Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Citate preferate, cugetari, vorbe de duh (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=772)

silverstar 04.03.2009 19:07:47

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 120456)
Dumnezeu poate sa schimbe viata unui om in cateva clipe, nu saptamani.

[COLOR=green]Viața - da, ideile, modul de gandire - nu...[/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=green]Q E D![/COLOR][/SIZE]

alx 04.03.2009 19:11:48

"Nu va grabiti sa judecati aproapele; ocara veti arunca asupra lui, fara sa stiti ca maniati astfel pe Dumnezeu".

cristiboss56 04.03.2009 19:18:31

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 120461)
"Nu va grabiti sa judecati aproapele; ocara veti arunca asupra lui, fara sa stiti ca maniati astfel pe Dumnezeu".

Sfânta Scriptură: "Mai bine este a locui in pustie decât cu femeia limbută și certăreață"

alx 04.03.2009 19:21:25

"Mai bine este a locui in pustie decât cu femeia limbută și certăreață"
sau
"Mai bine este a locui in pustie decât cu o persoană limbută și certăreață"

Se face referire la sexul persoanei? Nu de alta, dar numai la discriminare sa nu ne gandim.

silverstar 04.03.2009 19:28:14

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 120463)
"Mai bine este a locui in pustie decât cu femeia limbută și certăreață"
sau
"Mai bine este a locui in pustie decât cu o persoană limbută și certăreață"

Se face referire la sexul persoanei? Nu de alta, dar numai la discriminare sa nu ne gandim.

[COLOR=green]A, e bine ca ai reusit sa te recunosti in citate...[/COLOR]

alx 04.03.2009 19:33:35

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 120464)
[COLOR=green]A, e bine ca ai reusit sa te recunosti in citate...[/COLOR]

Cum poti afirma ca s-ar fi scris de mine in Sfanta Scriptura? Sunt doar o simpla persoana, din turma Domnului. Cati ne regasim in scrierile Bibliei, si cati fug de acestea?

alx 04.03.2009 19:41:59

De ce fiii si fiicele Domnului se supara intre ei? Pentru ce atata lupta cand toti suntem a Tatalui?
Tocmai l-am ascultat pe PreaSfintitul Justinian Chira, si mi-au dat lacrimile.

cristiboss56 04.03.2009 19:43:21

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 120465)
Cum poti afirma ca s-ar fi scris de mine in Sfanta Scriptura? Sunt doar o simpla persoana, din turma Domnului. Cati ne regasim in scrierile Bibliei, si cati fug de acestea?

"Nu căuta să auzi de la prieteni pe cele plăcute, ci pe cele adevărate" < Sfântul Fotie >

alx 04.03.2009 20:25:19

"Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește." Corinteni 13-3
"Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește." Corinteni 13-4
Trimit o imbratisare calda, pentru domnul Cristi.

adrian010155 04.03.2009 22:04:44

Citat:

În prealabil postat de alx (Post 120456)
dumnezeu poate sa schimbe viata unui om in cateva clipe, nu saptamani. Iar cand o face, cu cat e mai ratacit omul, cu atat e mai puternica lumina sa. O persoana care are doar schelet de ratiune, nu poate sa se bucure de viata, daca nu poate simti. Numai cei smintiti pot crede ca atotputernicul poate fi aflat cu puterea creierului omenesc.
De curand am avut norocul sa intalnesc pe cineva, iar viata mi s-a schimbat complet. Ma simt sub un bec, care ma lumineaza usor, iar pe zi ce trece, aceasta lumina creste in intensitate. Vorbele sunt prea slabe pentru a descrie ce simte omul, dragostea, iubirea aproapelui, si iubirea catre tatal ceresc.
Daca inainte credeam ca prin ratiune pot ajunge sa cunosc atat de mult, acum mi-am dat seama ca ratiunea se comporta ca oasele, iar iubirea, simtirea divina, e precum carnea irigata de sange. Cum sa fii om doar cu scheletul? Sunt goluri pe care doar descoperindu-te, gasind menirea ta pe pamant, voia domnului, cele sfinte si bune, le poti umple.
Dumnezeu are un plan pentru fiecare, iar noi daca actionam impotriva, nu facem decat sa ne chinuim. El pe toti ne vrea inapoi, sa ne ridicam din pacat, si sa ajungem iar fara de pata.

