![]() |
Vsovi mai spunea, încercând să se disculpe la acuzația ce i-am adus mai înainte că “se repetă în raționamente iraționale”
“...de unde ai scos-o cu iraționalul? sau mereu te afli în treabă ca să introduci obiceiuri și năravuri în curțile altora... deci e clar, mă repet la nesfârșit irațional, deci e clar că sunt schizofrenic, poi nici nu vreau să fiu rațional...” Păi dacă singur recunoști că nu vrei să fii rațional, de ce te superi când alții îți atrag atenția că te exprimi “irațional”? Am să-ți dau totuși un exemplu de “raționament irațional a la Vsovi”. La afirmația mea precum că “BOR n-a născut Biserica Noul Ierusalim și nici măcar nu exista această biserică pe vremea Verginicăi.” , luminăția sa Vsovi dă imediat următoarea replică: “Aici contești pe sf. Verginica și proorocia dată ei, căci susți că pruncul nu petrece și în pântecul maicii sale, deci e clar că acum susți sus și tare din nou că VT nu vorbește de Mesia și NT nu vorbesc de Cuvântul lui Dumnezeu! așa cum scrie la Apocalipsă. Deci iar ești purtată de duhul eretsurilor pe bandă rulantă și zici apoi că alții le-ar susține... “ Întrebare: pe ce logică afirmi tu “...căci susți(i) că pruncul nu petrece și în pântecul maicii sale” ? Unde am afirmat sau susținut eu așa ceva în acea frază, sau măcar în vreo alta de mai înainte sau de mai apoi? Apoi mai spui, făcând altă deducție (i)logică: deci e clar că acum susți(i) sus și tare din nou că VT nu vorbește de Mesia și NT nu vorbesc de Cuvântul lui Dumnezeu! Păi dacă aș susține așa ceva sus și tare s-ar vedea în acea frază măcar o aluzie cât de mică la această susținere! Or, fraza mea era simplă, scurtă și clară și spunea doar atât: “BOR n-a născut Biserica Noul Ierusalim și nici măcar nu exista această biserică pe vremea Verginicăi.” Unde vezi (și de unde inventezi) tu vreo aluzie la VT? Dar la Mesia? dar la Cuvântul lui Dumnezeu? |
Am să reproduc textul precedent al lui Vsovi, inserând în el răspunsurile mele la întrebări:
Spui că nu e în consonanță perfectă? Atunci te rog să fi cinstită și sa vedem, să cumpănim, să ne socotim, să cercetăm dacă e corect ce întreb retoric sau serios: 1)A fost Botezată în BOR sfânta Verginica? cea prin care s-a dat darul Cuvântului lui Dumnezeu? Răspuns: da, Verginica a fost botezată în BOR. Darul la care te referi era o vorbire inconștientă, dar aparent logică, a Verginicăi aflată în stare de catalepsie, vorbire atribuită unui duh. Pucioșii care ascultau vorbirea ei credeau că e vorba de Duhul lui Dumnezeu și de aceea au numit ei scrierile rezultate din aceste ședințe de spiritism “Cuvântul lui Dumnezeu”. Dar Verginica mai avea un dar: acela de a reproduce în scris unele viziuni fantastice cu mai multe duhuri, pe care ea le-a avut în cursul vieții, dar pe care pucioșii de astăzi se feresc să le dea publicității. 2)A avut ea părinți ortodocși practicanți? Răspuns: da. 3)A fost ea participantă la ungerile cu mir sfânt, la masluri și alte taine? Răspuns: da. 4)A postit ea 40 sau 50 de zile, post negru doar cu apă sfințită și cu anaforă, până când de ziua învierii i s-a dat Darul promis încă din pântecele maicii ei? ca să Cuvinteze Domnul prin Trâmbița Sa? Răspuns: da, a postit, cu precizarea că nu i s-a promis nimic în pântecele maicii sale, iar despre acel “Dar” m-am pronunțat mai înainte. 