![]() |
Citat:
Iata ca Scriptura se adevereste.. |
Evanghelia zilei: Modul de vietuire in imparatia cerurilor.
Evanghelia zilei: Cele doua cai ale mantuirii
„Si apropiindu-se unii dintre saducheii care zic ca nu este inviere, L-au intrebat pe Iisus, zicand: «invatatorule, Moise a scris pentru noi: Daca moare fratele cuiva, avand femeie, si el n-a avut copii, sa ia fratele lui pe femeie si sa ridice urmas fratelui sau. Erau deci sapte frati. si cel dintai, luandu-si femeie, a murit fara de copii. si a luat-o al doilea, si a murit si el fara copii. A luat-o si al treilea; si tot asa, toti sapte n-au lasat copii si au murit. La urma, a murit si femeia. Deci, femeia, la inviere, a caruia dintre ei va fi sotie, caci toti sapte au avut-o de sotie»? si le-a zis lor Iisus: «Fiii veacului acestuia se insoara si se marita; iar cei ce se vor invrednici sa dobandeasca veacul acela si invierea cea din morti, nici nu se insoara, nici nu se marita. Caci nici sa moara nu mai pot, caci sunt la fel cu ingerii si sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii. Iar ca mortii inviaza a aratat chiar Moise la rug, cand numeste Domn pe Dumnezeul lui Avraam, si Dumnezeul lui Isaac, si Dumnezeul lui Iacov. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al mortilor, ci al viilor, caci toti traiesc in El». Iar unii dintre carturari, raspunzand, au zis: «invatatorule, bine ai zis». si nu mai cutezau sa-L intrebe nimic. Iar El i-a intrebat: «Cum se zice, dar, ca Hristos este Fiul lui David? Caci insusi David spune in Cartea Psalmilor: «Zis-a Domnul Domnului meu: sezi de-a dreapta Mea, pana ce voi pune pe vrajmasii Tai asternut picioarelor Tale». Deci David il numeste Domn; si cum este fiu al lui?»“ (Luca 20, 27-44) |
32Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.
[COLOR=#800080][/COLOR] 1Urmați dar pilda lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți. [COLOR=#800080][/COLOR] 2Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit, și S-a dat pe Sine pentru noi "ca un prinos și ca o jertfă de bun miros", lui Dumnezeu. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 3Curvia, sau orice altfel de necurăție, sau lăcomia de avere, nici să nu fie pomenite între voi, așa cum se cuvine unor sfinți. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 4Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu sunt cuviincioase; ci mai degrabă cuvinte de mulțumire. [COLOR=#800080][/COLOR] 5Căci știți bine că nici un curvar, nici un stricat, nici un lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moștenire în Împărăția lui Hristos și a lui Dumnezeu. [COLOR=#800080][/COLOR] 6Nimeni să nu vă înșele cu vorbe deșarte; căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 7Să nu vă întovărășiți dar deloc cu ei. 8Odinioară erați întuneric; dar acum sunteți lumină în Domnul. Umblați deci ca niște copii ai luminii. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 9Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire și în adevăr. [COLOR=#800080][/COLOR] 10Cercetați ce este plăcut înaintea Domnului, [COLOR=#0000ff][/COLOR] 11și nu luați deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiți-le. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 12Căci e rușine numai să spunem ce fac ei în ascuns. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 13Dar toate aceste lucruri, când sunt osândite de lumină, sunt date la iveală; pentru că ceea ce scoate totul la iveală, este lumina. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 14De aceea zice: "Deșteaptă-te tu, care dormi, scoală-te din morți, și Hristos te va lumina." [COLOR=#0000ff][/COLOR] 15Luați seama deci să umblați cu băgare de seamă, nu ca niște neînțelepți, ci ca niște înțelepți. Răscumpărați vremea, căci zilele sunt rele. Efeseni |
Citat:
|
Evanghelia zilei: Prin răbdare dobândim veșnicia raiului
Iisus a spus: „Își vor pune mâinile pe voi și vă vor prigoni, dându-vă în sinagogi și în temnițe, ducându-vă la împărați și la dregători, pentru numele Meu. Și va fi vouă spre mărturie. Puneți deci în inimile voastre să nu gândiți de mai înainte ce veți răspunde; căci Eu vă voi da gură și înțelepciune, căreia nu-i vor putea sta împotrivă, nici să-i răspundă toți potrivnicii voștri. Și veți fi dați și de părinți și de frați și de neamuri și de prieteni, și vor ucide dintre voi. Și veți fi urâți de toți pentru numele Meu. Și păr din capul vostru nu va pieri. Prin răbdarea voastră veți dobândi sufletele voastre.“ (Luca 21, 12-19)
|
Citat:
interpretare pe care o dedic lui Cristi, un sarman om mahnit: deci saducheii necrezand in inviere il intrebau pe Christos ca shi cum ei ar fi crezut, crezand una shi cerand lamurire pentru alta aratandu-shi grija cea falsa dar vrand sa se indreptatzeasca pe ei inshishi credeau ca o sa-L tarasca in falsa credintza a invierii bazata pe necredintza shi astfel s-ar fi demonstrat pe ei ca vrednici urmatori de Inaintashi, caci ei erau o partida tare ocoshe dintre evrei... cum sunt shi eu de multe ori.... intentzionat plasand desfranarea cu numarul ei 7 in carca sarmanei vaduve... iar asta facand-o bineintzeles fara sa observe ce fac, adica asha ca shi nishte pui... de... dar ce le Raspune Domnul? le vorbeshte despre Adevarata inviere... ca ei necrezand in invierea de la Dumnezeu nu credeau nici in metanoia, in lucrarea shi puterea Lui Dumnezeu, asha ca Hristos ii linishteshte scotzandu-i dintr-o grija de dreptate inutila, adica a cui din cei 7 o fi femei in imparatzia cerurilor... ca ei n-au intzeles ce zice Hristos, poi spune ca fata aia, adica vaduva celor 7 v-a fi a Domnului shi deci a niciunuia... dar vazand Domnul ca niciunul nu mai are intrebari ii aduce la Mantuire punand intrebarea cea corecta ca sa se mantuiasca ei cautand sa raspunda la ea: "si cum este fiu al lui?" dar au lepadat calatoria cu intrebarea, gandind probabil ca nu are sens sau ca este un lucru neesentzial shi evident shi ca Hristos s-ar da mare... Poi chiar daca era f Mare nu asta este defapt sensul intrebarii... (Dedicatzia este asha ca shi cum ai pune o melodie buna pentru un prieten) |
