Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teologie-Stiinta=ARMONIE!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1365)

topcat 30.04.2009 09:14:51

Citat:

În prealabil postat de luchian (Post 132320)
Mai citeste inca o data ce am scris si ai sa vezi ca te duci intr-o directie complet gresita.

lumineaza-ma

luchian 30.04.2009 09:54:58

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 132325)
lumineaza-ma

Nu pot eu sa te luminez.
Dar nu am inteles cum ai ajuns la intrebarea: pai si de ce l-ai uri pe musulman?

Eu nu pot sa-ti dau raspunsuri despre ura, pentru ca nu o inteleg. Dar stiu ca atunci cand nu mai e iubire in suflet , apare ura.
Daca vrei sa vezi cauzele pentru care s-ar urai oamenii, intreaba-i pe cei care urasc.

topcat 30.04.2009 10:13:18

Citat:

În prealabil postat de luchian (Post 132333)
Nu pot eu sa te luminez.
Dar nu am inteles cum ai ajuns la intrebarea: pai si de ce l-ai uri pe musulman?

A uri inseamna a dusmani pe cineva
Te contrazici atunci cind spui ca a dusmani (uri) pe musulman (sau oricine altcineva) se face cu mintea si apoi spui ca iubesti si urasti cu sufletul.

Citat:

În prealabil postat de luchian (Post 132333)
Eu nu pot sa-ti dau raspunsuri despre ura, pentru ca nu o inteleg. Dar stiu ca atunci cand nu mai e iubire in suflet , apare ura.
Daca vrei sa vezi cauzele pentru care s-ar urai oamenii, intreaba-i pe cei care urasc.

Nu gasesc cu usurinta prieteni pe care sa ii suspectez de ura. Pot sa iti dau exemple insa de useri chiar de pe acest forum care urasc, probabil sincer, oamenii de stiinta sau alte categorii sau religii. Ma gindeam ca va cunoasteti mai bine.

luchian 30.04.2009 10:30:17

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 132337)
A uri inseamna a dusmani pe cineva
Te contrazici atunci cind spui ca a dusmani (uri) pe musulman (sau oricine altcineva) se face cu mintea si apoi spui ca iubesti si urasti cu sufletul.

Nu gasesc cu usurinta prieteni pe care sa ii suspectez de ura. Pot sa iti dau exemple insa de useri chiar de pe acest forum care urasc, probabil sincer, oamenii de stiinta sau alte categorii sau religii. Ma gindeam ca va cunoasteti mai bine.

Nu ma contrazic pentru ca din minte iti pleaca gandurile, inchipuirile...

A uri (nu este egal) a nu accepta.

Ce vrei sa spui ca ne cunoastem? Nu pune toate legumele in ciorba ca apoi sa zici ca stii ce gust are fiecare.

topcat 30.04.2009 10:45:51

Citat:

În prealabil postat de luchian (Post 132341)
Nu ma contrazic pentru ca din minte iti pleaca gandurile, inchipuirile...

Fara minte poti avea suflet?

luchian 30.04.2009 12:46:14

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 132342)
Fara minte poti avea suflet?

Tu ce crezi?

Mintea , sufletul si vointa sunt trei stari ce se gasesc in toti oamenii.

trandafiralb 30.04.2009 12:49:53

Fratilor, impacati-va! Nu mai aruncati cuvinte rele unul asupra altuia; aveti frica de Dumnezeu.

luchian 30.04.2009 12:54:20

Citat:

În prealabil postat de trandafiralb (Post 132381)
Fratilor, impacati-va! Nu mai aruncati cuvinte rele unul asupra altuia; aveti frica de Dumnezeu.

Suntem OK, nu topcat? :)

topcat 30.04.2009 13:05:12

Citat:

În prealabil postat de luchian (Post 132383)
Suntem OK, nu topcat? :)

Sint ateu, din partea mea nu e absolut nici o problema
Sint doar curios, nu vreau sa supar pe nimeni si incerca sa vorbesc la obiect, adica teologie si stiinta

Deci: stiinta nu are nici o legatura cu sufletul :1:
Pentru mine, asa-zisul suflet si, dupa cum spui, vointa, fac parte din minte

luchian 30.04.2009 13:21:30

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 132388)
Sint ateu, din partea mea nu e absolut nici o problema
Sint doar curios, nu vreau sa supar pe nimeni si incerca sa vorbesc la obiect, adica teologie si stiinta

Deci: stiinta nu are nici o legatura cu sufletul :1:
Pentru mine, asa-zisul suflet si, dupa cum spui, vointa, fac parte din minte

Pai si ateii se pot enerva :)

Pentru mine nu.

E o discutie interesanta, dar din pacate ma pregatesc de weekend. Revin pe marti, miercuri...

Toate bune!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:20:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.