5)A păzit ea fecioria ei asemenea Maici Preciste ori asemenea Domnului, rămânând fecioară? după cum e voia Tatălui ca să fim. Răspuns: da, cu precizarea că nu este voia Tatălui să fie toți și toate fecioare, ci numai acelora care le este dat. Altfel n-ar mai fi existat căsătorii legiuite în ultimii 2000 de ani; ori, în caz contrar, toate căsătoriile de până azi au fost nelegiuite. (P.S. La genitiv și dativ, Maicii se scrie cu doi “i”) 6)S-a căsătorit respectând taina căsătoriei cu acel Stoica? Răspuns: da, însă pucioșii pretind că taina ar fi rămas taină pentru Verginica, și de aceea ei o numesc Sfânta Fecioară. Nu însă și pentru fratele Nicolae Stoica, care a despecetluit taina, din curiozitate probabil. 7)Iar preoții lor au fost ei unși la început de slujitorul Domnului, preasfințitul Irineu Bistrițeanul? ori de sfinții trei Ierarhi? Răspuns: nu, n-au fost unși de Irineu Bistrițeanul. Cât despre “ungerea” făcută de duhurile celor trei Ierarhi, asta este o legendă pucioasă în care probabil că s-a folosit un untdelemn duhovnicesc (imaterial) de ungere. 8)A fost e înmormântată după rânduiala creștin ortodoxă? Răspuns: da. 9)Armonia și consonanța e mai mult decât perfectă dar firește că nu după mintea omului rău, necredincios, fățarnic, fariseu și saducheu, ci după mintea cea plină de înțelepciune, de smerenie, de credință, de sfințenie... nu a mea că eu sunt păcătos ci a sfinților... Răspuns: ? Nu s-a înțeles întrebarea. Dacă te referi la armonia dintre “Cuvântul de la Pucioasa” și învățătura ortodoxă, m-am exprimat deja: nu există o armonie perfectă între ele. Consonanță...nici atât. 10) Disonanța stridentă apare doar în mintea celor nepricepuți, celor învățați să nu vadă și să nu audă de către Pisikaa... și mulți merg după fiare căci le-a dat balaurul puterea lui și scaunul lui de domniei... Răspuns: ? Nu s-a înțeles întrebarea cu Pisikaa. Dacă te referi la disonanța dintre “Cuvântul de la Pucioasa” și învățătura ortodoxă, m-am exprimat deja: există o disonanță stridentă între ele. 11) Păcatul sexului este interzis în orice mănăstire, și iată în levitic 12 se arată clar că e păcat! căci necesită curățire de PĂCAT! și ce alt păcat poate avea o femeie ce a născut decât păcatul împerecherii sexuale! Răspuns: Sexul este o manifestare fiziologică, deci nu este păcat. Desfrânarea este păcat. Porunca este : Să nu fii desfrânat!”(Ieș.20,14) și nicidecum “Să nu faci sex!” (???.???,???) 12)Spui că au desfigurat unele Taine? atunci ia citește scriptura să vezi cum au fost spovediți și iertați de Iisus Hristos mulți din păcătoșii care se pocăiau la el... și văzând Domnul credința lor a zis : „fiul iertate îți sunt ție păcatele, i-ați patul tău și umblă” ... deci așa au denaturat cele 7 trâmbițe tainele că bolnavii ce veneau la Trâmbițările lor se tămăduiau? Răspuns: da, au desfigurat unele Taine. De ex: Taina Preoției nu mai este valabilă decât la Pucioși, pe motiv că preoția lor (și numai a lor) este “preoție nouă, după rânduiala lui Melchisedec” (în timp ce preoția din Biserica Ortodoxă a rămas pe mai departe “preoție veche, după rânduiala apostolică”) (P.S. se scrie ia-ți, nu i-ați) Deci pentru ce minți acum în privința sfintelor taine? a Tainei Căsătoriei? sau tu ai vrea ca îngerii să mai facă copii? sau dumneata nu pricepi că viața monahală prevede ca să urmezi calea ascultării de mai mare (CLD), a fecioriei și a sărăciei cu marea poruncă a răbdării diavolilor și a iubirii vrăjmașilor rugîndu-ne și pentru casnicii noștrii? Căci ei doar se căsătoresc cu Mirele: Cuvântul lui Dumnezeu. Nu mint în ce privește Taina Căsătoriei. Reafirm că pucioșii au desființat Taina Căsătoriei, deci, în concepția lor această desființare este acum valabilă pentru toți oamenii de pe toată planeta Pământ, și nu numai pentru monahi. Pucioșii nu sunt îngeri, ci sunt oameni muritori în trup. Din 1955 încoace mor pe capete. . |
