Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

tricesimusquintus 08.12.2009 20:47:03

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189071)
Cand trebuie interpretat textual,spuneti ca e metaforic.Cand e metafora,interpretati textual.

Poți verifica tu însuți că e limbaj metaforic, doar știi ce aia metafora. Și nu uita de contextul general (valabil pentru orice verset biblic).

tricesimusquintus 08.12.2009 20:49:12

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189082)
ba e scris f.clar.Chiar Iisus le explica fariseilor cum poate fi El painea din Cer,desi este,fizic,pe pamant.

Bun. Și dacă cuvintele Lui trebuiau înțelese chiar așa literalist, careva din asistență a mușcat din El (Doamne iartă-mă!) pentru a nu rata Cerul? Aud? ...Nici chiar ucenicii? Hmm...

tricesimusquintus 08.12.2009 20:49:54

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189083)
Apostolul vb clar,sa mancam cu vrednicie Cina,poti manca cu vrednicie sau nevrednicie daca ar fi simbol?

Dacă te referi la sfaturile Ap. Pavel din 1 Cor. 11, într-adevăr el spune că putem lua Cina și în chip nevrednic, referindu-se la pregătirea spirituală în vederea acestui act sfânt și la solemnitatea momentului. Da, te poți purta vrednic sau nevrednic cu un simbol sfânt. Drapelul care e un simbol sfânt pentru o națiune, poate fi arborat demn, sau poți să speli podele cu el, deci te poți raporta și nedemn la un simbol.

Cât despre poveștile cu Sf. Andrei, ele rămân doar niște povești pioase și atât...

Danut7 08.12.2009 21:08:27

Citat:

În prealabil postat de valy72001 (Post 189036)
Ok. Eu cu prof. Florin Laiu nu am nici o relatie. l-am vazut o singura data fata in fata. Ca nu intra d-lui pe aici...nu cred ca pot sa fac nimic. Insa are d-lui un blog special in care se pot adresa intrebari serioase si dupa cum ti-o placea, v-a raspunde dupa cunostintele d-lui.
merita incercat.
http://tornafratre.blogspot.com/2009...-nemurire.html

Mi-a placut modul cum ai exprimat invatatura ortodoxa mai sus. in cuvinte simple, lesne de inteles si la obiect. Voi pune textul tau si voi adauga diferentele dintre invataturile bisericilor noastre (cu permisiunea ta):

Prima etapa a rasplatirii (judecatii) se revarsa asupra sufletului , si se numeste judecata personala (cercetare).Omul va fi rasplatit (judecat) in functie de faptele sale bune s-au rele (dar si de credinta, neprihanire impartasita si pe baza meritelor lui Isus Hristos).Ca ii este dat omului o data sa moara si apoi vine judecata,dupa cum zice si Scriptura.Judecata personala nu e ultima judecata, si irevocabila (este irevocabila - am vazut mai sus in postari din versetele pe care mi le-ai postat), iar pana la judecata universala mai exista o speranta in mila lui Dumnezeu (nu mai este speranta - cine este drept sa fie drept si mai departe si cine este nedrept va ramane nedrept si mai departe).A doua judecata , care va avea loc la a doua venire a lui Hristos , judecata universala sau Judecata de Apoi va avea consecinta finala si irevocabila si se va rasfrange impreuna atat asupra sufletelor cat si a trupurilor (sufletul la noi este combinatia tarana + suflare de viata - energia de viata care insufleteste materia corporala, tarana).Si Pavel spune ca trupurile acestea stricacioase se vor schimba in trupuri nestricacioase.Si apoi vor merge dreptii la viata vesnica si cei rai la osanda vesnica (de acord) , unde se vor chinui in veci 9pacatul nu va mai exista in univers si cu el nici pacatosii, iar discutiile dintre unii si altii cu atat mai putin - vezi parabola cu sbogatul si saracu Lazar) , dupa cuvintele Scripturii.
Hristos spune nu va temeti de cei ce pot sa omoare trupul , temeti-va de cel ce poate sa omoare si trupul si sufletu in Iadl.Asadar Invierea cea de apoi este finala si vesnica.Atunci se vor implini cuvintele "unde este moarte boldul tau" si Invierea reprezinta biruinta finala a lui Hristos si implicit a celor in Hristos asupra Mortii , vrajmasul nostru.Eu va intreb pe voi alta intrebare : De ce mai e nevoie ca sa readuca in fiinta si pe cei rai daca se vor duce tot la osanda?Nu ar fi mai simplu sa ii lase in nefiinta(asta daca nu exista viata dupa moarte) ?

