziu, după ce ai fost folosit de Olguța și Mazăre bască roșie drept soldat descreierat care poate fi adus așa precum erau aduși minerii ca să corupă prin înfiltrați sau să reprime cu bătaia protestele pașnice conduse de viitorul președinte PROTESTANT!.. plantând apoi în fața casei poporului panseluțe!

Orice religie creștină e bună dacă ai cu adevărat o viață creștină cinstită și nu îți vinzi țara turcilor, arabilor, chinejilor sau ochidentului viclean ce ne preschimbă în piață de desfacere și în colonie... sau nu cumva prin CONSUM, prin CREȘTEREA CONSUMULUI vrea Ponta&Tăriceanu să aibă creștere economică?

O să ajungeți să implorați ca să vină Boc iar Premier să ne scoată din criză... numai că nu va mai veni, nu va mai veni pentru că nu ați vrut să pricepeți că pensiile nu s-au tăiat iar dacă nu ar fi tăiat salariile celor de la stat n-am fi ieșit rapid din criză ci ne-am fi prăbușit de sus, de pe vârful bumului economic făcut de TĂRICEANU din consum după care a risipit toți banii pe pomeni electorale!..iar Copy Paste alias Ponta a făcut și el identic dacă nu cumva l-a întrecut în prostie și risipă!

Vă rog să aveți discernământ ortodox și să răspundeți la întrebări de la vlădică până la opincă, de la Patriarh și până la cel mai păcătos ortodox!.. ca să pricepți cu toții pilda fiului risipitor și a mercenarilor Abesalom-onari.

iuliu46 10.11.2014 10:59:18

Uitati-va si voi. Apare o chestie pe fb distribuita de cuviosul Sabin Gherman, crestin ortodox model si patriot roman (cum naiba or veni toate chestiile astea de la Cluj, nu stiu :) ) . Si bineinteles ca face peste 5000 de share-uri si lumea se inghesuie sa-i injure pe "barbosii astia nesatui". Si azi e preluata si de Adevarul, probabil si de alte ziare.

Si crestinul ortodox roman votant Iohannis ce face ? Intra si el in hora, distribuie si el, adica sigur e adevarat, a auzit el ca asa e sau daca nu a auzit simte el ca asa e.

Mai important decat victoria este felul in care castigi. Parerea mea. Asa ca nu mai distribuiti toate mizeriile. Le faceti jocul inamicilor bisericii. Si in plus ii indepartati si pe oamenii care au mai mult de un neuron, ii faceti rau tocmai celui pe care vreti sa-l ajutati sa iasa presedinte. :71:

anita 10.11.2014 11:14:04

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 571918)
Uitati-va si voi. Apare o chestie pe fb distribuita de cuviosul Sabin Gherman, crestin ortodox model si patriot roman (cum naiba or veni toate chestiile astea de la Cluj, nu stiu :) ) . Si bineinteles ca face peste 5000 de share-uri si lumea se inghesuie sa-i injure pe "barbosii astia nesatui". Si azi e preluata si de Adevarul, probabil si de alte ziare.

Si crestinul ortodox roman votant Iohannis ce face ? Intra si el in hora, distribuie si el, adica sigur e adevarat, a auzit el ca asa e sau daca nu a auzit simte el ca asa e.

Mai important decat victoria este felul in care castigi. Parerea mea. Asa ca nu mai distribuiti toate mizeriile. Le faceti jocul inamicilor bisericii. Si in plus ii indepartati si pe oamenii care au mai mult de un neuron, ii faceti rau tocmai celui pe care vreti sa-l ajutati sa iasa presedinte. :71:

Cine a distribuit ?
Persoane aflate in manastire care au fost puse sa imparta aceste certificate ,nu neaparat practicanti ortodocsi.

iuliu46 10.11.2014 11:24:19

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 571919)
Cine a distribuit ?
Persoane aflate in manastire care au fost puse sa imparta aceste certificate ,nu neaparat practicanti ortodocsi.

De unde stiti doamna asta ? Ati fost acolo sau il credeti pe cuvant pe cuviosul Sabin Gherman ? Sau simtiti ca e adevarat ? Poate a facut un ateu antipesedist un bilet, s-a pozat cu el in mana si gata. - impusca doi iepuri dintr-un foc.

Vorba unuia, daca maine ati vedea un bilet scris in maghiara in care dl Iohannis multumeste radicalilor maghiari pentru sustinere si ii asigura ca ii va sprijini, si distribuitorul v-ar spune ca l-a primit la Baile Tusnad ? Sau intr-o brutarie atunci cand a cerut o paine in limba romana si aia l-au scos in suturi afara ? :71:

Chiar inghitim si distribuim orice mizerie doar pentru ca ne imaginam noi ca asa il ajutam pe unul sau altul sa castige ?

