![]() |
Draga Iustin, Ellen White, nu este o mincinoasa, cum nu era mincinos romanul acela la care a fost trimis sf Ap Petru, cum nu sunt mincinoshi cei care vad ingerashi... nu, ea sarmana, o fi avut credintza, caci doar s-a dovedit ca incerca tot felul de nevointze, deci avea credintza shi cauta sincer pe Dumnezeu, shi Dumnezeu poate ca in mila shi iubirea Lui de oameni caci nu cauta la fatza Omului ci la inima lui, a luat-o prin ingerii sai shi i-a aratat ca in cer sunt shi legile Domnului shi se tzine shi Sabatul cel nou, (ca sf Mihail este inger al Legii) dar i-a aratat shi nu i-a cerut sa tzina in vre-un fel sau altul, shi nici nu i-a spus cum se tzine... deci aici nu a mintzit cu nimic, caci a marturisit viziunile ei... dar a Marturisit shi ingerul ca nu pot ei intzelege, ci ca vor intzelege mai tarziu....
apoi ea cu ceilaltzi credincioshi creshtini de acolo au incercat sa-shi faca un crez comun, o nevointza comuna, sa-shi faca o randuiala ca totzi credincioshii lor sa respecte in acelashi fel pe Hristos, pe Dumnezeu... asha cum il pricepeau ei... sa-i zicem eretic ca shi invatzatura perfecta cu Adevarul, dar nu erau eretici daca ne gandim la sinceritatea credintzei lor in Dumnezeu asha cum il pricepeau ei... astfel ca shi-au intemeiat un cult, noi ii spunem secta, shi au inceput sa se adune shi sa-shi faca program comun de nevointze shi rugaciuni shi sarbatoriri, deci cautau o forma de biserica... Nu are rost sa-i judecam sau sa-i catalogam in vre-un fel, ei sunt asha cum sunt, shi tzin asha cum au fost instruitzi de invatzatorii lor... ei asha shtiu ca e bine cum au fost educatzi... nu-i potzi obliga shi nici nu trebuie.... dar spune Hristos-Duhul ca ingerii lui antichrist se vor chema... deci candva se vor chema ingerii lui intichrist... adventishtii shi alte secte... pentru ca probabil shi-au intarit credintza lor, nedeplina shi neconforma cu predaniile asha fel incat nu primesc de la Lumina cea Adevarata ei crezand ca Lumina s-a aratat doar lui Hellen White shi ca ea detzine tot adevarul... dar cum il detzine ea daca sarmana, nu shtia cum sa se nevoiasca shi cand se tzine shi se incepe Sabatul shi altele care le-au hotarat ei intre ei, ca oameni caci nu au fost luminatzi de Har... deci nu sunt neaparat mincinoshi ci tzin shi ei cateva firmituri din poruncile lui Dumnezeu shi nu le va lua nimeni de la ei, deci foarte bine ca tzin shi ei cateva randuieli... problema este ca au capatat influentze de la jidovi (nu evreii cei dreptzi care shtiu ca Mesia a venit acum 2000 de ani) shi aceste influentze le aduce asha o tulburare incat ei se simt nelinishtitzi shi vor mereu sa se indreptatzeasca pentru ca ishi dau seama ca totushi Hellen Wite shi oamenii aceia credincioshi nu au intemeiat o biserica dupa predaniile unui sfant purtator de Dumnezeu, de Har shi astfel calea lor nu se shtie unde duce, dar Dumnezeu v-a judecat cu dreptate, fara nici o indoila prin Cuvantul Sau, faptele fiecaruia, shi v-a da fiecaruia rasplata cuvenita, deci nu este nici o problema... putem fi linishtitzi din aceasta privintza... singura lor problema este ca Biserica lor, (adunarea lor) aia pe care a fondat-o Hellen Wite, n-a dat pana acum vre-un mantuit sau sfant shi ei pentru acest lucru nu recunosc ca se poate mantui cineva... dar cum spune Hristos mereu: "Zaheu, da-te jos ca ASTAZI s-a facut mantuire casei Tale" "Du-te shi faca-se cum ai cerut, credintza ta te-a Mantuit" deci ce vreau sa zic, nici mie nu-mi place ca ereticii vin mereu sa ne impuna credintzele shi randuielile lor dar sa nu uitam ce este acela un eretic: un om care imbracand haina credintzei poarta doar aparentzele credintzei dar tagaduieshte puterea Lui Dumnezeu, avand in fapt o dragoste fatzarnica de Dumnezeu.... cum ne invatza sf Pavel... care nu i-a oasnadit shi i-a certat pe credincioshi pentru tot felul de credintze shi ritualuri ciudate ci doar i-a laudat pe cei ce tzin predaniile shi urmeaza Lui shi sfintzilor... pentru ca acele Cai sunt cai sigure de mantuire, Shosele ce duc in Cer... caci se bazeaza pe trairea Adevarului a cate unui sfant (ce l-a Marturisit Dumnezeu prin darul sfintzeniei) ce a iubit sau a format sau a zidit cate o bisericutza, din loc in loc.... Deci Hellen White nu era mincinoasa prin ce i-a fost dat sa vada shi a marturisit, ci doar ca nu au shtiut ce shi cum sa interpreteze ce au vazut shi cum sa tzina, cum sa se nevoiasca caci nimeni nu i-a calauzit... Acuma ei in loc sa vina la ortodoxie shi sa se calauzeasca prin Har shi prin ce a dat CLD caci a venit dupa 2000 de ani asha cum a promis, ei se vor chema ingerii lui antichrist... adica se vor ridica sa loveasca in Credincioshii shi Sfintzii shi iubitzii Lui Dumnezeu... incercand sa-i aduca in caile lor nedepline shi astfel sa-i rupa de la BUNA shi dreapta credintza a lui Hristos-Dumnezeu. Deci in final, ca m-am saturat sa ma tot amestec in cearta voastra, va spun doar ca in Cer, asha ceva ne spune CLD ca Sabatul cel Nou, pe Pamantul Cel Nou se tzine de sambata seara pana luni dimineatza, dar Taina Lui cea Mare n-am sa v-o spun... pentru ca voi nu iubitzi ci va ridicatzi ca sa lovitzi... shi sa hulitzi... deci ma stradui sa tac... |
Citat:
Nu-mi place ceea ce am scris, dar am facut-o doar pentru a elimina lozincile de preamarire. Respect pe toti credinciosii. Am convingerea ca printre cei mantuiti vor fi ortodocsi, catolici, protestanti, etc. Dumnezeu stie sa ne judece cel mai bine, dupa inima si cugetul nostru. |
Citat:
shi ce ai vrea acuma? sa-tzi dam dreptate ca in pravila se scriu minciuni? poi nu tzi-e rushine tzie pentru nemerniciile pe care le debitezi dumneata asha ca shi cum noi am fi vinovatzi pentru ele? fi domnule serios daca te-ai lamurit cu este scris despre Zilele de Sabat shi cum se tzin ele... zi mersi ca am scos-o cumva la capat... vad ca nu eshti multzumit shi iar vrei sa ne jigneshti... de ce mai Mariane? "pentru ce M-ai parasit?" |
Citat:
1. Mi-as dori sa intelegeti ca "partizanatul" acesta, fata de un sistem religios este daunator. Toata slava este a lui Dumnezeu, nu al vre-unui cult sau sistem bisericesc. Pe mine nu ma intereseaza daca sunt sau nu adventist. Vreau sa fiu crestin adevarat. 2. Nu unul ca mine face rau bisericii ortodoxe, ci cei ca dvs. care o "perie" si "o preamaresc", lasand-o , mai departe, in greselile ei. In pravila bisericeasca se gasesc minciuni chiar de la prima pagina (vedeti capitolul "adventistii" - subiectul s-a mai discutat). Eu nu am debitat nimic. 3. Am tot respectul pentru credinciosii ortodocsi (cred ca multi dintre ei sunt oameni placuti lui Dumnezeu), dar sistemul teologic are multe lipsuri si dezacorduri. Sa nu va mirati daca o sa va "inghita" altii mai mari (cu tot cu asa zisa istorie). Aveti nevoie de o reforma. |
