Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4754)

MariS_ 12.12.2009 19:54:13

Imi pare rau bretanion, in inima mea nu incap toate acele anateme.
Daca in inima ta incap, ma intreb daca mai ramane loc de dragoste.
Iertare.

MariS_ 13.12.2009 21:48:43

Stiu ca interpretarea mea la versetele 15,16 si 17 e cel putin
socanta. Totusi chiar versetele urmatoare 18 si 19 ne indica
sensul profetic al cuvintelor Mantuitorului.
Astept inca opinii si comentarii de la tine trice si de la Doriana.
Merg insa mai departe. In versetele 19 si 20 vedem ca Iisus
ii cere lui Petru sa-L urmeze, apoi Petru se uita inapoia lui si-l
vede pe Ioan. Deci avem o suita cu Mantuitorul in fata, apoi
Petru si dupa el Ioan.
A noua intrebare: Ce semnificatie are aceasta suita: Iisus,
Petru, Ioan?
Cele bune.

strajeru 15.12.2009 00:17:11

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 190497)
Imi pare rau bretanion, in inima mea nu incap toate acele anateme.
Daca in inima ta incap, ma intreb daca mai ramane loc de dragoste.
Iertare.

Daca nu incap toate acele anateme,nici dragostea nu incape.Oare crezi ca Sfantul(deci e sfant)Ignatie dadea aceste anateme pentru a instiga la vrajba? Nu. Inainte de Sfintia sa au dat si alti Sfinti Parinti anateme cu multe secole in urma.Vrei sa spui ca ei nu aveau dragoste? Cea mai importanta virtute(care i-a si facut Sfinti)pe care o aveau toti,este dragostea.Chiar Sfanta Scriptura spune ca dupa prima si a doua mustrare,sa te departezi de eretic,oare nici Scriptura nu ne indeamna la dragoste? Ba da. Insa de ce sa vb cu ereticii mai ales cand multi inca nu erau si nu suntem pregatiti pt a face fata pseudo-argumentelor ereticesti?De ce sa ne periclitam si noi mantuirea ?
In fine,desi spui ca esti Ortodox,ai mai mult alura de sectar si observ ca esti focusat numai pe Biblie
Se poate insa sa gresesc,si imi doresc sa fie asa,insa nu te vad sa postezi pe forum argumente scripturistice despre cinstirea Sfintei Cruci,sfintelor icoane si Maicii Domnului :).
Daca pentru tine ceea ce spune Sfantul Ignatie Briancianinov,un MARE sfant al Ortodoxiei(daca ai citit cele 4 volume: Experiente ascetice,Talcuiri la patericul egiptean si Despre inselare,stii ce spun)ma intreb oare cum vezi tu si pui valoare pe ceea ce a spus si scris Parintele Cleopa ? :22:

MariS_ 15.12.2009 08:45:36

Citat:

În prealabil postat de strajeru (Post 191255)
Daca nu incap toate acele anateme,nici dragostea nu incape.Oare crezi ca Sfantul(deci e sfant)Ignatie dadea aceste anateme pentru a instiga la vrajba? Nu. Inainte de Sfintia sa au dat si alti Sfinti Parinti anateme cu multe secole in urma.Vrei sa spui ca ei nu aveau dragoste? Cea mai importanta virtute(care i-a si facut Sfinti)pe care o aveau toti,este dragostea.Chiar Sfanta Scriptura spune ca dupa prima si a doua mustrare,sa te departezi de eretic,oare nici Scriptura nu ne indeamna la dragoste? Ba da. Insa de ce sa vb cu ereticii mai ales cand multi inca nu erau si nu suntem pregatiti pt a face fata pseudo-argumentelor ereticesti?De ce sa ne periclitam si noi mantuirea ?
In fine,desi spui ca esti Ortodox,ai mai mult alura de sectar si observ ca esti focusat numai pe Biblie
Se poate insa sa gresesc,si imi doresc sa fie asa,insa nu te vad sa postezi pe forum argumente scripturistice despre cinstirea Sfintei Cruci,sfintelor icoane si Maicii Domnului :).
Daca pentru tine ceea ce spune Sfantul Ignatie Briancianinov,un MARE sfant al Ortodoxiei(daca ai citit cele 4 volume: Experiente ascetice,Talcuiri la patericul egiptean si Despre inselare,stii ce spun)ma intreb oare cum vezi tu si pui valoare pe ceea ce a spus si scris Parintele Cleopa ? :22:

Fiindca nu sunt o minte sofisticata, vad lucrurile mai simplu.
Nu spun ca Sfantul Ignatie nu are dreptate, spun doar ca sunt
destui alti aparatori mai virtuosi decat mine care sa le aplice.
Nu ma consider atat de virtuos ca sa le aplic, fiindca dupa cate
vad nici altii nu ma considera.
Metoda mea nu e afurisenia, ci pilda de dragoste. sigur ca nici
pe asta n-o am, dar macar ma straduiesc.
Ma bazez insa pe vigilenta voastra, a celor mai inaintati ca
pacatosul de mine, sa aparati ortodoxia, fiindca vad ca vi se
pare ca e in mare primejdie. Eu o gasesc frumoasa si blanda
precum Mantuitorul nostru. Nu umblu cu citate legate de gat
si nici cu stampile in frunte. probabil ca nici nu le merit.
Iertare.

macsim 15.12.2009 10:55:03

m-am razgandit ...

anthonygeorge 15.12.2009 14:40:37

sa nu facem confuzie

Intrebarea pusa la inceput a fost aceasta: "Am niste intrebari pe care le adresez adventistilor, baptistilor si penticostalilor, caci au aceeasi metoda de a intelege biblia prin biblie, si anume: cum se poate explica Noul Testament prin Vechiul Testament?"

Se pare ca nu ai citit teologia fiecarei confesiuni si nici teologie in general
Exista o diferenta foarte mare intre evanghelici (baptisti, penticostali) si adventisti(care nu sunt evanghelici dar carora le place sa li se spuna asa). Intrebarea pusa de tine se adreseaza de fapt numai Adventistilor. Ei sunt aceia care interpreteaza asa Scriptura.
De fapt evanghelicii interpreteaza Scriptura prin Scriptura, ei nu aduc propriile convingeri la Scriptura si spun ca asa trebuie sa spuna Scriptura.
E foarte important sa se stie a se pune o intrebare caci citind-o am descoperit putina ignoranta si nu cred ca ma insel.

MariS_ 15.12.2009 14:51:35

Citat:

În prealabil postat de anthonygeorge (Post 191400)
Intrebarea pusa la inceput a fost aceasta: "Am niste intrebari pe care le adresez adventistilor, baptistilor si penticostalilor, caci au aceeasi metoda de a intelege biblia prin biblie, si anume: cum se poate explica Noul Testament prin Vechiul Testament?"

Exista o diferenta foarte mare intre evanghelici (baptisti, penticostali) si adventisti(care nu sunt evanghelici dar carora le place sa li se spuna asa). Intrebarea pusa de tine se adreseaza de fapt numai Adventistilor. Ei sunt aceia care interpreteaza asa Scriptura.
De fapt evanghelicii interpreteaza Scriptura prin Scriptura, ei nu aduc propriile convingeri la Scriptura si spun ca asa trebuie sa spuna Scriptura.
E foarte important sa se stie a se pune o intrebare caci citind-o am descoperit putina ignoranta si nu cred ca ma insel.

Nu, nu va inselati. Intr-adevar sunt ignorant atat in ceea ce
priveste teologia cultelor (evanghelici, adventisti), cat si in
ceea ce priveste teologia ortodoxa. Eu pun intrebarile din alt
motiv, care nu are nici o legatura cu dogmele. Nu am nici o
problema daca ati da raspunsurile corecte d.p.v. ortodox.
V-as fi chiar recunoscator.
Iertare.

anthonygeorge 15.12.2009 14:54:56

Imi pare bine

Ma bucur enorm de faptul ca atunci cand vom ajunge la judecata cea dreapta nu vom fi intrebati din ce cult am facut parte...caci Biblia nu vorbeste de nici un cult

Unii se bizuiesc pe carele, lor altii pe caii lor, dar noi ne bizuim pe Numele Dumnezeului nostru. Psaltire

anthonygeorge 15.12.2009 14:59:19

Si atunci care este acel motiv... vorbim doar k sa vorbim...