DragosP 10.11.2014 11:29:14

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 571901)
Este reversul icoanei. Hello?! time to wake up :)

Mă refer la poza lui Arsenie Boca. Nefiind sfânt, poza lui nu e icoană. E doar o poză.
În rest... Cum zici tu, fiecare are ideile și adevărul lui.
Pace și spor la votat! Oricum nu va fi bine.

DragosP 10.11.2014 11:31:21

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 571920)
Vorba unuia, daca maine ati vedea un bilet scris in maghiara in care dl Iohannis multumeste radicalilor maghiari pentru sustinere si ii asigura ca ii va sprijini, si distribuitorul v-ar spune ca l-a primit la Baile Tusnad ?

Johannis, știu din surse sigure, vrea să vopsească Voronețul în negru, galben, roșu.
Și să dea Agapia bisericii evenghelice.

iuliu46 10.11.2014 11:35:19

Pai asta e planul protestantilor de sute de ani, de fapt de aia s-au infiintat. Le sta in gat albastrul de Voronet...mai ceva decat albastrul de metil. :71:

DragosP 10.11.2014 11:36:15

În ceea ce privește alegerile și ce va urma, am o singură dorință arzătoare: să iasă Johannis președinte și să-l (pro)pună pe Băsescu prim ministru.

Dă Doamne!

anita 10.11.2014 11:39:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 571920)
De unde stiti doamna asta ? Ati fost acolo sau il credeti pe cuvant pe cuviosul Sabin Gherman ? Sau simtiti ca e adevarat ? Poate a facut un ateu antipesedist un bilet, s-a pozat cu el in mana si gata. - impusca doi iepuri dintr-un foc.

Vorba unuia, daca maine ati vedea un bilet scris in maghiara in care dl Iohannis multumeste radicalilor maghiari pentru sustinere si ii asigura ca ii va sprijini, si distribuitorul v-ar spune ca l-a primit la Baile Tusnad ? Sau intr-o brutarie atunci cand a cerut o paine in limba romana si aia l-au scos in suturi afara ? :71:

Chiar inghitim si distribuim orice mizerie doar pentru ca ne imaginam noi ca asa il ajutam pe unul sau altul sa castige ?

Bine ,asa totul poate fi posibil.
Dar sa ne gandim ca pomenile electorale ,din banii nostri de altfel ,nu le-a facut Iohannis in numele lui Ponta.

iuliu46 10.11.2014 11:51:50

Dorinta mea este ca la viitoarele alegeri, numarul celor care cad prada minciunilor de tot felul sa fie mai mic.

Doamna Anita, eu m-am referit strict la chestia cu biletelele, si la propaganda desantata - chestia cu "poate ii inceteaza functiile vitale lui X " sau amenintarea parintilor sau cate si mai cate nu se scriu zilele acestea. Nu vreau sa discut despre pomeni electorale sau alte lucruri, nu particip la concursul " prostul meu e mai bun decat prostul tau". Dar hai sa incercam sa nu mai credem orice mizerie doar pentru ca ni se pare ca ii ajuta prostului nostru.

Mena59 10.11.2014 11:53:21

Citat:

Cele de mai sus nu sunt decât presupuneri în ce-l privește pe Iohannis, care ne este mai curând necunoscut, în timp ce pe Ponta îl cunoaștem de mulți ani.

Tot ce zicem noi aici sunt presupuneri, mai precis sunt lucruri pe care le stim din auzite de pe la posturile tv manipulatoare.
Cine, dintre cei de pe forum, ii cunoaste personal pe cei doi?
Crezi ca daca este mai necunoscut este mai bun?

Citat:

Faptul că sunt grupuri de interese în ACL nu spune nimic despre felul în care Iohannis le va servi. Eu cred că nu doar va lăsa DNA-ul și celelalte instrumente ale justiției să-și facă dreptatea, ci chiar că le va sprijini. De când a devenit președinte al PNL, acest partid n-a mai votat în Parlament pentru protejarea celor anchetați.

Doar credeti dar nu sunteti sigur. Pai nu v-a convins campania lui electorala?

Citat:

Este incorect și nedrept să pui semnul egal între el și Ponta..

Da! Este incorect si nedrept. Doar faptul ca el este de origine germana nu-l poate face egalul lui Ponta.:68:

Citat:

Consider că merită o șansă pentru a demonstra că este un altfel de om.

Noi sa-i dam lui o sansa? Hai ca e o afirmatie caraghioasa... nu te supara.
Aici e vorba de soarta unui popor, nu a candidatilor la presedentie. Pe ei ii votam sa ne slujeasca sa ne ofere ei noua o sansa la o viata mai buna. Nu votam ca sa le oferim noi o sansa de a se realiza politic...