Citat:
|
Citat:
dar dacă totuși chiar vrei să-mi răspunzi te rog să recitești ultimele mele 2 postări, că ai postat înainte să termin de corectat să vezi tu defapt „unde bat” cu ambele postări, iar gramatical dacă mă corectezi atunci mulțumesc, că măcar mai aflu și eu astfel de la profesoarele lingviste că Maicii Preciste se scrie cu doi de i; dar cu verbele și cu topica frazei cum rămâne? Dar eu mă refer și la fond, nu numai la formă! Care firește că trebuie să fie impecabil de cucernică, doar că trebuie să urmărească fondul și nu viceversa. (nu fondul de ten și nici rujul sedomiții biților!) Doamne ajută! și să vă dea Dumnezeu mintea rumânului cea de pe urmă... „Taina vorbei Celei mari”, ca s-o păstrați în taină. |
La afirmația mea:
“De altfel, pucioșii neavând preoți valabili, nu au nici o Taină valabilă.”, Vsovi se repede ca surdul cu capul în tobă, ca să răspundă: “...căci iată că voi aveți în mintea voastră un formular inerțial, robotizat, prin care mințiți fără discernământ în acuzările voastre cu erezia, și oricui îl aplicați, doar băgându-vă voi în priză că mereu vă băgați în seamă și atunci începe banda rulantă plină de erezii și sectarisme născocite cu care îl întinați pe acela, de sus până jos, că vi l-au recomandat unii (nenia ăia îmbrăcați în haină sfântă, fățarnici și răpitori la interior), ca să-l tocați până moare... ori crapă... să-l lapidați.” Eu am vrut să spun că orice preot trebuie să aibă hirotonie ca să aibă preoția validă. Și am mai vrut să spun că numai o preoție validă face ca Tainele săvârșite de el să fie valide. Iar despre preoții pucioși spui tu (mințind) că ar fi fost hirotoniți de Irineu, dar de fapt ei nu au hirotonie validă de la nimeni. Nimeni (mă refer la episcopi când spun nimeni) nu și-a pus mâinile vreodată peste ei. Pavel îi spune clar lui Timotei despre importanța și seriozitatea Tainei Hirotoniei (Preoției): “Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților.”(I Tim 4,14) În logica pucioșilor, care pretind că numai preoția cea nouă, pucioasă, numită de ei “după rânduiala lui Melchisedec” și înființată prin anii 1990-1991 este singura valabilă, rezultă că toate preoțiile anterioare anului 1990 au fost ne-valabile, inclusiv cea a lui Timotei, despre care vorbește Sfântul Pavel (deci, inclusiv a lui Irineu, despre care spui tu că i-ar fi hirotonit pe preoții pucioși - deși nu era valabilă propria lui preoție). |
Citat:
Spui apoi că preasfințitul Irineu nu i-a uns și nu i-a binecuvântat? deci știi tu sigur asta, eu nu știu nici într-un fel nici în altul că n-am întâlnit pe nimeni și n-am discutat decât cu tine citind pasaje din CLD; deși nu era neapărată nevoie ca să-i fi uns Psf. Irineu ca preoți, dar așa i-o fi cerut Cuvântul lui Dumnezeu să ungă și să binecuvinteze și să sfințească; eu habar n-am, dar tu ai mărturisit și e scris și prin Cuvântul lui Dumnezeu despre sfințirea și ungerea împlinită. Că apoi de afară au rostit mai târziu retragerea binecuvântării, fiind trimiși acolo de nenia, prietenul lui pisikaa, asta se petrece mai târziu. Deci dacă ești deacord că a existat momentul preasfințitului Irineu cu acordul maimarelui său deci fiind sub ascultare de maimare și nu de capul lui fără Hristos: Atunci te întreb ce a uns și ce a sfințit acest arhiereu cu aprobarea maimarelui său și ce înseamnă asta? a uns și a sfințit și a binecuvântat