![]() |
Citat:
-sambatarii europeni au existat din sec 16 ,numai ca voua nu va vine a crede din motive ce va privesc .Cititi doar ce va place - cine se arata deasupra capacului chivotului intre cei doi heruvimi? gasiti in VT - si atunci veti intelege cui se inchinau evreii inaintea chivotului |
Citat:
http://www.cleverbooks.ro/carte/misc...omania--i17265 |
Citat:
Niciodata nu am fost satisfacut de inchinarea la icoane,aprins luminari, purtat tot felul de insemne si obiceiuri care multi nu le inteleg. Le-am facut o vreme pt ca asa ma invatau parintii ,dar nici ei nu stiau pe deplin de ce le fac.Cica asa au apucat. Daca BO ar da la o parte aceste ritualuri ,care pastreaza linia VT ,dar se lauda ca tine NT ,ar fi un mare cistig .Sa fi mers mai mult pe partea de educare, vobire directa , implicare reala in problemele oamenilor.Se face foarte putin pe directia asta. Tu ai impresia ca am auzit niste explicatii pe la altii si gata m-au dat pe spate? Au fost ani ,in care incet incet am inteles una,apoi alta. Mi-am dat seama de ce nu-mi placeau anumite lucruri in BO ,numai citind Biblia si am gasit multe lucruri care se afltfel decit se spune in ea. Cuvintul e cel care te schimba ,te face sa intelegi ,te lumineaza . Toti iti vind pontul ca numa preotii au dreptul sa interpreteze .Daca nu zici ca ei ,gata esti eretic. Domnul Isus cui vorbea ? De unde erau miilea alea de oameni care il urmau ? Vorbire directa ,fara intermediari. Citi ani le-a trebuit apostolilor sa-L asculte ,si tot nu pricepeau. Dar,de ,tre sa apara neaparat niste farisei ,care sa zica ca numai intelegerea lor e buna. Noi nu sintem in stare sa citim ,ca de,ne tragem din maimute si nu stim a gindi. Protestantii au aparut tocmai pt faptul ca bisericile istorice s-au departat de la Scriptura prin institutiile care le-au creat. Sistemul ierarhic impus de ei pt a controla mai bine e impotriva invataturilor lui Isus. |
[quote=ciprian85;181242]Eu stiu ca exista doua legi: Legea ce Veche a VT adresata evreilor: taierea inprejur, zeciuiala, cele 10 porunci, interdictia de a manca carne de porc, legea talionului - ochi pentru ochi, uciderea femeilor adulterine cu pietre, tinera sambetei ca zi de odihna....; si Legea cea Noua a NT - Legea Iubirii, adusa noua de insusi Fiul lui Dumnezeu si adresata tuturor popoarelor. Apoi Mantuitorul prin Invierea sa din morti sfinteste ca zi de odihna duminica. Ziua in care evreii au intrat in odihna - sambata nu mai avea nici o importanta pentru crestini, ziua importanta pentru crestini - Noul Israel este DUMINICA, ziua in care Iisus prin Invierea Sa ne-a adus in odihna.
Scopul Legii Vechi era de a-l aduce pe om de la starea cazuta in care se afla(vezi pacatele animalice savarsite in Sodoma si Gomora) la calitatea de OM. Scopul Noii Legi este indumnezeirea omului, aducerea omului la stadiul de asemnarea cu Dumnezeu, cu Iisus Hristos, modelul de vietuire a oricarui crestin. Morala: ortodocsii, catolicii...(crestinii) tin Legea cea Noua, evreii pe cea veche, iar adventistii nici una din cele doua, [quote] Eu zic ca mai ai mult de studiat.Dar citeste mai mult Biblia si apoi citeste teologia unora sau altora. E normal sa intelegi asa,pt ca tu preiei de fapt invataturile altora . Domnul Isus nu a anulat nimic din Legea veche,ci a implinit-o si chiar a ridicat-o mai sus ca standard in NT . NT nu ar fi nimic fara VT . VT duce la Isus ,arata spre El ,Il descopera . Dar sistemul creat de Lege a produs inchinatori care n-au putut iesi din acel sistem ,in final nerecunoscindu-L pe Hristos ,urcindu-L pe cruce . Chiar Legea a facut sa plateasca pe Cel care nu a calcat-o,pt ceilati,pt noi. Pavel nu desfiinteaza Legea ca atare ci sistemul creat de ea,pt ca sistemul nu aduce viata.Sistemul e numai un indrumator . Viata o avem numai in Isus Hristos ,fara alte ajutoare colaterale,intermediari, mijlocitori ,preoti etc. Tocmai asta e greseala care se face azi mereu prin teoria ca biserica te mintuieste prin simplul fapt ca te afli in ea .GRESIT Numai cine are pe Hristos ,e in Biserica LUI. Cei care ramin cu sistemul si nu-L gasesc pe Hristos pe acolo , alearga degeaba,cum zice Pavel . Isus a vrut sa-i scoata pe iudei din sistemul lor,sa-i ajute sa vada,sa traiasca si sa dea mintuirea la toti oamenii. Dar exemplul a venit de la iudei. Arata-mi si mie cind a sfintit Isus duminica .Un singur verset . In numerologia evreilor 6 reprezinta pe om ,iar 7 -pe Dumnezeu-numarul desavirsirii . Poate asta te ajuta sa intelegi 666 si 777 .Nu intimplator Sabatul e in a saptea zi. Ce sa mai zic de 1 - simbolul creatiei . Il compari cu 7? |
