Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Tragedie fără precedent in Capitală! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18164)

GMihai 04.11.2015 21:04:23

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 604539)
P.S. Si eu ma fost rocker, in sensul ca ascultam muzica heavy si eram intr-un grup.

Ei vezi, de fapt nu ai fost rocker. A fi rocker înseamnă cu totul altceva decât a asculta un tip de muzică și a "fi într-un grup".

Dar nu mă aștept ca tu să înțelegi. Pentru că tocmai incapacitatea ta de a înțelege te-a oprit să fi un rocker adevărat.

DragosP 04.11.2015 21:10:03

Mă maistre, măcar e creștin.

flying 04.11.2015 21:12:39

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 604539)
Si daca cineva dracuie din obisnuita tot cheama pe vrajmasul chiar daca el nu-si da seama

..no comment...

https://www.youtube.com/watch?v=oSD3lJYnMvo

iuliu46 04.11.2015 21:15:07

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 604541)

Dar nu mă aștept ca tu să înțelegi. Pentru că tocmai incapacitatea ta de a înțelege te-a oprit să fi un rocker adevărat.

Pfff ! Rocker adevarat. Te apuca rasul, zau asa. Fiecare rocker s-a considerat sau se considera a fi "adevarat". :71:

Despre oameni de felul asta si de ce nu-i bine sa-i judecam :

Parintele Serafim Rose : ” Toata lumea ii judeca pe acesti copii, se feresc pe strada de ei din cauza frizurilor ciudate, din cauza hainelor colorate si rupte, din cauza cerceilor, din cauza tatuajelor, le striga ca sunt satanisti si drogati! Este teribil ce se intampla cu acesti copii, traiesc in iad si nimeni nu le intinde o mana de ajutor. Eu atat va spuna voua: Din randurile lor se vor ridica viitori mucenici ai lui Hristos. "

cristiboss56 04.11.2015 21:19:26

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604547)

Parintele Serafim Rose : ” Din randurile lor se vor ridica viitori mucenici ai lui Hristos. "

Felicitări pentru acest citat extraordinar care se adeverste !
Mulțumiri :)

GMihai 04.11.2015 21:21:01

Iuliu, eu am fost și sunt și voi fi, sper, rocker, dar nu am nici haine colorate și rupte, nici cercei, nici tatuaje, nici frizură deosebită.

Nu sunt sigur că înțelegem același lucru prin "rocker".

AlinB 04.11.2015 21:21:21

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 604535)
Alin, putea să fie unul care și-a aprins țigara de la o brichetă șmecheră, la campionatul de șah. Putea să fie unul care a aprins lumânarea, la o conferință ASCOR. Puteau să fie artificiile de pe tortul de ziua unui copil sau de pe un tort de nuntă. Dacă materialele din sală sunt de așa natură încât să ardă repede, ieșirile sunt puține, iar oamenii mulți, rezultatul....

Caz in care n-ar mai fi fost nimeni frapat de ideologia promovata in locul respectiv si ce a urmat.

Citat:

În rest, cu privire la latura spirituală, nu mai știu care co-forumist a dat exemplul unui incendiu cu mult mai multe victime întâmplat: într-o biserică creștină, nu într-un club, o biserică ortodoxă, nu sectară; o biserică din România, nu din altă țară; de Paște, nu de Halloween. Deci, despre ce vorbim ?
Deci daca cineva fumeaza si face cancer si moare, si cineva spune "n-ar fi trebuit sa fumeze" tu spui "stiu pe cineva care a facut cancer fara sa fumeze" ca sa dovedesti ca nu exista nici o legatura intre fumat si cancer si fumatorii ar trebui sa-si vada linistiti de ale lor?

AlinB 04.11.2015 21:25:11

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 604546)
..no comment...

Ce e bun la astia e ca niciodata nu trebuie sa faca playback pentru ca au ramas fara voce.
Ba chiar dimpotriva... :)

Sa asculti asa ceva pe post de muzica, la mine nu intra de nici o culoare in definitia normalitatii.

Iar unii au aparente de oameni inteligenti, nu pot sa gasesc ca si explicatie decat efectul de turma.

O data ce esti tolerat intr-un anumit mediu, nu-ti ramane decat sa te "aglutinezi" cu gusturile mediului.

GMihai 04.11.2015 21:32:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 604552)
Deci daca cineva fumeaza si face cancer si moare, si cineva spune "n-ar fi trebuit sa fumeze" tu spui "stiu pe cineva care a facut cancer fara sa fumeze" ca sa dovedesti ca nu exista nici o legatura intre fumat si cancer si fumatorii ar trebui sa-si vada linistiti de ale lor?