:53::53::53:

silverstar 05.03.2009 08:52:21

[COLOR=green]Citatul zilei [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]“Numai după invidia altora îți dai seama de propria ta valoare.”
Tudor Mușatescu[/COLOR]

silverstar 05.03.2009 16:44:07

Carte si spirit

[COLOR=#008000]"Întregul proces al vieții spirituale se întemeiază pe carte. Acest instrument delicat deschide orizonturi vaste sufletului nostru și întreaga noastră viață personală se organizează prin el."
Stefan ZWEIG[/COLOR]

MirelaL 06.03.2009 20:17:50

din vorbele fiului meu, David in varsta de 8 ani

Inainte sa ne culcam intr-o seara, David ma intreba daca stiu de la ce vine numele Iisus, iar eu ii raspund ca nu m-am gandit de la ce vine numele Domnului. Dupa cate secunde el imi spune:
"Primul I vine de la Iubire
cel de-al doilea I, vine la la Iertare
S de la sabia dreptatii, sacrificiu
U de la ura nu are Dumnezeu,
iar S vine de la Soarele luminos si incalzitor".

Plimbandu-ne intr-o zi in parc si trecand pe langa lac, David imi arata apa si imi spune:" Vezi mama lumina fetei lui Dumnezeu?", iar eu il intreb:"Asta vezi tu?" si el imi spune aratandu-mi sclipirile apei:" Da! Lumina fetei lui Dumnezeu se vede in luciul apei!" Era asa de fericit!

O alta vorba a lui David:
"In lumea asta nu ma pot baza aproape pe nici un om, nu e nici unul de incredere…in cine poti avea incredere cu adevarat?...ma pot baza numai pe Dumnezeu! Aaaa…si pe pamant ma pot baza pe cineva… pe animale, ele sunt in stare sa moara pe mormantul tau!".

silverstar 07.03.2009 11:53:03

[COLOR=green]"Sunt categoric împotriva trândăviei mentale. Cea fizică poate fi minunată!" :3:[/COLOR]

[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Elisaberh Hurley[/COLOR]

silverstar 08.03.2009 10:10:25

[COLOR=green] "O floare este o buruiana educata."
Luther Burbank[/COLOR]

Anca-Miha 08.03.2009 12:23:39

Citat:

În prealabil postat de MirelaL (Post 120803)
Inainte sa ne culcam intr-o seara, David ma intreba daca stiu de la ce vine numele Iisus, iar eu ii raspund ca nu m-am gandit de la ce vine numele Domnului. Dupa cate secunde el imi spune:
"Primul I vine de la Iubire
cel de-al doilea I, vine la la Iertare
S de la sabia dreptatii, sacrificiu
U de la ura nu are Dumnezeu,
iar S vine de la Soarele luminos si incalzitor".

Plimbandu-ne intr-o zi in parc si trecand pe langa lac, David imi arata apa si imi spune:" Vezi mama lumina fetei lui Dumnezeu?", iar eu il intreb:"Asta vezi tu?" si el imi spune aratandu-mi sclipirile apei:" Da! Lumina fetei lui Dumnezeu se vede in luciul apei!" Era asa de fericit!

O alta vorba a lui David:
"In lumea asta nu ma pot baza aproape pe nici un om, nu e nici unul de incredere…in cine poti avea incredere cu adevarat?...ma pot baza numai pe Dumnezeu! Aaaa…si pe pamant ma pot baza pe cineva… pe animale, ele sunt in stare sa moara pe mormantul tau!".

Intelept fiu ai, Mirela.

MirelaL 08.03.2009 17:46:16

Anca-Miha

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 121067)
Intelept fiu ai, Mirela.

Intelept e Dumnezeu cel Mare, iar in copii se vede intelepciunea Lui!

Bine este cuvântat Dumnezeu, cel ce ne miluiește și ne hrănește pe noi din darurile Sale cele bogate, cu al Său har și cu a Sa iubire de oameni, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

MirelaL 08.03.2009 17:49:07

Anca Miha

Intelept este Dumnezeu cel mare, iar in copii se vede intelepciunea Lui!

Dumnezeu cu noi toti

silverstar 10.03.2009 23:33:31

[SIZE=3][COLOR=green]"Sunt lacrimi atât de grele și fierbinți, încat ochii nu le pot plânge; ele zac în inima arzând-o." :17:[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=green]N. Iorga[/COLOR]

silverstar 11.03.2009 00:48:35

Citat...