Iprieteneste-te dar cu Dumnezeu, si vei avea pace; te vei bucura astfel iarasi de fericire. Iov 22.21

tricesimusquintus 15.12.2009 15:16:38

Citat:

În prealabil postat de anthonygeorge (Post 191400)

Nu se poate face abstracție de VT când interpretezi NT. NT este de fapt o continuare a VT. Unii creștini fac greșeala să considere VT ca depășit, ca și când nu ar fi fost scris tot sub inspirația Duhului Sfânt. Unii chiar consideră că VT ne prezintă un Dumnezeu "rău". Cum ar putea fi un alt Dumnezeu, când Hristos pentru aceasta a venit să ni-L descopere pe Tatăl? A venit să ni-L descopere pe acest "Dumnezeu rău"?

anthonygeorge 15.12.2009 15:44:15

Cine spune ca Vt e depasit inaseamna ca acela foloseste doar o jumate de Biblie...
si nu are Cuvantul lui Dumnezeu ci doar o jumate din Cuvantul lui Dumnezeu.

MariS_ 15.12.2009 15:54:03

Citat:

În prealabil postat de anthonygeorge (Post 191433)
Cine spune ca Vt e depasit inaseamna ca acela foloseste doar o jumate de Biblie...
si nu are Cuvantul lui Dumnezeu ci doar o jumate din Cuvantul lui Dumnezeu.

Sa inteleg ca am gresit cand te-am numit ca esti ortodox? Esti
evanghelist? Nu-i nimic, da raspunsul la ultima intrebare atunci?
Nu ma intereseaza denominatiunea. Ma intereseaza raspunsul.
Iertare.

macsim 16.12.2009 14:25:34

Eu una tot nu pot sa pricep de ce trebuie sa existe aceste conflicte? Ceva, undeva este denaturat... Daca toti credem in nasterea, moartea si invierea lui Cristos, in Trinitate ... de ce trebuie sa ne umplem de invective unii pe altii?

Eu cred ca se intampla multe erori, iar una dintre ele este ca-L ingradim pe Dumnezeu intre perceptiile noastre limitate. Ne-am impartit mintea in sertarase, si orice lucru care nu are sertarasul lui devine dusmanul nostru. Tristetea este ca L-am bagat si pe Dumnezeu acolo ... Nu putem accepta ca El este cel care lucreaza si creeaza nu omul si nu dogmele. A spune ca doar o cale sau alta este cea a mantuirii inseamna de fapt a-i spune Lui cum anume sa faca lucrurile. Dumnezeu are multa imaginatie si alte perspective si poate folosi orice si pe oricine pentru a-si arata gloria si slava...

Sunt convinsa de lucrul acesta pentru ca nimeni nu poate tagadui lucruri pe care le-a trait. Dumnezeul meu mi-a vindecat sotul de alcoolism si pe mine de atacuri de panica. SATANA NU VINDECA ... asta ca sa nu incepeti cu concluziile ... el nu da sanatate, el fura sanatatea ... poate face minuni si semne... si exista chiar si vorbirea in limbi demonice ... dar nu vindeca ...

Isus mi-a reparat familia ... inseamna ca El este si pentru mine ...
Marea problema pe care am observat-o si care mi s-a si spus este ca dau citate doar din biblie si vorbesc doar despre Isus si nu despre Maria.

Citez din biblie pentru ea este manualul meu de functionare ... TOT ce am nevoie ca sa traiesc ... este acolo... De ce as avea nevoie de altceva in plus ... Dumnezeu imi vorbeste prin biblie, prin versete ... Nu vi s-a intamplat niciodata sa cautati un raspuns, sa nu-l gasiti nici unde si deschizand biblia, un anume verset sa-ti atinga inima si sa stii ca acela este raspunsul? Daca vi s-a intamplat, stiti despre ce vorbesc. Daca nu ... incercati ... veti avea mari surprize ...

Iar Maria ... ii recunosc rolul deosebit pe care l-a avut la un anumit moment ... poate ca si acum, acolo sus are o insemnatate speciala ... nu stiu ... Dar mie Isus mi-a spus :veniti la Mine ... iar eu acolo ma duc.

Convingerea mea, si-mi cer iertare daca supar pe cineva, este ca orice se afla in jurul Trinitatii, in jurul jertfei lui Isus sunt detalii ... adaugate acolo de oameni ... lucru care n-ar fi atat de rau daca acei oameni nu ar incerca sa-si impuna legile in mod abuziv. Asta este politica.