Citat:
|
Citat:
"si cum este fiu al lui?" |
Citat:
|
Citat:
nu draga georgeval ci asha este fiul lui David ca David fiind rege, Domnul Iisus Hristos a fost incoronat ca shi rege... caci imaratzia a fost prin sfintzii Constantin shi maica sa Elena, caci doar asha este Imparat Hristos, caci acum vine in Slava Lui Dumnezeu, adica in Imparatzia Cerurilor impreuna cu totzi sfintzii sai... deci asha este fiu al Lui David caci a fost ridicat pe sfanta Cruce ca shi rege al lui Israel. deci cuvantul sau ii indemna pe farisei shi saduchei spre a trai in proorocie caci era Cuvant proorocitor Glasul Domnului.... eu asha pricep, dar shi pentru altceva era chemat de cel orb ca fiu al lui David dar asta te las pe tine ca sa afli.... |
Citat:
|
rabdarea
Citat:
|
Evanghelia zilei: Semnele celei de a doua veniri
„Iar unii vorbind despre templu ca este impodobit cu pietre frumoase si cu podoabe, Iisus a zis: «Vor veni zile cand, din cele ce vedeti, nu va ramane piatra peste piatra care sa nu se risipeasca». si ei L-au intrebat, zicand: «invatatorule, cand oare, vor fi acestea? si care este semnul cand au sa fie acestea»? Iar El a zis: «Vedeti sa nu fiti amagiti, caci multi vor veni in numele Meu, zicand: Eu sunt, si vremea s-a apropiat. Nu mergeti dupa ei». Atunci le-a zis: «Se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie. si vor fi cutremure mari si, pe alocurea, foamete si ciuma si spaime si semne mari din cer vor fi. Iar cand veti vedea Ierusalimul inconjurat de osti, atunci sa stiti ca s-a apropiat pustiirea lui. Atunci cei din Iudeea sa fuga la munti si cei din mijlocul lui sa iasa din el si cei de prin tarina sa nu intre in el. Caci acestea sunt zilele razbunarii, ca sa se implineasca toate cele scrise. Dar vai celor care vor avea in pantece si celor care vor alapta in acele zile. Caci va fi in tara mare stramtorare si manie impotriva acestui popor. si vor cadea de ascutisul sabiei si vor fi dusi robi la toate neamurile, si Ierusalimul va fi calcat in picioare de neamuri, pana ce se vor implini vremurile neamurilor».“ (Luca 21, 5-8, 10-11, 20-24)
|
1Astfel dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmați-vă și voi cu același fel de gândire. Căci Cel ce a pătimit în trup, a sfârșit-o cu păcatul;
[COLOR=#800080][/COLOR] 2pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 3Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia Neamurilor, și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 4De aceea se miră ei că nu alergați împreună cu ei la același potop de desfrâu, și vă batjocoresc. [COLOR=#800080][/COLOR] 5Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. [COLOR=#800080][/COLOR] 6Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh. [COLOR=#800080][/COLOR] 7Sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiți înțelepți dar, și vegheați în vederea rugăciunii. [COLOR=#800080][/COLOR] 8Mai presus de toate, să aveți o dragoste fierbinte unii pentru alții, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. [COLOR=#800080][/COLOR] 9Fiți primitori de oaspeți între voi, fără cârtire. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 10Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul, pe care l-a primit. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 11Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea, pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava și puterea în vecii vecilor! Amin. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 12Preaiubiților, nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi: [COLOR=#0000ff][/COLOR] 13dimpotrivă, bucurați-vă, întrucât aveți parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucurați și să vă înveseliți și la arătarea slavei Lui. [COLOR=#800080][/COLOR] 14Dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi. [COLOR=#800080][/COLOR] 15Nimeni din voi să nu sufere ca ucigaș, sau ca hoț, sau ca făcător de rele, sau ca unul care se amestecă în treburile altuia. [COLOR=#800080][/COLOR] 16Dimpotrivă, dacă suferă pentru că este creștin, să nu-i fie rușine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta. 17Căci suntem în clipa când judecata stă să înceapă de la casa lui Dumnezeu. Și dacă începe cu noi, care va fi sfârșitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu? [COLOR=#0000ff][/COLOR] 18Și dacă cel neprihănit scapă cu greu, ce se va face cel nelegiuit și cel păcătos? [COLOR=#0000ff][/COLOR] 19Așa că cei ce suferă după voia lui Dumnezeu, să-și încredințeze sufletele credinciosului Ziditor, și să facă ce este bine. 1Petru |