[COLOR=green]"Să iubim nebunește tot ce strălucește pe acest pămînt, fiindcă altă viață nu ne este cunoscută."
[SIZE=1]Euripide[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=1][COLOR=#008000][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#008000]După atâtea mii de ani mai poate fi Euripide actual? :107:[/COLOR][/SIZE]

carmina 11.03.2009 08:30:57

"Celor ce se apleacă mai mult spre slujba lui Dumnezeu și cărora fug de supărări, Dumnezeu le trimite o amărăciune, după ce aceștia și-au curățit inima cu rugăciune și umilință și au simțit vreo dulceață. Cei păcătoși și cei dați cu lumea nu suferă asemenea ispite. Deci acestea sunt o hrană bună cu care Dumnezeu ospătează pe cei iubiți. Căci această amărăciune și gândurile torturante ne duc la mai mare smerenie și dragoste de Dumnezeu. La fel a făcut Domnul și cu Apostolul Petru, pe care l-a silit a se lepăda de trei ori, ca să-și poată recunoaște neputința sa și să nu se mai bizuie pe sine."
(Sfântul Nicodim Aghioritul)

carmina 11.03.2009 08:32:24

"Toate ispitele sunt spre smerire și spre cunoașterea de sine, deși nu par a fi folositoare. Deci cel aflat în uscăciune să socotească că asta e pentru păcatele lui și, dacă înainte a crezut că e cineva, să nu mai creadă. Acesta e darul făcut de Dumnezeu sufletului în această viață, mai ales celui ce I se consacră smerit ca să-l vindece."
(Sfântul Nicodim Aghioritul)

silverstar 11.03.2009 09:19:47

Citat...

[COLOR=green]"Adevărata călătorie a descoperirii înseamnă nu a căuta tărâmuri noi, ci a vedea cu ochi noi." :57: [/COLOR]
[SIZE=1][COLOR=green]Marcel Proust[/COLOR][/SIZE]

carmina 11.03.2009 10:10:12

"Deoarece ai ochii deschisi crezi ca vezi?" - Goethe

carmina 11.03.2009 10:20:09

"Am urcat munti la care nu le-am vazut varfurile,am strabatut deserturi fierbinti si oceane fara sfarsit,insa din pacate,nu am vazut roua din iarba din fata casei mele". - Anonim

silverstar 11.03.2009 11:10:48

[COLOR=green]Cugetare de dimineață[/COLOR]
[COLOR=green] [/COLOR][COLOR=green]***Cine întreabă poate fi prost pentru jumătate de oră. Cine nu întreabă poate rămâne prost pentru toată viața…[/COLOR] :21:

scrabble 11.03.2009 12:52:26

Religia - o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranța de răsplată,
După ce-amar muncirăți mizeri viața toată
Ați mai purta osânda ca vita de la plug?

Mihai Eminescu, Împărat și proletar

carmina 11.03.2009 13:45:24

"Sunt cat se poate de ateu. Mi-a luat mult timp s-o spun. Sunt ateu de ani si ani, dar, oarecum, am considerat ca ar fi fost lipsit de respect intelectual sa spui ca esti ateu, pentru ca presupunea cunostinte pe care nu le aveai. Oarecum era mai bine sa spui ca esti umanist sau agnostic. In final, am decis ca sunt si o fiinta emotionala, pe langa una rationala. Emotional, sunt ateu. Nu am probe care sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista, dar banuiesc atat de puternic ca nu exista încat nu vreau sa-mi pierd vremea."
Isaac Asimov

silverstar 11.03.2009 13:57:34

Citat...

[COLOR=green]"Dacă Dumnezeu nu există, nu pierzi nimic crezând în El, dar dacă El există și nu crezi, atunci ai pierdut totul." :105:
[SIZE=1]Blaise Pascal[/SIZE][/COLOR]

silverstar 12.03.2009 08:27:00

Citat...

[COLOR=green]"Omul are slăbiciunea de a dori să afle ceea ce ar dori să nu știe." :79:
[/COLOR]
[SIZE=1][COLOR=green]Voltaire[/COLOR] [/SIZE]

silverstar 12.03.2009 08:57:45

[COLOR=#008000]Bărbații au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum să se joace cu el. http://forum.realitatea.net/images/smilies/tongue.gif
Sarah Jessica Parker[/COLOR]

silverstar 12.03.2009 14:25:17

[COLOR=green]"Curiozitatea e o boală a femeilor, de care suferă toți bărbații." :77:[/COLOR]
[SIZE=1][COLOR=green]UA[/COLOR][/SIZE]

Anca-Miha 12.03.2009 16:15:59

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 121952)
[COLOR=#008000]Bărbații au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum să se joace cu el. http://forum.realitatea.net/images/smilies/tongue.gif
Sarah Jessica Parker[/COLOR]

Cine e aceasta inteleapta? E cumva actrita din "Sex si orasul"?

silverstar 14.03.2009 08:14:32

Citate...