Concluzia plimbarii mele pe acest forum este ca locul in care ma aflu acum, acea biserica carismatica unde oamenii se roaga prin punerea mainilor, si Dumnezeu lucreaza si asa ... este locul in care trebuie sa raman ... Exista in ea un alt fel de patima: a iubirii fata de Cristos, nu fata de biserica carismatica in sine ... Am cunoscut oameni indragostiti de Isus ... oameni in care Duhul Sfant este atat de mult incat da pe dinafara... Inchinarea si lauda sunt pline de bucurie si admiratie , si Dumnezeu primeste aceste laude. El este viu in biserica mea, nu am nici un motiv sa merg in alta parte.

Va las in grija Domnului Dumnezeului nostru, si Il rog pe El, in numele lui Isus Cristos, sa va imblanzeasca inimile, sa va dea pacea si linistea lui. Amin!

Danut7 16.12.2009 15:01:46

Iisus este Calea si in Biserica se afla deplinatatea Adevarului.Oricine crede in Hristos si pastreaza poruncile Lui, si Il urmeaza nu va pieri.Iisus Hristos este Calea,Adevarul si Viata, iar Biserica Ortodoxa este Biserica cea adevarata.Oricine urmeaza pe Hristos si calea Bisericii - adica isi ia crucea - se poate mantui.In masura in care omul traieste cele dumnezeiesti se si mantuieste , si in aceiasi masura in care face cele ale ortodoxiei,adica ale credintei adevarate care este Biserica Ortodoxa.

Luca 9:23 Și zicea către toți: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie;

ghemis 16.12.2009 20:30:45

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 191417)
Nu se poate face abstracție de VT când interpretezi NT. NT este de fapt o continuare a VT. Unii creștini fac greșeala să considere VT ca depășit, ca și când nu ar fi fost scris tot sub inspirația Duhului Sfânt. Unii chiar consideră că VT ne prezintă un Dumnezeu "rău". Cum ar putea fi un alt Dumnezeu, când Hristos pentru aceasta a venit să ni-L descopere pe Tatăl? A venit să ni-L descopere pe acest "Dumnezeu rău"?

Raul consta in faptul ca noi nu respectam in totalitate poruncile lui Dumnezeu.Nu Dumnezeu este rau.Se vorbeste pe forum despre atata iubire incat unii chiar cred ca Dumnezeu poate fi doar bun ,nu si drept."DE MA IUBITI,PAZITI PORUNCILE MELE".Auziti?Sa pazim poruncile.Iar poruncile sunt in toata Sf.Scriptura,(si nu asa pe capitole si bucati cum faceti voi,desi pe undeva se recunoaste ca NT este o continuare a VT,cu deosebirea ca in NT a adus respectarea si practicarea poruncilor din VT),in Sf.Traditie si in scrierilor sf.parinti care au pus in practica aceste porunci si au ajuns apropiati lui Dumnezeu doar in felul acesta.Doamne ajuta!

ghemis 16.12.2009 20:33:57

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 191441)
Sa inteleg ca am gresit cand te-am numit ca esti ortodox? Esti
evanghelist? Nu-i nimic, da raspunsul la ultima intrebare atunci?
Nu ma intereseaza denominatiunea. Ma intereseaza raspunsul.
Iertare.

Frate MariS, si eu am observat ca tu stai mult la discutii cu ei despre capitole din.Sf.Scriptura,intelesuri si interpretari.Este periculos.Marturiseste dreapta credinta asa cum o stii si cat o stii fara a te baga in interpretari personale.Doamne ajuta!

tricesimusquintus 16.12.2009 21:17:15

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 191881)
Frate MariS, si eu am observat ca tu stai mult la discutii cu ei despre capitole din.Sf.Scriptura,intelesuri si interpretari.Este periculos.Marturiseste dreapta credinta asa cum o stii si cat o stii fara a te baga in interpretari personale.Doamne ajuta!

