Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teoria Evoluționistă se desființează (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16873)

AlbertX 29.10.2014 15:23:43

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 570791)
Nici crestinismul n-ar fi criticat daca nu ar fi unele persoane care iau Biblia literal. Crestinismul conservator este contestat. Altceva nu.

Adica, tu de fapt contesti "doar" Sfanta Traditie si interpretarea de catre Sfintii Parinti a Scripturii si numesti asta "crestinism conservator" iar cu catolicii, neoprotestantii si sectarii adica cu restul "crestinismului" nu ai nimic.
Si DRACU gandeste EXACT la fel ! :21:

abaaaabbbb63 29.10.2014 16:00:39

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 570792)
Adica, tu de fapt contesti "doar" Sfanta Traditie si interpretarea de catre Sfintii Parinti a Scripturii si numesti asta "crestinism conservator" iar cu catolicii, neoprotestantii si sectarii adica cu restul "crestinismului" nu ai nimic.
Si DRACU gandeste EXACT la fel ! :21:

Daca gandeste la fel, bravo lui, desi ma indoiesc ca ar stii cineva exact ce gandeste un personaj divin.

Sa stii ca si evanghelicii, si multe alte ramuri are crestinismului cred si impun ideea gresita a unui vechi de cateva mii de ani.

AlbertX 29.10.2014 16:02:51

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 570799)
Daca gandeste la fel, bravo lui, desi ma indoiesc ca ar stii cineva exact ce gandeste un personaj divin.

Daca tu-l feliciti pe DRACU si-l consideri "personaj divin" e foarte clar acum ce cauti pe acest forum ortodox.
Ai boala mare pe ortodocsi, asa-i ? Doar ortodocsii astia iti cam dau peste cap "planurile" in rest ai rezolvat. :21:

abaaaabbbb63 29.10.2014 16:20:21

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 570800)
Daca tu-l feliciti pe DRACU si-l consideri "personaj divin" e foarte clar acum ce cauti pe acest forum ortodox.
Ai boala mare pe ortodocsi, asa-i ? Doar ortodocsii astia iti cam dau peste cap "planurile" in rest ai rezolvat. :21:

Scuze, cred ca nu s-a inteles sarcasmul din scrisul meu prin acel "bravo". Iar divin am spus in sens de "supranatural".

N-am boala pe ortodocsi. Am fost crescut ortodox, am traditii ortodoxe, familie ortodoxa. Tot ce critic la ortodocsi este interpretarea literala a vechiului testament, mai ales geneza. Atat.

Sunt curios ce fel de "planuri" crezi ca am.

AlbertX 29.10.2014 16:51:01

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 570802)
Scuze, cred ca nu s-a inteles sarcasmul din scrisul meu prin acel "bravo". Iar divin am spus in sens de "supranatural".

Ai fost si tu o data sincer si acum retractezi ... Eu sunt deja lamurit in legatura cu tine.

abaaaabbbb63 29.10.2014 17:12:18

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 570804)
Eu sunt deja lamurit in legatura cu tine.

Sunt curios in ce mod te-ai lamurit. Si tot sunt curios de ce fel de planuri crezi ca am.

Revenind la discutie, nu, crestinismul nu este deloc singura religie criticata din lume. Toate sunt, mai mult sau mai putin. Orice idee poate fi supusa criticii. In asta constra dreptul de a avea o opinie.

AlbertX 29.10.2014 17:20:40

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 570809)
Revenind la discutie, nu, crestinismul nu este deloc singura religie criticata din lume. Toate sunt, mai mult sau mai putin. Orice idee poate fi supusa criticii. In asta constra dreptul de a avea o opinie.

Dreptul la libera exprimare iti da dreptul sa afirmi orice cu conditia sa nu jignesti credinta celor din jurul tau, intelegi atata lucru ?

Dar tu esti pe un forum ortodox si te comporti ca-n tren ... iti dai cu parerea in stanga si-n dreapta, ca doar esti liber sa ne spui ce-ti trece prin cap ... si ai impresia ca mai ne si intereseaza. :21: Realizezi cat esti de penibil ?

abaaaabbbb63 29.10.2014 17:29:40

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 570814)
Dreptul la libera exprimare iti da dreptul sa afirmi orice cu conditia sa nu jignesti credinta celor din jurul tau, intelegi atata lucru ?