Citat:
|
Citat:
Ex: - adventistii niciodata nu au sustinut ca vor fi singurii mantuiti; - adventistii niciodata nu au sustinut ca Hristos va reveni si va imparati cu ei (cu adventistii) 1000 de ani pe pamant. Dimpotriva, dintotdeauna au crezut cu totul altceva (nu dezvolt acum). Nu de actualizare are nevoie pravila bisericeasca ci de Duhul Adevarului. |
Citat:
|
Citat:
S-au mai schimbat unele. De exemplu, adventistii nu s-au inchinat de la inceput in ziua a saptea. Au fost altii, de-a lungul timpului, care s-au inchinat in aceasta zi. Adventistii, nu s-au rusinat sa "copieze" de la baptistii de ziua a saptea. Daca asta era adevarata zi de inchinare, in conformitate cu Sfanta Scriptura, ce era de facut? Recunosti ca ce ai facut pana atunci este gresit si corectezi. De ce nu a spus in pravila bisericeasca faptul ca adventistii se inchina in ziua intaia a saptamanii. Atunci mai intelegeam ca nu s-a facut "o actualizare". Si, referitor la actualizare. A aparut recent o carte scrisa de doi teologi ortodocsi. In acea carte, apar cam aceleasi minciuni care apar si-n pravila bisericeasca. Ce se intampla? Nici teologii nu-si "actualizeaza" studiile? |
Citat:
|
Citat:
Iar la partea cu minciuna, sunt lamurit pana peste cap. |
Citat:
poi nu tzi-am zis cum este in Cer, de la CLD shtiu ca eu n-am fost pe Acolo? de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua Intai, Sabatul cel Nou, shi cine vrea sa urmeze foarte bine, dar nu e obligator ca doar la Creatzie, in fiecare zi a lucrat Dumnezeu shi s-a Odihnit, deci oricare zi o potzi folosi ca zi sfanta de adunare shi de odihna... la fel shi cu mancarurile, sa nu va judece nimeni pentru mancari, ca vor sa va duca pe apa sambetei ca sa se laude cu trupurile vostre ne spune sf ap Pavel. shi apropo de pravila, nu va este de ajuns sa va modificatzi cartzile voastre, acum vretzi shi ne ceretzi sa ni le modificam shi noi pe ale noastre? shi ca ar fi necesara o reforma? poi ce va pasa voua ce scrie in cartzile noastre pastrate in buna Randuiala de 7500 de ani? deci "draga" vasiniec sau Mariane, "pentru ce M-ai parasit?" |
Citat:
Unora dintre noi, poate ne pasa, mai mult sau mai putin. Dar dvs. ar trebui sa va pese foarte mult. Nepasarea sau incercarea de acoperire a minciunilor, nu va duce la rezultate bune. Ganditi-va ca va fi o zi a judecatii, cand toti vom da socoteala. |
Citat:
iar pentru cei ce cred in minciuni, nu-tzi bate capul ca doar se convinge fiecare cum stau lucrurile in realitate, dar se pare ca pe tine te doare ca sunt adevarate ca de aia vrei sa nu mai fie scrise acolo, ca daca ar fi minciuni ai rade, dar dumitale nu-tzi arde de ras ci de plans ca de aia eshti asha ingrijorat ca acolo scrie ceva adevarat despre cei care au crezut in felul acela shi care nu trebuiesc urmatzi. Deci pe tine te doare de ce nu va urmam noi pe voi.... shi va doare pentru ca voi vretzi sa strangetzi prozelitzi, shi de unde sa-i strangetzi de altundeva decat de la noi... poi n-avetzi decat sa-i luatzi pe totzi, ca doar putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, restul nu se tem de nimeni afara de Dumnezeu shi mai marii lor intru sfintzenie shi arhierie shi ierarhie lasata de sus, de la Dumnezeu, in bisericile Sale, din loc in loc. deci "draga" vasinec, ce este scris la noi in cartzi de 7500 de ani incoace din cele 10 zile cat ne-ar fi tzinut satana in pushcarie pe unii dintre noi, in Duhul este scris, shi aia doar Dumnezeu poate hotara shi dezlega, dar niciodata shterge... Caci de la Sfanta Treime se scrie in Veshnicie... caci gandurile shi Voia lui Dumnezeu nu sunt ca shi ale oamenilor. |
Citat:
[SIZE=4]Vom cita numai din unul sau două din articolele ei pentru a arăta că invățăturile ei erau la fel cu ale celorlalți, că nu mai ea mantuire pentru păcătoși după 1844. Deschizand nr. 3 (August, 1849, p. 21, 22), descoperim că ea pretinde că a fost dusă in Oașul Sfant. Relatand ,,viziunea’’ primită acolo, spune: "Acolo mi s-a arătat că poruncile lui dumnezeu și mărturia lui Isus Hristos, referitoare la ușa inchisă, nu puteau fi separate." Am văzut cum in 1844 Isus a ieșit din Locul Sfant și a intrat in locul Preasfant, etc. Argumentele ei sunt la fel cu ale celorlalți. [COLOR=Red]Am văzut că puterea manifestată de alte biserici in treziri era doar puterea diavolului nu puterea lui Dumnezeu. Continuand, spune: "Am văzut că vor crește și se vor răspandi semnele misterioase și minunile și reformele false. Reformele care mi s-au arătat nu erau reforme de la eroare la adevăr ci de la rău in mai rău; căci aceia care pretindeau că au o inimă schimbată se infășuraseră intr-o pătură de religiozitate care ascundea temerile unei inimi rele. Se pare că unii erau cu adevărat convertiți pentru a-i inșela pe oamenii lui Dumnezeu; dar dacă inimile lor puteau fi văzute, ar fi ieșit la iveală negre ca intotdeauna. Ingerul meu insoțitor m-a pus să mă uit după lucrarea sufletului pentru cei păcătoși, așa cum fusese făcută inainte. M-am uitat dar n-am găsit-o căci vremea mantuirii lor trecuse.." [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]E dureros să citești afirmațiile neclare, răutăcioase și false făcute de apărătorii ei pentru a evita ințelesul clar al acestui pasaj. In cațiva ani, dovezile clare, au obligat-o pe doamna White și pe adepții ei să abandoneze ,,ușa inchisă’’ și doctrina că ,,nu există salvare pentru păcătoși’’. Nimeni nu crede in ea acum. Aceasta e o dovadă concludentă că revelațiile ei nu erau de la Dumnezeu ci erau rezultatele indoielnice ale autosugestiei și a unei condiții mentale anormale. Nici un inger nu i-a spus ceea ce a afirmat ea căci un astfel de inger nu i-ar fi spus ceea ce nu era așa și ceea ce s-a dovedit a fi fals odată cu trecerea timpului. Afirmația ei acuză de minciună ființa cerească. Pretinsele ei revelații nu erau decat produsul propriei ei minți ce reflecta invățătura celor din jurul ei.