Evanghelia zilei: Cuvintele Mântuitorului sunt mai presus de cer și pământ
Iisus a spus: „Iar când vor începe să fie acestea, prindeți curaj și ridicați capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie". Și le-a spus o pildă: "Vedeți smochinul și toți copacii. Când înfrunzesc aceștia, văzându-i, de la voi înșivă știți că vara este aproape. Așa și voi, când veți vedea făcându-se acestea, să știți că aproape este împărăția lui Dumnezeu. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece".“ (Luca 21, 28-33)
|
Apoi m-am uitat cu luare aminte la toate lucrurile pe care le-au făcut mâinile mele și la truda cu care m-am trudit ca să le săvârșesc și iată, totul este deșertăciune și vânare de vânt și fără nici un folos sub soare. (Ecclesiastul 2;11)
|
Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. . Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. . Căci precum Tatăl are viață în Sine, așa I-a dat și Fiului să aibă viață în Sine; . Și I-a dat putere să facă judecată, pentru că este Fiul Omului. . Nu vă mirați de aceasta; căci vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui, . Și vor ieși, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieții și cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii. . Eu nu pot să fac de la Mine nimic; precum aud, judec; dar judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut la voia Mea, ci voia Celui care M-a trimis.(Ioan 5;24-30)
|
A TREIA EPISTOLĂ A LUI IOAN
1Prezbiterul (Sau: bătrânul.) către preaiubitul Gaiu, pe care-l iubesc în adevăr. <A name=2> 2Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ți meargă bine, și sănătatea ta să sporească tot așa cum sporește sufletul tău. 3A fost o mare bucurie pentru mine, când au venit frații și au mărturisit că ești credincios adevărului și că umbli în adevăr. 4Eu n-am bucurie mai mare decât să aud despre copiii mei că umblă în adevăr. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 5Preaiubitule, tu lucrezi cu credincioșie în tot ce faci pentru frați; și pentru străini totodată. 6Ei au mărturisit despre dragostea ta înaintea Bisericii. Vei face bine să îngrijești de călătoria lor, într-un chip vrednic de Dumnezeu; 7căci au plecat pentru dragostea Numelui Lui, fără să primească ceva de la Neamuri. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 8Este datoria noastră dar, să primim bine pe astfel de oameni, ca să lucrăm împreună cu adevărul. 9Am scris ceva Bisericii, dar Diotref, căruia îi place să aibă întâietatea între ei, nu vrea să știe de noi. 10De aceea, când voi veni, îi voi aduce aminte de faptele pe care le face, căci ne clevetește cu vorbe rele. Nu se mulțumește cu atât; dar nici el nu primește pe frați, și împiedică și pe cei ce voiesc să-i primească, și-i dă afară din Biserică. <A name=11> 11Preaiubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. [COLOR=#800080][/COLOR] 12Toți, chiar și Adevărul, mărturisesc bine despre Dimitrie; și noi mărturisim despre el: și știi că mărturisirea noastră este adevărată. 13Aș avea să-ți spun multe lucruri, dar nu voiesc să ți le scriu cu cerneală și condei. [COLOR=#800080][/COLOR] 14Nădăjduiesc să te văd în curând, și atunci vom vorbi gură către gură. Pacea să fie cu tine. Prietenii îți trimit sănătate. Spune sănătate prietenilor, fiecăruia pe nume. Amin. |
Citat:
|
Evanghelia zilei: Cea mai josnică preocupare
„Și ziua Iisus era în templu și învăța, iar noaptea, ieșind, o petrecea pe muntele ce se cheamă al Măslinilor. Și tot poporul venea dis-de-dimineață la El în templu, ca să-L asculte. Și se apropia sărbătoarea Azimelor, care se chema Paști. Și arhiereii și cărturarii căutau cum să-L omoare; căci se temeau de popor. Și a intrat satana în Iuda, cel numit Iscarioteanul, care era din numărul celor doisprezece. Și, ducându-se, el a vorbit cu arhiereii și cu căpeteniile oastei, cum să-L dea în mâinile lor. Și ei s-au bucurat și s-au învoit să-i dea bani. Și el a primit și căuta prilej să-L dea lor, fără știrea mulțimii. Și a sosit ziua Azimelor, în care trebuia să se jertfească Paștile. Și a trimis pe Petru și pe Ioan, zicând: "Mergeți și ne pregătiți Paștile, ca să mâncăm".“ (Luca 21, 37-38; 22, 1-8)
|
Evanghelia zilei: Sfintii, modele autentice ale crestinului
Sambata, 17 Ianuarie 2009
„Si I s-a dat (lui Iisus) cartea proorocului Isaia. si, deschizand El cartea, a gasit locul unde era scris: «Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns sa binevestesc saracilor; M-a trimis sa vindec pe cei zdrobiti cu inima; sa propovaduiesc robilor dezrobirea si celor orbi vederea; sa slobozesc pe cei apasati si sa vestesc anul placut Domnului». si, inchizand cartea si dand-o slujitorului, a sezut, iar ochii tuturor erau atintiti asupra Lui. si El a inceput a zice catre ei: «Astazi s-a implinit Scriptura aceasta in urechile voastre». si toti il incuviintau si se mirau de cuvintele harului care ieseau din gura Lui si ziceau: «Nu este, oare, Acesta fiul lui Iosif?». si El le-a zis: «Cu adevarat imi veti spune aceasta pilda: Doctore, vindeca-te pe tine insuti! Cate am auzit ca s-au facut in Capernaum, fa si aici, in patria Ta!».“ (Luca 4, 17-23) |
5Credeți că degeaba vorbește Scriptura? Duhul, pe care L-a pus Dumnezeu să locuiască în noi, ne vrea cu gelozie pentru Sine.