Alin, ce naiba, te consider om deștept. Ce legătură vezi tu între "ideologia promovată în locul respectiv" și incendiu ?

Incendiul a fost provocat de o scânteie. Care putea proveni de la orice sursă de foc. Brichetă, lumânare, artificii de tort, muc de țigare etc.

Artificiile alea puteau fi puse inclusiv pentru party-ul de Craciun, sau de Pasti, pentru ziua de naștere a lui x, pentru nunta lui y, pentru party-ul dat în cinstea descoperirii unei noi teoreme în matematică etc....

cristiboss56 04.11.2015 21:37:15

Sa nu uitam de marile tragedii când au ars Biserici si au murit oameni si copii nevinovati.
Si acestia au legătură cu satanismul si cu alte cele ?

AlinB 04.11.2015 21:39:04

Da, sau poti sa mori de cancer chiar si fara sa fumezi, de la un salam, o cosmetica, un sampon...

Deci de ce zic unii ca taman fumatul duce la cancer, chiar nu inteleg.

GMihai 04.11.2015 21:44:36

Și până la urmă ce vrei să spui, că ascultarea muzicii rock sau frecventare cluburilor unde se cântă muzică rock duce la moarte prin incendiu, la fel cum fumatul duce la cancer, sau ce ?

cristiboss56 04.11.2015 21:44:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 604564)

Deci de ce zic unii ca taman fumatul duce la cancer, chiar nu inteleg.

Asa-i moda , sa spui ceva sa sperii . . ., caci acum mai toate duc la cancer dupa nutritionisti si nu numai !

iuliu46 04.11.2015 21:46:28

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 604551)
Iuliu, eu am fost și sunt și voi fi, sper, rocker, dar nu am nici haine colorate și rupte, nici cercei, nici tatuaje, nici frizură deosebită.

Nu sunt sigur că înțelegem același lucru prin "rocker".

Nici eu nu am tatuaje, nici gauri in urechi, nu am avut parul lung decat in liceu pentru ca atunci se luau aia de mine si asa mai departe. Dar asta nu inseamna ca fenomenul nu e asociat cu lucrurile astea. Majoritatea asa erau si cred ca si acum e la fel.
La fel cum au fost perioade lungi in care nu veneam o data acasa noaptea treaz, aveam prieteni care experimentau tot felul de chestii halucinogene, faceam tot felul de gesturi dracesti si chiar cativa au mers atat de departe pe drumul spre dark side incat s-au sinucis ( pe timpul ala cimitirele erau mai putin pazite si noptile mai lungi ).
Toate lucrurile despre care unii cred ca sunt adevarate, SUNT ADEVARATE. Si fiecare dintre noi isi inchipuia ca era un rocker adevarat.

AlinB 04.11.2015 21:48:23

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 604568)
Și până la urmă ce vrei să spui, că ascultarea muzicii rock sau frecventare cluburilor unde se cântă muzică rock duce la moarte prin incendiu, la fel cum fumatul duce la cancer, sau ce ?

La Viata in nici un caz.

cristiboss56 04.11.2015 21:55:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 604572)
La Viata in nici un caz.

Se scrie Viața!

GMihai 04.11.2015 21:56:49

Aline, fi onest.

Nu te-am întrebat unde nu duce, așa că nu schimba subtil subiectul. Te-am întrebat dacă duce la moarte prin incendiu, așa cum fumatul duce la cancer. Poți să răspunzi cu da sau nu ?

AlinB 04.11.2015 21:57:34

Poate sa duca si acolo. Dovedit istoric.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nightclub_fires

catalin2 04.11.2015 22:02:18

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 604541)
Ei vezi, de fapt nu ai fost rocker. A fi rocker înseamnă cu totul altceva decât a asculta un tip de muzică și a "fi într-un grup".

M-ai cam facut sa rad. Si eu scrisesem ca ascultam muzica si mergeam cu un grup tocmai ca sa nu spun ca eram rocker adevarat. Eu sper si ma bucur ca n-am fost un rocker adevarat, vad ca pentru tine e un fel de mandrie. Asta explica multe, inclusiv duritatea (si rautatea, ca s-o spun mai direct) pe care o afisezi pe forum. Si faptul ca inca nu ai ajuns la intelegerea crestinismului, deci nu ai devenit si crestin cu adevarat.
Din cate stiu din acel grup cei care au ramas rockeri au ramas si atei sau cu o credinta vaga (chiar si cel mai bun prieten). Ocupatia principala era bautul cat mai mult. Ca s anu mai spun ca mai era si cate unul care mergea in biserica si spunea hule (nu era in grup cu noi).

