Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   atei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6847)

ai2 17.09.2009 13:16:25

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 166766)
Dumnezeu a dat legile divine ca sa nu mai pacatuim.
Daca soferii si pietonii nu ar respecta regulile de circulatie ce s-ar intampla?

Selectie naturala.
Citat:

Ar fi un haos total ,accidente la tot pasul.
haosul, in caz ca nu stiai, este determinist si provine din legile naturii.
Citat:

Asa cum respectam regulile de circulatie de ce nu vrem sa respectam legile date de Dumnezeu pentru binele nostru?
Par.Arsenie a spus ca noi toti avem aceste gene defectuase ,dar numai la unii ele ies la iveala ,sub forma unor maladii genetice.
El spune ca aceste boli ale copiilor ,de ex.sunt pentru unele pacate mari ,ale parintilor sau stramosilor ,pentru ca acestia sa isi aminteasca ca au gresit si sa se indrepte.
Sau cum sa intelegi gresit genetica! O explicatie primitiva data unor efecte naturale care nu au vreo legatura cu pacatele parintilor. Asta a reusit sa faca omul pana sa apara stiinta. Din pacate unii au ramas la acest stadiu. Nu vedeti ca sunteti controlati de astfel de indivizi? Daca ar recunoaste ca maladiile genetice nu au nimic supranatural in ele si nu vin de la doamne doamne cum sa va mai santajeze sa nu faceti "pacate" si evident sa treceti pe la biserica daca ati facut si sa cotizati corespunzator?

laurschepsis 17.09.2009 13:17:23

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166759)
Eu cred ca iti va fi
Uite, eu nu am o parere prea buna despre Pr. Boca pentru ca, printre altele, se crede si un mare genetician care spune ca omul are 24 de gene:
Iată Genetica modernă, dată în nucleu lui Moise, de Mântuitorul Însuși prin revelație, acum 3500 ani pe muntele Sinai. Nu e nici o mirare: Iisus avea conducerea spirituală și înainte de venirea Sa în trup omenesc. Pe urmă, că iniția pe Moise în tainele eredității nu este nici o mirare, întrucât cine poate să cunoască mai bine omul, decât Cel ce l-a făcut și i-a dat legile vieții?
Stăruim asupra faptului ca Iisus e creatorul omului și ca gen aparte și ca persoană îndeosebi până la sfârșitul vremii. În această creație conlucră cu părinții pământești menajându-le libertatea, dar prevenindu-i că, în cazul în care Îi calcă legile, calcă viața propriilor lor copii.
„Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt Dumnezeu râvnitor, care pedepsește vina părinților în copii până la al treilea și al patrulea neam – pentru cei ce Mă urăsc. … Și Mă milostivesc până la al miilea neam, către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele (Deuteronom 5, 9-10). p.235-236
După textul Scripturii e clar că toată recesivitatea apare în părinți pe urma vreunui păcat. Știința, neavând termenul [de păcat], nu poate da răspunsul la întrebarea: cum au apărut în ascendenți genezele defective, prin ce accident sau după care legi? Sau mai pe larg: prin ce împrejurare, independentă și anterioară procesului eredității, apar în cromozomi, de unde nu erau, aceste granule infinitezimale degenerative și cu urmări dezastruoase, pentru o eventuală progenitură? Ca să răspund pe scurt, genezele recesive apar în ascendenți în chip independent, nu după legile probabilității, ci după legile care atârnă peste fărădelegi.
Sublinierea imi apartine, i-as ruga pe cei care inca mai sustin ca Dzeu=iubire sa comenteze

Doamne-ajuta!

Vezi, nu intamplator eu te-am invitat sa incerci sa citesti acele marturii si dupa aceea sa mergi in zona Sambata sau Prislop (Hateg) sa discuti direct cu cei care l-au cunoscut pe parinte. Dupa ce vei face acesti 2 pasi o sa ai raspuns si la intrebarile de mai sus. Pana atunci eu, ca de altfel si alti frati de pe acest forum iti vorbim despre o parte a vietii despre care nu ai notiunile de baza. Citatele fratiei tale, inca o data te rog sa nu te superi, arata exact acest fapt.

Parintele Arsenie Boca, conform cu nivelul de cunoastere de azi se pare ca a facut si afirmatii eronate. Aceasta insa nu ii micsoreaza cu nimic personalitatea uriasa. Pentru ca parintele Arsenie Boca nu s-a afirmat ca medic, sau cercetator ci ca duhovnic. Iar ca duhovnic, dimensiunea sa este covarsitoare.

Am sa fac si un scurt comentariu la cele subliniate de fratia ta, dar inainte de asta, te rog spune-mi, ai copii?

Doamne-ajuta!