[/SIZE] Cat din istoria adventista ai studiat pentru a fi atat de sigur pe aceste date? Nu mare lucru. Pentru ca iata ce spun acesti oameni in cartile lor: [SIZE=4]„B[COLOR=black]iserica Adventistã de Ziua a saptea” învatã cã la a doua venire a lui[/COLOR][/SIZE] [SIZE=6][COLOR=black]Hristos, dreptii care vor fi înviati si cei care se vor afla pe pãmânt vor fi rãpiti la [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][SIZE=6][COLOR=black]cer si vor domni acolo cu Hristos 1000 de ani. Pãcãtosii vor fi nimiciti de slava prezentei lui Hristos [/COLOR][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Despre învãþãtura milenaristã a „Bisericii Adventiste de Ziua a ªaptea”, a se vedea: Eric Claude [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Webster, „The Millenium”, în: Handbook..., p. 927-946; Gerrit Cornelis Berkouwer, The Return of [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]the Christ, Grand Rapids, 1972; Loraine Boettner (1901-1990), The Millenium, P & R Publishing, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]1990; Robert Clouse (ed.), The Meaning of the Millenium. Four Views, InterVarisity, 1977; [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Millard Erickson, Contemporary options in Eschatology. A Study of the Millenium, Grand Rapids, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]1977; Jerry Gladson, „The Significance of the Millenium”, în: Adventist Review, 16/1989; Jerry [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Gladson, „William Miller and the Triumph of the Premillenialism”, în: Adventist Review, 9/1989; [/COLOR][/SIZE] [COLOR=black]Hans LaRondelle, „The Millenium. Its Old Testament Roots”, în: Ministry, noiembrie 1982; Hans [/COLOR] [COLOR=black]LaRondelle, „The One Thousand years of Revelation 20”, în: Ministry, septembrie 1982; Webb [/COLOR] [COLOR=black]Mealy, „After the Thousand Years. Ressurection and Judgement in Revelation 20”, în: Journal for [/COLOR] [COLOR=black]the Study of the New Testament, Suplement Series, 1992; Kenneth Strand, Interpreting the Book of [/COLOR] [COLOR=black]Revelation, Naples, 1989; Kenneth Strand, [/COLOR] |
Dezvolta te rog ce voiai sa spui ca adventistii au crezut cu totul altceva? Dovedeste! Eu ti-am adus citatele.
|
Citat:
Eu am cerut doar celor de pe aces topic sa renunte la lozinca de apartenenti ai bisericii "stalpul si temelia adevarului". Minciunile sa fie lasate acolo (daca este asa greu sa fie recunoscute si corectate). Dar sa se renunte la titlurile preamaritoare ( "sfanta","apostoleasca", "dreptcredincioasa", "stalpul si temelia adevarului", etc). |
Tu esti mincinos caci nici macar nu-ti cunosti doctrina denominatiunii tale. Ti-am postat dovezi ca sunt minciuni ce spui tu:
adventistii niciodata nu au sustinut ca vor fi singurii mantuiti; - adventistii niciodata nu au sustinut ca Hristos va reveni si va imparati cu ei (cu adventistii) 1000 de ani pe pamant. Dimpotriva, dintotdeauna au crezut cu totul altceva. Ce au crezut adventistii, ne spui si noua? |
Citat:
Intr-adevar, adventistii cred ca la revenirea Domnului Iisus Hristos se va intampla cum spune Sfanta Scriptura. "Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogora din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mangaiati-va dar, unii pe altii cu aceste cuvinte" (1 Tesaloniceni 4:16-18). Urmeaza o perioada de 1000 de ani, dupa care are loc a doua inviere (a celor care au murit in pacat), pedeapsa pacatosilor inviati si revenirea pe Noul Pamant. "Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani" (sau miile de ani, in unele traduceri - nu este asa de importanta perioada de timp)Apocalipsa 20:5. In final, are loc revenirea pe pamant (pe noul pamant), pentru ca ceea ce a fost la inceput, cand Dumnezeu a facut pamantul si totul era foarte bun, sa fie din nou. "Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera, si marea nu mai era. Si eu am vazut coborandu-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfanta.... Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie si zicea: "Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu Insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut." (Apocalipsa 21:1-4) Pe scurt, ordinea evenimentelor: - revenirea Domnului - invierea celor morti in Hristos - inaltarea tuturor credinciosilor (nu a adventistilor) la cer pentru a fi cu Domnul - invierea celor morti in pacat (dupa 1000 de ani - sau mii de ani) - pedeapsa finala - revenirea pe noul pamant ca popor a lui Dumnezeu. Iata ce spune pravila bisericeasca: [SIZE=2]e) Sint doua veniri ale lui Iisus pe pamint, in cea dintii, El va veni si va sta pe pamint cu adventistii 1.000 de ani, (Apoc. 20,3) iar a doua venire, El va domni cu ei vesnic, sus in cer. (vezi: Dogmele).[/SIZE] O intelegere pe dos, pe care adventistii de ziua a saptea nu au impartasit-o niciodata. In plus, adventistii nu cred ca sunt singurii mantuiti. Dimpotriva, sunt constienti ca multi dintre ei vor rata mantuirea cu toata teologia pe care o au in cap. Doriti sa continuam si cu alte afirmatii mincinoase, la adresa adventistilor, scrise in pravila bisericeasca? |
[SIZE=4][COLOR=black]Este vorba de Judecata milenialã post-adventã , care [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black]priveste „lumea”, dar si pe îngerii rãi (Apocalipsã XII, 9; 1 Corinteni VI, 3). [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Judecãtorii sunt Hristos si sfintii (1 Corinteni VI, 2), iar scopul acestei judecãti [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]este de a determina pedeapsa în conformitate cu faptele sã vârsite (Apocalipsã [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]XX, 12)345. La sfârsitul mileniului, va avea loc întoarcerea lui Hristos pe pãmânt, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]împreunã cu sfintii; a doua înviere, a celor necredinciosi, care va fi o înviere spre [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]judecatã, eliberarea lui Satan; judecata, adicã distrugerea celor pãcãtosi [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black](Apocalipsã XX, 5, 7-10; XXI). Judecata Post-milenialã are loc dupã ce vor fi [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]luat sfârsit cei 1000 de ani ai Regatului. Ea implicã stârpirea celor rãi ºi a rãului [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]din univers, pentru ca sã nu se mai ridice niciodatã. Tatãl ºi Fiul vor judeca pe [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Satana, pe îngerii rã i ºi pe toþi cei ale cãror nume nu s-au gãsit în „Cartea Vieþii”. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Scopul acestei judecãþi este de a distruge definitiv pe cel de la care vine pãcatul, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]pe Satana. Iezerul de foc din Apocalipsã XX, 15, susþin ei, este suprafaþa arsã a [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]pãmântului dupã mileniu346. Dupã aceastã distrugere a rãului, Dumnezeu va crea [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]un cer ºi un pã mânt nou, în care vor locui dreptii lui Dumnezeu. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Hans LaRondelle, „The Millenium. Its Old Testament Roots”, în: Ministry, noiembrie 1982; Hans [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]LaRondelle, „The One Thousand years of Revelation 20”, în: Ministry, septembrie 1982; Webb [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Mealy, „After the Thousand Years. Ressurection and Judgement in Revelation 20”, în: Journal for [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]the Study of the New Testament, Suplement Series, 1992; Kenneth Strand, Interpreting the Book of [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Revelation, Naples, 1989; Kenneth Strand, „What the Millenium Means to Me”, în: Adventist [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Review, 12 martie, 1987; George Eldon Ladd, Robert G. Clouse (ed.), Anthony A. Hoekema [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black](contributor), The Meaning of the Millennium. Four Views, InterVarsity Press, 1977, 223 p. [/COLOR][/SIZE] Insusi faptul ca spui ca se pot mantui toti crestinii indiferent de cultul sau ,,biserica,, din care fac parte , nu doar adventisii, este contradictoriu si ilogic. De ce nu ati ramas baptisti de ziua a saptea caci dupa cum spunea E White, asta este semnul adevaratilor crestini: ca tin toate poruncile inclusiv ziua a saptea ? Sau baptisii nu le tin pe toate, ci doar voi? [SIZE=4][COLOR=black][/COLOR][/SIZE] |
Citat:
"Atunci Imparatul va zice celor de la dreapta Lui: "[COLOR=royalblue]Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia care v-a fost pregatita de la intemeierea lumii[/COLOR]. Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete si Mi-ati dat de baut; am fost strain si M-ati primit; am fost gol si M-ati imbracat; am fost bolnav si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita si ati venit pe la mine" "Atunci cei neprihaniti ii vor raspunde: Doamne, cand Te-am vazut noi flamand si Ti-am dat sa mananci? Sau fiindu-ti sete si Ti-am dat de baut? Cand Te-am vazut noi strain si Te-am primit? Sau gol si Te-am imbracat? Cand Te-am vazut noi bolnav sau in temnita si am venit pe la Tine?" "Drept raspuns, Imparatul le va zice: "Adevarat va spun ca, oridecate ori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie mimle-ati facut" (Evanghelia dupa Matei 25:34-40 si se poate continua) |
Convertirea unui adventist la dreapta credinta !!!
|
domnule, nu pricepetzi ca nu Hellen Wite mintzea, ci nu pricepeau cei care i-au talmacit ei shi lor, atata doar shi atunci ei au urmat ceva aiurea, dar vedeniile precis erau de la Dumnezeu:
[SIZE=4]"Acolo mi s-a arătat că poruncile lui dumnezeu și mărturia lui Isus Hristos, referitoare la ușa inchisă, nu puteau fi separate." [/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]Usha cea Inchisa a Ierusalimului cel Vechi, al Patimilor este preasfanta Fecioara Maria[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Am văzut cum in 1844 Isus a ieșit din Locul Sfant și a intrat in locul Preasfant, etc. Argumentele ei sunt la fel cu ale celorlalți. [/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]aici cred ca 1844 este o cifra tainica, locul sfant imi pare ca ar fi VT iar locul preasfant este NT+Apocalipsa, iar cifra 1844 pare a fi o tainica cifra a luptei cu satana : 666+2x4 adica 42 (sf Lavrentzie), deci biruie Hristos-Duhul shi vor birui pe cel ce pecetluieshte cu &&, semnul balaurului, dupa cum spune Trambitza nr3.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ff0000]Am văzut că puterea manifestată de alte [COLOR=black](fatza de Ortodoxie)[/COLOR] biserici in treziri era doar puterea diavolului nu puterea lui Dumnezeu. Continuand, spune: "Am văzut că vor crește și se vor răspandi semnele misterioase și minunile și reformele false. Reformele care mi s-au arătat nu erau reforme de la eroare la adevăr ci de la rău in mai rău; [COLOR=black](Toate bisericile cele nedepline, cele rupte de la ortodoxie, dintre minunile shi semnele lui antichrist)[/COLOR] căci aceia care pretindeau că au o inimă schimbată se infășuraseră intr-o pătură de religiozitate care ascundea temerile unei inimi rele. [COLOR=black] [/COLOR]Se pare că unii erau cu adevărat convertiți pentru a-i inșela pe oamenii lui Dumnezeu; dar dacă inimile lor puteau fi văzute, ar fi ieșit la iveală negre ca intotdeauna [COLOR=#000000](ereticii chiar din sanurile ortodoxiei)[/COLOR]. Ingerul meu insoțitor m-a pus să mă uit după lucrarea sufletului pentru cei păcătoși, așa cum fusese făcută inainte. M-am uitat dar n-am găsit-o căci vremea mantuirii lor trecuse.. [COLOR=black](era vorba despre mortzi shi pacatoshii care ishi risipisera vremea mantuirii, ori despre cei inghitzitzi de lume fara putintza de intoarcere spre mantuire prin lucrarea sufletului lor)[/COLOR] " [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ff0000][COLOR=#000000]Nimeni nu crede in ea acum. Aceasta e o dovadă concludentă că revelațiile ei nu erau de la Dumnezeu ci erau rezultatele indoielnice ale autosugestiei și a unei condiții mentale anormale.[/COLOR][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ff0000][COLOR=#000000][/COLOR] [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=#ff0000]deci iata ca revelatziile ei sunt corecte shi de la Dumnezeu, shi nu sunt rodul niciunei boli mintale, dar nu este ea vinovata pentru talmacirile mincinoase shi pentru ca unii nu shtiu citi ce este scris DE SUS de la Dumnezeu... prin ingerashii Sai.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]deci nu osanditzi domnule totul engross, ci deosebitzi duhul... [/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]astfel ca ea nu mintzea, dar totushi secta lor de adventishti se vor chema ingerii lui antichrist, ca asha ne spune Domnul, shi ne spune shi pentru ce anume, caci o hulesc pe Maica Domnului oricat ar spune ca il slujesc pe Domnul, pe Isus, shi ne invatza Hristos-Duhul ca noi ortodocshii sa o cinstim pe sf Fecioara in Taina, mai mult decat pe maica noastra proprie, caci daca nu era ea... demult eram datzi durerilor... pierzarii shi iadului... [/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]deci nu mint sarmanii adventishti, din pricina lui Hellen White, caci nicintr-un caz nu ea a greshit, nu vedetzi ca s-au dezis pana shi de ea? caci ea a marturist corect daca s-a pastrat pana astazi.