Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Relativismul:toate religiile sunt bune (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11540)

Dumitru73 14.07.2011 20:17:42

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 377564)
Da, cred că a fost revelat. Însă felul în care s-a produs revelația nu îmi este destul de clar; s-a petrecut în istorie, în conștiințele multor oameni. Moise însuși, când a scris despre cele petrecute înaintea sa, a preluat niște tradiții sfinte. Oamenii păstrau în vremea aceea cu sfințenie adevărurile primite.

Despre felul în care trebuie înțeleasă și citită Biblia scrie foarte bine Bartolomeu Anania în Cuvântul lămuritor asupra Sfintei Scripturi: http://www.dervent.ro/biblia.php.

aici pe forum s-a discutat mult despre zeci de citate din Biblie, despre care s-a spus ba ca autorii lor nu aveau cunostinte teologice, ba stiintifice, etc, asta pentru ca nu corespund cu realitatea.

referitor la ultimul paragraf, probabil ca fiecare epoca a avut propriile instructiuni de citire a Bibliei.

N.Priceputu 14.07.2011 20:24:53

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 377576)
aici pe forum s-a discutat mult despre zeci de citate din Biblie, despre care s-a spus ba ca autorii lor nu aveau cunostinte teologice, ba stiintifice, etc, asta pentru ca nu corespund cu realitatea.

referitor la ultimul paragraf, probabil ca fiecare epoca a avut propriile instructiuni de citire a Bibliei.

Eu încă n-am învățat să citesc Biblia. Am multe nedumeriri cu privire la unele pasaje. Încerc să învăț cum trebuie să citesc și să înțeleg. Mă las ghidat de învățătorii cărora le-am acordat atenția. De la Părintele Anania am reținut că Biblia se citește „pe dinăuntru”. Așa o să încerc să fac și eu.

GLAdoS 14.07.2011 20:31:06

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 377579)
Eu încă n-am învățat să citesc Biblia. Am multe nedumeriri cu privire la unele pasaje.

Curiosity killed the cat but: care sunt sau la ce se refera respectivele pasaje? (daca doresti sa-mi spui desigur... PM)

Citat:

Încerc să învăț cum trebuie să citesc și să înțeleg. Mă las ghidat de învățătorii cărora le-am acordat atenția. De la Părintele Anania am reținut că Biblia se citește „pe dinăuntru”. Așa o să încerc să fac și eu.

De ce vrei sa te asiguri ca e 100% adevarata?

Dumitru73 14.07.2011 20:37:58

Citat:

Eu încă n-am învățat să citesc Biblia. Am multe nedumeriri cu privire la unele pasaje. Încerc să învăț cum trebuie să citesc și să înțeleg. Mă las ghidat de învățătorii cărora le-am acordat atenția. De la Părintele Anania am reținut că Biblia se citește „pe dinăuntru”. Așa o să încerc să fac și eu.

nu de mult, spunea cineva aici pe forum, ca in primele veacuri de crestnism, scrierile teologice trebuia validate orin comparatie cu textul Bibliei.
acum s-a ajuns ca nici macar nu poti sa citesti Biblia fara indrumator.
de interpretare nici nu mai vorbim ...

tara tara vrem ostas 14.07.2011 20:44:09

http://www.studia.ubbcluj.ro/download/pdf/290.pdf

de la pagina 11(8) la 14(11).

Adriana3 14.07.2011 20:44:11

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 377551)
De ce Dumnezeu a permis sa apara astfel de revelatii care pierd sufletele?Cum poti fi sigura ca revelatia crestinismului e adevarata?Faptul ca Iisus a inviat nu dovedeste ca e Dumnezeu.. Tot relativismul acesta are sens pana la crestinism, de la crestinism in colo nu mai.Crestinismul spune, Hristos e Dumnezeu, El e adevarul si in El trebuie sa crezi ca sa te mantuiestii.Nu mai lasa loc altcuiva...

De ce ziceti ca faptul ca Iisus a inviat nu dovedeste ca este Dumnezeu?

tara tara vrem ostas 14.07.2011 20:46:42

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377585)

nu este o dovada suficienta ca sa ateste ca este Dumnezeul transcendent... de fapt intreaga intrupare este intr-un fel un contraargument al divinitatii..

GLAdoS 14.07.2011 20:49:52

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377585)

pote ca e semizeu

N.Priceputu 14.07.2011 21:08:44

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 377580)
Curiosity killed the cat but: care sunt sau la ce se refera respectivele pasaje? (daca doresti sa-mi spui desigur... PM)

Sunt chestiuni legate de Vechiul Testament. Nu îmi este clar cât din imaginea pe care o formează despre Dumnezeu se datorează omului și cât lui Dumnezeu. Sunt acolo niște fapte la adresa altor neamuri decât evreii, pe care le găsesc crude. Nu reușesc să împac imaginea acelui Dumnezeu cu imaginea Dumnezeului Noului Testament. Tind să cred că s-a amestecat destul de mult omenescul acolo. Trebuie să aprofundez.

Oricum, credința mea se bazează pe Iisus Hristos, și în lumina Noului Testament știu că trebuie înțeles și Vechiul. Pentru că în NT Dumnezeu este revelat în persoană.

Citat:

De ce vrei sa te asiguri ca e 100% adevarata?
Nu. Vreau să descopăr înțelesurile dumnezeiești profunde, dincolo de suprafețele evenimentelor sau cuvintelor.

Adriana3 14.07.2011 21:32:59

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 377586)
nu este o dovada suficienta ca sa ateste ca este Dumnezeul transcendent... de fapt intreaga intrupare este intr-un fel un contraargument al divinitatii..

De ce spuneti aceasta, exlplicati. Cine ar putea sa se invie pe sine Insusi daca nu Dumnezeu care este insasi Viata? Caci El a spus: "daramati Templul acesta si Eu il voi construi in 3 zile". Deci arata clar ca va invierea era cu de la sine putere. Cine a mai putut face vreodata asta in afara lui Dumnezeu?

Si nu mi-ati raspuns la intrebarea: daca acei idolatrii credeau ca Iisus este un om bun, un filantrop fara sa creada neaparat in divinitatea Lui, cum de s-au intamplat minuni atunci cand s-a facut dupa credinta lor?

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:28:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.