raspuns:
Pentru ca toti si buni si rai sunt morti, ei nu vor fi constienti niciodata altfel, de ce rasplata au primit. Osanda ca si Rasplata Vietii vesnice vor fi date cu adevarat la aceasta inviere.Ei nu sunt in prezent sub aceasta osanda, pentru ca si cei drepti sunt in locuinta mortilor - in mormant - deci nici unii nici altii nu au primit rasplata. O vor primi la inviere, cand Hristos va da tuturor dupa faptele lor.[/quote]

Nu mersi, am crezut ca e si ala un coate goale ca tine.Ca prea multe nu stie nici el

Ioana-Andreea 08.12.2009 21:09:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 189133)
Bun. Și dacă cuvintele Lui trebuiau înțelese chiar așa literalist, careva din asistență a mușcat din El (Doamne iartă-mă!) pentru a nu rata Cerul? Aud? ...Nici chiar ucenicii? Hmm...

da,a muscat,dar asta nu intelegi,a muscat din paine,care e chiar Trupul Lui.Caci daca painea ar fi fost vazuta de toti ca Trup,nu ar fi mancat,de aceea se transforma,invizibil.

Doriana 08.12.2009 21:15:19

Pe mine nu ma prea pasioneaza discutiile despre transsubstantiere, dar daca painea aceea este trupul Domnului inseamna ca trupul Domnului era facut din paine. Caci daca pui la microscop o bucata de anafora nu cred ca gasesti tesut muscular. Oricine poate vedea ca e paine.

Ioana-Andreea 08.12.2009 21:29:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189143)
Pe mine nu ma prea pasioneaza discutiile despre transsubstantiere, dar daca painea aceea este trupul Domnului inseamna ca trupul Domnului era facut din paine. Caci daca pui la microscop o bucata de anafora nu cred ca gasesti tesut muscular. Oricine poate vedea ca e paine.

am dat linkul in care se vb de minunea din Lanciano,dovedita de oamenii de stiinta,care au vazut ca are in componenta miocard si endocard si e in perfecta stare Sangele.

Ioana-Andreea 08.12.2009 21:30:47

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189143)

Cei credinciosi nu pot gandi ca ateii,ca trebuie demonstrat.Asa si de mana ati fi zis ca a adus-o ploaia,dupa cum ganditi,daca ati fi trait atunci.

Ioana-Andreea 08.12.2009 21:31:47

Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut.

Doriana 08.12.2009 21:38:37

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189146)
am dat linkul in care se vb de minunea din Lanciano,dovedita de oamenii de stiinta,care au vazut ca are in componenta miocard si endocard si e in perfecta stare Sangele.

Bine, aia a fost la Lanciano [si ramne de vazut ce s-a intamplat acolo] , nu in fiecare biserica.

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189147)
Cei credinciosi nu pot gandi ca ateii,ca trebuie demonstrat.Asa si de mana ati fi zis ca a adus-o ploaia,dupa cum ganditi,daca ati fi trait atunci.

Cand Hristos a facut o minune a facut-o vizibila. Nu a zis "imagineaza-ti ca esti vindecat" sau "imagineaza-ti ca ti-a inviat copilul". Mana era vizibila si palpabila. Dar Domnul nu a dat mana pretinzand ca este carne.

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189148)
Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut.

in context era vorba de invierea Domnului, deci de mesajul mantuirii.

Ioana-Andreea 08.12.2009 21:55:25

Citat:

Bine, aia a fost la Lanciano [si ramne de vazut ce s-a intamplat acolo] , nu in fiecare biserica.
Minunea de acolo s-a intamplat pt ca un calugar nu credea si s-a rugat.El nu credea ca transformarea se intampla la Sfanta Liturghie.Deci a fost un semn ca se intampla mereu.Si au fost multi care au avut viziuni cand n-au crezut,au vazut cum coboara un inger cu un Prunc si ii pune Sangele in Potir.