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]deci iata frate Iustin ca nu ea mintzea, shi nu era profetesa, ci au transformat-o ei, ci era doar o credincioasa careia din Mila Domnului i-a arata Ingerashul cel de la Dumnezeu despre Adevar...[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]dar vasinec au lepadat-o pana shi pe cea care le-a spus de la Dumnezeu shi s-au luat dupa Baptishti.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]deci spune Iustin draga, bine am citit ce scrie de la Hristos au ba?[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]shi nu am spus-o ca sa fac vre-o rautate sau eretism, sau contrazicere ci fiindca am vazut ca ce scrie este adevarat, corect scris shi scripturistic, nu pot ascunde adevarul sub presh, chiar daca dumneata ai osandit-o deja... pana ce nu s-a aratat judecata... caci este scris prin CLD:[/SIZE] [SIZE=4]"voi sa nu judecatzi!" ci sa-tzi faci tzie procesul ca sa mergi la Mantuire, la Hristos-Duhul, spre Dumnezeu, spre sfanta Treime.[/SIZE] |
Citat:
Stiu ceva, despre convertirea unui adventist. Chiar terminase Institutul teologic adventist de la Cernica, si urma sa devina pastor. Dar, datorita unor "calitati" nu i s-a dat pastoratie si a ramas doar cu scoala. Nu a fost niciodata pastor. S-a suparat si a parasit biserica adventista. Poate chiar despre acesta este vorba in video-clip. Eu, personal, cunosc doi fosti pastori adventisti, care au fost scosi din pastoratie. Un pastor trebuie sa fie un om cu un caracter frumos, asa cum este un om a lui Dumnezeu. Cei care "calca un pic pe bec" nu mai dreptul sa fie pastori. Nu-i poti invata pe oameni ceea ce tu nu faci (la noi nu-i valabila vorba: "sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa"). |
iar Hristos a venit deja, deci este a doua lui venire Astazi, caci in 1938 a aterizat in lanul de porumb de la Vladimireshti, in curtea parintzilor ei, trimis de Tatal din nou,
caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat iarshi l-a trimis pe Hristos-Duhul la noi..... iar cei credincioshi shi cei dreptzi, in nori se vor ridica intampinand pe Hristos shi imparatzind cu Dumnezeu 1000 de ani cum scrie la Apocalipsa shi asupra acestora, moartea a doua nu mai are nici o putere caci sunt sfintzi... sfintzitzi de Dumnezeu... deci iata ca ei spun adevarul ca asha este deja, dar ei nu shtiu ca au rastalmacit altfel shi ca atare cam mint, pentru altzii, pentru maimarii lor, care folosesc secta lor cineshtie in ce scopuri.... |
Atunci cu pacatul impotriva Duhului Sfant de care vorbeste Hristos si proorocii si apostolii mincinosi de care vorbesc Sf Apostoli cum ramane?
19. Acestia sunt cei ce fac dezbinari, (oameni) firesti, care nu au Duhul. 20. Dar voi, iubitilor, ziditi-va pe voi insiva, [COLOR=Red]intru a voastra prea sfanta credinta,[/COLOR] rugandu-va in Duhul Sfant. 21. Paziti-va intru dragostea lui Dumnezeu si asteptati mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viata vesnica. ( Iuda 17. Fratilor, faceti-va urmaritorii mei si uitati-va la aceia care umbla astfel precum ne aveti pilda pe noi. 18. Caci multi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum va spun si plangand, se poarta ca [COLOR=Red]dusmani ai crucii lui Hristos. [/COLOR] 19. Sfarsitul acestora este pieirea. Pantecele este dumnezeul lor, iar marirea lor este intru rusinea lor, ca unii care au in gand cele pamantesti.(Filipeni 3 Cu adevarat sunteti dusmani ai crucii lui Hristos. |
Citat:
[SIZE=2]Aveți dreptatate. Redau mai jos câteva trimiteri la activitatea celor mai faimoși adventiști de ziua a șaptea. Niște adventiști cu un caracter deosebit de frumos, cum spuneți dvs d-le vasinec:[/SIZE] [SIZE=2]http://www.adherents.com/people/py/Robert_L_Yates.html[/SIZE] [SIZE=2]http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Lee_Yates[/SIZE] [SIZE=2]http://en.wikipedia.org/wiki/David_Koresh[/SIZE] [SIZE=2]http://en.wikipedia.org/wiki/Elizaphan_Ntakirutimana[/SIZE] |
sa faci ce face popa e o aberatie(daca o intelegi in sensul aiurea)...cine ne este model in primul rand:Hristos sau popa? expresia cu popa, nu e folosita pt a scuti preotii de vina,era folosita de oameni pt a-si scuza greselile justificand ca asa face popa,de aia "s-a inventat",pt a nu-si mai justifica oamenii pacatele,pt ca si preotii pot gresi(de exemplu Sf Petru-s-a lepadat de Hritsos,acuma ce era daca toti se lepadau...a gresit,dar tot a ramas marturisitor al lui Hristos si inca chiar apostol-asa si cu preotii:gresesc,se pocaiesc si propovaduiesc in continuare dreapta credinta).sa iei modelul pastorului e fatarnicie...(acu nu intelege in sensul cel mai rau al cuvantului,ca o jignire).
se pare ca si voi aveti exceptii cum e cu pastoru de care ziceti,precum il avem si noi pe cornilescu...totul e clar... |
Citat:
Problema nu o reprezinta manifestarile exterioare, ceea ce se vede. Fata de acestea stii ce ai de facut. Sunt unii care au un comportament exterior aproape ireprosabil. Nu beau alcool, nu mint, nu fura, nu vorbesc urat, etc. Foarte bine. Dar sunt plini de egoism si lipsiti de dragoste. Nu au inteles esenta credintei. Referitor la Dumitru Cornilescu: este o exceptie pozitiva. A tradus Biblia pe intelesul omului de rand, pentru ca toti romanii sa se poata bucura de Cuvantul lui Dumnezeu. |
Citat:
uite cum e cu pacatul impotriva Duhului Sfant, de la Trambitza nr2, am furat mesajul de pe blog de la Razvan Codrescu: "POVESTEA ȘI MESAJUL LUI PETRACHE LUPU Prima arătare Ascultați, fraților, vorba pentru care m-a trimis![…] Acum patru luni de zile am venit vineri dimineață pe acasă [de la stînă] și m-am întors vineri seara pe la 6. La Cruce [locul numit “La buturugi”, unde ulterior s-a ridicat o cruce] mi-a ieșit în cale Moșul. Avea barba m’a la brîu [pînă peste brău], mustățile mari, părul din cap dat pe spate, lung pînă la picioare, că se vedeau numai unghiile picioarelor, alb și frumos ca mătasea. Ochii mari și albaștri. Sta cu două palme m’a la deal [deasupra pămîntului]. La buturugi, cînd l-am văzut, m-am îngrozit de frică. El mi-a zis: - Să nu-ți fie frică! Am să-ți dau curaj și-am să-ți spun o vorbă. - Bine, Moșule, spune. - Să te duci să spui la lume, cu cine te-ntîlnești pe cale, să-i spui: Dacă nu ne pocăim, dacă nu ținem sărbătorile, dacă nu ne ducem la biserică, să ne rugăm la Dumnezeu de sănătate, dacă nu ținem posturile, dacă nu ne ducem la popă... atunci foc, atunci ne rupe muncile noastre, fraților!... Să nu mai facem fapte rele, să nu mai rîdem de frații noștri, să ne unim cu toții la faptele bune, să nu mai arunce nimeni copiii pe la gropi... și să nu ne mai dușmănim [...] Nimeni să nu fure, să nu pună foc, să nu ia dreptul altuia! Să ne unim cu toate neamurile noastre! Să facem fapte bune, că de nu – moarte, că de nu – foc! [...] Ne ia tot, ne canonește fără muncă și toată Rumânia nu e nimic... E rău, fraților, de noi toți, dacă nu ne pocăim, cu vorba care m-a trimis pe mine Moșul, și n-ai cu ce ține nimic: nici bou, nici cal, nici oaie, nici porc, nici pasăre, nici nimic. A venit un nor patrat, a dispărut în el și nu l-am mai văzut. Și-am plecat la oi. A doua arătare A doua vineri, tot pe la 6 seara, tot la Cruce, la locul numit „La buturugi”, m-am întîlnit tot așa cu Moșul, care m-a întrebat: - Unde te duci? - Mă duc la oi. - De ce nu te-ai dus să spui la lume vorba care te-am trimis? - Doamne, iartă c-am uitat! Doamne, iartă c-am uitat! Doamne, iartă c-am uitat! [Aici își făcea semnul crucii.] Acum nu mi-a mai fost frică, că-l cunoșteam. - Să te duci orișicum, să spui la lume, să-ți faci datoria cu vorba care te-am trimis, și să știi c-am să te iert. A venit iar un nor patrat: a dispărut în el. M-am închinat și-am plecat la oi. Nici a doua oară nu m-am dus și n-am spus la nimeni nimic. Mi-am făcut un plan... că ce vorbă e asta... o să rîdă lumea de mine! Și-am stat la oi. A treia arătare A treia oară, tot vineri, pe la ora 6 seara, cînd veneam de-acasă, iar m-am întîlnit cu el la buturugi. Era tare supărat și necăjit. Cînd l-am văzut așa, m-a luat frica. - Unde te duci? - Mă duc la oi. - De ce nu te-ai dus să spui la lume? - Doamne, iartă c-am uitat!... [Repeta de trei ori, făcându-și semnul crucii.] Supărat și necăjit, îmi zice: - Să te duci orișicum, că n-am să te mai iert! Te-am trimis de două ori și nu te-ai dus. Să te duci acuma, să-ți faci datoria și să spui la lume! De frică am zis: - Stai să mă duc la oi... - Hai că merg și eu. - Bine, Moșule, hai! Și am plecat împreună la tîrlă. Era tot cu două palme m’a la deal. La tîrlă am trecut să mulg oile. Moșul sta lîngă mine și mă lua mereu la zor: - Du-te, du-te și spune la lume! - Ho, că mă duc acum! Ho, că mă duc, ho! [...] După ce-am muls oile, „Hai, hai!”, îmi zise Moșul. - Stai să strecor laptele... El nu m-a așteptat să-l strecor și mi-a vărsat găleata cu laptele. - Hai să mă petreci! [...] - Moșule, degeaba mă trimeți, că nu crede lumea, Moșule, nu crede. De aceea nu m-am dus cînd m-ai trimis, că lumea nu crede... O să rîdă de mine... - Du-te, du-te și spune la lume c-am să mă mai las o dată! Și pentru cei ce nu cred, ți-am lăsat o vorbă mare, dar să n-o spui la nimeni pînă ce nu mi-o veni mie la socoteală! A apărut un nor patrat: a dispărut cu el. M-am închinat și am plecat. Ceva mă-ndemna și-mi zicea: „Du-te, du-te și spune la lume!”. Sîmbătă, toată ziua, de dimineață pînă seara, am spus la lume, la popa, la primărie și la toți care am întîlnit. [...] Din mesaj După ce am muls oile și după ce s-a culcat lumea și ciobanii noștri, am mers la Cruce, la buturugi, să aprind lumînări și tămîie [Era în duminica de după a treia arătare.] Moșul m-a așteptat. După ce m-am rugat, s-a lăsat o stea mare, ca asta [arăta „steaua” desenată pe o bucată de carton], vestind moartea la lume. Avea marginile ca cerul, o lumină mare la mijloc și 4 bucăți: ploaie, foc, vînt și cărbune. De trei ori am vrut să pun mîna pe ea și n-am putut. A patra oară am întrebat: - Moșule, ce e cu vorba care mi-ai trimis? Dacă jumătate din lume este rea și jumătate bună? - Pe jumătate o iau și pe jumătate o las. Eu am zis: - Decît pe jumătate, mai bine toată... Doamne, iartă toată lumea! Doamne, iartă toată lumea! Doamne, iartă toată lumea! [Își făcea iarăși semnul crucii de trei ori.] Moșul spune că ne iartă, fraților, dacă ne pocăim la Cruce... [...] Dacă nu ne pocăim, dacă nu căutăm dreptatea, dacă nu ne lăsăm de faptele noastre rele pînă la cel mai mare om din țară, să meargă dreptatea cu toată țara, atunci vine moartea, atunci vine prăpădul! Moșul spune: Am să mă mai las o dată. În toamna aceasta sau la altă toamnă, nu se știe care toamnă, va apare iar steaua, în sat, la lume. Și eu am să zic: „De ce nu v-ați pocăit, fraților? Puneți mîna pe ea!”. Și de trei ori nimeni n-o va putea atinge. A patra oară voi zice: „De ce n-ați pus mîna pe ea? Acum mergeți acasă, vă premeniți curat, că moartea vine!”... Toți vor chiui de frică, dar eu am să spun: „De ce nu v-ați pocăit?”... Nu sînt doctor, nu sînt vrăjitor. [...] Dumnezeu să ne ierte păcatele noastre, că sîntem răi. [...] Să vă pocăiți! [...] Nu rîdeți de bătrînii voștri, nu rîdeți de nimeni! Nu mai aruncați copii pe la gropi, pe la fîntîni, pe la grîu, pe la porumb, că e rău de noi, fraților! Ne canonește fără muncă [...] Dacă nu-i muncă [...] n-ai cu ce ține nimic. Mor vitele, mor oamenii, mor copiii. Nu-i ce mînca. Boierii au bani mulți, dar n-au ce face cu ei, dacă nu-i muncă... [...] Pare rău de lume, de vorba ce am, că nu pot spune la nimeni, că nu am voie... Lumea care e bolnavă, e de la Dumnezeu, că trăiește în răutate, în dușmănie, și e contra, nu crede... [...] Toată țara să se pocăiască! Asta este porunca lui Dumnezeu, care m-a trimis la toată Rumânia... […] Nu sînt doctor, nu sînt vrăjitor... Pentru vorba lui Moșu mă-njură lumea […] De ce nu credeți? Pentru mine e dată porunca? De voi e rău! […] Eu n-am luat bani de la nimeni, n-am luat nimic. Habar n-am de cel ce nu crede. La urmă o să vă căiți… Ce ne-a spus ciobanul Petre Lupu? Ce-am făcut de nu l-am ascultat?… Să nu vă căiți, la urmă… Cel mai mare om din țară trebuie să se pocăiască! […] Carte nu știu. Eu mi-am făcut datoria. Dumnezeu vă iartă, dacă vă pocăiți. Dacă nu, treaba voastră!…" ei vezi cum este? acum pricepi? |
"Cum se vede, între altele, din ședința Sfîntului Sinod din 5 octombrie 1935, însuși Patriarhul Miron Cristea era înclinat să ia lucrurile în serios, așezînd cazul în contextul istorisirilor biblice și hagiografice, chiar dacă nu fără o firească prudență."