[COLOR=#008000]Limbile ascuțite sînt mai de temut decît revolverele.
[SIZE=1]Aleksandr Griboedov[/SIZE][/COLOR]

[COLOR=green]Uneori nu e nevoie decît de o mică glumă pentru a doborî o mare trufie.[/COLOR]

[SIZE=1][COLOR=green]Luc de Clapiers de Vauvenargues[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=green]E mai ușor să cumperi o carte decît s-o citești și mai ușor s-o citești decît s-o înțelegi.[/COLOR]

[SIZE=1][COLOR=green]William Osler[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=green]Te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele.[/COLOR]

[SIZE=1][COLOR=green]Lucian Blaga[/COLOR][/SIZE]

laraG 14.03.2009 16:02:29

"Toti ne mandrim cu sufletul; de trup, ades, ne rusinam"
"Inflatia de prieteni duce uneori la devalorizarea lor"
"In randunele nu se trage cu tunul"
"Cand vrei sa stii daca un om e fericit, inteaba-l cum doarme"
"Hergheliilor de ganduri niciodata nu li s-a putut pune frau"
"Unui raufacator privit la microscop nu i se poate scuipa in fata"
"O suta de mici sicane fac cat o crima, dar autorii sicanelor nu sunt pedepsiti cum se cuvine."
(Ion Velican, Cugetari)

silverstar 15.03.2009 08:05:32

Citat...

[COLOR=green]“Când este vorba de bani, toți sunt de aceeași religie.” :57:
[SIZE=1]François-Marie Arouet de Voltaire[/SIZE][/COLOR]

silverstar 16.03.2009 08:30:42

Citat...

[COLOR=green] “Te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele.”
[SIZE=1]Lucian Blaga[/SIZE][/COLOR]

silverstar 16.03.2009 09:25:27

[COLOR=green]A iubi înseamnă a suferi și cum mulți fug de suferință, puțini știu să iubească!
[SIZE=1]Emil Cioran[/SIZE][/COLOR]

silverstar 17.03.2009 08:08:24

[SIZE=3][COLOR=green]Psalmul credintei mele... autor Mihai LEONTE[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=green]PSALMUL CREDINȚEI MELE[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Doamne când voi ajunge în fața TA, eu fiul TĂU Mihai să mă judeci, să nu mă întrebi dacă am crezut în TINE? TU știi prea bine că am crezut în puterea TA, căci mi-ai fost întotdeauna pavăză și sfătuitor, altfel n-aș fi putut ajunge să merg până aici.
Când eram singur, foarte singur, doar Tu mi-ai fost alături întărindu-mi credința. Știu că sufletul curat al mamei, TE-A rugat să nu mă lași în brațele deznădejdii. M-ai pus la încercări pentru a vedea cât sunt de slab, dar nu m-ai lăsat să cad.
Mi-ai dăruit putere și mi-ai luminat calea, arătându-mi drumul pe care să merg. Întotdeauna TE-AM ascultat cu o evlavie ascunsă, fără să mă arăt semenilor. Atunci când am putut ȚI- am ridicat rugi și TE- am slăvit. Am greșit, dar TU ca un TATĂ iubitor m-ai iertat, și iarăși m-ai îndrumat spre lucrurile bune. Pentru asta sunt foarte fericit.
ÎȚI MULȚUMESC DOAMNE CĂ M-AI ÎNȚELES. EU AM CREZUT ÎN TINE. CEI CARE CRED ÎN TINE VOR AVEA PAZA TA.
APĂRĂ-MĂ DOAMNE PÂNĂ LA CAPĂT, PE MINE ȘI PE URMAȘII URMAȘILOR MEI. AMIN.[/COLOR]

silverstar 17.03.2009 08:35:28

[COLOR=green]Cugetare de dimineață[/COLOR]
[COLOR=green] [/COLOR]
[COLOR=green]***Cine întreabă poate fi prost pentru jumătate de oră. Cine nu întreabă poate rămâne prost pentru toată viața… :30:[/COLOR]

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:57:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.