6Dar, în schimb, ne dă un har și mai mare. De aceea zice Scriptura: "Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriți." [COLOR=#0000ff][/COLOR] 7Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi [COLOR=#800080][/COLOR] 8Apropiați-vă de Dumnezeu, și El Se va apropia de voi. Curățiți-vă mâinile, păcătoșilor; curățiți-vă inima, oameni cu inima împărțită! [COLOR=#0000ff][/COLOR] 9Simțiți-vă ticăloșia; tânguiți-vă și plângeți! Râsul vostru să se prefacă în tânguire, și bucuria voastră în întristare: [COLOR=#800080][/COLOR] 10Smeriți-vă înaintea Domnului, și El vă va înălța. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 11Nu vă vorbiți de rău unii pe alții, fraților! Cine vorbește de rău pe un frate, sau judecă pe fratele său, vorbește de rău Legea sau judecă Legea. Și dacă judeci Legea, nu ești împlinitor al Legii, ci judecător. [COLOR=#800080][/COLOR] 12Unul singur este dătătorul și judecătorul Legii: Acela care are putere să mântuiască și să piardă. Dar tu cine ești de judeci pe aproapele tău? [COLOR=#800080][/COLOR] 13Ascultați, acum, voi care ziceți: "Astăzi sau mâine ne vom duce în cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie, și vom câștiga!" [COLOR=#0000ff][/COLOR] 14Și nu știți ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viața voastră? Nu sunteți decât un abur, care se arată puțintel, și apoi piere. - [COLOR=#0000ff][/COLOR] 15Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceți: "Dacă va vrea Domnul, vom trăi și vom face cutare sau cutare lucru." [COLOR=#800080][/COLOR] 16Pe când acum vă făliți cu lăudăroșiile voastre! Orice laudă de felul acesta este rea. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 17Deci, cine știe să facă bine și nu face, săvârșește un păcat! Iacov |
Evanghelia Duminicii a 29-a dupa Rusalii: A celor 10 leprosi
Luca 17, 12-19
12. Intrând într-un sat, L-au întâmpinat zece leproși care stăteau departe, 13. Și care au ridicat glasul și au zis: Iisuse, Învățătorule, fie-Ți milă de noi! 14. Și văzându-i, El le-a zis: Duceți-vă și vă arătați preoților. Dar, pe când ei se duceau, s-au curățit. 15. Iar unul dintre ei, văzând că s-a vindecat, s-a întors cu glas mare slăvind pe Dumnezeu. 16. Și a căzut cu fața la pământ la picioarele lui Iisus, mulțumindu-I. Și acela era samarinean. 17. Și răspunzând, Iisus a zis: Au nu zece s-au curățit? Dar cei nouă unde sunt? 18. Nu s-a găsit să se întoarcă să dea slavă lui Dumnezeu decât numai acesta, care este de alt neam? 19. Și i-a zis: Scoală-te și du-te; credința ta te-a mântuit. |
Când au ajuns la ucenici, au văzut mult norod împrejurul lor și pe cărturari întrebându-se cu ei.
[COLOR=#800080][/COLOR][COLOR=#800080][/COLOR] 15De îndată ce a văzut norodul pe Isus, s-a mirat, și a alergat la El să I se închine. <A name=9.16> 16El i-a întrebat: "Despre ce vă întrebați cu ei?" <A name=9.17> 17Și un om din norod I-a răspuns: "Învățătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care este stăpânit de un duh mut. [COLOR=#800080][/COLOR] 18Oriunde îl apucă, îl trântește la pământ. Copilul face spumă la gură, scrâșnește din dinți, și rămâne țeapăn. M-am rugat de ucenicii Tăi să scoată duhul, și n-au putut." <A name=9.19> 19"O neam necredincios!" le-a zis Isus. "Până când voi fi cu voi? Până când vă voi suferi? Aduceți-l la Mine." <A name=9.20> 20L-au adus la El. Și, cum a văzut copilul pe Isus, duhul l-a scuturat cu putere; copilul a căzut la pământ, și se zvârcolea făcând spumă la gură. [COLOR=#800080][/COLOR] 21Isus a întrebat pe tatăl lui: "Câtă vreme este de când îi vine așa?" "Din copilărie", a răspuns el. <A name=9.22> 22"Și de multe ori duhul l-a aruncat când în foc, când în apă, ca să-l omoare. Dar dacă poți face ceva, fie-Ți milă de noi și ajută-ne." 23Isus a răspuns: "Tu zici: "Dacă poți!"... Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede!" [COLOR=#800080][/COLOR] 24Îndată tatăl copilului a strigat cu lacrimi: "Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!" <A name=9.25> 25Când a văzut Isus că norodul vine în fuga mare spre El, a mustrat duhul necurat, și i-a zis: "Duh mut și surd, îți poruncesc să ieși afară din copilul acesta, și să nu mai intri în el." <A name=9.26> 26Și duhul a ieșit, țipând și scuturându-l cu mare putere. Copilul a rămas ca mort, așa că mulți ziceau: "A murit!" <A name=9.27> 27Dar Isus l-a apucat de mână, și l-a ridicat. Și el s-a sculat în picioare. 28Când a intrat Isus în casă, ucenicii Lui L-au întrebat deoparte: "Noi de ce n-am putut să scoatem duhul acesta?" 29"Acest soi de draci", le-a zis El, "nu poate ieși decât prin rugăciune și post." Isus vestește moartea și învierea Sa.<A name=9.30> 30Au plecat de acolo, și au trecut prin Galilea. Isus nu voia să știe nimeni că trece. <A name=9.31>31Căci învăța pe ucenicii Săi, și zicea: "Fiul omului va fi dat în mâinile oamenilor; ei Îl vor omorî, și a treia zi după ce-L vor omorî, va învia." |
Evanghelia zilei: Fericirile nevremelnice
"Și coborând împreună cu ei, a stat în loc șes, El și mulțime multă de ucenici ai Săi și mulțime mare de popor din toată Iudeea, din Ierusalim și de pe țărmul Tirului și al Sidonului, care veniseră ca să-L asculte și să se vindece de bolile lor. Și cei chinuiți de duhuri necurate se vindecau. Și toată mulțimea căuta să se atingă de El că putere ieșea din El și-i vindeca pe toți. Și El, ridicându-Și ochii spre ucenicii Săi, zicea: <<Fericiți voi cei săraci, că a voastră este împărăția lui Dumnezeu. Fericiți voi care flămânziți acum, că vă veți sătura. Fericiți cei ce plângeți acum, că veți râde. Fericiți veți fi când oamenii vă vor urî pe voi și vă vor izgoni dintre ei, și vă vor batjocori și vor lepăda numele voastre ca rău din pricina Fiului Omului. Bucurați-vă în ziua aceea și vă veseliți, că, iată, plata voastră multă este în cer>>; pentru că tot așa făceau proorocilor părinții lor." (Luca 6, 17-23)
|
Citat:
deci vedetzi, la munte coarnelor a zis 9 fericiri, iar la loc shes doar 4... ce s-a intamplat cu celelate 5 fericiri? Undea au disparut celelalte 5 fericiri in drum de la muntele asha mititel ca un deal pana au ajuns la shes? este o intrebare foarte grea, caci iata ca nu se mai aminteshte de cei Blanzi, de cei nevicleni (Curatzi cu inima), de cei ce fac Pacea, De cei Milostivi, ori de cei prigonitzi pentru Dreptate... ce s-a intamplat cu cele 5 fericiri neamintite, sa nu mai fie necesare? Dupa cum se observa, fericirea 1) shi 4) in care este vorba de imparatzia cerurilor incadreaza, cuprinde, fericirea 2) shi 3) in care accentul se pune pe acum... deci care sunt motivele fericirii noastre, cauzele, in fericirea 4? 1) vă vor urî pe voi și 2) vă vor izgoni dintre ei, și 3) vă vor batjocori și 4) vor lepăda numele voastre ca rău din pricina Fiului Omului. deci facand o socoteala 1)+1), 2)+2) ... ce iese? 11) va vor ura pe voi pt ca suntetzi saraci shi fericitzi, 22) va vor izgoni pentru ca suntetzi flamanzi acum 33) va vor batjocori pentru ca plangetzi acum 44) va vor lepada numele voastre ca rau din pricina Fiului Omului pentru ca vetzi fi fericitzi shi cine sa fie oare ei, daca nu aceia ce sunt plini de cele 5 fericiri care nu au mai fost amintite... alea de pe muntele coarnelor... nu ca mi-a dat Hristos o frumoasa talcuire? nici eu n-am shtiut ce va ieshi. |
Evanghelia zilei: De ce este important să iertăm
Iisus a zis: „Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te și te aruncă în mare, și nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice. De aceea, vă zic vouă: Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea. Iar când stați de vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuiva, ca și Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greșealele voastre. Că de nu iertați voi, nici Tatăl vostru Cel din ceruri nu vă va ierta vouă greșelile voastre.“ (Marcu 11, 23-26)
|
1Și mi-a arătat un râu cu apa vieții, limpede ca cristalul, care ieșea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu și al Mielului.
[COLOR=#0000ff][/COLOR] 2În mijlocul pieții cetății, și pe cele două maluri ale râului, era pomul vieții, rodind douăsprezece feluri de rod, și dând rod în fiecare lună; și frunzele pomului slujesc la vindecarea Neamurilor. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 3Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu și al Mielului vor fi în ea. Robii Lui Îi vor sluji. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 4Ei vor vedea fața Lui, și Numele Lui va fi pe frunțile lor. [COLOR=#800080][/COLOR] 5Acolo nu va mai fi noapte. Și nu vor mai avea trebuință nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina. Și vor împărăți în vecii vecilor. [COLOR=#800080][/COLOR] 6Și îngerul mi-a zis: "Aceste cuvinte sunt vrednice de crezare și adevărate. Și Domnul, Dumnezeul duhurilor proorocilor, a trimis pe îngerul Său să arate robilor Săi lucrurile, care au să se întâmple în curând. - 7Și iată, Eu vin curând! (Sau: repede.) - Ferice de cel ce păzește cuvintele prorociei din cartea aceasta!" [COLOR=#800080][/COLOR] 8Eu, Ioan, am auzit și am văzut lucrurile acestea. Și după ce le-am auzit și le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui. [COLOR=#800080][/COLOR] 9Dar el mi-a zis: "Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu." [COLOR=#0000ff][/COLOR] 10Apoi mi-a zis: "Să nu pecetluiești cuvintele prorociei din cartea aceasta. Căci vremea este aproape. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 11Cine este nedrept, să fie nedrept și mai departe; cine este întinat, să se întineze și mai departe; cine este fără prihană să trăiască și mai departe fără prihană. Și cine este sfânt, să se sfințească și mai departe! [COLOR=#0000ff][/COLOR] 12Iată, Eu vin curând; și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. [COLOR=#800080][/COLOR] 13Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă, Începutul și Sfârșitul. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 14Ferice de cei ce își spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieții, și să intre pe porți în cetate! [COLOR=#0000ff][/COLOR] 15Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigașii, închinătorii la idoli, și oricine iubește minciuna și trăiește în minciună! [COLOR=#0000ff][/COLOR] 16Eu, Isus, am trimis pe îngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru Biserici. Eu sunt Rădăcina și Sămânța lui David, Luceafărul strălucitor de dimineață. [COLOR=#800080][/COLOR] 17Și Duhul și Mireasa zic: "Vino!" Și cine aude, să zică: "Vino!" Și celui ce îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vieții fără plată! [COLOR=#800080][/COLOR] 18Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise [COLOR=#0000ff][/COLOR] 19Și dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărții acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieții și din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta." <A name=22.20> 20Cel ce adeverește aceste lucruri, zice: "Da, Eu vin curând." Amin! Vino, Doamne Isuse! [COLOR=#800080][/COLOR] 21Harul Domnului Isus Hristos să fie cu voi cu toți! Amin. Apocalipsa |
Evanghelia zilei: Iisus Hristos este Lumina lumii
„Si au intrat iarasi in Ierusalim. si pe cand se plimba Iisus prin templu, au venit la El arhiereii, carturarii si batranii. si I-au zis: «Cu ce putere faci acestea? Sau cine ti-a dat tie puterea aceasta, ca sa le faci?». Iar Iisus le-a zis: «Va voi intreba si Eu un cuvant: raspundeti-Mi si va voi spune si Eu cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan din cer a fost, sau de la oameni? Raspundeti-Mi!». si ei vorbeau intre ei, zicand: «De vom zice: Din cer, va zice: Pentru ce, dar, n-ati crezut in el? Iar de vom zice: De la oameni - se temeau de multime, caci toti il socoteau ca Ioan era intr-adevar prooroc». si raspunzand, au zis lui Iisus: «Nu stim». si Iisus le-a zis: «Nici Eu nu va spun voua cu ce putere fac acestea».“ Marcu 11, 27-33)
|
Evanghelia zilei: Dragostea si dreapta socoteala, mai mari decat randuiala sambetei.