tricesimusseptimus si Maranatha si alti adventisti,
vedeti ca marea reforma a avut loc abia in secolul 16, iar acesti reformatori au fost intemeietorii cultelor luterane, calviniste , pezbiteriane si anabaptiste si anglicane.Despre nici unul dintre aceste culte nu se spune ca ar fi tinut sambata. tricesimusseptimus nu ai si dumneata un link neutru in care sa se vorbeasca despre "sambatarii transilvaneni"?Nu ti se pare ciudata cat de putin mentionati sunt?Cu atat mai mult cu cat majoritatea mentionarilor acestora fac parte din surse adventiste?Nu crezi ca daca ar fi fost un adevar istoric al tarii noastre s-ar fi gasit mai multe despre ei? In legatura cu secolele 17-18 nu exclud posibilitatea existentei vreunui cult sambatar(desi eu nu am gasit nimic) dar mai degraba la noi in tara nu existau decat in minoritate, sau nu existau deloc. O alta curiozitate ce culte crestine mai tin sambata, in afara de voi? |
Citat:
Citat:
Ca să-ți faci o idee despre gustul amar al unei minorități sabatariene (nu e vorba despre adventiști), citește te rog introducerea unei monografii de profil: http://www.szavaigeza.hu/introd_RO.pdf Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cultul Mozaic - aprox. 1445 î.Hr. Biserica Creștină - 31 d.Hr. |
Citat:
|
Citat:
1. Primii copii ai lui Dumnezeu de pe pământ au ținut duminica 2. Evreii au ținut sâmbăta cu o anume doză de incertitudine 3. Biserica de la început a ținut duminica ? Dacă asta ai vrut să spui, greșești fundamental și ar trebui să vi cu probe, ori probe nu ai decât la punctul 3 (și acolo parțial, dacă în "de la început" excluzi chiar... începutul, adică perioada cât au trăit apostolii). |
Citat:
2.Evreii au tinut ziua de odihna sambata. 3.Biserica de la inceput a tinut duminica ca zi de odihna, chiar daca la inceput exista posibilitatea sa se fi tinut impreuna cu sambata.Nu exista nici o mentionare ca duminica nu s-ar fi tinut, cum nu exista nici o mentionare ca sambata s-ar fi tinut.Dar toate referintele si izvoarele arata ca, crestinismul si biserica inca din inceputul vremurilor au tinut duminica. Eu ti-am cerut sa-mi spui despre culte de-a lungul vremii care au tinut sambata.Ceva concret si universal.Nu ceea ce cultul adventist banuieste sau crede sau ce crezi tu.Ci culte cu date exacte, care au existat cu adevarat.Ar fi interesant sa avem un bilant al acestor culte si eu zic ca ar conta in contextul acestui subiect. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ce parere ai de asta: Citat:
Oare de ce ni se spune in Evanghelie faptul ca apostolii faceau asta sambata si ca Hristos a facut multe minuni sambata?Nu cumva scrie ceva in evanghelie care e fara insemnatate?Ce zice apostolul Ioan "inca multe a mai facut Hristos, dar acestea s-au scris ca sa credeti".Hristos a tinut odihna cat timp a trait, ziua de Sabat , dar El a venit ca sa-i schimbe cursul, s-o invecheasca, si sa arate ca e aproape de pieire, impreuna cu Legea talionului,care daca ar fi fost desavarsita, nu ar fi venit Hristos s-o schimbe si ca urmeaza ziua pe care El ne-o va aduce,Ziua Domnului(Dies Domini), odihna pe care El a facut-o.Caci daca Vechiul Testament ar fi fost fara de prihana Dumnezeu nu ar mai fi hotorat un Nou Testament.El a venit sa invecheasca Sabatul evreiesc si sa-l duca spre piere.Caci "se va lua imparatia de la voi(evrei) si se va da neamului care va face roadele ei" si "voi face Sabatele lor sa inceteze".Hristos a venit ca sa implineasca Legea sa o inoiasca si sa o faca desavarsita,si sa aduca tot odata abudenta harului si prisosinta lui(a harului) asupra Legii si deasupra ei, si porunca desavarsita a iubirii.Despre cele zece porunci Hristos a vorbit, dar intr-un mod desavarsit acum dandu-le un sens mai suprem si mai maret, ridicand totodata povara Legii prin Har. Macar o lista cu cultele care tin acum sambata,impreuna cu date sau linkuri despre ele, dar sa nu fie adventiste(linkurile) ca fac alergie la ele. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
