Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
(Post 332420)
Unul din exemplele enumerate de mine este în NT. Recunoașteți că era la fel de absurdă pretenția fariseilor în dreptul fiecărei "legări" a sabatului, inclusiv în cazul cu spicele.
|
pai, in problema mancarii spicelor de sabat, se pare , dupa cum reiese din Marcu 7, ca Hristos calca sabatul nu doar in clipa aceea, ci il considera calcat pentru totdeauna:
" Si le zicea lor: Sambata a fost facut pentru om, iar nu omul pentru sambata. Astfel ca Fiul Omului este domn si al sambetei."
ce inseamna ca "este Domn si al sambetei" ? ca in Hristos nu mai exista tinerea sambetei ?
Citat:
(Post 332420)
Nici pe departe! Hristos nici nu a luat plată pentru vindecări, nici nu și-a făcut gusturile (mendrele, mai pe românește) Lui.
|
Dar cine vorbeste de luat plata ? scrie in VT "sa nu lucrezi sambata pentru plata" ? Scrie ca cine nu lucreaza pentru plata e scutit de tinut sambata ? sau scrie ca daca face cineva vreo lucrare trebuie starpit (Exod 31, 14) ?
Deci, sa ne axam pe CE SCRIE in VT, nu pe ce NU scrie... De acord ?
Citat:
(Post 332420)
Precum știți, sub stăpânirea romană, evreii nu mai aveau dreptul să pedepsească cu moartea pe călcătorii Legii. Așa că teoria dvs. ce cu atâta migală ați încleiat-o pe mai multe postări cam... cade.
|
Pai, atunci inseamna ca orice stapanire putea modifica legea VT ?? Oare nu de aceea l-au refuzat evreii pe Hristos ca fiind Mesia ? fiindca in loc sa restaureze plenar functionalitatea VT, el de fapt a si incalcat ce mai ramasese functional din VT ??
Eu nu am incleiat nici o teorie, eu am aratat matematic criteriile biblice ale judecarii si condamnarii lui Hristos.
In NT scrie ca evreii i-au zis lui Pilat : "noi lege avem, si dupa legea noastra trebuie sa moara". Si Pilat, desi il gasise nevinovat DUPA LEGEA ROMANA (!!!), ii lasa pe iudei sa-si aplice legea lor.
Care, dupa cum zice NT, "e buna si sfanta si dreapta" !!!
Nu eu sunt in impas logic, ci altii...
Citat:
(Post 332420)
Sabatul este de actualitate, era și în timpul Domnului Hristos, era chiar și înainte de Moise și chiar mai înainte....
|
Practica istorica dovedeste ca in afara de evrei si de cateva formatiuni neo-protestante, practica sabatului nu mai e de actualitate de mult pentru restul.
Eu unul nu stiu acum daca sa ma dau mai langa Moise si sa tin sambata ca sabat, sau sa ma dau langa Hristos si sa tin ziua invierii lui ca sabat.
Dar am dreptul sa aleg cumva, nu ? S-o fac logic sau sa las hazardul sa decida ?
Citat:
(Post 332420)
Nici măcar Hristos nu S-a considerat "scutit". Atelierul Lui de tâmplărie era închis sâmbăta, în schimb nu pregeta să "lucreze" pentru alinarea suferințelor fizice și spirituale ale semenilor Lui. Chiar și în sabat.
|
Asta cu atelierul e din Biblie ? Daca da, va rog citatul care spune ca Hristos avea un atelier. Daca nu, va rog sa nu iesiti din limitele Bibliei, ca eu n-am iesit.
Chiar nu inteleg ceva: dvs. ii acuzati pe altii ca ies din hotarele Bibliei, dar si dvs. o faceti cu nonsalanta.