Articolul 10 al Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale:

Libertatea de exprimare este libertatea politică de a primi sau de a comunica informații ori idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere.

Orice idee, fie ea religioasa, sau de alta natura, poate fi supusa criticii.

AlbertX 29.10.2014 19:57:50

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 570818)
Libertatea de exprimare este libertatea politică de a primi sau de a comunica informatii ori idei fără amestecul autoritătilor publice si fără a tine seama de frontiere.

Cand ti-am spus ca te porti ca-n tren, exact la asta m-am referit ... tu nu prea tii seama de frontierele bunului simt.
Daca tu nu intelegi ca pe acest forum ortodox regulile (politica) sunt un pic altele, nu am ce sa-ti mai spun.

Poate incerci sa mai citesti inca o data regulamentul acestui forum, ce zici, incerci ?

http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3

Ti-am extras cateva dintre reguli ... ca poate ti-e greu sa apesi pe link.

5. Pastrati tema subiectului propus
Va rugam sa nu deviati de la subiectul discutiei.

6. Exista mesagerie privata
Pentru mesaje care nu au legatura cu tema propusa, folositi mesajele private.

12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa.

As insista un pic pe punctul 12.

Conform DEX - http://dexonline.ro/definitie/denigra

DENIGRÁ, denigrez, vb. I. Tranz. - A ponegri, a defăima, a calomnia, a discredita;

A DENIGRÁ ~éz tranz. (persoane) A vorbi de rău; a huli; a ponegri; a ponosi; a blama; a defăima; a cleveti; a calomnia; a bârfi

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 570819)
Pe scurt, obtinerea unei idei noi dedusa rational dintr-un grup de idei initiale.

Daca ne luam dupa cum ai definit rationamentul logic mai sus si incercam sa intelegem ce anume presupune sa nu fie denigrata credinta ortodoxa, ce putem deduce rational ?

Hai sa-ti spun ce cred eu ca faci tu, referitor la credinta ortodoxa: o vorbesti de rau, o hulesti, o blamezi, o defaimezi, o calomniezi ... cat poti de mult si prin orice mijloc ... dand impresia ca doresti sa afli anumite raspunsuri. Adevarul este cu totul altul, nu te intereseaza nimic, singurul tau scop este sa defaimezi cat poti credinta ortodoxa - Sfanta Traditie, Sfintii Parinti, Biserica Ortodoxa.

Acum ai inteles ?

Daca era dupa mine, ar fi trebuit de mult sa fie banat atat abaaaabbbb63 cat si colegul lui, t4ilgunn3r.

abaaaabbbb63 29.10.2014 20:51:29

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 570827)
Cand ti-am spus ca te porti ca-n tren, exact la asta m-am referit ... tu nu prea tii seama de frontierele bunului simt.
Daca tu nu intelegi ca pe acest forum ortodox regulile (politica) sunt un pic altele, nu am ce sa-ti mai spun.

Poate incerci sa mai citesti inca o data regulamentul acestui forum, ce zici, incerci ?

http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3

Ti-am extras cateva dintre reguli ... ca poate ti-e greu sa apesi pe link.

5. Pastrati tema subiectului propus
Va rugam sa nu deviati de la subiectul discutiei.

6. Exista mesagerie privata
Pentru mesaje care nu au legatura cu tema propusa, folositi mesajele private.

12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa.

As insista un pic pe punctul 12.

Conform DEX - http://dexonline.ro/definitie/denigra

DENIGRÁ, denigrez, vb. I. Tranz. - A ponegri, a defăima, a calomnia, a discredita;

A DENIGRÁ ~éz tranz. (persoane) A vorbi de rău; a huli; a ponegri; a ponosi; a blama; a defăima; a cleveti; a calomnia; a bârfi

Acum ai inteles ?

Dar eu nu denigrez credinta ortodoxa. Critic un mod de interpretare al acesteia. Tu, prin faptul ca-i critici pe unii ortodocsi care nu vad nici o contradictie intre un pamant de 4.5 miliarde de ani si ortodoxie, consideri ca "denigrezi" credinta lor ortodoxa?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:54:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.