1. Sabatul nu a fost pentru evrei, ci "pentru om" (Matcu 2,27) 2. Hristos nu a venit să ducă "spre pieire" Legea ci ca s-o împlinească (Matei 5,17) Citat:
Nu dețin asemenea linkuri, caută și tu pe Google: "baptiștii de ziua a șaptea", "biserica odihnei de sabat", "adventiști reformiști", "davidieni", "penticostali sabatarieni", etc. |
Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul Hristos a tinut odihna cat timp a trait, ziua de Sabat , dar El a venit ca sa-i schimbe cursul, s-o invecheasca, si sa arate ca e aproape de pieire [....] si ca urmeaza ziua pe care El ne-o va aduce,Ziua Domnului(Dies Domini), odihna pe care El a facut-o. Ei vezi, aici îți este neputința de a demonstra acest lucru. Hristos a ținut Sabatul, nu a poruncit niciodată ținerea duminicii și totuși ții morțiș la această contradicție flagrantă. ...... Ce e asta bai nene :)?Macar daca tot citezi din cea ce scriu sa ai bunavointa sa citezi in intregime asa cum am scris, nu sa stergi din ceea ce eu am scris, si sa-i dai o alta conotatie.Se poate asa magarie? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dupa cum zice Pavel "Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre"." si dumnezeiescul prooroc "O, de I-ați auzi astazi glasul Lui care zice: "Să nu vă învârtoșați inimile voastre, ca în timpul cercetării, ca în ziua ispitirii în pustiu, " care a mai si zis "Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea. " Citat:
Sabbath = "ceasing" , incetare, odihna; 2.Da Hristos a venit sa aduca la indeplinere tot ceea ce e scris in Lege si prooroci, si hotorarile lui Dumnezeu.Pentru aceasta a venit ca in El sa se indeplineasca ce e scris in Lege,prooroci si psalmi, si ca sa duca la indeplinire voia Tatalui.Dupa cum El, insusi a zis si in Luca 24:44. "Și le-a zis: Acestea sunt cuvintele pe care le-am grăit către voi fiind încă împreună cu voi, că trebuie să se împlinească toate cele scrise despre Mine în Legea lui Moise, în prooroci și în psalmi. " |
Citat:
286. Pentru ce serbam Duminica? Serbam Duminica, pentru ca: a) E ziua cea dintai a creatiunii; Daca duminica este considerata cea dintai zi a creatiunii, atunci, care este ziua a saptea, ziua de odihna sfintita si binecuvantata de Dumnezeu? Cum comentezi aceasta afirmatie din invatatura ortodoxa? P.S. Am vrut sa dau mai de mult acest raspuns, dar nu reuseam nicicum sa ma loghez. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Pentru inceput te-as ruga atunci cand ma citezi, sa nu o mai faci partial, scotand din context(nu foarte favorabil pentru tine), anumite fraze, care isi pierd astfel din semnificatie. Te-as ruga deasemenea sa eviti ironia, respectiva comparatie "nu este un ghiveci", asta vrei matale sa para. Exista doua legi date oamenilor de Dumnezeu: VT(adresata evreilor prin prooroci) si NT(adresata tuturor neamurilor in mod direct de catre insusi Dumnezeu), ca urmare Legea lui Ohm nu isi are locul aici, poate doar in scrierile profetesei Ellen White! Crestinii ortodocsi tin toate cele 10 porunci, deci si porunca a II - Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine dar si porunca a IV-a. Adu-ti aminte de ziua odihnei ca s-o sfintesti. Ziua odihnei pentru crestini, nu doar pentru cei ortodocsi este duminica - ziua pe care a sfintit-o Dumnezeu Fiul prin Invierea Sa din morti, ziua in care crestinii - Noul Israel au intrat in odihna. Ziua in care evreii au intrat in odihna nu are nici o semnificatie pentru un crestin. Are relevanta doar pentru un evreu, faptul ca stra-stra..bunicu lui a fost eliberat din robia egipteana in ziua de sambata. A pardon, mai are relevanta si pentru adventisti. La fel ca si alte fragmente din Legea Veche(pe langa cele 10 porunci - o lege morala care e valabila oricand si oriunde, fiind tinuta de intreaga crestinatate). Adventistii tin "cu sfintenie" respectivele obiceiuri in ciuda faptului ca Sf. Apostoli au aratat in Sinodul Apostolic de la Ierusalim din anul 50 ca astfel de practici nu mai sunt valabile. Nu e vina adventistilor ca nu au aflat pana acum de acest Sf. Sinod, nu prea aveau cum intrucat au aparut pe la mijlocul secolului 19 in SUA, ca urmare a activitatii "profetului" Miller(din multele profetii nici una implinita, a profetit chiar si sfarsitul lumii care urma sa aibe loc la inceputul sec. 20) si a "profetesei" Ellen White(cu o bogata activitate profetica, "din nefericire" nici una implinita, se pare ca "ingerul" care i se arata se cam tinea sotii). |