Citat:

Nu trebuie judecat înainte de a apuca să facă ceva..

Nu. O sa-l judecam dupa. Asa este normal. Un om este judecat doar dupa ce comite fapta condamnabila.

Citat:

Nu are încă roade în politica națională pentru a-l cunoaște după ele. Iar roadele de la Sibiu toată lumea știe că sunt bune. Iar despre „roadele” pe care i le atribuie presa partizană nu cred că merită să vorbim.

Nu, inca nu are roade. Vrea o sansa la cules roade. Si cum o sa aibe multe roade o sa-l ajute dl Basescu la cules.
Sunteti din Sibiu, sa inteleg,si stiti din proprie experienta, nu din auzite...:7:

Citat:

Nu sunt nici pentru a-l idealiza. Are, cu siguranță, defectele sale și nu va fi salvatorul țării.

Asa este. Are, cu siguranta multe defecte... Dar cine e perfect?
Salvarea tarii? Nici eu nu cred.
Citat:

Ar putea, însă, fi un președinte bun. Fie și pentru a nu avea PSD-ul întreaga putere și tot merită votat.

Numai pentru asta eu nu as risca. Pentru ca nu se merita.

vsovivivi 10.11.2014 11:54:29

Albastrul de Voroneț... oare nu este identic cu albastrul din ochii lui Iohannis?

Ia uitați-vă bine în ochii lui!.. și vedeți dacă nu cumva albastrul de Voroneț este pus de Dumnezeu în ochii lui Arsenie Boca proorocul care a pus o picătură în fiecare din ochii lui Iohannis, mai ales în cel DREPT.

Pe scurt hotărâți-vă pe cine așteptați la iarnă:

Pe moș Gerilă sau pe Moș Crăciun!

Moș Gerilă o să vă aducă tot asșa ca înainte de '89 mult 'var' cu care o să puteți vărui toate mânăstirile ortodoxe și toate mormintele martirilor și toate moaștele ortodoxe ca să vă puteți lăuda că am ajuns cel mai ipocrit neam și cea mai mitomană biserică.

Așa vne trebe dacă v-ați corcit cu comuniștii și ascultați de viciul acoperit ca să credeți mercenarii de frica bâtei minerilor!

Aveți grijă ce vă doriți căci s-ar putea să se împlinească!
Ponta&&Dragnea&&Vadim&& a dezbinat Ardealul ca să-l unească ei cu cântec (internaționala național socialistă internaționalistă, adică nazist-bolșevică cu marionete și diversiuni și campanii criminale așa ca legionarii)

S-ar putea că Ardealul chiar să se rupă de România dar nu din pricina lui Iohannis ci din pricna voastră... pentru că fiind milogi ipocriți și mitomani chiar vreți să distrugeți toată țara!.. pentru a vă cumpăra și voi ca Ponta obediența mercenarilor din televiziuni.

De ce vă este frică nu vom scăpa cu toată minciuna președintelui care unește fiindcă nu unește ci CONFISCĂ, nu vom scăpa decât dacă sunteți drepți și cinstiți când mergeți la vot dându-i una peste bot baubaului netot și vă uitați în ocvhii lui Iohannis ca să vedeți adevăratul albastru de Voroneț.. pictat acolo de Dumnezeu!

Și apropos nu ortodox și patriot cu numele caută Dumnezeu ci unul din ăla cu credința și viața, cu limba și faptele! Unul care are dragoste de România și nu de comunism acoperit care își cumpără obediența și parvenirea cu mită acoperită făcută din bani publici furați de la români pentru campanii electorale!

Florinvs 10.11.2014 11:59:05

Din pacate la noi dezbaterea inca se poarta asupra persoanelor, nu asupra proiectelor mari! Ne tot certam si dam in cap cum este unul sau altul, dar prea putin vorbim despre proiecte, despre ceea ce vrea sa faca concret fiecare.

Nici la Ponta, nici la Iohannis, in afara de declaratii de bune intentii (asa toti vrem sa facem bine- nu am auzit nici un politician ca sa zica ca vrea sa faca rau), nu am vazut proiecte mari, de anvergura si o optiune ferma pentru o politica externa demna, care sa nu mai insemne doar executarea ordinelor de la Bruxelles!

Am salutat initiativa lui Ponta de imbunatatire a relatiilor cu China, dar ma tem ca a fost doar un spectacol de imagine- deocamdata nu stiu sa se fi semnat contracte ferme cu partea chineza.