GMihai 04.11.2015 22:03:22

Și legătura cauzală, este dovedită istoric ?

iuliu46 04.11.2015 22:08:09

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 604582)
Din cate stiu din acel grup cei care au ramas rockeri au ramas si atei sau cu o credinta vaga (chiar si cel mai bun prieten). Ocupatia principala era bautul cat mai mult.

E adevarata chestia cu bautul care era ocupatia principala. A doua erau discutiile filozofice de doi bani - oricum infinit mai adanci decat ce discuta astia acum. :71:

cristiboss56 04.11.2015 22:10:08

Citat:

M-ai cam facut sa rad. Si eu scrisesem ca ascultam muzica si mergeam cu un grup tocmai ca sa nu spun ca eram rocker adevarat. Eu sper si ma bucur ca n-am fost un rocker adevarat, vad ca pentru tine e un fel de mandrie. Asta explica multe, inclusiv duritatea (si rautatea, ca s-o spun mai direct) pe care o afisezi pe forum. Si faptul ca inca nu ai ajuns la intelegerea crestinismului, deci nu ai devenit si crestin cu adevarat.
Din cate stiu din acel grup cei care au ramas rockeri au ramas si atei sau cu o credinta vaga (chiar si cel mai bun prieten). Ocupatia principala era bautul cat mai mult. Ca s anu mai spun ca mai era si cate unul care mergea in biserica si spunea hule (nu era in grup cu noi).

Frumoasă mărturisire :)

GMihai 04.11.2015 22:11:25

Citat:

M-ai cam facut sa rad. Si eu scrisesem ca ascultam muzica si mergeam cu un grup tocmai ca sa nu spun ca eram rocker adevarat. Eu sper si ma bucur ca n-am fost un rocker adevarat

Adică, exact ceea ce spuneam. Că n-ai fost, și n-ai înțeles ce înseamnă să fi rocker. La fel cum n-ai înțeles ce înseamnă să fi creștin.

catalin2 04.11.2015 22:16:09

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604547)
Parintele Serafim Rose : ” Toata lumea ii judeca pe acesti copii, se feresc pe strada de ei din cauza frizurilor ciudate, din cauza hainelor colorate si rupte, din cauza cerceilor, din cauza tatuajelor, le striga ca sunt satanisti si drogati! Este teribil ce se intampla cu acesti copii, traiesc in iad si nimeni nu le intinde o mana de ajutor. Eu atat va spuna voua: Din randurile lor se vor ridica viitori mucenici ai lui Hristos. "

E corect tot ce spune Parintele Serafim. Totusi, cred ca e vorba mai mult de punkisti, rockerii nu sunt chiar asa rau. Parintele spune ca ei traiesc in iad si ca unii se vor putea ridica (deci ca nu vor ramane asa, cum spera colegul nostru catolic).

catalin2 04.11.2015 22:25:16

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604587)
E adevarata chestia cu bautul care era ocupatia principala. A doua erau discutiile filozofice de doi bani - oricum infinit mai adanci decat ce discuta astia acum. :71:

Exact, oricum rockerii cred ca sunt superiori, deci si filozofi.

iuliu46 04.11.2015 22:27:35

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 604590)
E corect tot ce spune Parintele Serafim. Totusi, cred ca e vorba mai mult de punkisti, rockerii nu sunt chiar asa rau. Parintele spune ca ei traiesc in iad si ca unii se vor putea ridica (deci ca nu vor ramane asa, cum spera colegul nostru catolic).

Pe timpul parintelui Serafim, miscarea punk era in plina glorie. Dar e acelasi lucru, doar ca se spune ca aia-s mai violenti. Daca ai fost intr-un grup de asta atunci o sa stii ca printre rockeri sunt si destui "punkisti". Chiar si eu am ajuns la Politie de vreo 2 ori si nu eram nici prea violent, nici nu prea era politie pe vremea aia. :71:

ovidiu b. 04.11.2015 22:42:06

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604570)
La fel cum au fost perioade lungi in care nu veneam o data acasa noaptea treaz, aveam prieteni care experimentau tot felul de chestii halucinogene

:)))...Iartă-mă dar nu m-am putut abține să nu râd când ți-am citit mesajul amintindu-mi de perioada adolescenței mai mult sau mai puțin identică.
Astea da amintiri din copilărie! Creangă e mic copil. :71:

catalin2 04.11.2015 22:59:12

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 604558)
Alin, ce naiba, te consider om deștept. Ce legătură vezi tu între "ideologia promovată în locul respectiv" și incendiu ?