C0rneliu 17.09.2009 13:37:03

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 166758)
Nu neaparat. Evolutia nu este un proces uniform in timp. Cand stresul evolutiv este ridicat evolutia este mai rapida.

Aha, deci daca ma uit la poza de la link-ul trimis de tine se poate afirma ca intre Homo erectus exista diferente majore intre cei de la inceputul speciei si cei de la finalul ei? Si cu toate ca specia a trait cam 1 milion de ani, se pare ca nu a reusit totusi sa se adapteze... cam ciudata si brusca disparitia.

topcat 17.09.2009 13:42:11

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166768)
Parintele Arsenie Boca, conform cu nivelul de cunoastere de azi se pare ca a facut si afirmatii eronate. Aceasta insa nu ii micsoreaza cu nimic personalitatea uriasa. Pentru ca parintele Arsenie Boca nu s-a afirmat ca medic, sau cercetator ci ca duhovnic. Iar ca duhovnic, dimensiunea sa este covarsitoare.

Am sa fac si un scurt comentariu la cele subliniate de fratia ta, dar inainte de asta, te rog spune-mi, ai copii?

Doamne-ajuta!

Vezi tu, el si-a dat cu parerea si despre numarul de gene si despre transmiterea pacatul parintilor in copii. Despre prima parte, verificabila acum experimental, se stie clar ca a gresit. Despre a doua parte, din cauza careia sufera o mare parte din populatia tarii, care crede ca e bolnava din pricina pacatelor, de ce nu s-ar insela?
Am copii.
Nu cred ca am nevoie de un duhovnic (poate de un psiholog, aici s-ar putea sa ai putina dreptate ;) )

topcat 17.09.2009 13:45:40

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 166766)
El spune ca aceste boli ale copiilor ,de ex.sunt pentru unele pacate mari ,ale parintilor sau stramosilor ,pentru ca acestia sa isi aminteasca ca au gresit si sa se indrepte.

Eu tot nu am inteles cum copii cu defecte genetice, care de obicei mor in primele saptamini de viata, ar putea sa isi aminteasca si sa se indrepte.
As vrea un raspuns

C0rneliu 17.09.2009 13:48:31

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166775)
Eu tot nu am inteles cum copii cu defecte genetice, care de obicei mor in primele saptamini de viata, cum de ar putea sa isi aminteasca si sa se indrepte.
As vrea un raspuns

Se indreapta parintii... Prin suferinta ce o pricinuieste moartea copiilor, parintilor le sunt iertate din pacate.
Ti s-a mai raspuns asemanator... Macar din amintire, nu poti sa-ti raspunzi singur la aceste intrebari?

topcat 17.09.2009 13:55:10

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 166778)
Se indreapta parintii... Prin suferinta ce o pricinuieste moartea copiilor, parintilor le sunt iertate din pacate.
Ti s-a mai raspuns asemanator... Macar din amintire, nu poti sa-ti raspunzi singur la aceste intrebari?

Am postat gresit.
Inca nu mi s-a raspuns de ce Dzeu se foloseste de copii ca sa le aduca aminte ceva parintilor

topcat 17.09.2009 14:00:43

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 166773)
Aha, deci daca ma uit la poza de la link-ul trimis de tine se poate afirma ca intre Homo erectus exista diferente majore intre cei de la inceputul speciei si cei de la finalul ei? Si cu toate ca specia a trait cam 1 milion de ani, se pare ca nu a reusit totusi sa se adapteze... cam ciudata si brusca disparitia.

Da, clima se mai schimba

ai2 17.09.2009 14:15:43

Citat:

E ciudata pentru ca nu avem destule date sa lamurim problema sau poate problema e lamurita dar nu stim noi care e raspunsul. Problema nu e triviala si s-ar putea sa gasim o explicatie daca ne uitam la erele geologice de exemplu.

C0rneliu 17.09.2009 14:16:34

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166780)
Da, clima se mai schimba

Mda, s-a schimbat in cateva sute de ani cat nu s-a schimbat intr-un milion. Da? O dovada, ceva?

C0rneliu 17.09.2009 14:19:55

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166779)
Am postat gresit.
Inca nu mi s-a raspuns de ce Dzeu se foloseste de copii ca sa le aduca aminte ceva parintilor

Hai fa un efort de imaginatie: daca ar exista un Creator, atunci creatiile sale ar intelege orice actiune a Sa? Cea mai simpla logica spune ca nu. Pentru ca daca creatiile sale ar intelege orice actiune a Sa atunci ele la randul lor ar fi ca si Creatorul, ceea ce este absurd. Nu e chiar atat de greu de inteles.

topcat 17.09.2009 14:22:16

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 166783)
Mda, s-a schimbat in cateva sute de ani cat nu s-a schimbat intr-un milion. Da? O dovada, ceva?

sute de ani?

topcat 17.09.2009 14:24:50

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 166784)
Hai fa un efort de imaginatie: daca ar exista un Creator, atunci creatiile sale ar intelege orice actiune a Sa? Cea mai simpla logica spune ca nu. Pentru ca daca creatiile sale ar intelege orice actiune a Sa atunci ele la randul lor ar fi ca si Creatorul, ceea ce este absurd. Nu e chiar atat de greu de inteles.