Vineri, 23 ianuarie 2009
"Și pe când mergea El într-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, în drumul lor, au început să smulgă spice. Și fariseii Îi ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine? Și Iisus le-a răspuns: Au niciodată n-ați citit ce a făcut David, când a avut nevoie și a flămânzit, el și cei ce erau cu el? Cum a intrat în casa lui Dumnezeu, în zilele lui Abiatar arhiereul, și a mâncat pâinile punerii înainte, pe care nu se cuvenea să le mănânce decât numai preoții, și a dat și celor ce erau cu el? Și le zicea lor: Sâmbăta a fost făcuta pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă. Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei. Și iarăși a intrat în sinagogă. Și era acolo un om având mâna uscată. Și Îl pândeau pe Iisus să vadă dacă îl va vindeca sâmbăta, ca să-L învinuiască. Și a zis omului care avea mâna uscată: Ridică-te în mijloc! Și a zis lor: Se cuvine, sâmbăta, a face bine sau a face rău, a mântui un suflet sau a-l pierde? Dar ei tăceau; Și privindu-i pe ei cu mânie și întristându-Se de învârtoșarea inimii lor, a zis omului: Întinde mâna ta! Și a întins-o, și mâna lui s-a făcut sănătoasă." (Marcu 2: 23-28, 3: 1-5) |
Evanghelia zilei: Cum se poate spori credința
Iisus a zis: „Luați aminte la voi înșivă. De-ți va greși fratele tău, dojenește-l și dacă se va pocăi, iartă-l. Și chiar dacă îți va greși de șapte ori într-o zi și de șapte ori se va întoarce către tine, zicând: Mă căiesc, iartă-l". Și au zis apostolii către Domnul: "Sporește-ne credința". Iar Domnul a zis: "De ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați zice acestui sicomor: Dezrădăcinează-te și te sădește în mare, și vă va asculta. Cine dintre voi, având o slugă la arat sau la păscut turme, îi va zice când se întoarce din țarină: Vino îndată și șezi la masă? Oare, nu-i va zice: Pregătește-mi ca să cinez și, încingându-te, slujește-mi, până ce voi mânca și voi bea și după aceea vei mânca și vei bea și tu? Va mulțumi, oare, slugii că a făcut cele poruncite? Cred că nu. Așa și voi, când veți face toate cele poruncite vouă, să ziceți: Suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem".“ (Luca 17, 3-10)
|
15Așadar, fraților, rămâneți tari, și țineți învățăturile, pe care le-ați primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră.