Care este odihna in care nu au intrat evreii?
|
Citat:
Citat:
Citat:
"Porunca intaia este aceasta: “Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamantul Egiptului si din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!” (Ies. 20, 2-3)." Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Neținând poruncile Lui, oricine poate fi lipsit de odihna Lui... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nimic nou sub soare: "20.Și mulți dintre ei ziceau: Are demon și este nebun. De ce să-L ascultați?" (Ioan 10) |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
5 Dar unii din eresul fariseilor care devenisera credinciosi(crestini) s-au ridicat zicand ca pe aceia trebuie sa-i taie imprejur si sa le porunceasca a pazi Legea lui Moise. 6 Drept aceea, apostolii si preotii s-au adunat sa cerceteze aceasta pricina Iata ce zice Petru in cadrul Sinodului(Fapte 15,10):”Asadar, de ce il ispititi voi acum pe Dumnezeu si vreti sa puneti pe grumazul ucenicilor un jug pe care nici parintii nostri si nici noi nu am fost in stare sa-l purtam.” Iata ce spune Sf. Apostol Iacov in cadrul Sinodului(Fapte 15): Si dupa ce au tacut ei , a raspuns Iacob, zicand: "Barbati frati, ascultati-ma!: Simeon a istorisit cum Dumnezeu inca de la inceput S-a ingrijit sa ia dintre neamuri un popor pentru numele Sau. Si cu aceasta se potrivesc cuvintele profetilor, precum este scris: Dupa aceea Ma voi intoarce si din nou voi cladi cortul cel cazut al lui David, si pe cele daramate ale lui le voi cladi si pe el il voi indrepta, ca sa-l caute pe Domnul ceilalti oameni si toate neamurile asupra carora s-a chemat numele Meu, zice Domnul cel ce a facut acestea. ... De aceea eu zic sa nu-i tulburam pe cei ce dintre pagani se intorc la Dumnezeu.” Concluzia: practicarea sambetei facand parte din Legea lui Moise nu mai era si nu mai este valabila. Duminica era si este noua zi de odihna pentru crestini. Iata ce Spune Sf. Apostol Pavel in epistola catre Evrei cu privire la tinerea sambetei ca zi de odihna si la noua zi de odihna(Duminica): „Prin urmare, pentru ca unora le ramane sa intre intru odihna, iar primii carora li s-a binevestit”(evreilor) ” nu au intrat din pricina nesupunerii lor, Dumnezeu randuieste din nou o zi, astazi dupa atata vreme rostind El prin David, asa cum s-a spus mai inainte: Astazi daca veti auzi glasul Sau, nu va invartosati inimile. Ca daca odihna le-ar fi adus-o Iosua(al lui Navi - cel ce i-a condus pe evrei in pamantul fagaduintei, Moise fiind deja mort)”, atunci Dumnezeu n-ar mai fi vorbit dupa aceea de o alta zi de odihna. Asadar poporului lui Dumnezeu i s-a lasat o alta zi de odihna(duminica). Asa ca nu va invartosati inimile precum odinioara evreii! Citat:
Citat:
Intr-o conferinta in 1856 "profetesa" afirma: Mi s-a arătat adunarea celor prezenți la conferință. Îngerul mi-a spus: "Unii vor deveni hrană pentru viermi, unii vor trece prin cele șapte plăgi iar unii vor rămâne în viață pe pământ pentru a fi răpiți la venirea lui Iisus. " Au trecut 150 de ani, toti participantii la conferinta au decedat, nici unul nefiind martor la venirea lui Iisus. Pe 27 iunie 1850, doamna White a scris că au rămas numai câteva luni pentru ca poporul să se pregătească: "Îngerul meu însoțitor mi-a spus 'vremea aproape s-a dus. Pregătiți-vă, fiți gata, pregătiți-vă.' . . . acum aproape că s-a dus vremea . . și ceea ce noi am învățat timp de ani de zile, ei trebuie să învețe în câteva luni." (Scrieri timpurii, p. 64-67). Prin Septembrie 1850, doamna White dădea avertismentul că timpul lui Iisus în Locul Preasfânt aproape se scursese: "Am văzut că vremea lui Iisus în Locul Preasfânt aproape s-a scurs și nu mai durează mult... Vremea pecetluirii e foarte scurtă și se va sfârși în curând."—Experiență și viziuni, p. 46-47. Soțul ei James pretindea că plecarea poporului lui Dumnezeu din Babilon (Apoc. 18:4) avusese deja loc: "Babilonul, biserica nominală, a căzut. Poporul lui Dumnezeu a ieșit din ea. Acum este ‚sinagoga lui Satan' (Apoc.3:9). 'Un locaș a dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate și urâte” ." (Present Truth, Aprilie, 1850) |