Credeam ca numai eu si citiva atei de pe-aici nu inteleg nimic, dar vad ca sint si altii.
Din pacate, nu e vorba de a intelege sau nu lucruri minore, e vorba de a sustine o concluzie absoluta: Dzeu=iubire.
Vi se pare cumva ca Dzeu e iubire atunci cind foloseste copiii drept mesaje catre parintii pacatosi? La ce poti sa te astepti atunci de la niste oameni amariti? Am impresia ca folosim cuvintele in cu totul alta semnificatie.

ai2 17.09.2009 14:28:26

Citat:

Daca noi nu avem o explicatie nu inseamna ca nimeni nu are nicio explicatie. Si nu inseamna nici ca nu exista explicatie. E ca si cum spui ca am o problema nerezolvata deci nu exista rezolvare.

ai2 17.09.2009 14:31:19

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 166784)

Apel la ignoranta!!!
Daca nu exista creator si viata a evoluat, produsii evolutiei ar intelege orice metoda a evolutiei? Marea majoritate nu iar restul doar dupa muuuuuuulta munca si multe idei geniale.

C0rneliu 17.09.2009 14:55:33

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 166788)
Apel la ignoranta!!!
Daca nu exista creator si viata a evoluat, produsii evolutiei ar intelege orice metoda a evolutiei? Marea majoritate nu iar restul doar dupa muuuuuuulta munca si multe idei geniale.

Ok, bine... Cum spuneti voi!
Cat in ceea ce priveste ignoranta, nu stiu cine e mai ignorant. Atata vreme cat voi va luati informatiile doar dintr-o singura sursa, iar cand intrati pe teritoriul credintei gasiti o intrebare si va cramponati in ea cu incapatanare magareasca (scuze, dar asa e) fara sa vedeti si toate celelalte lucruri, atunci pardon, nu stiu unde e mai multa ignoranta: la noi sau la voi?
Ba chiar as putea sa afirm ca sunt multe intrebari la care stiinta nu are un raspuns, asa cum am aratat si mai sus, dar voi "credeti" ca se vor gasi raspunsuri. Ok, credeti voi in stiinta si din crestinism luati doar ceea ce va convine ca sa va motivati alegerea.
Om vedea cine a gresit la moartea noastra, dar daca voi ati gresit, atunci nu mi-as dori sa fiu in pielea voastra. Dumnezeu sa va ierte!

topcat 17.09.2009 15:05:41

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 166790)
gasiti o intrebare si va cramponati in ea cu incapatanare magareasca (scuze, dar asa e) fara sa vedeti si toate celelalte lucruri

Ce lucruri, Corneliu? Cum pot eu sa tin la un Dzeu sau la Hristos, care imi imbolnaveste copilul pentru ca vreun timpit acum 6000 de ani s-a masturbat sau ce pacat crucial o fi facut el?

Oricum, eu astept si raspunsuri de la alti credintiosi, ma gindesc ca nu toti sint de acord cu un astfel de mod de a "iubi"

laurschepsis 17.09.2009 15:12:31

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166759)
Eu cred ca iti va fi
Uite, eu nu am o parere prea buna despre Pr. Boca pentru ca, printre altele, se crede si un mare genetician care spune ca omul are 24 de gene:
Iată Genetica modernă, dată în nucleu lui Moise, de Mântuitorul Însuși prin revelație, acum 3500 ani pe muntele Sinai. Nu e nici o mirare: Iisus avea conducerea spirituală și înainte de venirea Sa în trup omenesc. Pe urmă, că iniția pe Moise în tainele eredității nu este nici o mirare, întrucât cine poate să cunoască mai bine omul, decât Cel ce l-a făcut și i-a dat legile vieții?
Stăruim asupra faptului ca Iisus e creatorul omului și ca gen aparte și ca persoană îndeosebi până la sfârșitul vremii. În această creație conlucră cu părinții pământești menajându-le libertatea, dar prevenindu-i că, în cazul în care Îi calcă legile, calcă viața propriilor lor copii.
„Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt Dumnezeu râvnitor, care pedepsește vina părinților în copii până la al treilea și al patrulea neam – pentru cei ce Mă urăsc. … Și Mă milostivesc până la al miilea neam, către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele (Deuteronom 5, 9-10). p.235-236
După textul Scripturii e clar că toată recesivitatea apare în părinți pe urma vreunui păcat. Știința, neavând termenul [de păcat], nu poate da răspunsul la întrebarea: cum au apărut în ascendenți genezele defective, prin ce accident sau după care legi? Sau mai pe larg: prin ce împrejurare, independentă și anterioară procesului eredității, apar în cromozomi, de unde nu erau, aceste granule infinitezimale degenerative și cu urmări dezastruoase, pentru o eventuală progenitură? Ca să răspund pe scurt, genezele recesive apar în ascendenți în chip independent, nu după legile probabilității, ci după legile care atârnă peste fărădelegi.
Sublinierea imi apartine, i-as ruga pe cei care inca mai sustin ca Dzeu=iubire sa comenteze

