![]() |
Sa incerc sa-ti raspund la intrebari si las loc cui stie mai mult sa ma completeze sau sa ma corecteze ,chiar "VA ROG" dragi crestini !
In primul rind Adam a avut razboiul mintii , Dumnezeu i-a zis "nu ",sarpele "da ". Nefiind desavirsit n-a putut face distinctie intre ginduri ,nici nu i-a trecut prin cap sa ceara ajutor la Dumnezeu . De ce nu era desavirsit , spunea si anca mai inainte . A primit "chipul" ,"asemanarea" trebuia sa o cistige . Indreznesc sa cred ca Dumnezeu n-a vrut un Adam slab si unul incercat . Din cauza asta se stie , fara ispita nu se mantuieste nimeni . Si Iisus a fost ispitit . E scoala prin care trebuie sa trecem toti . Restul a venit dupa muscatura cum zici ,dar mandria l-a incercat si inainte . Nu putem deveni Dumnezei decit prin Har . Adica fara lucrarea Duhului Sfint nu se poate ,si omul trebuie sa fie deschis acestei chemari si sa lucreze impreuna . Lucru care a fost posibil dupa Jertfa de pe cruce . Explicatii mai multe sint la adresa indicata . Nu i-a luat viata vesnica definitiv ci numai pentru un timp . Vezi cum spune si Sf.Apostol Pavel . Zic din amintiri , daca vrei precis o sa caut, si anume : Si cei care sau invrednicit de vreo rasplata prin mila lui Dumnezeu ,inainte de Iisus , n-au primit-o pentru ca se astepta o Bucurie si mai mare care a venit prin Domnul nostru Iisus Hristos . Cuvintul "a ajuns ca Noi" se refera numai la o anumita dotare ,Cunostera binelui si a raului , dar pomul vietii nu l-a cunoscut . Ce zici ? |
Citat:
|
Vezi tu Mq cand ai sa cunosti Adevarul atunci nu numai ca ai sa cunosti binele si raul ci chiar ai sa fii binele in persoana si o sa ai acces la pomul vietii cum spui tu.
|
Citat:
Tu sugerezi ca Dumnezeu nu intentioneaza sa ne ia cunoasterea binelui si a raului. Interesant intradevar. Trebuie vazut daca poti sta in starea pura din Rai cu aceasta cunoastere. |
Nu numai ca poti sta cu aceasta cunoastere ci chiar vei cunoaste mult mai mult(cauza a tot ce se intampla) si atunci poate vei spune ca in religia hindusa ca lumea fizica este o maya(iluzie)sau ca Hristos"Eu nu sunt din lumea asta".
Dar este o cale lunga sau scurta ,depinde de fiecare. |
mq,
ma bucur ca incerci cel putin sa pleci urechea . Gustarea din pom am inteles ca e caderea omului de la starea ceresca la cea trupeasca , asa a inceput sa-l lupte patimile . De ele trebuie sa scapam ca sa ne mantuim , dar mai intii trebuie sa ne dam seama de ele , sa nu le ridicam la rang de virtute , altfel nu putem lupta se intelege . Vezi , multi confundam patima cu virtutea . Avem nevoie de maturitate . |
domnule, hai sa va dezleg marea enigma pe care o tot o aburitzi...
Poi nimic mai simplu: -sharpele s-a facut ca nu stie ca e rau sa nu-l asculte pe Dumnezeu -femeia s-a facut ca nu stie ce i-a spus Dumnezeu lui Adam -Adam s-a facut ca nu stie ca n-are voie sa manaince din respectivul pom si ca-i va fi rau daca maninca Deci Sharpele Sacru, Eva si Adam s-au facut cu totzii ca nu stiu binele si raul, adica s-au facut ca ploua si ca sa-l afle, din moment ce nu-l stiau, au dat-o pe caterinca si au format prima adunare de ticaloshi sacrii. Apoi a venit Dumnezeu si i-a izgonit din Eden, sa se joace in alta parte de-a "pac-pac" si astfel s-a descoperit America, locatzie in care uneori s-a inventat jocul de-a hotzii si vardistii. Buun. Si apoi pana la Moise s-a tot intrebat Dumnezeu in sinea sa, daca o lege nu o poate tzine si deosebi omul, adica Adam si Eva, ce am sa ma fac cu cele 10 porunci, care dupa 2000ien si 2000en ani nici macar nu sunt pricepute ce am vrut de fapt cu ele? Iar apoi vazand Dumnezeu ca chiar asha stau lucrurile, mirat si oarecum descumpanit iarasi ii vine de se intreba in sinea sa, dar atunci pe prooroci, pe sfintzi si pe Iisus cum il vor pricepe? Iar cum ascultarea urmeaza in general priceperea, ori macar priceperea celor cu