Citat:

Cand Hristos a facut o minune a facut-o vizibila. Nu a zis "imagineaza-ti ca esti vindecat" sau "imagineaza-ti ca ti-a inviat copilul". Mana era vizibila si palpabila. Dar Domnul nu a dat mana pretinzand ca este carne.
Da,dar se intampla multe minuni in lume ,chiar si unde nu a ajuns Biblia si oamenii aceia cred ca Dumnezeu i-a ajutat,fara sa-L fi vazut vreodata.
Noi credem in El fara sa-L fi vazut,fizic.Deci de ce nu ai crede ca si Trupul din Sfanta Impartasanie actioneaza la fel?

Doriana 08.12.2009 22:03:33

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189155)
Da,dar se intampla multe minuni in lume ,chiar si unde nu a ajuns Biblia si oamenii aceia cred ca Dumnezeu i-a ajutat,fara sa-L fi vazut vreodata.
Noi credem in El fara sa-L fi vazut,fizic.Deci de ce nu ai crede ca si Trupul din Sfanta Impartasanie actioneaza la fel?

Dumnezeu este invizibil, asa e El. Insa Il simti, Il auzi si poti vorbi cu El. Daca ar fi vizibil nu ti-ar cere sa crezi si cand nu Il vezi.

Pe de alta parte, ajutorul dat de El este foarte vizibil. Daca te vindeca, asta se vede, iese si la analize. Daca iti da sa mananci cand nu ai ce, mancarea se vede, intra in stomac si te satura. Daca transforma apa in vin , nuntasii spun :"ce vin bun!" , nu isi imagineaza ca a fost vin.

Daca s-a intamplat transsubstantierea la Lanciano nu inseamna ca e o regula peste tot. Altfel le dam dreptate celor ce ne acuza de canibalism.

Ioana-Andreea 08.12.2009 22:32:26

Daca niciodata nu te-ai impartasit la noi,de unde stii efectele?Multi oameni s-au schimbat dupa ce s-au impartasit.

Doriana 08.12.2009 22:49:45

M-am impartasit destul in BO. Am mai spus ca faceam multe dar nu stiam nimic :1: Si la noi se vindeca oamenii la impartasanie.

tricesimusseptimus 08.12.2009 23:06:03

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189141)
da,a muscat,dar asta nu intelegi,a muscat din paine,care e chiar Trupul Lui.Caci daca painea ar fi fost vazuta de toti ca Trup,nu ar fi mancat,de aceea se transforma,invizibil.

Problema ta, este că Hristos nu le-a oferit pâine cu acea ocazie, ci doar "trupul" Lui. Însă tot El lămurește mai jos:

"Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață." (Ioan 6,63)

Nu-ți sugerează nimic aceste cuvinte privitor la înțelegerea duhovnicească a pasajului?

Ioana-Andreea 08.12.2009 23:19:41

Sigur e un semn.Dupa ce Doriana a zis ca nu L-a "muscat" nimeni,ama flat ca in originalul grecesc ,dupa cuvantul "a manca" apare si "ma musca".Video-ul e in spaniola.
Omul cam tipa,m-am si speriat.
http://www.youtube.com/watch?v=KuAMSAYGfmo

Doriana 08.12.2009 23:23:23

Despre cine am zis eu ca a fost muscat? :106:

Ioana-Andreea 08.12.2009 23:36:20

scuze,nu,tu,Trice.

tricesimusseptimus 08.12.2009 23:49:43

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189184)
Sigur e un semn.Dupa ce Doriana a zis ca nu L-a "muscat" nimeni,ama flat ca in originalul grecesc ,dupa cuvantul "a manca" apare si "ma musca".

Dă-mi te rog și mie versetul să-l verific.

ghemis 08.12.2009 23:56:41

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 186867)
Multumesc. Dar cum poti tu crede ca Adevarul [care este Hristos] poate fi ingradit de limitarile unui cult? Spui ca invatatura te mantuieste. Vezi tu, asta nu e biblic. Biblia spune ca jertfa lui Hristos ne mantuieste si credinta in El. In ce priveste invatatura, Biblia spune ca noi cunoastem in parte, niciodata desavarsit [cat suntem pe pamant]. In cazul asta nimeni nu poate pretinde ca are adevarul absolut. Dumnezeu insa este drept si ne va judeca dupa cat ni s-a dat sa cunoastem.