Doamne-ajuta!
Trebuie sa stii ca fragmentul pe care l-ai adus ca exemplu face parte din "Cararea imparatiei" (pag. 235-236), o carte pe care parintele a terminat sa o scrie, intr-o prima forma in anul 1946 si pe care a mai revizuit-o pana in 1948. Manuscrisul l-a incredintat nu spre tiparire ci pentru a fi pastrat parintelui protopop Nistor din Brasov. In 1948 parintele a fost dus de catre Mitopolitul Balan la Prislop pentru a reinvia acest sfant si vechi locas manastiresc. Incearca sa afli ce se stia despre genetica la acea vreme in tara noastra si o sa intelegi si cele scrise de parinte. Oricum, din textul prezentat de fratia ta lipseste o parte. Iar genomul uman a fost complet decodificat abia de curand.

Ma bucur ca ai copii. Sa va ajute Dumnezeu sa aveti grija si sa va bucurati impreuna.

Te-am intrebat pentru ca modelul Hristic este, un model de relatie Tata - Fiu. Ca parinte intelegi si simti deplin ce tragedie ar fi daca fratia ta, ca parinte i-ai spune copilului sa nu se drogheze, sa nu fure, sa nu devina alcoolic, sa nu fie violent cu semenii lui, sa nu-si conceapa copiii in desfranare, sa nu fure, sa nu-si bata joc de fratia si sotia ta etc si copilul, Doamne-fereste, ar face exact acestea, sau doar o parte din ele. Cu ce ai fi fratia ta de vina ca, desi iti iubesti copilul mai mult decat pe insusi fratia ta, totusi acesta a voit sa nu te asculte si a facut copiii la betie, a facut crime, te-a injurat si te-a batut, a furat, nu a vrut sa stie de nimic din cele ce bine ai incercat sa il inveti?
Si totusi, Dumnezeu aseaza raul si binele intr-un raport net favorabil binelui: „Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt Dumnezeu râvnitor, care pedepsește vina părinților în copii până la al treilea și al patrulea neam – pentru cei ce Mă urăsc. … Și Mă milostivesc până la al miilea neam, către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele.

Deci, Dumnezeu ca un tata iubitor si-a avertizat copiii care sunt consecintele iesirii din armonia acestei lumi, dar daca noi, generatii dupa generatii, nu am vrut sa tinem seama de avertismente, nici macar nu am vrut sa stim care sunt consecintele comportamentului nostru iresponsabil si ne-am condamnat copiii cu un cinism nedemn de tinuta umana, e de vina Tatal? Tatal care si-a trecut Fiul prin cruce pentru ca noi sa iesim din Legea Veche si sa intram in Legea Noua? Ce sa faca Tatal daca noi vrem sa cadem tot in Vechea Lege, daca ni se pare ca Noua Lege nu este demna de noi? Principiul care tine in armonie aceasta lume (atat cea vazuta cat si cea nevazuta) este IUBIREA. Cei care insa ies din acest principiu si vorba Anitei, merg pe contrasens, ar trebui sa-si asume si consecintele. Ei sunt cei care schilodesc sau omoara pe cei care altfel ar fi circulat linistiti.

Nu am cum sa sitetizez in cateva cuvinte o filozofie articulata in scrieri ce se intand pe aproape 2000 de ani si pe care nu o poti intelege in absenta unei minime practici. De aceea, repet, SA CREZI INSEAMNA SA FACI, NU DOAR SA INTELEGI.

Tema pe care ai propus-o spre discutie implica sa discutam si despre suferinta, despre moarte, despre echilibrul universului, despre interactiunea dintre "lumea de aici" si "lumea de dincolo", despre rugaciune ca dialog, despre Creator si creatura, despre iubire, despre stiinta si religie, despre minuni si taine, despre raporturile dintre Dumnezeu, om si satana, despre Sfanta Treime, despre cercetare si revelatie, despre Sfanta Scriptura si experienta personala si cate si mai cate. De unde sa incepi si cine are timp sa stea sa scrie atat?