Incendiul a fost provocat de o scânteie. Care putea proveni de la orice sursă de foc. Brichetă, lumânare, artificii de tort, muc de țigare etc.

Asta daca ne luam dupa filozofia Monseniorului Robu, care spunea ca se intampla lucruri la intamplare, fara ingaduinta lui Dumnezeu (ar scapa cateodata lucrurile de sub control). O sa intelegi mai bine din urmatoarea povestire. Un sfant, cred, a intrebat de ce au murit toti oamenii de pe un vapor in naufragiu. Iar unul care tocmai ratase imbarcarea dintr-un motiv oarecare a scapat teafar. Iar raspunsul a fost ca aceia toti trebuiau sa moara atunci. Iar cel ce scapase nu-i sosise vremea inca sa moara. Nu fusese nimic din intamplare. Am citit ca era o persoana care trebuia sa mearga la concert (probabil un cunoscut al organizatorilor sau formatiei). Avea o firma de IT si in ultimul moment a primit un telefon de la un client sa-l ajute sa-si recupereze mail-urile sterse. A durat mai mult decat se astepta si asa nu a mai ajuns pana la acea ora in club.

Acum sa luam problema pusa de tine. De ce se face sfintirea casei? (preotul de aici spune ca de cel putin patru ori pe an). Din cate inteleg in acel club se tineau mai mult concerte rock. Unele trupe avand chiar versuri cu tenta satanista, ca acel grup. Daca pomenesti chiar si in joaca numele vrajmasului isi ofera "ajutorul". Unele trupe au chiar versuri de invocare. Nu spun ca si trupa care concerta in acea seara avea astfel de versuri.

catalin2 04.11.2015 23:06:01

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 604589)
Adică, exact ceea ce spuneam. Că n-ai fost, și n-ai înțeles ce înseamnă să fi rocker.

Daca ai inteles ce am scris, din punctul meu de vedere imi faci un compliment (desi tu crezi ca e invers).
P.S. M-am referit la rockul mai dur, de tip heavy metal si altele. Bon Jovi e tot rock, dar nu se compara, pare inofensiv.

flying 04.11.2015 23:09:01

Citat:

Adică, exact ceea ce spuneam. Că n-ai fost, și n-ai înțeles ce înseamnă să fii rocker. La fel cum n-ai înțeles ce înseamnă să fii creștin.
Exista incendii si incendii...de exemplu comentariul tau e tot un fel de incendiu ...autoincendiere.