și trăitorii sfintei cetăți a Noului Ierusalim sau doar viitoarele ziduri? a uns și a sfințit și binecuvântat el sfântul Pavel pe unde a trecut mînat de Duhul prin Har doar ziduri sau a uns preoți și diaconi și diaconițe și aceștia au ajuns în timp arhierei și învățători și prooroci și proorocițe? Deci susți ca știi, eu recunosc că nu știu, deci zici sigură pe tine că știi ce a fost și cum au ajuns ei preoți sau nepreoți zicând că nimeni nu și-a pus mâinile peste ei, dar atunci te întreb oare Melchisedek și-a pus mâinile peste Avraam? Ioan Botezătorul și-a pus mâinile peste Iisus? Cum a primit Iisus ungerea ca mare preot? Cine și-a pus mâinile peste El? Să fi fost el preot de mic atunci când l-a întâmpinat Simeon și Ana la Templu? sau Cine L-a hirotonit pe El ca Marele preot al lui Dumnezeu după rânduiala lui Melchisedek, cea veșnică și iată Tu ești preot în veac și Care botează cu Duhul sfânt și cu foc. În logica ta, nu a pucioșilor, rezultă lăcomia asta exclusivistă care ai rostit-o în scris punând-o pe seama lor, după năravul cu care ați fost instruiți de nenia, deci: Citat:
Dar cu siguranță, dacă oamenii nu vor primi până la sfârșit pe CLD atunci așa și este, niciuna nu mai este valabilă, căci așa cum jidovii care nu au primit pe Mesia Cel venit în trup acum 2000 de ani, au devenit, neprimindu-L până la sfârșit, antichriști, așa devin cei ce nu-L primesc până la sfârșit pe Cuvântul lui Dumnezeu, satane; și așa vor păți și cei care Îl vor lepăda și nu se vor mai întoarce până la sfârșit. Dar în toată vremea asta, până vor primi prin pocăință darul, Credința și Credincioșia, până atunci biserica VT dată părinților, a NT dată slujitorilor și fraților și a Apocalipsei dată fiilor, rămân toate valabile în Dumnezeu, în Sfânta Treime împreună cu toți sfinții, căci „Cerul și pământul vor trece dar Cuvintele Mele nu vor trece până nu se vor împlini toate” deci iată valabilitatea și veșnicia Cuvântului lui Dumnezeu de la începutul gLumii și până la sfârșitul ei, dar și mai mult, din veșnicia de dinainte până în veacul veșnic după judecata de pe urmă... Deci toate aceste biserici sunt valabile, din loc în loc, din toată gLumea, din Cer și de pe Pământ... cu specificarea că Domnul Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu este Domnul Domnilor și preotul cel Mare al lui Dumnezeu, dar a dat fiecare biserică în mâna câte unui păstor al Său, căci El n-are nevoie să fie el socotit șef ca să umilească pe om, ci a lăsat pe scaune înalte, de păstori, pe alții, care au urmat Lui și care păstoresc turmele Tatălui în Numele Domnului, deci nu vrea cu siguranță Domnul Iisus Hristos ca să-L înscăuneze cineva ca rege pe El peste Israelul cel Nou, peste Ortodoxie, ori peste toată gLumea largă... așa cum dorea Natanel sau Iuda Iscarioteanul, crezând cu ușurătate pentru asta... ca să Îl primească cu entuziasm ca pe un rege gLumesc, asemenea regilor lui Israel care au căzut în neascultare, căci Hristos este Mirele Împărăției Cerurilor, și de aia a dat vreme oamenilor ca să caute să cerceteze, după roade duhurile, după semne vremile, să creadă și așa să-L primească fiindcă Dragostea neprihănită nu este tiranică, fățarnică, ci sfioasă, preacinstită, curată, smerită, răbdând umilințele, ispitele și nu cade niciodată... Deci dumneata susți că ei l-au întronat sau vor să-l întroneze pe antichrist! NU! Ci pucioșii L-au primit pe Cuvântul lui Dumnezeu mărturisind așa ca și creștinii primelor veacuri pe Domnul nostru Iisus Hristos, dar fără a avea cineva intereseul