De aceea te-am rugat sa faci acei 2 pasi. In lipsa unei minime experiente intr-un spatiu care se poate cerceta doar prin experienta personala este foarte greu sa intelegi de ce miliarde de oameni de-a lungul a peste 3500 de ani au spus ca exista Dumnezeu, dar numai foarte putini au trecut examenul acestei vieti.

Cu tot dragul,
Doamne-ajuta!

topcat 17.09.2009 15:15:13

Faci o confuzie. Nu sint Dumnezeu.

topcat 17.09.2009 15:16:59

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166792)
SA CREZI INSEAMNA SA FACI, NU DOAR SA INTELEGI.

Esti de acord ca Dzeu sa-si scrie mesajele catre noi cu pretul vietii copiilor nostrii?
Inteleg ca sinteti niste neputinciosi, dar macar recunoasteti ca nu e in regula ceva?
Ce sa fac? Sa omor copilul cuiva si apoi sa vad daca inteleg ceva?

topcat 17.09.2009 15:21:44

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166792)
Principiul care tine in armonie aceasta lume (atat cea vazuta cat si cea nevazuta) este IUBIREA. Cei care insa ies din acest principiu si vorba Anitei, merg pe contrasens, ar trebui sa-si asume si consecintele. Ei sunt cei care schilodesc sau omoara pe cei care altfel ar fi circulat linistiti.

Ai fi de acord ca acum, pentru ce mi-a facut ieri caminaris, sa merg sa-i omor copilul?

Sa ma scuze caminaris, nu am nimic cu el sau cu copilul sau, daca are

anita 17.09.2009 16:03:19

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166794)
Esti de acord ca Dzeu sa-si scrie mesajele catre noi cu pretul vietii copiilor nostrii?

Daca viata s-ar termina aici poate ca ti-as da dreptate.
Dumnezeu vrea sa ne dea viata vesnica ,si pentru asta trebuie sa fim buni ,sa nu mai pacatuim.
Pentru asta ne atentioneaza.
Daca ai fi credincios nu te-ai mai revolta atat ,ai spune ca meritai aceste necazuri si ai incerca sa iti schimbi viata.
Unii chiar multumesc lui Dumnezeu pentru necazuri si boli.
Sa stii ca o viata dusa in pacat nu e deloc placuta ,nu ai liniste sufleteasca.
Doamne ajuta !

laurschepsis 17.09.2009 16:06:49

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166795)
Ai fi de acord ca acum, pentru ce mi-a facut ieri caminaris, sa merg sa-i omor copilul?

Sa ma scuze caminaris, nu am nimic cu el sau cu copilul sau, daca are

Doamne-ajuta!

Imi pare rau pentru ce a scris Caminaris ieri. Dar, iarta-ma nu acesta este sensul celor scrise de mine. Fratia ta nu este cu fratele Caminaris in raportul Tata-Fiu si nici Creator-creatura. Fratia ta ar trebui, conform modelului lasat de Iisus Hristos, sa il ierti si, macar sa nu il urasti.

P. S. Faptul ca am intervenit este si datarita celor scrise de fratale Caminaris, dar nu numai de aceea. Eu ma bucur de prezenta voastra pe acest forum si o consider binevenita.

Doamne-ajuta!

topcat 17.09.2009 16:11:37

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 166809)
Dumnezeu vrea sa ne dea viata vesnica ,si pentru asta trebuie sa fim buni ,sa nu mai pacatuim.

Si ce are cu copiii nostrii?
Cum imi da mie viata vesnica daca el imi omoara copilul? Cine vrea sa stea cu el in rai dupa asta? Prefer sa stau in iad cu satana, macar ala stie ce vrea.

topcat 17.09.2009 16:14:14

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166811)
Doamne-ajuta!

Imi pare rau pentru ce a scris Caminaris ieri. Dar, iarta-ma nu acesta este sensul celor scrise de mine. Fratia ta nu este cu fratele Caminaris in raportul Tata-Fiu si nici Creator-creatura. Fratia ta ar trebui, conform modelului lasat de Iisus Hristos, sa il ierti si, macar sa nu il urasti.

P. S. Faptul ca am intervenit este si datarita celor scrise de fratale Caminaris, dar nu numai de aceea. Eu ma bucur de prezenta voastra pe acest forum si o consider binevenita.

Doamne-ajuta!

Te rog sa ma crezi pe cuvint, daca pentru asta inseamna ceva, ca nu m-am suparat pe caminaris, ca nu il urasc si nu am nimic cu el. Chiar m-am amuzat.
Stiu ca nu acesta e sensul celor scrise de tine, dadeam un exemplu de aberatie cu care nu ati fi de acord. Sinteti insa de acord cu omorirea copiilor pentru pacatele nu-stiu-cui, pe care nici macar nu l-ati cunoscut, si il mai si venerati pe faptas. Mai ziceti de mine ca sint maimuta

laurschepsis 17.09.2009 16:42:21

@Topcat
Doamne-ajuta!