Citat:
|
6. Veniți să ne închinăm și să cădem înaintea Lui și să plângem înaintea Domnului, Celui ce ne-a făcut pe noi.
7. Că El este Dumnezeul nostru și noi poporul pășunii Lui și oile mâinii Lui. 8. O, de I-ați auzi glasul care zice: "Să nu vă învârtoșați inimile voastre, 9. Ca în timpul cercetării, ca în ziua ispitirii în pustiu, 10. Unde M-au ispitit părinții voștri, M-au ispitit și au văzut lucrurile Mele. 11. Patruzeci de ani am urât neamul acesta și am zis: "Pururea rătăcesc cu inima". 12. Și ei n-au cunoscut căile Mele, că M-am jurat întru mânia Mea: "Nu vor intra întru odihna Mea". Psalm 94 1. Cântați Domnului cântare nouă, cântați Domnului tot pământul. 2. Cântați Domnului, binecuvântați numele Lui, binevestiți din zi în zi mântuirea Lui. 3. Vestiți între neamuri slava Lui, între toate popoarele minunile Lui; Psalm 95 ziua Mantuirii : Ziua Invierii Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră. 1Corinteni 15:14 22. Piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii, aceasta s-a făcut în capul unghiului. 23. De la Domnul s-a făcut aceasta și minunată este în ochii noștri. 24. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea. 25. O, Doamne, mântuiește! O, Doamne, sporește! 26. Binecuvântat este cel ce vine întru numele Domnului; binecuvântatu-v-am pe voi, din casa Domnului. 27. Dumnezeu este Domnul și S-a arătat nouă. Tocmiți sărbătoare cu ramuri umbroase, până la coarnele altarului. 28. Dumnezeul meu ești Tu și Te voi lăuda; Dumnezeul meu ești Tu și Te voi înălța. Te voi lăuda că m-ai auzit și ai fost mie spre mântuire. 29. Lăudați pe Domnul că este bun, că în veac este mila Lui. Psalm 117 Fost-am in Duh in ziua Domnului. Aceasta este ziua Domnului, Dies Domini, de unde vine si numele de Duminica.Ziua Invierii din mortii fara de care nu ar fi existat Mantuire.Aceasta este ziua cea mai binecuvantata si cea mai sfanta care a existat vreodata. 6. Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat, 7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. 9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. |
Citat:
Evrei4: 7 El hotărăște din nou o zi: ,,Astăzi,`` -zicînd, în David, după atîta vreme, cum s'a spus mai sus: ,,Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!`` 8 Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n'ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi. 9 Rămîne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. 10 Fiindcă cine intră în odihna Lui, se odihnește și el de lucrările lui, cum S'a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale. 11 Să ne grăbim dar să intrăm în odihna aceasta, pentruca nimeni să nu cadă în aceeaș pildă de neascultare. Parca se intelege mai bine cu amindoua traducerile. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
interpretat ca desființarea sabatului. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
[quote=ciprian85;182640]Concluzia: practicarea sambetei facand parte din Legea lui Moise nu mai era si nu mai este valabila. Duminica era si este noua zi de odihna pentru crestini. Ipoteză greșită, concluzie falsă. Porunca a IV-a face parte din Legea lui Dumnezeu nu a lui Moise, deci mai e valabilă. Valabilă a fost pentru Hristos și apostoli, valabilă pentru toți creștinii. Citat:
Citat:
Citat:
- "profeția din 1844" era a lui Miller nu a profetesei. - celelalte "multe profeții" greșite ale lui Miller tot nu le-ai arătat. Nici nu te mai chinui, înfiinețează dacă vrei un nou topic (acolo poți dezvolta și confuzia ta cu privire la "începutul sec.20") |
Citat:
|
16. Cine sunt cei care, auzind, s-au răzvrătit? Oare nu toți care au ieșit din Egipt, prin Moise?
17. Și împotriva cui a ținut mâine timp de patruzeci de ani? Au nu împotriva celor ce au păcătuit, ale căror oase au căzut în pustie? Evrei 3 11. Pentru aceasta îmi voi lua înapoi grâul la vremea lui și mustul la timpul lui și-Mi voi lua lâna și inul cu care ea își acoperă goliciunea ei. 12. Și acum voi descoperi goliciunea ei în ochii iubiților ei și nimeni nu va putea s-o scape din mâna Mea. 13. Și voi face să încetez toate desfătările ei, sărbătorile și lunile noi și zilele de odihnă și toate prăznuirile ei. Osea 2 13. Nu mai aduceți daruri zadarnice! Tămâierile Îmi sunt dezgustătoare; lunile noi, zilele de odihnă și adunările de la sărbători nu le mai pot suferi. Însăși prăznuirea voastră e nelegiuire! 14. Urăsc lunile noi și sărbătorile voastre sunt pentru Mine o povară. Ajunge! Isaia 1 11. Și le-am dat legile Mele, le-am arătat rânduielile Mele, prin care omul, care le va ține, va trăi. 12. De asemenea le-am dat și zilele Mele de odihnă, ca să fie semn între Mine și ei, ca să cunoască ei că Eu sunt Domnul, Sfințitorul lor. 13. Însă casa lui Israel s-a răzvrătit împotriva Mea în pustiu; după legile Mele n-a umblat și a lepădat rânduielile Mele, pe care omul trebuie să le împlinească, ca să trăiască prin ele, și zilele Mele de odihnă le-au călcat. Atunci Eu am gândit să revărs asupra lor mânia Mea în pustiu, ca să-i pierd.Iezechiel 20 6. Acum însă, Arhiereul nostru a dobândit o slujire cu atât mai osebită, cu cât este și Mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este întemeiat pe mai bune făgăduințe. 7. Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea; 8. Ci Dumnezeu îi mustră și le zice: "Iată vin zile, zice Domnul, când voi face, cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda, testament nou, 9. Nu ca testamentul pe care l-am făcut cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână ca să-i scot din pământul Egiptului; căci ei n-au rămas în testamentul Meu, de aceea și Eu i-am părăsit - zice Domnul. Evrei 8 22. Căci scris este că Avraam a avut doi fii: unul din femeia roabă și altul din femeia liberă. 23. Dar cel din roabă s-a născut după trup, iar cel din cea liberă s-a născut după făgăduință. 24. Unele ca acestea au altă însemnare, căci acestea (femei) sunt două testamente: Unul de la Muntele Sinai, în Arabia, și răspunde Ierusalimului de acum, care zace în robie cu copiii lui; 25. Iar cea liberă este Ierusalimul cel de sus, care este mama noastră. Galateni 4 16. Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină și se face o ruptură și mai rea. 17. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; alminterea burdufurile crapă: vinul se varsă și burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi și amândouă se păstrează împreună. Matei 9 Acum cercetati voi, care este odihna in care nu au intrat Evreii si cand a venit? |
Citat:
"56. Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat." (Ioan 8) |
Citat:
|
Citat:
|
Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
Ziua care ne-a adus Mantuirea este Duminica,poti sa fi macar in viata ta sincer odata si sa recunosti? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:17:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.