![]() |
Citat:
|
Citat:
nu se stie, cum va fi noaptea asta. ca nu se stie ce va aduce ceasul sau ziua. Ca nu degeaba multumim Domnului dimineata pentru inca o zi ce ne-a dat-o sa o traim. |
Citat:
Poate sunt mai dura in experimare, asta o stiiu, e si pentru ca incercs a spun multe in cuvinte prea putine. |
@dobrin7m
Sunteti de o mie de ori mai buna ca mine.Dar nu reusiti sa comunicati acel bine,si de aia nu resuiti sa fructificati tot ce a-ti adunat.M-am simtit dator sa va spun asta,in ipoteza in care intradevar ma simt ca intr-un azil aici,fiecare cu boala lui sufleteasca.Si in acest azil izolat de lume,singura mangaiere a bolnavilor este cea care si-o dau unii altora. Aveti mancarea,mai adaugatii un pic de sare,si serviti-o cu zambetul pe buze.E tot ceea ce va mai trebuie |
Citat:
Dumnezeu sa va ajute si fiti ingaduitor cu mine o pacatoasa. |
Tuturor
Domnul sa va dea somn linistit si noapte buna.
|
Adevarul e la mijloc. Dar e mai bine sa fie si sa nu crezi ca e decit sa nu fie si sa crezi ca e.
Dumnzeu ne incearca si fara cel rau iar daca tu dai vina mereu pe el tu cind te mai corectezi? si apoi nici cealalata extrema nu-i buna ca ajungi sa te identifici cu cine nu treb. cind nu e cazul. Cind vezi pe cineva posedat acolo nu este o singura entitate sau 5 ci acolo ceea ce crezi e doar virful de aisberg- alea mai mari iar restul nu il vedem niciodata chiar daca era mai dintotdeauna. daca am fi bine albiti si lamuriti ne-am manifesta in fiecare secunda ca in cele mai profunde momente din viata noastra si inca ceva pe deasupra. Important este sa constientizezi ce esti tu si anume un fel de nimic valoros plin de calitati, majoritatea dintre ele ascunse, nemanifestate la adevarata valoare si in plus in curs de desavirsire. Majoritatea prafuite mai mult sau mai putin. Important este ca ele sa creasca si sa se manifeste cit mai bine. Dar asta ia timp indelungat , dar merita fiindca in fond treptat ne ofera adevarul si fericirea pe care nu o banuim de la bun inceput . |
Citat:
Mai bine sa nu fie si sa crezi ca e, ca atunci chiar daca ai crezut si nu este nu ai gresit nimanui decat sa fie si sa nu crezi ca e ca atunci esti pierdut. Asadar chiar daca ai indoieli, alunga-le si du-te spre Domnul chiar daca acum indoielile nu te lasa. Dumnezeu ne incearca si fara cel rau, normal , si nu toate vin de la diavol. Poti sa te corectezi dar trebuie sa discerni ce vine de la diavol si ce vine de la firea ta. Pentru ca in om gandurile, care stau la baza faptelor, vin din 3 directii: de la Dumnezeu, de la firea ta si de la diavol. Asadar tu incerci sa corectezi firea ta acolo unde este necesar. Daca de pilda acum eu sunt iute la vorba si nerabdatoare si nu pun sarea aceea si uit de zambetul care trebuie sa existe asta vine de la firea mea mai iute pe care ma chinui sa o schimb si nu de la diavol. Cand te obisnuiesti sa analizezi gandurile atunci le vei simti duhul. Atunci cand vin ganduri de indoiala si respingere a lui Dumnezeu si a credintei nu poate veni din firea ta, pentru ca firea are divinul in ea prin insasi creatia sa. Chiar marii filozofi si scriitori admit asta, printre care si Mircea Eliade. Omul a fost religios dintotdeauna pentru ca asa l-a facut Dumnezeu. Una este sa ai gandurile manipulate si alta este sa fii posedat. Dar numai cine vede si una si cealalta ipostaza o poate intelege. Si eu am vazut tocmai mi-a fost dat sa vad si posedati pentru ca in prima faza nu am crezut. Important este sa constientizam ca fara Domnul nimic nu se poate ca suntem pacatosi si ca in fapt trebuie sa facem asa cum este poate si in scena de final al filmului Ostrov. "Incercati sa faceti cat mai putine pacate" spunea acel parinte inainte sa moara. Ca de fapt aproape in fiecare clipa facem pacate, subtile, pe care multi nici nu le vad. Si sa dau un mic exemplu: de florii m-am intors acasa de la biserica cu ramuri de maslin in mana. In cale mi-a iesit o femeie batrana care mi-a spus ceva , fara sa inteleg exact, in greaca si i-am intins o ramura de maslin. Aici a inervenit pacatul subtil. Am intins o ramura mica, a fost inconstient gestul. Femeia a luat ramura in mana si s-a uitat lung la buchetul din mana mea. Am plecat si m-am uitat si eu la buchetul meu. ii dadusem cea ma mica ramura fara sa imi dau seama ca am procedat egoist in ace moment. Pacatul il facusem. cati atunci cand fac un bine realizeaza ca fac in acelasi tip si un pacat? Si de multe ori se intampla asta. Cineva povestea ca a cumparat o casa de la un om care era la mare ananghie si ca apoi l-a lasat sa foloseasca casa. Iar dupa ani nu a reusit sa i mai scoata din casa . El spune ca a facut un bine. Ca a fost milos si i-a lasat in continuare in casa, (bucurandu-se totusi in sinea lui de un chilipir). Ca omul la ananghie da si pe nimic ce da. Dar uita ca de fapt a facut un pacat, ca ajutoru lui , pentru rudele sarace ar fi fost sa ii ajute sa isi pastreze casa pentru acea familie saraca si copiii lor nu sa ii transforme in toleratii lui. Asa este cu pacatul subtil nu toti il vad. Exemplele pot continua. |
Citat:
Primul pas ar fi sa incepi sa devii crestin, pana acum nu cred ca ai avut vreo tangenta, doar din ce au spus altii despre crestinism sau ortodoxie. Ar trebui sa incepi sa cercetezi si ce spun ortodocsii despre ortodoxie, si nu altii. Abia apoi poti compara, avand ambele pareri. Te asigur ca e totul logic in crestinism si ortodoxie, doar ca tu nu ai aflat pana acum. P.S. Daca ai intrebari sincere cei ce stiu iti pot raspunde. Dar e bine sa fie sincere. |
Citat:
Lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum le vedem. Daca "lumina" dintru mine, ceea ce eu consider a fi lumina, este de fapt intuneric? Atunci ma aflu intr-un mare impas. Sunt prada inselarii. De aceea este importanta rugaciunea. Numai prin ea reusim sa vedem lumea si cele ale credintei, nu prin prisma parerilor personale, a religiei devenita ideologie, ci "in lumina" lui Hristos. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:58:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.