inima buna, a hotarat pentru sfarsitul lumii, ca o rezultanta a acestor observatzii, o cifra, ca o cere toata lumea, s-a gandit El exact la anul 203040e.n si ceva, care va fi exact momentul in care se vor asculta cele 10 porunci si se va incepe ascultarea desavarshita a domnului Iisus in inima si duh sfant de catre orice om de pe pamant. Deci rabdare, rabdare, rabdare cum zicea Clausemi. Apropo, chiar daca doar mi-am inchipuit ca asha ar putea gandi Dumnezeu, din pacate nu suntem deloc departe de a-i indreptatzii o astfel de cugetare, eu, tu, el, ea, noi, voi, ei si totzi zeii care nu mai vor sa fie Zei. Ca doar si litara Z, daca ar fi urmata am putea atinge desavarsirea, caci ea ne duce spre Dumnezeu. Si apoi Dumnezeu ne-ar duce la litera t in imparatzia sa si toate ar fi minunate. Dar din pactate ne facem mereu ca ... :sleep: si nu vrem sa vedem cat de minunata este litera Z provenita din N... adica ce s-a intamplat atunci cu adam? poi a venit litera A, si i-a dat lui Adam litera N, sharpele a zis ca a primit si SH odata cu N, si adam a mancat un qq ca oricum era "varza", si atunci a fost izgonit din Eden sa devina zZZz si iar ZzZZZzZ si abea apoi sa-si ia litera N inapoi care oricum i-a fost data odata, si peorma sa mai si primeasca niste SH, SHS si H... treaba grea domnule, fireshte. acum ai priceput mq? s-au sa-ti mai explic odata? |
Citat:
Dumnezeu cunoaste raul, dar il va aplica doar celor, care i se opun pana la sfarsit. Ai vazut ce intentii are cu cei care nu se mantuiesc: scrie in Apocalipsa. Dupa chipul si asemanarea Sa sunt sfintii. Deci omul trebuie sa se umple de adevar si lumina. Moise, Iisus dupa intalnirea cu Dumnezeu straluceau. La fel Sfantul Serafim de Sarov si multi Sfinti Parinti, pe care ii gasesti in Pateric, despre multi se zice ca in clipa mortii straluceau ca soarele. Dupa cum se zice si in postarea Mioarei, marul din care a muscat Eva si l-a ademenit si pe Adam, este pom cu roade rele. Adam afla astfel de existenta raului. Stie de acum despre existenta raului, asa cum si Dumnezeu stie. Deci Dumnezeu in cunostinta de cauza a ales Binele, Adevarul, Lumina, ceea ce a dorit si pentru om. Asemanarea cu Dumnezeu trebuie desavarsita la nivel personal, ipostatic, asemanandu-ne fiecare dintre noi cu Persoana, in ipostasul Hristos-Omul, si in aceasta consta lucrarea de mantuire a fiecaruia. In acest sens iata ce scrie in Epistola carte Efeseni 4.13- 14:" Pana vom ajunge toti la unitatea credintei si a cunoasterii Fiului lui Dumnezeu, la starea barbatului desavarsit, la masura varstei deplinatatii lui Hristos. Ca sa nu mai fim copii dusi de valuri, purtati incoace si incolo de orice vant al invataturii prin inselaciunea oamenilor, prin viclesugul lor, spre uneltirea ratacirii." Iar innoirea pe care o doreste Dumnezeu in om, se face prin lucrarea mantuitoare a Duhului. Deci Dumnezeu, desi cunoaste raul, a optat pentru a fi Iubire, ceea ce rezervase si omului creat de El. Prin cadere omul s-a indepartat de intentia lui Dumnezeu, iar mantuirea inseamna revenirea la starea initiala, prin negarea raului din noi. Deci pentru a ne primi inapoi in sanul Sau, Dumnezeu ne cere sa devenim ca si El, Iubire. Noi nu mai traim sub Lege, ci sub Har; deci, desi radacinile sunt in Facerea, raspunsurile la problema mantuirii le gasim in Noul Testament, unde Fiul lui Dumnezeu ne vorbeste El insusi precum si prin apostoli. |
Citat:
Bei ce deshtept iesti. |
stii draga prietene daca adam si eva ar fi spus IARTA-MA cand au gresit NU AR MAI FI FOST ALUNGATI!!! dar pt ca au dat vina adam pe eva, eva pe sarpe...atunci D-zeu i-a izgonit de ce??
pt ca nu au rostit acel cuvant magic cum spun copii mei IARTA-MA iertare daca gresesc prin cele ce am scris mai sus.. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:22:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.