cristiboss56 04.11.2015 23:20:21

Au trecut cinci zile de la tragedia care a avut loc în clubul Colectiv. Iată situația răniților :
Cinci răniți în urma incendiului din club Colectiv, care se află internați la Spitalul „Sf. Ioan” , sunt în stare gravă, iar ceilalți doi prezintă o stare generală bună, a declarat miercuri șeful Secției de Terapie Intensivă, Carmen Giuglea.
„În momentul de față sunt internați la spital 7 răniți în urma incendiului din club Colectiv. Doi dintre ei sunt pe secție, cu arsuri limitate și cu stare generală bună, nu sunt încă de externat dar sunt în afara oricărui pericol. În Reanimare mai sunt cinci pacienți, dintre care toți sunt cu stare generală gravă. Unul dintre aceștia - un pic mai bine. În cursul zilei de astăzi s-a făcut detubarea de aproximativ o oră și ceva, sperăm să reziste așa. Îl considerăm ca pe un pas înainte, restul sunt încă cu o stare generală gravă” , a afirmat medicul.
Cei doi cetățeni spanioli, dar și alți doi români răniți în incendiul de la clubul Colectiv și internați în Spitalul SRI „Dr. Agrippa Ionescu” au o evoluție favorabilă, reiese dintr-o postare publicată, marți, pe pagina de Facebook a SRI.
Tânăra din Italia în vârstă de 20 de ani și cetățeanul român în vârsta de 35 de ani internați la acest spital sunt în stare gravă cu risc vital major, potrivit sursei citate.
În urmă cu două zile, un pacient a fost externat de la Spitalul SRI „Dr. Agrippa Ionescu”, unde inițial au fost internate șapte persoane afectate de incendiul de la clubul Colectiv.
Starea a șase răniți din cei opt internați la Terapie Intensivă la Spitalul Militar rămâne critică, a declarat miercuri comandantul instituției medicale, Florentina Ioniță Radu.
„Sunt în continuare opt pacienți pe Terapie Intensivă, șase dintre ei sunt în stare critică. Astăzi o să înceapă grefarea pentru trei dintre pacienți cu auto-grefă. Ei sunt foarte fericiți, își pun probleme de cum o să fie, le-am explicat ce se va întâmpla, sunt puțin temători, dar în același timp fericiți. Ne așteptăm să dureze destul de mult aceste operații care se desfășoară în paralele în două săli. Ne străduim ca aportul alimentar să fie corespunzător. Unii și-au reluat tranzitul intestinal. Tuturor li s-a făcut bronhoscopie cu lavaj bronșic” , a spus medicul.
Ea a mai afirmat că pacientul care fusese detubat marți, în momentul în care devine conștient, este convins că se află în club Colectiv și devine agitat, astfel că trebuie să fie din nou intubat.
Complexitatea lezională a celor 10 răniți din clubul Colectiv internați în Secția Terapie Intensivă a Spitalului Elias face ca prognosticul să fie unul rezervat, precizează un comunicat de presă al unității medicale.
„În Spitalul Elias continuă să fie internați 14 pacienți: 10 se află în secția Terapie Intensivă, 4 în secția Chirurgie Generală. Din cei 10 pacienți aflați în Terapie Intensivă, 2 continuă să fie intubați și ventilați mecanic, iar un altul a prezentat peste noapte o deteriorare a performanțelor respiratorii, necesitând din nou asistarea ventilației” , se arată în comunicat.
Starea unui rănit aflat în terapie intensivă s-a agravat, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni, Florin Bica.
„În terapie intensivă, starea unui bolnav în stare gravă s-a agravat, este foarte grav, nu este în zona critică, dar a devenit foarte grav. În momentul de față avem cinci critici, cinci grav — foarte grav, cinci grav. Restul de șase sunt pe etaj și sunt stabili” , a precizat medicul.
El a menționat că, zilnic, au loc operații, se schimbă pansamente și se curăță țesutul necrotic.
Șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului de Urgență Floreasca , Ioan Lascăr, a declarat miercuri că starea răniților de la clubul Colectiv internați în unitatea medicală este caracterizată „aproximativ” de o evoluție liniară, fără modificări spectaculoase.
„Avem 14 pacienți. Starea lor este aproximativ caracterizată de evoluție liniară, nu avem modificări spectaculoase, niciunul dintre pacienții care au fost încadrați în cele două eșaloane de gravitate nu și-a schimbat locația. Avem șase bolnavi critici, iar restul sunt bolnavi grav. Doar unul dintre ei nu are traheostomie, restul sunt traheostomizați. Probabil că vom reuși să îndepărtăm în măsură importantă escarele de la toți pacienții, adică țesutul mort” , a spus Ioan Lascăr.
Doi dintre pacienții internați la Spitalul Sfântul Pantelimon în urma incendiului din clubul Colectiv sunt în continuare în stare critică, fiind intubați, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, managerul unității medicale, Gheorghe Popescu.
„Doi sunt în ATI intubați având stare critică, alți doi pe secție — stare stabilă, situația bună. De astăzi încep operațiile chirurgicale cu transplant de piele. Avem tot ce ne trebuie” , a afirmat managerul.
Doi pacienți răniți în urma incendiului din clubul Colectiv sunt în stare critică, intubați și ventilați mecanic la Spitalul de Copiii Grigore Alexandrescu, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, Raluca Alexandru.
Ea a precizat că unul dintre pacienți va fi operat miercuri, după ce marți alți doi au suferit intervenții chirurgicale.
Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat miercuri că în spitalele din București mai sunt internați 133 de răniți în incendiul de la clubul Colectiv.
El a spus că a fost primit ajutor din partea medicilor francezi, israelieni și turci. „Suntem acum și cu echipele israeliene și cu echipele turcești, sunt echipe noi față de cele care au fost până acum din Israel. Aceștia vor merge la mai multe spitale. Este o echipă de israelieni în paralel cu cea care este deja în România de zilele trecute și este o echipă de medici turci. Și-au manifestat mai mulți dorința de a veni și oferă un ajutor esențial. Toți laudă prestația echipelor românești” , a spus Bănicioiu

iuliu46 04.11.2015 23:24:48

Culese de pe Facebook :

Câtă "generozitate". Numai ce nu fac politicienii de dragul votului. Băsescu propune repararea cluburilor de noapte cu credite garantate de stat, după exemplul proiectului Prima Casă. Cică "tinerii au nevoie de cluburi". Pe când se așteaptă și proiectul "Prima prostituată", "primul joint" cu "garanție de la stat"?