16Și însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veșnică și o bună nădejde, [COLOR=#800080][/COLOR] 17să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun! [COLOR=#0000ff][/COLOR] ------------- 1Încolo, fraților, rugați-vă pentru noi ca, Cuvântul Domnului să se răspândească și să fie proslăvit cum este la voi, [COLOR=#800080][/COLOR] 2și să fim izbăviți de oamenii nechibzuiți și răi; căci nu toți au credința. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 3Credincios este Domnul: El vă va întări și vă va păzi de cel rău. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 4Cu privire la voi, avem încredere în Domnul că faceți și veți face ce vă poruncim 5Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos! [COLOR=#0000ff][/COLOR] 6În Numele Domnului nostru Isus Hristos, vă poruncim, fraților, să vă depărtați de orice frate, care trăiește în neorânduială, și nu după învățăturile, pe care le-ați primit de la noi. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 7Voi înșivă știți ce trebuie să faceți ca să ne urmați; căci noi n-am trăit în neorânduială, între voi. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 8N-am mâncat de pomană pâinea nimănui; ci, lucrând și ostenindu-ne, am muncit zi și noapte, ca să nu fim povară nimănui dintre voi. [COLOR=#800080][/COLOR] 9Nu că n-am fi avut dreptul acesta, dar am vrut să vă dăm în noi înșine o pildă vrednică de urmat. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 10Căci, când eram la voi, vă spuneam lămurit: "Cine nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce 11Auzim însă că unii dintre voi trăiesc în neorânduială, nu lucrează nimic, ci se țin de nimicuri. [COLOR=#800080][/COLOR] 12Îndemnăm pe oamenii aceștia și-i sfătuim, în Domnul nostru Isus Hristos, să-și mănânce pâinea lucrând în liniște. [COLOR=#800080][/COLOR] 13Voi, fraților, să nu osteniți în facerea binelui. [COLOR=#800080][/COLOR] 14Și dacă n-ascultă cineva ce spunem noi în această epistolă, însemnați-vi-l, și să n-aveți nici un fel de legături cu el, ca să-i fie rușine. [COLOR=#800080][/COLOR] 15Să nu-l socotiți ca pe un vrăjmaș, ci să-l mustrați ca pe un frate. 16Însuși Domnul păcii să vă dea totdeauna pacea în orice fel. Domnul să fie cu voi cu toți! [COLOR=#0000ff][/COLOR] 17Urarea de sănătate este scrisă cu mâna mea: Pavel. Acesta este semnul în fiecare epistolă; așa scriu eu. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 18Harul Domnului nostru Isus Hristos să fie cu voi cu toți! Amin. [COLOR=#0000ff][/COLOR] |
Citat:
|
A înjunghiat vite pentru ospãt, a pregãtit vinul cu mirodenii si a întins masa sa. Ea a trimis slujnicele sale sã strige pe vârfurile dealurilor cetãtii: "Cine este neîntelept sã intre la mine!" si celor lipsiti de buna - chibzuialã le zice: "Veniti si mâncati din pâinea mea si beti din vinul pe care eu l-am amestecat cu mirodenii. Pãrãsiti neîntelepciunea ca sã rãmâneti cu viatã si umblati pe calea cea dreaptã a priceperii!".
Cel ce ceartã pe batjocoritor îsi atrage dispretul, si cel ce dojeneste pe cel fãrã de lege îsi atrage ocara. Nu certa pe cel batjocoritor ca sã nu te urascã; dojeneste pe cel întelept, si el te va iubi. Dã sfat celui întelept, si el se va face si mai întelept; învatã pe cel drept, si el îsi va spori stiinta lui. Începutul întelepciunii este frica de Dumnezeu si priceperea este stiinta Celui Sfânt. Cãci prin Domnul se vor înmulti zilele tale si se vor adãuga tie ani de viatã. Dacã tu esti întelept, esti întelept pentru tine, si dacã esti batjocoritor, singur vei purta ponosul. Nebunia este o femeie gãlãgioasã, proastã si care nu stie nimic. Ea stã la usa casei sale, pe un scaun înalt si strigã, ca sã pofteascã pe cei ce trec pe drum si pe cei ce merg pe calea lor fãrã sã se abatã: "Cine este neîntelept sã intre la mine!" si celui lipsit de buna - chibzuialã îi zice: "Apa furatã e mai plãcutã si pâinea mâncatã pe furis are gust mai bun". Si omul nu stie cã acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi pofteste nebunia se aflã de mult în adâncurile seolului (locuinta mortilor). [SIZE=2]Sursa :[/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Solomon 9, 1 - 18[/COLOR][/SIZE] |
8Totuși oamenii aceștia, târâți de visările lor, își pângăresc la fel trupul, nesocotesc stăpânirea și batjocoresc dregătoriile.
[COLOR=#800080][/COLOR][COLOR=#800080][/COLOR] 9Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului și se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: "Domnul să te mustre!" [COLOR=#0000ff][/COLOR] 10Aceștia, dimpotrivă, batjocoresc ce nu cunosc, și se pierd singuri în ceea ce știu din fire, ca dobitoacele fără minte. [COLOR=#800080][/COLOR] 11Vai de ei! Căci au urmat pe calea lui Cain! S-au aruncat în rătăcirea lui Balaam, din dorința de câștig! Au pierit într-o răscoală ca a lui Core! [COLOR=#800080][/COLOR] 12Sunt niște stânci ascunse la mesele voastre de dragoste, unde se ospătează fără rușine împreună cu voi, și se îndoapă de-a binelea; niște nori fără apă, mânați încoace și încolo de vânturi, niște pomi tomnatici fără rod, de două ori morți, dezrădăcinați; [COLOR=#800080][/COLOR] 13niște valuri înfuriate ale mării, care își spumegă rușinile lor, niște stele rătăcitoare, cărora le este păstrată negura întunericului pentru vecie. [COLOR=#0000ff][/COLOR] 14Și pentru ei a prorocit Enoh, al șaptelea patriarh de la Adam, când a zis: "Iată că a venit Domnul cu zecile de mii de sfinți ai Săi, [COLOR=#800080][/COLOR] 15ca să facă o judecată împotriva tuturor, și să încredințeze pe toți cei nelegiuiți, de toate faptele nelegiuite, pe care le-au făcut în chip nelegiuit, și de toate cuvintele de ocară, pe care le-au rostit împotriva Lui acești păcătoși nelegiuiți." [COLOR=#0000ff][/COLOR] 16Ei sunt niște cârtitori, nemulțumiți cu soarta lor; trăiesc după poftele lor; gura le este plină de vorbe trufașe, și slăvesc pe oameni pentru câștig. [COLOR=#800080][/COLOR] 17Dar voi, preaiubiților, aduceți-vă aminte de vorbele vestite mai dinainte de apostolii Domnului nostru Isus Hristos. [COLOR=#800080][/COLOR] 18Cum vă spuneau că în vremurile din urmă vor fi batjocoritori, care vor trăi după poftele lor nelegiuite. [COLOR=#800080][/COLOR] 19Ei sunt aceia care dau naștere la dezbinări, oameni supuși poftelor firii, care n-au Duhul. 