![]() |
RUGĂCIUNE LA APRINDEREA CANDELEI
Prea Sfântă și Înaltă Treime, primește dragostea mea înaintea Ta și arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele și șterge mulțimea răutăților mele și dă-le îngropării și uitării Tale, Doamne. AMIN Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu și o du înaintea Fiului și Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! AMIN |
RUGĂCIUNILE MESELOR
Rugăciunea înainte de masă Ochii tuturor, Doamne, spre Tine nădăjduiesc și Tu le dai lor hrană la bună vreme. Deschizi Tu mâna Ta și saturi pe tot cel viu de bunăvoință. Rugăciunea pentru binecuvântarea mâncării și băuturii Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, binecuvântează mâncarea și băutura aceasta pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor sfinților Tăi, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin. Apoi facem semnul sfintei Cruci asupra mâncării și băuturii. Rugăciunea după ce am servit masa Mulțumim Ție, Hristoase Dumnezeul nostru că ne-ai săturat pe noi de bunătățile Tale cele pământești, nu ne lipsi pe noi nici de cereasca Ta împărăție; ci precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit, Mântuitorule, pace dându-le lor, așa vino și la noi și ne mântuiește. Cuvine-se cu adevărat să te fericim Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și preanevinovată și Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim. Slavă ... Și acum ... Doamne |
RUGĂCIUNE PENTRU DUHOVNIC
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeru, care pe desfrânatul și pe tâlharul i-ai primit, primește și rugăciunea mea pentru robul Tău duhovnicul meu (N) ales de Tine să poarte povara păcatelor mele în fața Ta, așa precum Tu porți povara lumii întregi în fața Tatălui Ceresc. Iartă-i taoate greșelile lui pentru dragostea și jertfa stăruitoare, ca să pun început bun de pocăință, eu oaia rătăcita. Cercetează-l degrabă și vezi neviole lui. Vindecă-l de toată boala și de toată întinăciunea trupească și de slăbiciunea firii celei căzute. Izbăvașete-l de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți, de tot răul și ispitele ce i-au venit pentru păcatele mele. Sporește-i înțelepciunea, îndelunga-răbdare, liniștea, pacea și mulțumirea sufletească. Înmulțește-i puterea, sporește-i blândețea și purtarea de grijă și împlinește toate cele de folos lui. Dă-i minte luminată și pricepere sfântă care pogoară de la Tine, Împăratul Luminilor. Bine-sporeste în el Doamne și dararuietșe-l sănătos, îndelung în zile, drept învățând cuvântul adevărului Tău. Amin (metanie). Împărate Ceresc Mângâietorule, deschide stavila cerului și plouă peste duhovnicul meu (N) belșug de har și bogată milă. Pogoară-te asupra lui, odihnește-te în el pururi și ravarsă peste el mulțimea îndurărilor Tale. Amin. (metanie) Maica Domnului, acoperă cu atotputernicul tău Acoperământ pe robul tău, duhovnicul meu, (N) și roaga-te Bunului Dumnezeu să-l miluiască pentru rugăciunile tale. Izbăvește-l de toată ispita trupească și sufletească, curățește-l, tămăduiește-l, întărește-l și sănătate deplină dăruiește-i. Amin (metanie) Cuvioase Parinte Siluane roăga-te Domnului să miluiască și să mântuiască pe duhovnicul meu (N) pentru rugăciunile tale. (metanie) Cuvioase Arsenie cel Mare roagă-te Domnului să miluiască și să mântuiască pe duhovnicul meu (N) pentru rugăciunile tale. (metanie). Cele nouă puteri cerești, Sf. români, Mucenici și Mucenițe, Cuvioși și Cuvioase, rugați-vă Domnului să mântuiască și să miluiască pe duhovnicul meu (N) pentru rugăciunile voastre (metanie). Amin. |
Rugaciunile inaintea Impartasaniei
http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...nii-72546.html
Rugaciunile dupa Impartasanie - http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...ire-97121.html |
Rugaciune pentru cei care sufera din dragoste
Doamne Iisuse Hristoase, nadejdea, iubirea si iertarea noastra, Revenindu-mi in fire ca fiul risipitor, strig din strafundul inimii Mele si din toata puterea mea: Nu ma lasa Doamne, nu ma lasa! Vindeca-mi durerea cea grea a sufletului si amarul inimii, Caci zac neputincios la pamant si nu am putere sa ma ridic. Tu singur esti doctor al inimilor si sufletelor noastre Si doar la Tine gasesc vindecare pentru rana cea rea a iubirii nedrepte. Inima flamanda de iubire am hranit-o cu pacat si cenusa iluziilor, Incat zac acum in lacrimi multe si intristare grea. Dar nu-mi pierd nadejdea si strig: Zideste-ma din nou Doamne, zidirea ta cazuta! Imi cer iertare Doamne ca in nebunia mea, am incercat sa iubesc in afara Ta Si-Ti multumesc pentru amarul pe care l-am gustat, caci m-a facut sa ma intorc la Tine Iar acum te rog staruitor: INVATA-MA DOAMNE SA IUBESC CU IUBIREA TA SI CU LACRIMI DE POCAINTA SPALANDU-MI INIMA, SA PRIMESC DRAGOSTEA. Amin. |
Alta rugaciune la caz de boala
Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeste smerita mea rugaciune pentru iertarea pacatelor mele si ca un indurat, cu dreapta Ta cea atotputernica stinge-mi focul ce m'a cuprins, inceteaza-mi boala si cu milostivirea Ta ridica-ma din patul durerilor, pentru slava numelui Tau. Ca Tu esti doctorul sufletelor si al trupurilor noastre si Tie slava inaltam, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin |
Rugaciune pentru parinti
Dumnezeu al bunatatii, care mi-ai dat parinti, prin care am avut parte de binecuvantarile Tale. Iti multumesc Tie pentru viata care mi-ai dat-o prin ei, si pentru ca le-ai dat putinta sa aiba grija de mine. Ma rog Tie, cu smerenie, pentru sanatatea si pacea lor. Indelung rabdatorule Dumnezeule, primeste multumirile mele pentru binecuvantarile date parintilor mei. Atotputernicule, ai mila de ei in continuare si iarta-le pacatele. In bunatatea Ta, rasplateste-i pentru grija si dragostea care mi-au aratat; apara-i de toate necazurile si intristarile, si da-le lor viata lunga si fericita. Binecuvanteaza-ne Doamne, ca sa facem numai ceea ce este placut in fata Ta si impreuna sa slavim numele Tau, in toate zilele noastre. Amin. |
Psalmul 102
1. Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul și toate cele dinlăuntrul meu, numele cel sfânt al Lui. 2. Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul și nu uita toate răsplătirile Lui. 3. Pe Cel ce curățește toate fărădelegile tale, pe Cel ce vindecă toate bolile tale; 4. Pe Cel ce izbăvește din stricăciune viața ta, pe Cel ce te încununează cu milă și cu îndurări; 5. Pe Cel ce umple de bunătăți pofta ta; înnoi-se-vor ca ale vulturului tinerețile tale. 6. Cel ce face milostenie, Domnul, și judecată tuturor celor ce li se face strâmbătate. 7. Cunoscute a făcut căile Sale lui Moise, fiilor lui Israel voile Sale. 8. Îndurat și milostiv este Domnul, îndelung-răbdător și mult-milostiv. 9. Nu până în sfârșit se va iuți, nici în veac se va mânia. 10. Nu după păcatele noastre a făcut nouă, nici după fărădelegile noastre a răsplătit nouă, 11. Ci cât este departe cerul de pământ, atât este de mare mila Lui, spre cei ce se tem de El. 12. Pe cât sunt de departe răsăriturile de la apusuri, depărtat-a de la noi fărădelegile noastre. 13. În ce chip miluiește tatăl pe fii, așa a miluit Domnul pe cei ce se tem de El; 14. Că El a cunoscut zidirea noastră, adusu-și-a aminte că țărână suntem. 15. Omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului; așa va înflori. 16. Că vânt a trecut peste el și nu va mai fi și nu se va mai cunoaște încă locul său. 17. Iar mila Domnului din veac în veac spre cei ce se tem de Dânsul, 18. Și dreptatea Lui spre fiii fiilor, spre cei ce păzesc legământul Lui 19. Și își aduc aminte de poruncile Lui, ca să le facă pe ele. Domnul în cer a gătit scaunul Său și împărăția Lui peste toți stăpânește. 20. Binecuvântați pe Domnul toți îngerii Lui, cei tari la vârtute, care faceți cuvântul Lui și auziți glasul cuvintelor Lui. 21. Binecuvântați pe Domnul toate puterile Lui, slugile Lui, care faceți voia Lui. 22. Binecuvântați pe Domnul toate lucrurile Lui; în tot locul stăpânirii Lui, binecuvintează suflete al meu pe Domnul. |
Doamne, Dumnezeul meu, în veac Te voi lăuda!
Psalmul 29
1. Te voi înălța, Doamne, că m-ai ridicat și n-ai veselit pe vrăjmașii mei împotriva mea. 2. Doamne, Dumnezeul meu, strigat-am către Tine și m-ai vindecat. 3. Doamne, scos-ai din iad sufletul meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapă. 4. Cântați Domnului cei cuvioși ai Lui și lăudați pomenirea sfințeniei Lui. 5. Că iuțime este întru mânia Lui și viață întru voia Lui; seara se va sălășlui plângerea, iar dimineața bucuria. 6. Iar eu am zis întru îndestularea mea: "Nu mă voi clătina în veac!" 7. Doamne, întru voia Ta, dat-ai frumuseții mele putere; dar când ți-ai întors fața Ta, eu m-am tulburat. 8. Către Tine, Doamne, voi striga și către Dumnezeul meu mă voi ruga. 9. Ce folos ai de sângele meu de mă cobor în stricăciune? Oare, Te va lăuda pe Tine țărâna, sau va vesti adevărul Tău? 10. Auzit-a Domnul și m-a miluit; Domnul a fost ajutorul meu! 11. Schimbat-ai plângerea mea întru bucurie, rupt-ai sacul meu și m-ai încins cu veselie. 12. Ca slava mea să-ți cânte ție și să nu mă mâhnesc; Doamne, Dumnezeul meu, în veac Te voi lăuda! |
RUGĂCIUNEA STAREȚILOR DE LA OPTINA
Doamne dă-mi sa întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi. Doamne, dă-mi întru totul să mă supun voii Tale Sfinte. În tot ceasul acestei zile povățuiește-mă și ajută-mă în toate. Toate câte le voi auzi și mi se vor întâmpla în această zi, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare, că pentru toate este Sfântă voia Ta. În toate cuvintele și faptele mele călăuzește-mi gândurile și simțămintele. În toate întâmplările neprevăzute, fă să nu uit că totul este trimis de către Tine. Doamne, învață-mă să mă port cu dreptate și înțelepciune cu toți frații mei, să nu tulbur și să nu supăr pe nimeni. Doamne, dă-mi putere să duc povara zilei și toate câte mi se vor întâmpla în această zi cu pace în suflet. Doamne, călăuzește-mi voia mea și învață-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert și să iubesc. Amin. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:17:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.