Iar arunci vina pe Dumnezeu? NOI, cei care mintim, furam, ne destrabalam, inselam, furam, violentam, gandim urat, vorbim urat, trecem nepasatori pe langa cei care sunt in suferinta, omoram, uram, si cate si mai cate, NOI, cei care nu am tinut cont de 3500 de ani de Lege, nici de cea veche si nici de cea noua, suntem vinovati. Nu Dumnezeu care ne-a spus clar sa nu facem aceste lucruri pentru ca urmarile vor fi cele care le stim. Si chiar daca am gresit si ne-am dat seama mai tarziu de acest lucru si ne pare rau, ne-a lasat posibilitatea sa stergem consecintele cutremuratoare ale acestor rataciri. Dar, nici macar asta nu am vrut sa facem: sa mergem la duhovnic si sa ne cerem sincer iertare de la Tatal. Uite, frate unde duce lipsa de deschidere catre cele bune.

Despre suferinta la copii, parintele Teofil, duhovnicul Manastirii Brancoveanu spunea ca, deocamdata, pentru noi suferinta copiilor este o taina. Adica, nu are un raspuns transant la aceasta problema.

Parintele Arsenie Boca explica pe larg, cu exemple concrete, ca suferinta copiilor este rezultatul direct al cinismului si inconstientei parintilor, bunicilor, strabunicilor (pana la al patrulea neam, generatie) care, desi fusesera avertizati ca ei, copiii vor plati pacatele parintilor si celorlalti descendenti pana la a patra generatie nu au tinut cont de Lege. Nu numai ca au facut pacate mari, dar nici nu au inteles sa se spovedeasca pentru a le anula.

Eu am vazut multa suferinta. Cum stiu ca nimic nu e intamplator, daca as putea, as spune tuturor sa se gandeasca de doua ori inainte de a face un lucru rau. Dar, cati oare s-ar opri macar o clipa sa reflecteze?

Si mai sunt si alte explicatii. Dar, asa cum spuneam, fratia ta, dupa ce vei fi incercat sa cunosti personal ortodoxia iti vei fi format o parere proprie si despre acest aspect cutremurator.

Doamne-ajuta!

laurschepsis 17.09.2009 16:45:20

Doamne-ajuta!

Ca sa fiu si mai clar:

Nu sunt de acord cu suferinta copiilor sub nici o forma.

Dar, atentie, FAPTASUL SUNTEM NOI!!!!!!

Doamne-ajuta!

topcat 17.09.2009 16:49:14

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166828)
Doamne-ajuta!

Ca sa fiu si mai clar:

Nu sunt de acord cu suferinta copiilor sub nici o forma.

Dar, atentie, FAPTASUL SUNTEM NOI!!!!!!

Doamne-ajuta!

Poate tu, eu nu

topcat 17.09.2009 16:51:46

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166827)
@Topcat
Doamne-ajuta!

Iar arunci vina pe Dumnezeu? NOI, cei care mintim, furam, ne destrabalam, inselam, furam, violentam, gandim urat, vorbim urat, trecem nepasatori pe langa cei care sunt in suferinta, omoram, uram, si cate si mai cate, NOI, cei care nu am tinut cont de 3500 de ani de Lege, nici de cea veche si nici de cea noua, suntem vinovati. Nu Dumnezeu care ne-a spus clar sa nu facem aceste lucruri pentru ca urmarile vor fi cele care le stim. Si chiar daca am gresit si ne-am dat seama mai tarziu de acest lucru si ne pare rau, ne-a lasat posibilitatea sa stergem consecintele cutremuratoare ale acestor rataciri. Dar, nici macar asta nu am vrut sa facem: sa mergem la duhovnic si sa ne cerem sincer iertare de la Tatal. Uite, frate unde duce lipsa de deschidere catre cele bune.

Despre suferinta la copii, parintele Teofil, duhovnicul Manastirii Brancoveanu spunea ca, deocamdata, pentru noi suferinta copiilor este o taina. Adica, nu are un raspuns transant la aceasta problema.

Parintele Arsenie Boca explica pe larg, cu exemple concrete, ca suferinta copiilor este rezultatul direct al cinismului si inconstientei parintilor, bunicilor, strabunicilor (pana la al patrulea neam, generatie) care, desi fusesera avertizati ca ei, copiii vor plati pacatele parintilor si celorlalti descendenti pana la a patra generatie nu au tinut cont de Lege. Nu numai ca au facut pacate mari, dar nici nu au inteles sa se spovedeasca pentru a le anula.

Eu am vazut multa suferinta. Cum stiu ca nimic nu e intamplator, daca as putea, as spune tuturor sa se gandeasca de doua ori inainte de a face un lucru rau. Dar, cati oare s-ar opri macar o clipa sa reflecteze?