de a-L transforma în marele tiran și marele dictator așa cum mințind dumneata mereu susții că pucioșii ar avea acest interes de supremație absolutizantă și bolnavă la mintea din cap... Deci tu susți mereu că sunt purtați de duhul minciunii măririi de sine, de iubirea de stăpânire și mă întreb de ce oare? Poate pentru că își pierde nenia privilejurile? își pierde nenia supremația? Păi lasă-l pe nenia și interesele lui mârșave și noi, la rubrica noutăți printre știri căci noi trebuie să credem și așa, iubind pe Iisus să primim să mergem după Cuvântul lui Dumnezeu... dacă nu, atunci să ne rugăm să ne dea Dumnezeu timp suficient să ne pocăim ca mergând pe Cale, să ajungem la Adevăr și Acesta să ne facă slobozi ca ajungând la Viață să avem din belșug... dar clipele sunt puține. Închei ,cerându-vă iertare dacă v-am jignit prea dureros, cu un citat parafrazat după sf Ap Pavel, sperând că o să crezi și dumneata cîndva, și apoi crezând vei primi după credința ta, mântuirea, și astfel o să ne împăcăm unii pe alții iertând; deci iată iar te iert eu și după aceasta uriașă durere de a te războii dumneata cu stâlpii de telegraf, pe tine și pe voi, două lingviste amărâte, dar cred că v-ați și săturat și plictisit de iertările mele... deșarte, firește; ca să nu zici că v-am urât ori că te-am ispitit cu știință sau fără de știință, cu voie sau fără de voie, deci din interes prozelit ori antiprozelit că mereu cu asta acuzați, NU, ci v-am iubit pentru că mi-ați povestit despre pucioși și despre Trâmbițele Apocaliptice, 7 la număr, fie că le-ați cunoscut fie că ați citit voi înaintea mea din Trâmbițările lor ori din bârfe. Dar Împărăția Cerurilor umblă nu numai prin Cer ci își așterne picioarele pe Pământ, pe pământul binecuvântat al raiului ascultării, acolo unde mare (apele de sub cer ce se strâng în adunările lor dând naștere mărilor) nu mai există. Și acolo locuiește Dumnezeu cu sfinții și copiii Lui, Dumnezeu împreună cu oamenii. |
Și iată citatul parafrazat după sf. Pavel, căci iată mă autocitez parafrazând Apostolul Neamurilor, cu care sper să ne liniștim în războiul ăsta fratricid, spre distrugere, dar nu așa, dând bir cu fugiții, ci „cel ce stă în picioare să se păzească să nu cadă iar cel căzut... să... (am uitat)” :
Citat:
|
Un răspuns pentru vsovi = vsPovi = sovidiu = vsovivi = Scandal:
Toate postările tale de pe acest topic se bazează pe un raționament simplu și simplist: textele pe care pucioșii le intitulează “Cuvântul lui Dumnezeu” sunt, indubitabil, chiar de la Dumnezeu, iar Cuvântul de la Pucioasa este Însuși Domnul Iisus Hristos. La baza acestui raționament stă exclusivitatea credinței tale protestante: Sola Fide . Cu alte cuvinte, vsovi=etc, etc. numai prin credință crede că Dumnezeu vorbește la Pucioasa, fie direct (ca o suflare de vânt care vine repede, unei “proorocițe” destupate și școlite – Mihaela Tărcuță) , fie indirect (prin vocea unor “proorocițe” sfertodocte, aflate în stare de catalepsie / transă hipnotică – Verginica Tudorache și Maria Tudorache), iar faptele contradictorii ale pucioșilor îl lasă rece. De asemenea, Scrierile Pucioase se identifică acum cu Sfânta Scriptură care trebuie să fie dreptarul creștinilor pucioși, iar ei se vor hrăni și se vor adăpa de acum numai prin Scriptura de la Pucioasa (Sola Scriptura Puciossa) Ar fi interesant însă să argumentezi ce te-a făcut să faci această alegere, îndată ce pe teritoriul României mai există o persoană care pretinde că și ea este Însuși Domnul Iisus Hristos: Messia de România (http://messia.heavenforum.com/intreb...i-t279.htm#373)Dacă te-ai înșelat și ai ales pe cine nu trebuie? Că Scriptura te atenționase de mult că mulți Amăgitori și Hristoși Mincinoși vor ieși în vremile mai de pe urmă, ca să înșele pe mulți. Iar tu ai ales cu ochii închiși Unul dintre Ei, întorcându-I cu nonșalanță spatele, Celuilalt. Ia fii tu atent oleacă, ca să nu calci în străchini și apoi să-ți pară rău. Mai ai timp s-o cârmești de la Primul, la Al Doilea, până nu vine prăpădul Celuilalt. |