Periculos? Vai ce cuvânt ne-frumos! Să promovăm mai bine vrajba interconfesională și exclusivismul dogmatic? Mi se pare ceva nelalocul lui pentru niște creștini ce-L mărturisesc pe Hristos!
Frate ghemis, tocmai am ajuns acasă de la un concert de colinde la care am cântat împreună spre lauda lui Dumnezeu fără să socotim acest lucru "periculos" deopotrivă: ortodocși, greco-catolici, catolici, calvini, lutherani, unitarieni, baptiști, penticostali și adventiști. Și crede-mă, a fosr chiar înălțător!

bianca_maftei 16.12.2009 21:36:39

sincer nu prea inteleg rostul dezbaterii acestui subiect...Credeam ca dintre toate religiile, ortodoxia este singura care promoveaza toleranta fata de alte religii.Dar spre surprinderea mea nu e asa...Nu am studii in teologie dar cred ca ceea ce promoveaza aceasta religie este in primul rand iubirea pentru apropele, nu criticarea lui.Chiar conteaza cum se spovedeste, cum se impartaseste, daca poarta sau nu batic pe cap? Va veti simti mai impacati sufleteste, veti dormi mai bine noaptea daca veti critica aceste lucruri?
Credinta adevarata, dupa parerea mea inseamna iubire...

andrei25 16.12.2009 22:29:01

...

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 191891)
Periculos? Vai ce cuvânt ne-frumos! Să promovăm mai bine vrajba interconfesională și exclusivismul dogmatic? Mi se pare ceva nelalocul lui pentru niște creștini ce-L mărturisesc pe Hristos!
Frate ghemis, tocmai am ajuns acasă de la un concert de colinde la care am cântat împreună spre lauda lui Dumnezeu fără să socotim acest lucru "periculos" deopotrivă: ortodocși, greco-catolici, catolici, calvini, lutherani, unitarieni, baptiști, penticostali și adventiști. Și crede-mă, a fosr chiar înălțător!

Da, domnule, este periculos, groaznic de periculos, pt ca atatia oameni au plecat de la ortodoxie si s-au dus la alte secte, si au murit asa, si si-au dat sufletul la iad pt vesnicie. De aia e groaznic de periculos. Nu mai incercati sa pledati in victime si in sfinti, ca nu sunteti. Sunteti cu buna stiinta, sau din nestiinta, lupi imbracati in piei de oaie.

andrei25 16.12.2009 22:30:48

...

Citat:

În prealabil postat de bianca_maftei (Post 191897)
sincer nu prea inteleg rostul dezbaterii acestui subiect...Credeam ca dintre toate religiile, ortodoxia este singura care promoveaza toleranta fata de alte religii.Dar spre surprinderea mea nu e asa...Nu am studii in teologie dar cred ca ceea ce promoveaza aceasta religie este in primul rand iubirea pentru apropele, nu criticarea lui.Chiar conteaza cum se spovedeste, cum se impartaseste, daca poarta sau nu batic pe cap? Va veti simti mai impacati sufleteste, veti dormi mai bine noaptea daca veti critica aceste lucruri?
Credinta adevarata, dupa parerea mea inseamna iubire...

Bianca, ortodoxia promoveaza dragostea de aproapele, dar in niciun caz nu promoveaza toleranta fata de alte religii, nici macar toleranta de ortodocsii care sunt ortodocsi doar cu numele. E o mare diferenta intre cele doua.

tricesimusquintus 17.12.2009 00:08:39

Citat:

În prealabil postat de andrei25 (Post 191915)
Da, domnule, este periculos, groaznic de periculos, pt ca atatia oameni au plecat de la ortodoxie si s-au dus la alte secte, si au murit asa, si si-au dat sufletul la iad pt vesnicie. De aia e groaznic de periculos. Nu mai incercati sa pledati in victime si in sfinti, ca nu sunteti. Sunteti cu buna stiinta, sau din nestiinta, lupi imbracati in piei de oaie.

Păcat că ne judecați astfel. De fapt e chiar păcat că ne judecați...

dani2004 17.12.2009 10:03:37

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 191789)
Sunt convinsa de lucrul acesta pentru ca nimeni nu poate tagadui lucruri pe care le-a trait. Dumnezeul meu mi-a vindecat sotul de alcoolism si pe mine de atacuri de panica. SATANA NU VINDECA ... asta ca sa nu incepeti cu concluziile ... el nu da sanatate, el fura sanatatea ... poate face minuni si semne... si exista chiar si vorbirea in limbi demonice ... dar nu vindeca ...