De unde ai inteles tu din tot ce s-a discutat pe forum ca la noi ortodocsii,sau prin cultul religios IL ingradim pe Hristos,IL limitam pe Hristos?Ba din contra,traim plinatatea Adevarului prin EL,prin insusi Iisus Hristos.Prin Impartasirea cu Preacuratul Trup si Scump Sangele Sau si prin respectarea poruncilor,mai bine zis prin practicarea poruncilor.Nu este nevoie de fapte bune?Cauta in biblie si vezi ce spune."Nu oricine I-mi zice Doamne,Doamne va intra in Imparatia Cerurilor,ci cel care face VOIA TATALUI MEU.Sau citeste; "Veniti la mine binecuvantatii Tatalui Meu,Ca flamand am fost si mi-ati dat sa mananc,Insetat am fost si mi-ati dat sa beau,Bolnav am fost si m-ati cautat,In temnita am fost si m-ati aflat"....apoi mai zice; "Plecati de la mine blestematilor.....aici te invit pe tine sa scoti biblia din raft,sa o stergi de praf,si sa citesti.Nu este nevoie de fapte bune?Biblia mai spune ca prin pocainta si schimbarea vietii ne mantuim nu doar credinta in Iisus Hristos.De adevarata invatatura din biblie vorbesc si eu,de felul cum este ea interpretata,de felul cum este pus in practica invatatura din biblie.Desigur,este mai greu in biserica ortodoxa pentru ca trebuie practicata jertfa si pocainta,ori multi dintre voi ati ajuns pe la alte secte tocmai din prea multa comoditate care este acolo.Nu se cere prea mult,cantam cateva cantece la chitara,mai spunem o rugaciune si e totul Ok.Ne mantuim.Voi ati uitat de un lucru pe care vreau sa vi-l reamintesc.Ati uitat de diavol(nici macar in postarile voastre de aici nu pomeniti de el),ati uitat ca el are puterea de a prezenta intunericul drept lumina.Asta este cea mai mare inselaciune a diavolului de a se prezenta lumii ca inexistent,ca sa-si poata face lucrarea lui satanica,si anume de a desparti pe om de Dumnezeu.Nu te gandi ca rugaciunea ta ajunge la Dumnezeu,prin vorbitul in limbi,este oprita de diavol.Este in zadar ceea ce faci,nu te zidesti pe tine nici pe altul nu zidesti.Ti-am aratat diferenta dintre duhul apostolilor la darul vorbirii in limbi,si ceea ce faceti voi acolo.Nu este acelasi duh.Dumnmezeu sa te ajute sa redescoperi calea cea dreapta.Raspusurile mele sunt mai intarziate pentru ca intru mai rar pe internet,chiar mi-am propus sa nu intru mai mult de 2 ori pe saptamana,sant si alte lucruri de facut Doriana,cauta Adevarul,inca nu l-ai descoperit.

ghemis 09.12.2009 00:06:40

CITAT;
"Dumnezeu insa este drept si ne va judeca dupa cat ni s-a dat sa cunoastem."

Da,Dumnezeu este drept,dar ne va judeca dupa faptele noastre,dupa cat bine am facut semenilor nostri.Dumnezeu nu va pune la socoteala pacatele pe care le facem cu totii mai mult sau mai putin,ci ne va judeca pentru binele care am fi putut sa-l facem semenilor nostri si nu l-am facut.Aici sa iei aminte.

Ioana-Andreea 09.12.2009 00:10:29

Mt 24, 38 si Ioan 13, 8

aici e folosit grecescul "a mesteca".