Citat:
„De la noi sau de la un înger de vi s-ar vesti vouă altă evanghelie să nu credeți!”? Noi=apostoli, creștini, inger=inger altă evanghelie=a altui domn că nu este alta decât a Domnului nostru Iisus Cristos, Cuvântul lui Dumnezeu ca numele Lui cel NOU. Sola scriptura și Sola Fide și Sola Sola: Cine v-a zis vouă că e rău, ca unii credincioși, oameni, făpturi, doar citind câteva rânduri din sfânta carte, din scripturi, dacă dă Dumnezeu și ei cred și ajung să trăiască și să facă binele în taină fără mândrie, asta ar fi rău? Cine v-a învățat pe voi să absolutizați inchiziția voastră? Acum mă acuzi că eu de ce cred pentru puține lucruri și tu zici că e bine să nu crezi numai din auzite... sau puține citite sau văzute ci vouă ce vă trebuie ca să credeți? firește, să vă mângâie nenia pe lăcomie, pe mândrie, pe păcate, ca voi să credeți că vă alintă Dumnezeu... ori poate vă trebuiesc semne și minuni ca să credeți fiind voi foarte tari la cerbice sau la ceriad... Păi nu vi s-a dat semnul lui Iona? dar voi nu l-ați asculta pe Ioan ca să nu vă mai îngâmfați în deșert că aveți de tată pe Avraam cu numele de familie BOR... dar ne-a arătat domnul pe cine avem noi tată, ăștia îngâmfații, pe Pisikaa cu numele de familei BAR. Apoi după ce i-ai transformat pe pucioși în biserică lipsită de Har, de Taine, de preoți, de orișce acuzând că ar fi sectanți nu cu biblia în mână ci cu Cuvântul lui Dumnezeu, mințind mereu doar ca să îi faceți pe plac lui nenia și susținând voi că ei au lepădat toate din mândrie, atunci vă întreb și dacă ar fi să fi cineva, care să creadă doar că a citit pe proorocul Agheu, sau care a auzit doar ce a spus Ioan Botezătorul, sau care știe doar un citat și crede, vă doare pe voi de el că de ce crede? și îl considerați sectant, nebun, eretic, ce îl considerați? vă pare rău? ce aveți voi cu acela? ce v-a făcut vouă? cum ați vrea voi să vedeți că face el ca să fie el considerat de voi altceva decât sectant ori eretic? Deci cine v-a pus pe voi la osebirea dintre harap alb și harap negru? N-ați citit că îngerii o vor face la sfârșitul vremii? N-ați citit că puterea asta de la Dumnezeu a fost dată lui Ilie? Cine v-a pus pe voi în curtea constituțională a inchiziției? Pisikaa? Ce sunteți voi? lingviste care v-ați pus pe lingvismul sola solia? poi ce mă interesează pe mine cum au osândit catolicii pe protestanții lor? ce am eu deaface cu m-Estera lor? Voi mereu acuzați pe alții pentru că ei cred în Iisus, în Cuvântul lui Dumnezeu... iar acuma că vor fi mulți mesia mincinoși? poi dumneata numai de ăia ți-e frică să nu-i crezi, pe ăia care își și spun că ei sunt mesia? dar mesiile alea îmbrăcate în haină de purpură cu biblii îmbrăcate în stacojiu, care pe dinlăuntru sunt lupi răpitori și hrăpăreți, și care și ei spun mereu cuvintele lui Mesia, pe ei nu-i bagi la socoteală? trăgând sirena ca să nu-i credem? pe ei pentru ce nu vrei să vezi că și lor le sună: „și în vremea aceea se vor ridica mulți, în numele meu, care... zicând că vremea este aproape sau că Mesia este în pustie sau în cămări... să nu-i credeți!” deci cine crez tu că sunt mesiile mincinoase? copiii care-și închipuie că sunt reîncarnarea lui bruce lee sau a lui Iisus, așa ca prin filme? de ei o fi zis Domnul să ne păzim? pe ei să-i ucidem cu pietre? repet: Cine sunte aceia noi sau înger sau altă evanghelie după cum spune sf Ap Pavel ceva de genul: „De la noi sau de la un înger de vi s-ar vesti vouă altă evanghelie să nu credeți!”