![]() |
Citat:
Nu ști exact ce înseamnă postul pentru mine, nu ști ce știu eu despre postul ortodox, dar îi dai înainte... bravos! |
Citat:
Nu zic, or fi si la ei de astia mai vegani, mai subtiri...dar nu pot fi nici macar la bombeul marilor nostri pustnici si traitori...prin stilul de viata relaxat, cu tra la la...tra la la, floricele pe campii...si palatu'n deal :10: |
Citat:
|
Citat:
1 credinta 2 faptele bune 3 dragostea dar nu doar la nivel declarativ si comparativ cu oamenii ci cu DUMNEZEU |
Citat:
|
Citat:
Legat de intrebarea ta, credinta la care ma refer eu e o credinta vie , la nivelul mintii si al inimii, nu doar la nivelul mintii(cred ca Hristos a existat etc dar viata mea nu o reflecta). Ce inseamna sa crezi in Hristos?Sa asculti de El si sa iti traiesti viata conform cu invataturile Lui si sa crezi in promisiunile Lui. Imi vine in minte un exemplu foarte frumos de credinta, a lui Iosif, care a refuzat avansurile nevestei stapanului sau, din urmatorul motiv pe care il vedem in Geneza 39:9 : "În casa aceasta nu-i nimeni mai mare decât mine și de la nimic nu sunt oprit decât numai de la tine, pentru că tu ești femeia lui. Cum dar să fac eu acest mare rău și să păcătuiesc înaintea lui Dumnezeu?". "Cum sa pacatuiesc inaintea lui Dumnezeu...." asta inseamna credinta. Nu vorbele goale... Citeste Evrei 11, e un capitol minunat, se vorbeste despre cei din vechime care au crezut si au umblat prin credinta. Iti citez pasajul legat de Moise: "24. Prin credință, Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon, 25. Ci a ales mai bine să pătimească cu poporul lui Dumnezeu, decât să aibă dulceața cea trecătoare a păcatului, 26. Socotind că batjocorirea pentru Hristos este mai mare bogăție decât comorile Egiptului, fiindcă se uita la răsplătire. 27. Prin credință, a părăsit Egiptul, fără să se teamă de urgia regelui, căci a rămas neclintit, ca cel care vede pe Cel nevăzut". Cred ca versetele astea spun totul... |
Citat:
Pe la Manastirile Ortodoxe ai avut ocazia sa pasesti si sa traiesti momentele alea? |
Citat:
8. Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; 9. Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni. |
Citat:
Asa este, Ortodoxia tot pe asta se bazeaza, insa nu despre asta era vorba...am vrut doar sa iti subliniez faptul ca toate acele denominatiuni enumerate de mine cred tot in Hristos, dar in nenumarate moduri...esti de acord? Mormonii se mantuiesc? Ei cred in Hristos, dar din pacate James a avut niste revelatii...cum ca Dumnezeu altfel isi doreste sa traiasca crestinii adevarati! Deci Mormonii, penticostalii, baptistii, martorii lui Iehova...se mantuiesc si ei? Si totusi ce ii deosebeste de viata celorlalti crestini...si cine i-a determinat sa creada in moduri diferite, desi in Hristos, sa fie oare Hristos...sau fiecare fondator in parte, si fiecare cu o personalitate aparte! Care dintre fondatori iti par tie profeti alesi de Dumnezeu, si care nu? Si un alt set de intrebari: Daca aceasta credinta vie ni se cere tuturor crestinilor....de ce ai cautat-o in alta parte, si nu ai incercat sa faci sa te caracterizeze in religia pe care ai parasit-o...nu ai gasit chiar nici un exemplu? Vrei sa spui ca Ortodoxia nu cunoaste aceasta credinta vie? Atunci...ce ai cautat tu de fapt? |
Citat:
Pai cum adica, poate chiar cineva crede...si se roaga in acelasi timp cu lacrimi tocmai pentru a putea face fapte bune, de unde stii tu sufletele oamenilor si cum evaluezi tu credinta asta? Sau cum, tu faci fapte bune la vedere, ostentativ, ca sa vada comunitatea, cartierul...ca sa ti se deschida usa in vedera prozelitismului, sa fabrici ocazii pentru a putea vorbi despre denomnatiunea ta?? sau le faci pentru Dumnezeu...si cu cat mai multa smerenie cu putinta?:40: |
Citat:
Faptul ca tu crezi in ortodoxism nu inteleg de ce sa fie din pacate ptr. mine. Faptul ca s-au rugat doi preoti (din culte diferite) in Numele Lui Isus, nu are legatura cu alte culte care nu il considera pe Isus Fiul Lui D-zeu. Intentia buna a cui fiind? |
Ghedeon, te mai deranjez cu niste intrebare...trebuie sa marturisesc ca nu inteleg deloc ceea ce vrei tu sa transmiti, pentru ca am impresia ca ai muuuulte ganduri ascunse, si ceea ce exprimi nu reflecta ceea ce gandesti, motivatia si sinceritate!!
