![]() |
Pregatiri pentru canonizarea lui Andrei Saguna , in Mitropolia ardealului !
Iata un fragment din declaratia Preasfintitului Laurenti , Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului :
"Arhiepiscopia noastra se pregateste intens pentru momentul de sarbatoare deosebit de mare pentru Ardeal si intreaga tara , ce va avea loc in luna octombrie la Sibiu , cand va fi proclamata canonizarea marelui mitropolit Andrei Saguna . Am inceput pregatirile cu cel mai apropiat protopopiat din arhiepiscopia noastra , pentru a angaja pe toti preotii in aceasta lucrare binecuvantata in orasul nostru . Am primit angajamentul fiecarui preot ca nu vor participa la sarbatoarea de pe 29 octombrie doar cu simpla prezenta la evenimente , ci fiecare se va implica activ si direct , astfel sa implinim toate datoriile pe care le avem in sarcina noastra la acest eveniment ". La proclamarea de la Sibiu , sunt asteptati sa participe si sa liturghiseasca Preafericitul Parinte Daniel , Patriarhul B.O.R. si toti membrii Sfantului Sinod al B.O.R. . |
Proclamarea Canonizarii Mitropolitului Andrei Saguna !
http://www.basilica.ro/_upload/img/1...3941118546.jpg Proclamarea oficială a canonizării Mitropolitului Andrei Șaguna se va face la sfârșitul lunii octombrie. Manifestările religioase prilejuite de acest important eveniment pentru toți românii transilvăneni și nu numai, vor avea loc în Catedrala mitropolitană din Sibiu, pe 29 octombrie, informează TRINITAS TV. Cu ocazia acestui eveniment va fi dusă la Sibiu și racla cu Cinstitului cap al Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea Mitropolitului Andrei Șaguna în ședința de lucru din 21 iulie a acestui an, cu data de prăznuire a Sfântului Ierarh la 30 noiembrie. |
Comunicat !
COMUNICAT din partea Centrului de Presa Basilica :
Cu prilejul sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în dimineața zilei de luni, 24 octombrie 2011, Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, va fi adus de la Patras (Grecia) de către o delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras. Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Andrei se vor afla pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de credincioși până în ziua de vineri, 28 octombrie 2011, orele 12:00. În continuare, cu prilejul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, în după-amiaza zilei de 28 octombrie 2011, Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei va fi dus în procesiune la catedrala mitropolitană din Sibiu, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de 29 octombrie 2011. În seara zilei de 29 octombrie 2011, Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei va fi dus în catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de 31 octombrie 2011. În seara zilei de 31 octombrie 2011, delegația Bisericii Ortodoxe a Greciei va reveni la București, iar a doua zi, 1 noiembrie 2011, se va întoarce în Grecia |
Targul mesterilor Populari , la Timisoara !
http://www.basilica.ro/_upload/img/1...7029561905.jpg La Muzeul Satului Bănățean, din Pădurea Verde din Timișoara, a debutat cea de a XI-a ediție a „Târgului meșterilor Populari”, informează TRINITAS TV. La eveniment participă 35 de meșteri populari din toate zonele țării, specializați în prelucrarea lutului, lemnului, osului și metalului, iconari, confecționari de instrumente muzicale, măști, țesături populare, precum și în pregătirea mâncărurilor tradiționale. „Târgul meșterilor populari” se desfășoară sub patronajul Consiliului Județean Timiș, a Muzeului Satului Bănățean și a Mitropoliei Banatului |
Cristi, ai cumva idee unde in Patras e capul Sf Andrei, la ce biserica/manastire?
Cand ma gandesc ca am fost in Patras si habar nu aveam ca e capul Sf Andrei acolo... |
Cu scuzele de rigoare,nu am gasit un topic mai potrivit unde sa postez,va las o carte care nu trebuie ratata,chiar merita sa faceti efortul de a o procura si a o citi cu mare atentie.Cartea se numeste: ,,Lacrimi si Har.Preotul martir Constantin Sarbu".Bineinteles ca nu am postat acesta carte in mod intimplator.Raspunde la multe framantari ce se pot observa pe forum.Toate cele bune.
|
Citat:
|
Multumesc, Scot !
Citat:
|
Doamne ajuta prietene.Cartile au lumina lor si depinde de modul cum omul doreste sa le primeasca:cu sufletul deschis sau doar informativ.Tie Domnul ti-a dat bucuria de a le primi cu inima si cred ca mult rod iti vor aduce.Am esuat lamentabil in a gasi sectiunea indicata de tine.Rog admin sa mute anuntul meu acolo,daca se poate,pentru ca totul sa fie asezat in ordine,asa cum trebuie.Cu multumiri.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:01:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.