Ioana-Andreea 09.12.2009 00:16:48

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189210)
Mt 24, 38 si Ioan 13, 8

aici e folosit grecescul "a mesteca".

hm...nu/corespunde/la/catolici,o/sa/caut

Doriana 09.12.2009 08:55:48

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 189205)
De unde ai inteles tu din tot ce s-a discutat pe forum ca la noi ortodocsii,sau prin cultul religios IL ingradim pe Hristos,IL limitam pe Hristos?Ba din contra,traim plinatatea Adevarului prin EL,prin insusi Iisus Hristos.Prin Impartasirea cu Preacuratul Trup si Scump Sangele Sau si prin respectarea poruncilor,mai bine zis prin practicarea poruncilor.Nu este nevoie de fapte bune?Cauta in biblie si vezi ce spune."Nu oricine I-mi zice Doamne,Doamne va intra in Imparatia Cerurilor,ci cel care face VOIA TATALUI MEU.Sau citeste; "Veniti la mine binecuvantatii Tatalui Meu,Ca flamand am fost si mi-ati dat sa mananc,Insetat am fost si mi-ati dat sa beau,Bolnav am fost si m-ati cautat,In temnita am fost si m-ati aflat"....apoi mai zice; "Plecati de la mine blestematilor.....aici te invit pe tine sa scoti biblia din raft,sa o stergi de praf,si sa citesti.Nu este nevoie de fapte bune?Biblia mai spune ca prin pocainta si schimbarea vietii ne mantuim nu doar credinta in Iisus Hristos.De adevarata invatatura din biblie vorbesc si eu,de felul cum este ea interpretata,de felul cum este pus in practica invatatura din biblie.Desigur,este mai greu in biserica ortodoxa pentru ca trebuie practicata jertfa si pocainta,ori multi dintre voi ati ajuns pe la alte secte tocmai din prea multa comoditate care este acolo.Nu se cere prea mult,cantam cateva cantece la chitara,mai spunem o rugaciune si e totul Ok.Ne mantuim.Voi ati uitat de un lucru pe care vreau sa vi-l reamintesc.Ati uitat de diavol(nici macar in postarile voastre de aici nu pomeniti de el),ati uitat ca el are puterea de a prezenta intunericul drept lumina.Asta este cea mai mare inselaciune a diavolului de a se prezenta lumii ca inexistent,ca sa-si poata face lucrarea lui satanica,si anume de a desparti pe om de Dumnezeu.Nu te gandi ca rugaciunea ta ajunge la Dumnezeu,prin vorbitul in limbi,este oprita de diavol.Este in zadar ceea ce faci,nu te zidesti pe tine nici pe altul nu zidesti.Ti-am aratat diferenta dintre duhul apostolilor la darul vorbirii in limbi,si ceea ce faceti voi acolo.Nu este acelasi duh.Dumnmezeu sa te ajute sa redescoperi calea cea dreapta.Raspusurile mele sunt mai intarziate pentru ca intru mai rar pe internet,chiar mi-am propus sa nu intru mai mult de 2 ori pe saptamana,sant si alte lucruri de facut Doriana,cauta Adevarul,inca nu l-ai descoperit.

Da, ghemis, Il ingraditi pe Hristos in limitarile unui cult cand spuneti ca numai voi Il aveti. Deci Hristos nu poate trece limitele gardului ortodox, dupa voi.

Apoi: nu am zis in viata mea ca nu e nevoie de fapte bune. Aceste fapte sunt un semn al credintei , trebuie sa le facem, dar nu le fac ca sa ma mantui, ci pentru ca Hristos mi-a oferit mantuirea, ca un gest de dragoste si recunostinta. Poti face cate fapte bune vrei, daca nu ai credinta te vei numi filantrop, nu crestin. Si le poti face din slava desarta.

Cum practici tu pocainta? Batand matanii si repetand rugaciunile altora?

POCĂÍNTĂ s.f. (În practicile crestine) Căintă pentru păcatele săvârsite; p. gener. regret pentru o faptă rea, o greseală etc.; pocăială. – Pocăi + suf. -intă.

Asta inseamna pocainta; iti pare rau de pacat si nu il mai faci. O facem si noi, dar nu stam sa ne plangem toata viata, ci ne mai si ridicam sa facem ceva bun. Adica sa mergem la inchisori, cum spui tu, sa mai ajutam [desi suntem acuzati ca strangem prozeliti], etc. Vezi tu, noi suntem acuzati ca nu facem fapte, iar cand facem suntem acuzati ca facem ca sa strangem prozeliti...