alta

Klaus Iohannis: "A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca."
Buuun, Sasone! Facusi primul pas, ca tot iti plac tie pasii. Acu` zi exact si cine s-a ocupat sa rezolve nevoia asta!

catalin2 04.11.2015 23:38:24

In cazul patronilor eu cred ca au considerat de mica importanta problema aceasta. Sunt multe de facut intr-o afacere si pe asta au trecut-o mai la coada. Era (si mai este, cred) o emisiune pe Travel channel, un expert ajuta hotelurile sa-si revina. Si pe primul loc punea protectia impotriva incendiilor, siguranta clientului, nici nu discuta. Unul era atat de inconstient ca, desi avusese un incendiu un hotel, tot nu avea in regula protectia impotriva incendiilor.

cristiboss56 04.11.2015 23:38:32

30.000 de demonstranți in Bucuresti la ora asta si peste 20.000 in țara!

Circulația în centru este blocată între Calea Victoriei și Piața Rosetti. Pasajul Unirii este închis circulației.
Manifestanții au aprins candele și adus flori la statuia lui Gheorghe Lazăr din fața Universității din București.
Majoritatea celor care participă la proteste sunt tineri care discută despre locuri de muncă, situația economică, unii dintre ei spunând că ar fi necesar un guvern tehnocrat, mesaj pe care l-au scris pe mai multe pancarte.
Mai mulți participanți flutură steaguri tricolore. Alții poartă mesaje pe pancarte: "Schimbarea e în noi", "România, trezește-te!", "Nu stați la balcoane, că muriți de foame!".
Manifestații similare au loc, în prezent, în mai multe orașe din țară.
UPDATE ORA 22.16 Alba: Protest încheiat în fața casei primarului Mircea Hava
Peste o mie de persoane au participat, miercuri seară, la Alba Iulia, la un miting și marș de protest, la finalul acțiunii o parte dintre cei prezenți deplasându-se spre locuința primarului Mircea Hava, unde au scandat "Ieșiți din casă, dacă vă pasă!".
Numărul protestatarilor a continuat să crească pe măsură ce aceștia s-au deplasat de la locul de întâlnire, respectiv Palatul Administrativ, unde au păstrat și un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv, spre cartierul Cetate, ajungând de la câteva sute la peste o mie.
La finalul acțiunii de protest, în jur de o sută de persoane s-au dus în fața casei primarului Mircea Hava, din cartierul Cetate, unde marșul a luat sfârșit.
Protestul de la Alba Iulia a fost convocat pe rețelele de socializare. Printre lozincile scandate au fost atât mesaje antiguvernamentale și împotriva partidelor politice, cât și de solidaritate cu victimele incendiului produs în clubul Colectiv.
Protestatarii, unii dintre ei purtând steaguri tricolore, au afișat pancarte cu mesajele "O dorință sinceră: România liberă", "Corupția ucide", "Noi suntem generația care schimbă istoria" sau "Până ieri am tăcut, de azi încep să urlu".
Acțiunea s-a desfășurat sub supravegherea jandarmilor, fără a fi înregistrate incidente.
UPDATE ORA 22.13 Suceava: Aproximativ 100 de tineri au participat la un marș de comemorare a victimelor din Colectiv
Aproximativ o sută de persoane, majoritatea tineri, au participat miercuri seară la un marș de doliu în memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv din București.
Tinerii s-au mobilizat pe rețele de socializare și s-au întâlnit în fața Primăriei Suceava, de unde au plecat într-un marș al tăcerii spre Palatul Administrativ din centrul orașului.
Tinerii au aprins candele în fața instituțiilor, dar și la Monumentul Eroilor din Parcul central, unde s-au oprit și au spus rugăciunea "Tatăl Nostru".
Cei care s-au manifestat miercuri seară la Suceava au purtat pancarte pe care scria ''Colectiv, împreună rezistăm'', ''Corupția ucide'', ''Suceava în doliu'', ''The day we give in is the day we die'' (vers al trupei Goodbye to Gravity — n.r.).
Participanții la marș arată că manifestarea lor se dorește a fi și un apel pentru ajutorarea victimelor care încă se află în spitale în stare gravă. Unii tineri au spus că le-au murit prieteni în clubul Colectiv și că trebuie să se facă dreptate.
''Pentru noi dreptate este să fim în siguranță în oricare instituție'', a spus o tânără.
Manifestarea de la Suceava s-a încheiat fără incidente.
UPDATE ORA 22.02 Vâlcea: Sute de protestatari au cerut dizolvarea Parlamentului și o nouă clasă politică
Peste 500 de vâlceni au cerut, miercuri seara, în Piața Revoluției din Râmnicu Vâlcea, alegeri anticipate și dizolvarea Parlamentului, aceștia susținând că nu este suficientă doar demisia guvernului.
Astfel, elevi ai Colegiilor Naționale din municipiu, studenți, ingineri, angajați din mediul privat, directori ai teatrelor vâlcene au creat un nucleu al protestelor propunând o listă cu revendicări care implică dizolvarea Parlamentului, candidați fără dosare penale, stoparea corupției și "anularea șpăgii" din România.
Aceștia s-au deplasat în marș spre Arhiepiscopia Râmnicului, unde au aprins lumânări și candele pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv, de săptămâna trecută, cerând vâlcenilor să "iasă în stradă dacă le pasă".
Mai mulți participanți la miting au declarat că dacă România nu avea o corupție cronică, nu s-ar fi ajuns la falimentul Oltchim, jaful din păduri, dispariția CPL Râmnicu Vâlcea și exodul masiv al tinerilor.
Protestarii au revenit apoi în Piața Revoluției unde au făcut o cruce din candele aprinse.