20Dar voi, preaiubiților, zidiți-vă sufletește pe credința voastră prea sfântă, rugați-vă prin Duhul Sfânt, [COLOR=#800080][/COLOR] 21țineți-vă în dragostea lui Dumnezeu, și așteptați îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viața veșnică. [COLOR=#800080][/COLOR] 22Mustrați pe cei ce se despart de voi; 23căutați să mântuiți pe unii, smulgându-i din foc; de alții iarăși fie-vă milă cu frică, urând până și cămașa mânjită de carne. 24Iar a Aceluia, care poate să vă păzească de orice cădere, și să vă facă să vă înfățișați fără prihană și plini de bucurie înaintea slavei Sale, 25singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreție, putere și stăpânire, mai înainte de toți vecii, și acum și în veci. Amin. Iuda |
am transcris pentru o mai usoara citire
Citat:
|
Evanghelia Duminicii a 32-a dupa Rusalii (a lui Zaheu)
Luca 19, 1-10 (aici vedem cum si bogatii pot intra in Imparatia lui Dumnezeu)
1. Și intrând, trecea prin Ierihon. 2. Și iată un bărbat, cu numele Zaheu, și acesta era mai-marele vameșilor și era bogat. 3. Și căuta să vadă cine este Iisus, dar nu putea de mulțime, pentru că era mic de statură. 4. Și alergând el înainte, s-a suit într-un sicomor, ca să-L vadă, căci pe acolo avea să treacă. 5. Și când a sosit la locul acela, Iisus, privind în sus, a zis către el: Zahee, coboară-te degrabă, căci astăzi în casa ta trebuie să rămân. 6. Și a coborât degrabă și L-a primit, bucurându-se. 7. Și văzând, toți murmurau, zicând că a intrat să găzduiască la un om păcătos. 8. Iar Zaheu, stând, a zis către Domnul: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit. 9. Și a zis către el Iisus: Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia, căci și acesta este fiu al lui Avraam. 10. Căci Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut. |
Doamne, vreau sa Te vad iarasi
[SIZE=2]„Si au venit in Ierihon. Si iesind din Ierihon Iisus, ucenicii Lui si multime mare, Bartimeu orbul, fiul lui Timeu, sedea jos, pe marginea drumului. Si, auzind ca este Iisus Nazarineanul, a inceput sa strige si sa zica: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Iisuse, Fiul lui David, miluieste-ma![/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Si multi il certau ca sa taca, el insa cu mult mai tare striga: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Fiule al lui David, miluieste-ma![/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Si Iisus, oprindu-Se, a zis: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Chemati-l![/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Si l-au chemat pe orb, zicandu-i: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Indrazneste, scoala-te! Te cheama[/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Iar orbul, lepadand haina de pe el, a sarit in picioare si a venit la Iisus. Si l-a intrebat Iisus, zicandu-i: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Ce voiesti sa-ti fac?[/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Iar orbul I-a raspuns: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Invatatorule, sa vad iarasi[/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Iar Iisus i-a zis: [/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]Mergi, credinta ta te-a mantuit[/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE][SIZE=2]. Si indata a vazut si urma lui Iisus pe cale.“ (Marcu 10, 46-52)[/SIZE]
|
Citat:
poi inseamna ca nu shtii sa faci bine socoteala: -jumatat din avera a dat-o saracilor, -orice mita sau orice plata necinstita a zis ca o va da impatrit deci de patru ori pe atat, inmultzit cu patru... deci daca averea lui shi-a ridicat-o prin furt shi sa zicem salar, asta inseamna nu ca a ramas bogat ci asha a zis ca va face shi precis asha o fi shi facut, incat s-a pus sluga saraca a celor pe care i-a inshelat... i-a furat, i-a ushurat prin biruri... furand din biruri... deci daca n-ar fi dat jumatate din avere saracilor ci doar ar fi dat de patru ori pe atat celor nedreptatzitzi, ai fi zis ca ii va ramane averea din salar shi din ea va da cat sa acopere pagubile impatrit, dar el intai a dat jumatate saracilor, deci de unde urma sa dea restul impatrit? bineintzeles ca din munca lui viitoare, deci s-a inhamat ca rob celor carora le-a greshit pana va plati ce a furat... shi mai este o chestiune, poi Zaheu se observa ca in ZEU este AH de la Ahab, shi astfel numele lui era rau famat nu numai pentru ca era maimarele vameshilor ci shi din superstitzie.... deci era ca un fel de tartor diabolic vazut, shi era shi mic de statura asha ca o paralele la regele David... deci era ca un rege drac... vazut de ceilaltzi care se socoteau fii ai lui Avraam, iar Domnul pentru a le raspunde celor ce se credeau Fii ai Lui Avram shi ca mantuirea se moshteneshte lumeshte, ne spune: "...Shi acesta este un fiu al Lui Avraam" shi asha s-a shi dovedit, pentru ca s-a facut Mantuire Casei Lui in ziua aceea, pentru dreapta socotintza shi pocaintza aceluia... ca este pentru toata lumea Mantuirea, shi pentru bogatzi shi pentru saraci, fara-ndoiala cum spunea pf Patriarh Teoctist, dar pe mine m-a mirat ca noi nu shtim face socoteala corecta... caci Zaheu, nu mai putea fi numit bogat prin avere dupa ce a dat jumate saracilor iar celor nedreptatzitzi le va da impatrit, ci prin altceva il putem socoti bogat... prin faptul ca s-a urcat in DUD, in Biserica, pentru a-L cauta shi vedea pe Dumnezeu. |
Citat:
cat despre "socotelile" tale, alea sunt post festum, noi ne referim la bogatia lui in momentul cand s-a intalnit cu Hristos, care a facut mantuire casei lui Zaheu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:22:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.