De diavol nu am uitat, pot sa-ti vorbesc si de el daca te zideste. La noi in biserica sunt oameni cu dar de scoatere a demonilor, ne rugam pentru eliberarea sufletelor si Dumnezeu asculta si scoate demonii din ei. Sunt oameni cu deosebirea duhurilor care deosebesc proorocia de la Dumnezeu de cea de la satan si vorbirea in limbi de la Dumnezeu de cea de la satan. Dar nu e un motiv sa opresti darul lui Dumnezeu de frica lui satan.

Hristos este Adevarul. Eu L-am gasit. Este langa mine, ma ajuta, traiesc numai pentru a-L sluji, Ii vorbesc si imi vorbeste. Tu ai asa ceva? sau implinesti doar niste forme cu speranta ca intr-o zi , poate-poate te vei mantui?

anaana71 09.12.2009 09:59:53

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189053)
Ba, pe danut l-a laudat ca poate purta o discutie serioasa pe teme biblice. Iar cu fusta mulata te-ai facut tu singura, altii doar au observat. :21:

da, l-a laudat zicand:

Citat:

În prealabil postat de valy72001 (Post 189008)
danut, cu care totusi poti inchega o discutie pe baze teologice.

dar nu vreau sa vb cu pacat, poate asa se lauda la voi :78:

anaana71 09.12.2009 10:01:39

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189049)
Daaaa...asta e, animatoare ( imi pare rau ca l-a jignit aici si pe Danut, dar asta e), cosmonauta, desantata, mascota, port haine mulate, lipsita de bun simt, fara minte, inel in ratul porcului (de companie de ar fi macar, nu ar fi chiar atat de rau :71:) acusica mi se spune ca de fapt nici nu sunt ortodoxa ci scientoloaga...asta e, ce ti-e scris in frunte ti-e pus, dar de catre cine????..asta e intrebarea intrebatoare!:48::3:...in orice caz eu mai astept "complemente directe"...m-am obisnuit de acum, m-am calit!!!

mai asteapta putin, ca daca mai stau pe aici sectantii, inelul in rat o sa ti se para o dragalasenie :78:

anaana71 09.12.2009 10:04:47

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189073)
nu au zis pt ca erau o singura religie,nu aveau dc sa se numeasca altfel decat crestini.Dar s-au numit Ortodocsi dupa,pt ca si-au pus schismaticii numele de catolici,deci au vrut sa arate care e Dreapta Credinta(adica ortodoxia,care chiar asta inseamna).

:6: :67:multumesc pentru raspuns.

Danut7 09.12.2009 10:42:33

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189073)
nu au zis pt ca erau o singura religie,nu aveau dc sa se numeasca altfel decat crestini.Dar s-au numit Ortodocsi dupa,pt ca si-au pus schismaticii numele de catolici,deci au vrut sa arate care e Dreapta Credinta(adica ortodoxia,care chiar asta inseamna).

Ortodocsi ne numeam si inainte de schisma.Si cuvantul "ortodox" este folosit de multi parinti inainte de schisma.Dar doamna Doriana, iarasi vorbeste din necunostiinta de cauza si din ignoranta.

Doriana 09.12.2009 10:50:28

Iar ma faci sa ma indoiesc ca acele carti ale parintilor au fost scrise de oameni impartiali. Si, oricum, Ana spusese ca daca nu spui "ortodox" esti considerat sectar. [ceea ce nu se intampla pe vremea parintilor ] Asta zic si eu spalare a creierului... :29:

Danut7 09.12.2009 10:51:44

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189257)
Iar ma faci sa ma indoiesc ca acele carti ale parintilor au fost scrise de oameni impartiali. Si, oricum, Ana spusese ca daca nu spui "ortodox" esti considerat sectar. [ceea ce nu se intampla pe vremea parintilor ] Asta zic si eu spalare a creierului... :29:

Cat de multe stii dumneata despre vremea sfintilor parinti?

Doriana 09.12.2009 10:55:28

Stiu ca Hristos nu a dat denumiri credinciosilor. El i-a numit doar "ucenici" si "prieteni" . Denumirea de "crestini" a fost data de niste oameni in Antiohia. "Ortodocsi" , ca denumire, nu apare nicidecum in Biblie. Scrie de dreapta credinta, dar ca unii s-au numit drept-credinciosi pentru ca asa au considerat ca sunt, nu scrie nicicum.