catalin2 05.11.2015 00:01:18

Si in Brasov a ars acum trei ani cel mai mare club (1000 de locuri), se pare ca de la o scanteie de la aparatul de sudura. Din fericire nu a fost nimeni ranit. Iar aici concertasera multi artisti cunoscuti (Taxi, Delia, Corina, etc.), nu doar trupe mai putin cunoscute. http://www.gandul.info/stiri/prefect...-etaj-10397625

AlinB 05.11.2015 01:20:45

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 604619)
Culese de pe Facebook :

Câtă "generozitate". Numai ce nu fac politicienii de dragul votului. Băsescu propune repararea cluburilor de noapte cu credite garantate de stat, după exemplul proiectului Prima Casă. Cică "tinerii au nevoie de cluburi". Pe când se așteaptă și proiectul "Prima prostituată", "primul joint" cu "garanție de la stat"?
p
alta

Klaus Iohannis: "A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca."
Buuun, Sasone! Facusi primul pas, ca tot iti plac tie pasii. Acu` zi exact si cine s-a ocupat sa rezolve nevoia asta!

d'asta ii sta mai bine lu Ioha ca mutalau, cum tinw gura dwschisa prea mult, cum zboara porumbelul

ai rabdare, 25 au trecut si '89 la oficial e inca in ceata
deci numara de acu vreo 5 decenii si poate atunci primesti si raspunsul

populismul lui base e mai gretos decat balele unui doberman infometat care a pierdut ciolanu'

AlinB 05.11.2015 01:25:03

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 604623)
In cazul patronilor eu cred ca au considerat de mica importanta problema aceasta. Sunt multe de facut intr-o afacere si pe asta au trecut-o mai la coada. Era (si mai este, cred) o emisiune pe Travel channel, un expert ajuta hotelurile sa-si revina. Si pe primul loc punea protectia impotriva incendiilor, siguranta clientului, nici nu discuta. Unul era atat de inconstient ca, desi avusese un incendiu un hotel, tot nu avea in regula protectia impotriva incendiilor.

daca dirma de asigurari e multumita, tu dc n-ai fi?
apropo, astia aveau asigurare oare?

crisstiann 05.11.2015 01:45:17

Un tânăr din străinătate a făcut revista presei române, pentru a vedea pe cine dă vina mass-media după tragedia din Colectiv. Rezultatul este INCREDIBIL: Biserica, mai atacată decât politicienii și patronii clubului...

