Lucian008 |
18.12.2011 01:22:00 |
[quote=osutafaraunu;415946]Dumnezeu Însuși afirmă despre Avraam:
Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și l egile Mele![/i]"( Facerea 26,5)[/font][/center]
Întreb și eu așa ca un naiv: care porunci, care povețe, care îndreptări și care legi? Că doar nu se dăduse încă nici Legea Morală (Decalogul), nici Legea Ceremonială. Nu, exista doar legea firi, cea dupa care vor fi de altfel judecati cei care nu au primit legea Lui Hristos.(l-a care nu a ajuns, nu ca au refuzat-o)
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
(Post 415946)
Dacă într-adevăr Hristos ar fi poruncit duminica, ar fi trebuit să apară consemnat în Evanghelii, iar dacă apostolii ar fi poruncit-o ar fi trebuit să apară în Epistole și în Faptele Apostolilor. Or credeți că că acesta este un lucru chiar atât de neînsemnat?
|
Dar ptr ca epistolele nu se adresau numai evreilor, nu credeti ca epistolele ar fi trebuit sa contina porunca de a tine ziua sambetei?
Citat:
(Post 415946)
Ziua de cinstire a Domnului, cu ziua de cinstire a Soarelui.
|
Exact, ziua de cinstire a Domnului in legea veche cu ziua de cinstire a Soarelui Dreptatii in legea noua. :)
Citat:
(Post 415946)
de ce să se specifice un lucru care e de la sine înțeles? Nu uitați că Legea lui Dumnezeu "cea sfântă, dreaptă și bună" (Rom.7,12) și veșnică era (și este încă) în vigoare. Era absurd să se specifice că în cele 40 de zile n-a mințit, n-a furat, etc.
|
Ca sa confirme ca trebuie tinuta ziua a saptea pentru cei care ar fi putut fi indusi in eroare, cum sustineti dvs, de faptul ca cel mai mare eveniment din istoria omenirii s-a intamplat in ziua intai. Si da ar fi fost inutil (nu absurd) să se specifice ca in cele 40 de zile n-a mintit, n-a furat, pentru ca nimeni nu ar fi putut fi indus in eroare, neexistand nici un element care sa sugereze schimbarea acestor legi.
Citat:
(Post 415946)
În schimb, era absolut necesar să se specifice o atare abatere monstruoasă de la Legea lui Dumnezeu. Și eventual faptul că evreii L-au răstignit a doua oară (de data aceasta pe drept) pentru nelegiuire.... Asta însă face parte dintr-un scenariu de film de groază...*
|
Vedeti. Exact ca si dvs au gandit si evrei cand L-au rastignit.
|