Danut7 09.12.2009 11:23:59

Nu ai sa gasesti in sfintii parinti si in Sf Traditie, scrieri care sa ateste existenta unei alte Biserici in afara Bisericii celei una, si care sa sustina si altfel de credinte, ba din contra.Ereticii sunt pusi sub anatema si excomunicati din Biserica si orice crez mincinos este condamnat.Despre credinta "ORTODOXA" vorbesc in nenumarate cazuri SF. Parinti , ca fiind ceea ce denumeste Biserica cea una.Si Hristos i-a dat numele lui Simon , Petru(Kephas).

Ignoranta ta crasa, ne jigneste draga Doriana.Te rugam sa nu mai faci afirmatii in necunostiinta de cauza.Rezuma-te la ceea ce stii.

Danut7 09.12.2009 11:27:48

P.S Nu cred ca ai sa gasesti nimic in comun intre Biserica penticostala si Biserica primului mileniu.O sa te dezamagesti daca la asta te astepti.Si stai linistita ca nu au fost falisificate mii,zeci de mii si sute de mii de scrieri.Mai degraba a fost falsificata si tradata credinta adevarata de catre unii precum sunt si penticostalii.

tricesimusseptimus 09.12.2009 11:28:53

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189265)
Despre credinta "ORTODOXA" vorbesc in nenumarate cazuri SF. Parinti , ca fiind ceea ce denumeste Biserica cea una.Si Hristos i-a dat numele lui Simon , Petru(Kephas).

Ce legătură are numele lui Petru cu "credința ortodoxă"? Înlocuiești cumva absența acestei expresii din Biblie?

Doriana 09.12.2009 11:32:47

Stiu ca l-a numit pe Simon Petru , dar ma refeream la denumirea bisericii "oficiale" [ care a fost mai mult timp ilegala decat oficiala ] . Iar Sfintii parinti pot spune ce-or vrea, eu ti-am spus ce scrie Biblia. Arata-mi cu ce am gresit, daca te descurci.

Ai un prost obicei, cand nu intelegi ce vrea sa spuna omul sau nu ai argumente arunci cu calificative de credincios adevarat. :76:

Danut7 09.12.2009 11:33:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 189267)
Ce legătură are numele lui Petru cu "credința ortodoxă"? Înlocuiești cumva absența acestei expresii din Biblie?

Doamna Doriana a zis ca Iisus nu "a dat nume". I-am dat exemplul lui Petru.

Credinta lui Petru este cea pe care s-a construit Biserica.

Doriana 09.12.2009 11:34:28

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189269)
Doamna Doriana a zis ca Iisus nu "a dat nume". I-am dat exemplul lui Petru.

Legatura este credinta lui Petru, pe care s-a construit Biserica.

Nu a dat denumiri, asa am spus, nu nume. Trice a stiut sa citeasca. Tu ce ai?

Doriana 09.12.2009 11:36:22

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189266)
P.S Nu cred ca ai sa gasesti nimic in comun intre Biserica penticostala si Biserica primului mileniu.O sa te dezamagesti daca la asta te astepti.Si stai linistita ca nu au fost falisificate mii,zeci de mii si sute de mii de scrieri.Mai degraba a fost falsificata si tradata credinta adevarata de catre unii precum sunt si penticostalii.

Trecand peste faptul ca nu ai inteles ca nu cultul te mantuieste, intre crestinii de azi si cei din primul veac gasesc in comun faptele si calitatile, roada Duhului Sfant. Vezi sa le ai si tu, sa nu te pretinzi crestin degeaba.

Danut7 09.12.2009 11:38:37

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189270)
Nu a dat denumiri, asa am spus, nu nume. Trice a stiut sa citeasca. Tu ce ai?

L-a denumit pe Simon , Kephas sau Petros care inseamna piatra, si e numele lui Petru.

A denumi si a numi inseamna acelasi lucru.Vezi asemanarea intre cuvinte.

Danut7 09.12.2009 11:40:04

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189271)
Trecand peste faptul ca nu ai inteles ca nu cultul te mantuieste, intre crestinii de azi si cei din primul veac gasesc in comun faptele si calitatile, roada Duhului Sfant. Vezi sa le ai si tu, sa nu te pretinzi crestin degeaba.

Credinta te mantuieste nu?

Credinta = cult.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:44:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.