Tu daca vezi o persoana pe strada si o ajuti, asa cum crezi tu de cuviinta...ce te impinge sa incerci sa o aduci löa denominatiunea ta, daca ea ar crede deja in Hristos...si automat ar fi mantuita numai prin asta? De ce iti pierzi timpul cu noi, ortodocsii care..dupa cum bine am vazut, stii foarte bine, credem de mii de ani in Hristos si facem si noi cum putem fapte bune? Au oare nu suntem deja mantuiti prin credinta...asa pur si simplu? De fapt pe tine te intereseaza sa ne convingi de interpretarea lui White a credintei, asa este? Problema e ca noi nu intentionam sa ne mantuim atat de simplu cum alegi tu sa o faci...si nici nu ne lasa Dumnezeu sa iti impartasim aceasta doctrina, din fericire!:3: Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
:3: Ce eram ca nu inteleg. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Dar hai nu te mai fofila amarius, ce confesiune ai? Mi se pare corect si absolut normal sa ne asumam confesiunea si particularitatile aferente. de moment ce credem in ele si nu in altele...si deloc sa nu poti fi deschis in acest sens!!!:3:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
cand vei mai vedea preoti ortodoxi langa secatri, poti vorbi de ecumenismul diavolului, in nici un caz de vreo "intentie buna". |
Citat:
Cum vezi si unde vezi sectari sau ce inseamna ptr. tine sectari? Acest preot ortodox traieste in primul rand dupa Cuvantul Lui D-zeu deoarece El este prioritate, http://www.lamosuni.ro/parohia_d.php?id=11 iar aici gasesti marturii ale oamenilor care ii scrie acestui parinte Cristian, multumindu-i Lui D-zeu ptr. el si lucrarea ce o face. De exemplu o marturie a unei femei care incepe asa ,,Îmi cer iertare pentru două lucruri: - când ați fost blamat, acuzat de lucruri teribile, nu v-am luat apărarea așa cum ar fi trebuit, ci erau gata să mă smintească și pe mine! Slavă Domnului că au trecut și că mi-am dat seama de adevăr.,, "Acest site a fost creat pentru a face cunoscute impresiile oamenilor care vin să se închine lui Dumnezeu, împreună cu Părintele Paroh Cristian, în biserica din Moșuni." http://www.lamosuni.ro/ Daca vezi ceva gresit in ceea ce face? Sau unde vezi ecumenism aici? Nici unul dintre cei doi preoti care au slujit impreuna nu vor ecumenism (Mișcare religioasă ce urmărește scopul de a unifica toate bisericile creștine). Sfantul Grigorie Palama scrie ca sunt 3 feluri de ateism: -ateismul necredinciosilor (ei nu cred în Dumnezeu), -ateismul ereticilor (care crezand mincinos in Dumnezeu, nu cred în Dumnezeul cel adevarat) -ateismul ortodocsilor care tac la vreme de prigoana. Deci eretici sunt cei care nu cred in D-zeu adevarat. Eretic-eres = necredincios, păgân, credință în forțe miraculoase, supranaturale; concepție falsă (transformată în deprindere); prejudecată, superstiție, eroare,... Ana, deci cine crede in Tatal nostru, Duhul Sfant, prin Isus, deoarece toate sunt din El, prin El si pentru El, este eretic? Sau crezi ca preotul ala nu-i credincios Lui D-zeu si minte? |
amarius
cred doar ca a luat-o pe o cale gresita, si s-a smintit. ma rog pentru el ca Dumnezeu sa-l aibe in grija.