Alcoolismul este o patima.
Satana vindeca patimile sau bolile pe care tot el le da.
Si dupa ce te vindeca iti da alta mai rea.

tricesimusquintus 22.12.2009 15:36:56

Întrebare pentru administratori

De ce ați închis topicul despre "nemurirea sufletului"? Înțelegem prin aceasta că nu mai aveți argumente, deybaterea este departe de a se fi încheiat...

ovidiu-s 22.12.2009 16:03:38

Ciudat, tu niciodată nu ai spus nimic la acel subiect. Nici măcar "argumente" învățate la sectă nu ai fost în stare să scoți.

tricesimusquintus 22.12.2009 16:53:06

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 193585)
Ciudat, tu niciodată nu ai spus nimic la acel subiect. Nici măcar "argumente" învățate la sectă nu ai fost în stare să scoți.

Mai verifică...

P.S. Eu sunt același cu tricesimusseptimus, respectiv tricesimusquartus, tricesimustertius, și tot așa până la tertius, în total 37 (!!) Multe din postările mele au fost șterse de către admin cum și vechile mele nickuri au fost banate.

ovidiu-s 22.12.2009 17:24:10

Spune un singur verset din toată scriptura care să ne arate faptul că sufletul omului moare odată cu trupul.

tricesimusquintus 22.12.2009 17:42:57

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 193607)
Spune un singur verset din toată scriptura care să ne arate faptul că sufletul omului moare odată cu trupul.

Nu așa se pune problema. Când apare o învățătură străină Scripturii (și aceasta cu nemurirea sufletului este cu totul străină), trebuie confirmată cu Scriptura. Până la momentul închiderii topicului nu ați putut aduce nici un verset care să vorbească despre un suflet detașabil (când se știe că ființa umană e un tot unitar), nemuritor (când se știe că omul e muritor în urma păcatului, nemurirea se primește condiționat) și conștient (când Scriptura afirmă clar că cei morți "nu mai știu nimic").

Spune un singur verset din toată Scriptura care să ne arate faptul că animalele nu au capacitatea gândirii și vorbirii.

ovidiu-s 22.12.2009 17:57:21

Secta din care faciu tu parte, respectiv secta adventiștilor de ziua a șaptea, a început să propovăduiască faptul că sufletul sau duhul omului moare odată cu trupul său. Credința creștină veche de 19 secole era aceea că sufletul e nemuritor:

Filipeni 1.21 "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. "
23 "Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24.Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup.

Secta adventistă nu a putut, nu poate și nu va putea să dea niciodată vreun argument împotriva apostolilor.

hoinarul 22.12.2009 18:25:21

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 193618)
Credința creștină veche de 19 secole era aceea că sufletul e nemuritor:

Nu stiu cat de crestina este credinta despre care vorbesti tu, dar Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura) spune:

"Sufletul care pacatuieste, acela va muri."(Ezechiel 18:20)

Posteaza un singur verset care sa spuna ca sufletul este nemuritor.

P.S. Tu mai crezi in inviere daca te consideri "nemuritor"? Sau esti asemenea saducheilor "care ziceau ca nu este inviere" (Matei 22:23)?

costel 22.12.2009 18:30:20

Draga "tricesimusquintus" noi te veghem, caci tu dormi, dar sa nu uiti - mai doarme omul, dar se si trezeste.

ovidiu-s 22.12.2009 18:38:40

Citat:

În prealabil postat de hoinarul
"Sufletul care pacatuieste, acela va muri."(Ezechiel 18:20)

Versetul respectiv nu se referă la moartea sufletului odată cu trupul așa cum spun adventiștii. Versetul respectiv e explicat foarte bine, de Ezechiel exact la capitolul 18 de unde este luat:

Ezechiel 18.32 "Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul
Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!"
și de sf Pavel la 1 Timotei
5.5-6 "Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. 6.Iar cea care trăiește în desfătări, deși e vie, e moartă

Rog pe ceilalți forumiști să spună ce relevanță are pentru susținerea doctrinei adventiste versetul pe care l-ai dat de la Ezechiel 18.20, de vreme ce e foarte bine explicat la Ezechiel 18.32

tricesimusquintus 22.12.2009 18:48:55

Citat:

Secta din care faciu tu parte, respectiv secta adventiștilor de ziua a șaptea, a început să propovăduiască faptul că sufletul sau duhul omului moare odată cu trupul său.