cine erau pe atunci mai mari in stat (1935) catre care s-a adresat mesajul shi cum s-a pocait acela si ce facuse de trebuia sa se pocaiasca toata Rumânia? ca daca nu ne rupe shi ne canoniseshte fara munca... (l-a dat jos de pe tron pe Regele Mihai I) si se pare ca apoi a venit ceva mai rau shi atunci chiar ne-a canonisit pentru ca nu ne-am pocait shi s-a luat toata munca de la noi prin legea colectivizarii, pana in '89 si inca nu s-a dat totul 'napoi cum a fost candva... shi daca tot nu ne-am pocait cineshtie ce ne mai ashteapta, ca steaua ai poate iar o sa se lase.... cine poate shti? |
nu are nici o legatura cu subiectul , mai mult incurci.
posteaza-l la intamplari adevarate! |
Citat:
Atunci cu pacatul impotriva Duhului Sfant de care vorbeste Hristos si proorocii si apostolii mincinosi de care vorbesc Sf Apostoli cum ramane?[/COLOR] 19. Acestia sunt cei ce fac dezbinari, (oameni) firesti, care nu au Duhul. 20. Dar voi, iubitilor, ziditi-va pe voi insiva, [COLOR=Red]intru a voastra prea sfanta credinta,[/COLOR] rugandu-va in Duhul Sfant. 21. Paziti-va intru dragostea lui Dumnezeu si asteptati mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viata vesnica. ( Iuda 1. Dar au fost in popor [COLOR=Red]si prooroci mincinosi,[/COLOR] dupa cum si intre voi vor fi [COLOR=Red]invatatori mincinosi, care vor strecura eresuri pierzatoare [/COLOR]si, tagaduind chiar pe Stapanul Care i-a rascumparat, isi vor aduce lor grabnica pieire; 2. [COLOR=Red]Si multi se vor lua dupa invataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita[/COLOR]; (2Petru 2,1-2) Cum poti sa afirmi ca nu va conta invatatura de credinta (adevarata sau falsa) cu care se va prezenta fiecare la Judecata, cand vedem cat de tare sunt condamnati de Apostoli !? 13. Pentru ca unii ca acestia sunt [COLOR=Red]apostoli mincinosi[/COLOR], [COLOR=Red]lucratori vicleni,[/COLOR] [COLOR=Red]care iau chip de apostoli ai lui Hristos. [/COLOR] 14. Nu este de mirare, deoarece insusi satana se preface in inger al luminii. 15. Nu este deci lucru mare daca si slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptatii, al caror sfarsit va fi dupa faptele lor.(2Cor 11 7. Mereu invatand si neputand niciodata sa ajunga la cunoasterea adevarului. 8. Dupa cum Iannes si Iambres s-au impotrivit lui Moise, asa si acestia stau impotriva adevarului, oameni stricati la minte si netrebnici pentru credinta.(2Tim 3 17. [SIZE=3][COLOR=Red]Fratilor, faceti-va urmaritorii mei si uitati-va la aceia care umbla astfel precum ne aveti pilda pe noi. [/COLOR][/SIZE] 18. Caci multi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum va spun si plangand, se poarta ca [COLOR=Red]dusmani ai crucii lui Hristos. [/COLOR] 19. Sfarsitul acestora este pieirea. (Filipeni 3 [SIZE=3]Cu adevarat sunteti dusmani ai crucii lui Hristos. [/SIZE] |
Citat:
iar ce a dat ingerul la Hellen White, iarashi nu e minciuna dar ei (adventishtii) nu shtiu cum sa interpreteze viziunile ei, ingereshti... shi ce le-a zis... interpretand rau... dar nu pentru aia secta lor este rea, antihrista, pentru ca o urmeaza pe Hellen White ci pentru ca nu o cinstesc shi nu o venereaza pe preasfanta Nascatoare de Dumnezeu ci o shi hulesc, pentru aia ingerii lui antichrist se vor chema antichrishtii... ne spune CLD deci acum pricepi cine se afla in eroare? cred ca dumneata care ii invinuieshti lafel ca shi aceia care vor sa le puna crucea in spate ori sa se taie ei in trup! Nu e nevoie domnule ca daca nu suntem noi judecatzi pentru zilele de sambeta sau mancare poi atunci nici noi nu avem voie sa judecam pe altzii.... (dar eu nu sunt un aparator a adventishtilor ci doar le-a aratat ca Sabatul cel nou, pe pamantul cel nou, Canaanul cel Nou, asha cum se tziene in Cer este de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai) |
Citat:
deci nu se adreseaza cuiva anume, unei secte sau unor anumitzi oameni ci tocmai ca mai mult se adreseaza credincioshilor Sai ortodocshi, aia care au shtiut ce sa faca dar nu le-au facut totdeauna, "oridecate ori nu le-atzi facut, Mie nu mi le-atzi facut" iar credintza adventista e treaba lor... |
Citat:
"Caci firea pamanteasca pofeteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti; sunt lucruri potrivnice unele altora" (Galateni 5:17) Sa vedem cum se diferentiaza, mai concret, omul firesc de omul Duhovnicesc. Cunoastem aceasta dupa roade (sau dupa fapte). "Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile, si alte lucruri asemanatoare cu acestea" (Galateni 5:19-21) "Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor."(Galateni 5:22,23) Orice om, indiferent de confesiunea din care face parte, daca lasa ca Duhul Sfant sa lucreze in viata sa, si devine tot mai placut lui Dumnezeu, poate fi mantuit. Ortodoxia sau adventismul nu ofera nici o garantie a mantuirii. Bisericiile au datoria sa-i invete pe oamenii sa se pocaiasca (adica sa se schimbe) si sa lase Duhul Sfant sa le conduca viata. In concluzie, acolo unde se produc schimbari inseamna ca Duhul Sfant este lasat sa lucreze. Unde omul ramane mai departe in poftele firii sale, insemana ca Duhul Sfant este respins. In biserica dvs., cum se petrec lucrurile? Se schimba omul sau ramane acelasi rob al firii, cu nadejdea ca-l vor salva slujbele bisericesti? |
Citat:
deci suntzi taratzi in minciuna (viatza traita in minciuna ca shi nishte sfintzisori ce s-au mantuit prin puterile lor shi astfel tagaduitzi puterea slujbelor bisericeshti, a lui Dumnezeu, shi viatza traita in mandrie, caci va ocupatzi cu interpretarea scripturilor in favoarea acestor nebunii, pacalind pe altzi oameni sa se ia dupa voi ca sa ajunga din mandrie hulitori a celor sfinte) acuma nu te supara stimate vasinec, daca tzi-am aratat buba voastra, ca precis a mea e mai mare ca a voastra ca imi miroase ca acuma am cam judecat eu... deci ma iarta daca te-am osandit, nitzel, ma iarta, shi sper ca trece shi ramanem nedushmani... caci shi dumneata eshti un om, shi un suflet... deci ma iarta ca tzi-am aratat adevarul despre bolurzenia in care am cazut shi eu dupa ce m-am lasat de tutun shi cafea. Deci considera ca pe mine m-am osandit. |
Citat:
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3:16) "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte sa nu se laude nimeni."(Efeseni 2:8,9) "Vrei dar sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica?"(Iacov 2:20) Nici de apucaturile noastre pacatoase nu scapam singuri. Vedeti "vaicareala" Apostolului Pavel din Romani 7:14-25 (unde se plangea ca nu poate scapa de firea sa pacatoasa). Si vezi apoi si biruinta aceluiasi Apostol: "Pot totul in Hristos, care ma intareste"(Filipeni 4:13). Avem si noi particica noastra de facut, dar adevarata lucrare in vietile noastre o face Duhul lui Dumnezeu. |
Citat:
Dar Sabatul cel Nou este de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai, precum in Cer asha shi pe Pamant, asha se tzine, data de sus de la Dumnezeu, de Hristos-Duhul, de catre CLD. Am sa-tzi tot repet pana la moarte... shi nu se tzine asha ca shi Sabatul Vechi ci asha cu mai multa ingaduintza adica fara ca sa judeci pe altul ca o tzine altcandva sau ca o tzine altfel ca shi tine... deci respectand predaniile date prin sf Petru shi Pavel shi porunca Imparatului Constantin shi Maica sa Elena... dar asha se tzine, shi nu cum v-au invatzat Baptishtii... |
Citat:
Nu pot sa fac parte dintr-o biserica, care se lauda ca este mantuitoare. Singurul care-mi poate darui mantuirea este insusi Mantuitorul. Eu trebuie sa ma bucur de Darul Sau, pe care nu-l merit, si sa-mi manifest putina mea recunostinta prin dragostea fata de Dumnezeu si fata de oameni. Nu stiu cum si nici nu pot sa multumesc cu adevarat, pentru acest dar extraordinar: Mantuirea si Viata Vesnica. Biserica este Scoala lui Hristos. Te invata cum sa mergi pe calea mantuirii dar nu-ti poate oferi mantuirea. Cei care ies de la biserica trebuie sa stie ce au de facut cu viata lor personala, nu sa fie dependenti de actiunile bisericii (este o mare inselatorie). In ziua judecatii te vei prezenta in fata lui Dumnezeu cu credinta ta si cu faptele tale izvorate din credinta. |
Citat:
Pacatele impotriva Duhului Sfant sunt acelea prin care crestinul se impotriveste cu indaratnicie poruncilor dumnezeiesti si tuturor lucrarilor Sfantului Duh. Si, intrucat virtutile teologice (credinta, nadejdea si dragostea) sunt lucrari ale Duhului Sfant, pacatele impotriva Duhului Sfant se indreapta mai ales impotriva acestor virtuti. Astfel, pacate impotriva credintei sunt: Impotrivirea fata de adevarul dovedit al credintei crestine. De acest pacat s-au facut vinovati fariseii, care nesocoteau valoarea faptelor Mantuitorului, declarandu-le fapte ale diavolului (Matei 9, 34); Cam asa faceti si voi afirmand ca minunile savarsite de Sfintii Ortodocsi sunt facute cu puterea diavolului, dar la voi nu se fac asemenea minuni despre care si Mantuitorul a profetit ca vor fi ca niste semne ale adevaratei credinte si nici ,,duhul profetiei, nu mai este dupa moartea EG White care a afirmat ca aceea e Biserica adevarata care are duhul profetiei; de asemenea se fac vinovati toti aceia carora le place sa pacatuiasca, dar pentru ca credinta crestina ii opreste, ei o tagaduiesc, se leapada de ea, sau o prigonesc. Pacate impotriva nadejdii sunt: Increderea nesocotita in bunatatea lui Dumnezeu. De acest pacat se face vinovat cel ce pacatuieste neincetat, si totusi crede ca Dumnezeu, fiind atotbun, il va ierta; de asemenea si cel ce socoteste ca se va putea mantui numai prin credinta lipsita de fapte bune (Rom. 2, 4-5; Iacov 2, 26). Deznadajduirea in mila si bunatatea lui Dumnezeu. Sunt oameni care socotesc ca pacatele facute de ei sunt atat de mari, incat nu vor mai putea gasi iertare la Dumnezeu, chiar daca s-ar pocai, si de aceea nu mai incearca sa se indrepte, ci pacatuiesc mereu (Ioil 2, 12-13). De acest pacat s-a facut vinovat Iuda, care, dupa ce L-a vandut pe Mantuitorul, s-a dus si s-a spanzurat (Matei 27, 5). Pacate impotriva dragostei sunt: Pizmuirea aproapelui pentru harul ce i s-a impartasit, pentru sporul lui in fapte bune, precum si neindrumarea celor rataciti pe calea cea buna. Cine se face vinovat de acest pacat nu va putea mosteni imparatia lui Dumnezeu (Gal. 5, 21). Nepocainta pana la moarte si nesocotirea darurilor lui Dumnezeu. De acest pacat se face vinovat cel care, cu toate ca este crestin, nu voieste sa intrebuinteze mijloacele puse la indemana de Sfanta noastra Biserica pentru indreptarea sa si petrece in pacate pana la moarte, impotrivindu-se astfel lui Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=maroon]„[/COLOR][COLOR=maroon]Care voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina[/COLOR][COLOR=maroon]”[/COLOR][COLOR=maroon] (I Tim. 2, 4). [/COLOR] [COLOR=maroon]108. Ce spune Mantuitorul despre pacatele impotriva Duhului Sfant? [/COLOR][COLOR=maroon]„[/COLOR][COLOR=maroon]Celui care va zice cuvant impotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice impotriva Duhului Sfant, nu se va ierta lui, nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie[/COLOR][COLOR=maroon]”[/COLOR][COLOR=maroon] (Matei 12, 32). Din aceste cuvinte intelegem ca pacatele impotriva Duhului Sfant sunt foarte grele. Ele dezradacineaza din suflet inclinarea spre pocainta si indreptare si-l instraineaza pe credincios de Dumnezeu. Totusi, prin cuvintele de mai sus, Mantuitorul nu spune ca ele nu s-ar putea sterge printr-o cainta adevarata si nici ca pentru vina lor nu s-ar putea dobandi niciodata iertarea. Pricina neiertarii unor astfel de pacate sta in indaratnicia omului de a nu se pocai, in impietrirea inimii lui. Cel ce savarseste astfel de pacate nu primeste iertarea, fiindca nu voieste sa fie iertat si nu voieste sa asculte de poruncile lui Dumnezeu. Daca, insa, un astfel de vinovat se caieste din adancul inimii si, hotarat sa nu mai pacatuiasca, cere indurarea lui Dumnezeu, atunci, prin Sfanta Taina a Pocaintei, el va putea primi iertare, caci nu este pacat, oricat de greu ar fi el, care sa covarseasca bunatatea si dragostea de oameni a lui Dumnezeu. Sfantul Apostol Petru s-a lepadat de trei ori de Mantuitorul, dar, pocaindu-se, recunoscandu-si pacatul si hotarandu-se sa asculte de Mantuitorul pana la moarte, a fost iertat si reasezat in cinstea de Apostol (Ioan 21, 15-19). [/COLOR] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:13:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.