pentru mine sectarul tot sectar ramane. |
Citat:
N-am inteles partea cu forumul. |
Citat:
Citat:
In primul rand tu nu ai cum sa crezi de mii de ani ,si nimeni din generatia asta, pur si simplu pt faptul ca nu aveti atatia ani. Dc Romania ar fi o tara crestina nu am fi pe primul loc la avorturi, violuri, furaciuni, violenta in familie etc. Dc ai fi studiat exemplele ce ti le-am dat din Sfanta Scriptura ai fi vazut ce inseamna credinta. Cineva care se declara crestin cu gura dar care traieste in pacat nu e crestin, mare majoritate a celor care se declara crestini nu sunt si poti sa vezi lucrul acesta din viata lor. Citat:
EU ti-am citit din Sfanta Scriptura, care nu e scrisa de White ci inspirata de Duhul Sfant. Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
,,Ia spune-i preotului aceluia ca-i eretic, sau nu stie ca se pune cu ereticii, sau ca-i smintit si dai sfaturi. Este si forum si fa bine de a scrie despre el acelasi lucru ca si aici. Sunt curios daca vei mai crede in pocainta fata de vorbe urate?,, |
Citat:
|
Bun... deci era Pomohaci.Acum ii scriu, fii atent.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Topicul meu intitulat este "De ce" inca nu a aparut. |
Citat:
Harul e dar nemeritat, se pare ca nu stapanesti bine termenii. Nimeni nu merita harul Domnului dar El ni l-a dat. Zici ca Pavel afirma ca mantuirea vine prin credinta dar,adaugi tu, nu doar prin credinta. Adica tu esti mai in masura decat Pavel sa spui cum e omul mantuit? |
Citat:
|
Citat:
Tu chiar esti sincer in afirmatiile pe care le faci? Eu te-am intrebat daca ceea ce afirmi e in concordanta cu ceea ce in mintea ta?? Ai spus ca oricine crede in Hristos se mantuieste pentru ca e de ajuns, si daca face si fapte bune..totul e perfect!! Dar nu pica bine acest argument spus din partea unui ortodox, nu??? Asta era ca sa justifici de fapt de ce nu esti tu ortodox si esti altceva :21:! Citat:
Citat:
Nu iti pot asuma confesiunea, doctrina care te diferentiaza de celelalte? Citat:
Suntem ortodocsi, deeeeeci credem in Hristos de o gramazime de secole ( nicidecum de 2-3), stim ce inseamna mantuirea, stim ce inseamna sa faci fapte bune...dar crede-ma ca ar fi total anormal sa iti prezentam tie vreun jurnal al faptelor noastre bune...deci stai calm, cauta atei...de vrei sa faci o treaba, incearca sa uiti de disconfortul interior pe care ti-l produce Ortodoxismul!!!! Informeaza-te si tu sa vezi ce mai face BOR ( nu te bloca numai la ce spune pastorul), mai intra si tu la o Sfanta Litughie, participa, incearca sa vezi si cum ne ajutam intre noi, mai viziteaza Manastiri Ortodoxe ca nu te mananca, sunt tezaurul nostru...al Romaniei, si mai stai acolo pe-un scaun, asculta, mai incearca sa vezi credinta...mai ai multe de studiat sa stii ca sa intelegi macar...putin din ce inseamna Ortodoxia pana a o uri atat de mult cum o faci!!!:67: Citat:
Tu propovaduiesti altceva, o alta doctrina, o alta interpretare, si ceva nu iti da pace, Ortodoxiaaaa..te roade...te mananca, fii sincer...ai o suferinta instaurata de secta ta, crezi ca nu se simte?? Fii pe pace, ar trebui sa simti bucurie chiar, sa-ti salte sufletul de bucurie...ca noi ortodocsii suntem pe drumul cel bun, am facut acei cativa pasi necesari...de acum ne are Dumnezeu in paza, ne straduim si noi cum putem sa inaintam...bun asa? Noi insa nu putem deveni crestini adevarati in cateva sapatamani-luni de studiu intensiv a doctrinei spusa de orice nataflet de pastor, si de cum iesim pe poarta sa fim mantuiti si sfinti...stai tu linistit, la noi lucrurile sunt un pic mai profunde si mai sanatoase...ca vorba aia suntem romani, nu americani cu ochii cercuri...care au profetii in timp ce sufera de diverse crize ( existentiale, financiare, de epilepsie...sau de personalitate!)...mai stim si de smerenie, ascultare, nevointa...avem noi alte notiuni! Ai grija sa nu mai faci pacate vorbind aiurea si spunand minciuni pentru a-ti implini scopul marsav!!!!:67:...iti sugereaza o crestina! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:48:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.