Uite vezi, adventiștii nu fac această confuzie între suflet și duh. Pune-te mai întâi la punct cu terminologia biblică. Succes!

Citat:

Credința creștină veche de 19 secole era aceea că sufletul e nemuritor

"Credința" aceasta e mai veche, e de 60 de secole și nu e creștină, ci diavolească. De fapt e impropriu zis "credință", că nici diavolul nu credea ci doar mințea:

"Atunci șarpele a zis către femeie: "Nu, nu veți muri!" (Facerea 3,4)

Citat:

Filipeni 1.21 "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. "
23 "Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24.Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup.

Secta adventistă nu a putut, nu poate și nu va putea să dea niciodată vreun argument împotriva apostolilor.

Nici nu și-a propus vreodată. Apostolul Pavel nu vorbește deloc despre un suflet nemuritor în versetele de mai sus.

Și uite așa... e necesară redeschiderea topicului...

tricesimusquintus 22.12.2009 18:50:53

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 193626)
Draga "tricesimusquintus" noi te veghem, caci tu dormi, dar sa nu uiti - mai doarme omul, dar se si trezeste.

Mulțumesc pentru grija ce mi-o porți, nu e nevoie. Timpul e prețios, l-ați putea folosi mai eficient studiind Scriptura, se vede că e nevoie...

dani2004 22.12.2009 18:53:16

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 193636)
Mulțumesc pentru grija ce mi-o porți, nu e nevoie. Timpul e prețios, l-ați putea folosi mai eficient studiind Scriptura, se vede că e nevoie...

Martorii lui Iehova sunt desprinsi din secta adventista. Vezi, ai grija cu studiu.

tricesimusquintus 22.12.2009 19:00:29

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 193637)
Martorii lui Iehova sunt desprinsi din secta adventista. Vezi, ai grija cu studiu.

Martorii lui Iehova sunt desprinși din mișcarea religioasă inițiată de Miller, nu din AZȘ.
Mai bine ai avea tu grijă cu ne-studiul: întotdeauna duce la rătăcire.

"Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu."(Matei 22,29)

ovidiu-s 22.12.2009 19:02:38

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus
Nici nu și-a propus vreodată. Apostolul Pavel nu vorbește deloc despre un suflet nemuritor în versetele de mai sus.

adică în : Filipeni 1.21 "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. "
23 "Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24.Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup."

dar Hristos la ce s-o fi referit?
Ioan 11.26 "26.Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? "

dani2004 22.12.2009 19:06:05

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 193642)
Martorii lui Iehova sunt desprinși din mișcarea religioasă inițiată de Miller, nu din AZȘ.
Mai bine ai avea tu grijă cu ne-studiul: întotdeauna duce la rătăcire.

"Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu."(Matei 22,29)

Tu esti gata ratacit.
"Fericiti cei saraci cu duhul".

ovidiu-s 22.12.2009 19:06:15

Într-adevăr, Dani2004 are dreptate, Martorii lui Iehova s-au desprins din secta adventistă de ziua a șaptea, de la care au preluat câteva puncte doctrinare importante cum sunt moartea sufletului, inexistența iadului și antitrinitarianismul. Între timp secta adventistă a evoluat pe o poziție trinitară, în timp ce martorii au rămas antitrinitari.

hoinarul 22.12.2009 19:11:55

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 193631)
Versetul respectiv nu se referă la moartea sufletului odată cu trupul

Dar la ce se refera? La moartea sufletului si nemurirea trupului? Sau, ce alta ciudatenie iti mai trece prin cap?

Lasa interpretarile versetelor. Nu este nevoie de ele. Sfanta Scriptura este cat se poate de limpede in deslusirea subiectului mortii si al invierii (in care tu nu ai de ce sa crezi).

tricesimusquintus 22.12.2009 19:12:38

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 193646)
Într-adevăr, Dani2004 are dreptate, Martorii lui Iehova s-au desprins din secta adventistă de ziua a șaptea, de la care au preluat câteva puncte doctrinare importante cum sunt moartea sufletului, inexistența iadului și antitrinitarianismul. Între timp secta adventistă a evoluat pe o poziție trinitară, în timp ce martorii au rămas antitrinitari.

Astea de unde le-ai aflat? Tot din linkul ce cu onoare l-ai atașat semnăturii tale?

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:55:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.