Si mai sunt si alte explicatii. Dar, asa cum spuneam, fratia ta, dupa ce vei fi incercat sa cunosti personal ortodoxia iti vei fi format o parere proprie si despre acest aspect cutremurator.

Doamne-ajuta!

Hai ca as mai putea intelege daca copilul meu ar muri din cauza a ceea ce am facut eu si ma pocaiesc, ar mai avea putina logica. Dar de ce sa moara el pentru ce a facut unul, acum mort, acum 100 de ani? Ca sa regrete el fapta din mormint?

Pentru unii suferinta copiilor e o taina, macar recunoaste ca e ignorant sau ca nu intelege nimic, pentru voi vad ca nu mai e, stiti foarte bine ca e din cauza pacatelor stramosilor. Fain.

laurschepsis 17.09.2009 17:09:17

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166830)
Poate tu, eu nu

Doamne-ajuta!

Eu am gresit si imi pare rau ca nu am reusit sa evit aceasta mai demult. Si, pentru ca imi pare rau ca atatia ani am gresit iti spun si fratiei tale sa ai grija.

As fi foarte bucuros sa nu fi in postura celui care din lipsa de intelegere a lasat ca pacatele sale sa se adune in mostenirea copiilor si nepotilor. Inteleg din cele scrise ca nu crezi ca te faci vinovat de ceva, si glumind as spune ca in sfarsit, iata, este, in afara de Iisus Hristos, inca cineva fara de pacat.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu o viata curata care sa aduca bucurie copiilor fratiei tale. Pentru ca, intradevar, Dumnezeu este iubire!

Doamne-ajuta!

topcat 17.09.2009 17:13:23

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166838)
As fi foarte bucuros sa nu fi in postura celui care din lipsa de intelegere a lasat ca pacatele sale sa se adune in mostenirea copiilor si nepotilor. Inteleg din cele scrise ca nu crezi ca te faci vinovat de ceva, si glumind as spune ca in sfarsit, iata, este, in afara de Iisus Hristos, inca cineva fara de pacat.

Dumnezeu sa te binecuvanteze cu o viata curata care sa aduca bucurie copiilor fratiei tale. Pentru ca, intradevar, Dumnezeu este iubire!

In nici un caz nu ma fac vinovat in asemenea hal incit copilul meu sa fie folosit ca scrisoare de amenintare.
Dar am o mica curiozitate: cind se imolnaveste copilul tau, ii dai vreun medicament sau astepti sa vezi daca a fost Mesajul?
Ce bucurie, frate? Masochism se numeste asta, uita-te in dictionar!

laurschepsis 17.09.2009 17:22:25

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166831)
Hai ca as mai putea intelege daca copilul meu ar muri din cauza a ceea ce am facut eu si ma pocaiesc, ar mai avea putina logica. Dar de ce sa moara el pentru ce a facut unul, acum mort, acum 100 de ani? Ca sa regrete el fapta din mormint?

Pentru unii suferinta copiilor e o taina, macar recunoaste ca e ignorant sau ca nu intelege nimic, pentru voi vad ca nu mai e, stiti foarte bine ca e din cauza pacatelor stramosilor. Fain.

Iertare, vad ca intre timp ai mai postat ceva.

Eu nu am pretentia ca ceea ce am scris este Adevarul. De asemenea, si pentru mine suferinta copiilor este o taina. Ce am scris este doar o invitatie pentru fratia ta sa deschizi acea usa despre care ti-am vorbit.

Cred ca esti de acord cu mine ca daca eu as fi orb si te-as ruga sa-mi descri culoarea verde ti-ar fi foarte greu. Deci, incearca sa vezi cu ochii fratiei tale ce este ortodoxia, caci oricat de multa putere de convingere as avea (ceea ce chiar nu este cazul) nu voi putea sa te fac sa intelegi ceva ce tine de experienta personala.

Doamne-ajuta!

laurschepsis 17.09.2009 17:34:15

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166840)
In nici un caz nu ma fac vinovat in asemenea hal incit copilul meu sa fie folosit ca scrisoare de amenintare.
Dar am o mica curiozitate: cind se imolnaveste copilul tau, ii dai vreun medicament sau astepti sa vezi daca a fost Mesajul?
Ce bucurie, frate? Masochism se numeste asta, uita-te in dictionar!

Doamne-ajuta!

Daca asta ai inteles, imi cer iertare, inseamna ca m-am exprimat confuz. Nu am avut intentia sa te amenint cu nimic. Doamne fereste!