-a inebunit lupul

DragosP 05.11.2015 08:24:02

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 604624)
Circulația în centru este blocată între Calea Victoriei și Piața Rosetti. Pasajul Unirii este închis circulației.
Manifestanții au aprins candele și adus flori la statuia lui Gheorghe Lazăr din fața Universității din București.
Majoritatea celor care participă la proteste sunt tineri care discută despre locuri de muncă, situația economică, unii dintre ei spunând că ar fi necesar un guvern tehnocrat, mesaj pe care l-au scris pe mai multe pancarte.
Mai mulți participanți flutură steaguri tricolore. Alții poartă mesaje pe pancarte: "Schimbarea e în noi", "România, trezește-te!", "Nu stați la balcoane, că muriți de foame!".
Manifestații similare au loc, în prezent, în mai multe orașe din țară.
UPDATE ORA 22.16 Alba: Protest încheiat în fața casei primarului Mircea Hava
Peste o mie de persoane au participat, miercuri seară, la Alba Iulia, la un miting și marș de protest, la finalul acțiunii o parte dintre cei prezenți deplasându-se spre locuința primarului Mircea Hava, unde au scandat "Ieșiți din casă, dacă vă pasă!".
Numărul protestatarilor a continuat să crească pe măsură ce aceștia s-au deplasat de la locul de întâlnire, respectiv Palatul Administrativ, unde au păstrat și un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv, spre cartierul Cetate, ajungând de la câteva sute la peste o mie.
La finalul acțiunii de protest, în jur de o sută de persoane s-au dus în fața casei primarului Mircea Hava, din cartierul Cetate, unde marșul a luat sfârșit.
Protestul de la Alba Iulia a fost convocat pe rețelele de socializare. Printre lozincile scandate au fost atât mesaje antiguvernamentale și împotriva partidelor politice, cât și de solidaritate cu victimele incendiului produs în clubul Colectiv.
Protestatarii, unii dintre ei purtând steaguri tricolore, au afișat pancarte cu mesajele "O dorință sinceră: România liberă", "Corupția ucide", "Noi suntem generația care schimbă istoria" sau "Până ieri am tăcut, de azi încep să urlu".
Acțiunea s-a desfășurat sub supravegherea jandarmilor, fără a fi înregistrate incidente.
UPDATE ORA 22.13 Suceava: Aproximativ 100 de tineri au participat la un marș de comemorare a victimelor din Colectiv
Aproximativ o sută de persoane, majoritatea tineri, au participat miercuri seară la un marș de doliu în memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv din București.
Tinerii s-au mobilizat pe rețele de socializare și s-au întâlnit în fața Primăriei Suceava, de unde au plecat într-un marș al tăcerii spre Palatul Administrativ din centrul orașului.
Tinerii au aprins candele în fața instituțiilor, dar și la Monumentul Eroilor din Parcul central, unde s-au oprit și au spus rugăciunea "Tatăl Nostru".
Cei care s-au manifestat miercuri seară la Suceava au purtat pancarte pe care scria ''Colectiv, împreună rezistăm'', ''Corupția ucide'', ''Suceava în doliu'', ''The day we give in is the day we die'' (vers al trupei Goodbye to Gravity — n.r.).
Participanții la marș arată că manifestarea lor se dorește a fi și un apel pentru ajutorarea victimelor care încă se află în spitale în stare gravă. Unii tineri au spus că le-au murit prieteni în clubul Colectiv și că trebuie să se facă dreptate.
''Pentru noi dreptate este să fim în siguranță în oricare instituție'', a spus o tânără.
Manifestarea de la Suceava s-a încheiat fără incidente.
UPDATE ORA 22.02 Vâlcea: Sute de protestatari au cerut dizolvarea Parlamentului și o nouă clasă politică
Peste 500 de vâlceni au cerut, miercuri seara, în Piața Revoluției din Râmnicu Vâlcea, alegeri anticipate și dizolvarea Parlamentului, aceștia susținând că nu este suficientă doar demisia guvernului.
Astfel, elevi ai Colegiilor Naționale din municipiu, studenți, ingineri, angajați din mediul privat, directori ai teatrelor vâlcene au creat un nucleu al protestelor propunând o listă cu revendicări care implică dizolvarea Parlamentului, candidați fără dosare penale, stoparea corupției și "anularea șpăgii" din România.
Aceștia s-au deplasat în marș spre Arhiepiscopia Râmnicului, unde au aprins lumânări și candele pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv, de săptămâna trecută, cerând vâlcenilor să "iasă în stradă dacă le pasă".
Mai mulți participanți la miting au declarat că dacă România nu avea o corupție cronică, nu s-ar fi ajuns la falimentul Oltchim, jaful din păduri, dispariția CPL Râmnicu Vâlcea și exodul masiv al tinerilor.
Protestarii au revenit apoi în Piața Revoluției unde au făcut o cruce din candele aprinse.

Frate, sper că nu te superi dacă-ți atrag respectuos atenția că, în avântul tău de corespondent, te-ai încurcat în topice.

cristiboss56 05.11.2015 08:40:50

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 604650)
Frate, sper că nu te superi dacă-ți atrag respectuos atenția că, în avântul tău de corespondent, te-ai încurcat în topice.

Are legătură , toate se leagă, nimic nu-i întâmplător , asa ca fi linistit si caută ce-ti foloseste ție cu adevarat !

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:37:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.