? Iar dacă mă întrebi pe mine cum deosebesc duhurile? poi citind și dând cu ele de piatră, și piatra mă lămurește... Dar a zis ucenicilor atunci când aceștia au întrebat dacă să zică să se coboare foc din cer peste cei care nu i-au primit: „A cărui duh sunteți voi?” ca în ei să-și deosebească duhul care-i mână la astfel de nenorociri, că acel duh care vorbea cerând să-i distrugă, nu era a lui Dumnezeu și a zis, „Lăsați-i!... pentru ziua aceea”... și a adăugat: „scuturați-vă praful de pe tălpile picioarelor ca mărturisire pentru ziua aceea, când mai ușor îi va fi Sodomei și Gomorei decât acelora care au văzut atâtea minuni și semne făcute, căci în ziua aceea vă vor acuza locuitorii din Ninive căci ei s-au pocăit la cuvintele lui Iona, câteva cuvinte, sau Impărăteasa de la Miazăzi căci ea a auzit înțelepciunea lui Solomn și s-a pocăit, decât fiilor împărăției care și-au întărit cerbicia până la sfârșit...” ceva de genul ăsta. deci dacă nu aveți vedere și auz, nu e mai normal ca în loc să-i orbiți sau surziți pe alții să vă rugați ca și voi să credeți? Dar lucrarea de la Pucioasa a Cuvântlui lui Dumnezeu este lucrare simplă, fără semne și minuni, deci mare este acela care v-a crede doar citind puțin din carte și va răbda până la sfârșit... nu mă refer la mine, că mie mult mi s-a dat până să cred puțin, puțin, puțin câte puțin, și abea abea cred speriat mereu de voi, și de Pisikaa, iar cui i s-a dat mult, mult i se va cere... iar unde nu e nici Dumnezeu nu cere, căci celui ce are i se va mai da iar cel ce n-are i se va lua și ceea ce i se părea lui că are. scuze pentru citatele cam învălmășite, ale mele, un alt mesia ridicat așa ca-n filme! :) (din când în când mă mai visez că eu aș fi „the one!” v.matrix, numai eu, numai, noroc că mai îmi și trece febra nebună a slavei de la oameni, căci rugăciunile visătorului îl duc la trufie în final, se visează omul tot felul de personaje celebre... poți să-l condamni? Tatăl nu judecă pe nimeni iar Fiul a venit să caute oaia pierdută... voi în schimb, lingvistele cu limba ascuțită ce vreți defapt? să ardeți mesiile mincinoase așa ca pe vrăjitoare sau de ce vreți voi să vă recunoască pe voi gLumea că numai voi sunteți Mesii? numai pe voi? așa v-a instruit nenia? să faceți pe plac la pisikaa? trageți-o de coadă și o să fiți voi întemeietoarele lui sola pisikaa! cele două mesi lingviste ridicate, unelte ademenitoare... sau mari apărătoare ale ortodoxiei... mari de tot. aveți grijă să nu explodați la gândul ăla îngâmfat care zice mereu că voi aveți drept tată pe Avraam... dar Avraam n-a făcut ce faceți voi ci a zis cerând: Doamne, pentru 10 drepți nu distruge cetatea, iar acum Domnul pentru cinci drepți sau pentru un singur prooroc peste cetate și nu o va distruge, căci a zis, fericită cetatea peste care este Cuvânt de prooroc) |
daca nu sunteti casatoriti, aveti toate sansele sa ma luati. vad atata pasiune, rabdare si consecventa la voi, ceva de speriat.:21:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:21:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.