Uite, am mai citit o data ce am scris si, intradevar se poate intelege si ce ai raspuns fratia ta, dar nu asta am vrut sa intelegi. Ce stiu eu despre fratia ta? Cum as putea sa-mi permit sa te amenint, si intr-un mod atat de abject. M-ai inteles gresit si am si eu o vina pentru ca nu am facut suficiente precizari. Te rog sa ma ierti.

Ce intrebare este acea despre medicament? Bineinteles ca merg cu copilul la medic daca, Doamne fereste, este nevoie.

Doamne-ajuta!

topcat 17.09.2009 17:36:48

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166844)
Deci, incearca sa vezi cu ochii fratiei tale ce este ortodoxia, caci oricat de multa putere de convingere as avea (ceea ce chiar nu este cazul) nu voi putea sa te fac sa intelegi ceva ce tine de experienta personala.

Cred ca incepe sa imi ajunga. Oricum, nu vreau sa ajung sa imi doresc sa vina boala peste mine si sa o vad ca o binecuvintare. Cred ca e mai rau ca la sectati sau alti dubiosi

topcat 17.09.2009 17:38:57

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166848)
Doamne-ajuta!

Daca asta ai inteles, imi cer iertare, inseamna ca m-am exprimat confuz. Nu am avut intentia sa te amenint cu nimic. Doamne fereste!

Uite, am mai citit o data ce am scris si, intradevar se poate intelege si ce ai raspuns fratia ta, dar nu asta am vrut sa intelegi. Ce stiu eu despre fratia ta? Cum as putea sa-mi permit sa te amenint, si intr-un mod atat de abject. M-ai inteles gresit si am si eu o vina pentru ca nu am facut suficiente precizari. Te rog sa ma ierti.

Ce intrebare este acea despre medicament? Bineinteles ca merg cu copilul la medic daca, Doamne fereste, este nevoie.

Doamne-ajuta!

Scuze, eu am scris gresit, nu era amenintare ci atentionare sau aducere aminte din partea iubitorului de sus.

De ce nu il lasi sa vezi ce se intimpla, poate ignori un mesaj important pentru mintuirea ta.

laurschepsis 17.09.2009 17:52:46

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166851)
Scuze, eu am scris gresit, nu era amenintare ci atentionare sau aducere aminte din partea iubitorului de sus.

De ce nu il lasi sa vezi ce se intimpla, poate ignori un mesaj important pentru mintuirea ta.

Doamne-ajuta!

As putea sesiza o nota de ironie in intrebarea fratiei tale. Dar, sa ne inchipuim ca nu ar fi.

Uite asta, deja, este o alta discutie. Nicaieri in Sfanta Scriptura nu scrie nici un cuvant contra stiintei. Mai mult. chiar in debut, Dumnezeu ne invita sa invatam sa stapanim si, implicit, sa avem grija de Creatia Sa. Problema este ca, pe drumul cunoasterii, fiul, mandru ca a descoperit cate ceva, sa nu ajunga sa-si dispretuiasca Parintele.

Cat privesc semnele din jurul tau, mai afirm o data: nimic nu este intamplator. Absolut nimic. Dar, avem noi capacitatea de a le observa, sistematiza si analiza pe toate? Eu cred ca nu. Asa ca incerc si aflu la masura la care sunt.

Doamne-ajuta!

topcat 17.09.2009 17:58:19

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166857)
Dar, avem noi capacitatea de a le observa, sistematiza si analiza pe toate? Eu cred ca nu. Asa ca incerc si aflu la masura la care sunt.

Pai si nu crezi ca mesajele astea sint cam inutile, daca sint trimise catre niste oligofreni din start, asa cum sintem noi? Nu sint prea discrete? Nu mai bine mergea o bataita la fund, eventual la fundul propriu si nu al copilului tau?

topcat 17.09.2009 17:59:43

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166857)
Nicaieri in Sfanta Scriptura nu scrie nici un cuvant contra stiintei. Mai mult. chiar in debut, Dumnezeu ne invita sa invatam sa stapanim si, implicit, sa avem grija de Creatia Sa.

Normal ca nu scria! Atit mai lipsea :).
Pai si stiinta nu e impotriva bacteriilor, care si ele sint Creatia Lui?

laurschepsis 17.09.2009 18:11:30

Doamne-ajuta!

Te invarti in cerc. Si este unul vicios. Eu am incercat sa te scot, dar fratia ta vrea inapoi in cerc.

Stiinta nu este impotriva bacteriilor. Asta de unde ai mai scos-o?

Cred ca incerci sa raspunzi pe mai multe fronturi si pierzi firul discutiilor. Oricum, mi-a facut placere sa discutam.

Doamne-ajuta!

topcat 17.09.2009 18:16:57

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 166869)
Stiinta nu este impotriva bacteriilor. Asta de unde ai mai scos-o?

Pai nu omoara medicamentul bacteria?
Dar nu mi-ai raspuns la mesajul anterior

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:20:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.