Nici unul dintre cei doi canditati nu l-am vazut sa spuna un cuvant despre cum isi propune-concret- sa faca in perspectiva unirea Basarabiei cu Romania, sa imbunatateasca relatiile cu Rusia.

Asadar singurul punct in plus a lui Iohannis este ca intradevar pare mai serios decat Ponta si nu ar aveea in spate oameni cu alte interese.

Dar daca ar iesi presedinte si presupunând prin absurd ca l-ar numi pe Traian Basescu ca prim-ministru, ar fi cea mai mare prostie pe care ar putea-o face, si s-ar compromite definitiv! Locul lui Traian Basescu este la puscarie, deoarece el si cu Adrian Nastase au comis cele mai rasunatoare hotii de dupa 1990!

Corinusha 10.11.2014 12:04:13

Am vazut cred, cu totii, si am simtit unii, daca nu toti pe pielea noastr ce lucruri mega bune a facut ponta ca prim ministru... taxe, accize, mariri de impozite... pe cand Iohanis...inca nu l-a vazut nimeni "in actiune" pentru toata tara.

Nu, nu zic ca ar fi mai bun, dar ponta stiu e a facut, si clar, pot sa ma gandesc ca nici pe viitor nu va fi mai bine, pe cand pe Iohanis asta as vrea sa vad ce poate/vrea sa faca. Desi in primul tur mi-am anulat votul, ca am votat 3 candidati, de data asta o sa votez pe bune. O sa votez contracandidatul lui Ponta. Si, pentru ca a iesit Iohanis, atunci cu atat mai bine. Mi-as dori sa aleg necunoscutul in detrimntul raului cunocut. Ce o fi, nu stiu. Bine nu va fi, ca...nu va fo fi, mai ales daca si el se va lasa manipulat de papusari care au manipulat si pana acum. Oricum presedintele e mai mult pus acolo sa fie, ca imgine, pt ca si aca o lege sau ceva e respinsa de trei ori de presedinte, a patra oara se impune fara sa mai treaca pe la el, asa ca nu tot timpul cuvantul presedintelui final. Sa nu uitam e deputati si senatori, cel care fac cu adevarat jocurile in Romania.

Florinvs 10.11.2014 12:09:23

Da- presedintele are mai mult atributii in politica externa (de asta as fi vrut sa vad ce proiecte au cei doi in politica externa), si mai putin pe parte strict economica ori legislativa.

Corinusha 10.11.2014 12:14:29

sincer, la noi tare ar trebui sa se intample o minune SI pe partea de politica interna, Ca e dezastru. Si daca politica interna e dezastru nu stiu cat de mult ajuta partea de politica externa. E doar parerea mea, total neavizata. Dar, consider ca de undeva trebuie inceput, si, ma ales, consider ca trebuie inceput cu "gradinadin spatele curtii".

anita 10.11.2014 12:38:30

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 571932)
Dorinta mea este ca la viitoarele alegeri, numarul celor care cad prada minciunilor de tot felul sa fie mai mic.

Doamna Anita, eu m-am referit strict la chestia cu biletelele, si la propaganda desantata - chestia cu "poate ii inceteaza functiile vitale lui X " sau amenintarea parintilor sau cate si mai cate nu se scriu zilele acestea. Nu vreau sa discut despre pomeni electorale sau alte lucruri, nu particip la concursul " prostul meu e mai bun decat prostul tau". Dar hai sa incercam sa nu mai credem orice mizerie doar pentru ca ni se pare ca ii ajuta prostului nostru.

Nu e vorba de prostul mai bun decat celalalt prost ci de primejdia care ne paste,coruptia care se va generaliza.Sa nu uitam ca era sa fie votata o lege care asigura infailibilitate pt primari ,parlamentari.
Nu vreau sa se mai intample asa ceva.

anita 10.11.2014 12:42:42

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 571940)
Da- presedintele are mai mult atributii in politica externa (de asta as fi vrut sa vad ce proiecte au cei doi in politica externa), si mai putin pe parte strict economica ori legislativa.

Are si legislativ pt ca poate sa numeasca procurori care sa il favorizeze.Bineinteles cand le expira mandatul.

Florinvs 10.11.2014 12:59:05

aici ar trebui schimbata legislatia astfel incat numirea procurorilor sa nu se mai faca si de presedinte, ci numai de CSM.

Apoi aceasta situatie cu imunitatea mi se pare o mare porcarie- nimeni nu trebuie sa beneficieze de imunitate in fata legii! Atat presedintele, cat si membri guvernului, parlamentarii, consilierii judeteni sau locali, primarii, trebuie sa fie obligati prin lege sa se prezinte neconditionat in fata instantelor de judecata, atunci când sunt citati.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:53:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.