![]() |
Citat:
|
Citat:
Frate, din cate am trait si am mai si citit: se poate intampla ca imaginea sa se tina de tine ca musca. O dai cu mana (eu am dat-o uneori cu coada, precum vaca, boul sau calul..., am dat si din cap, fornaind, am dat din toate de-mi venea sa dau cu insusi capul de pereti!) si, nesuferita faptura a Domnului, vine iar, draga de ea, vine cu piciorusele ei murdare, pline de toti microbii (aici microbi sufletesti, duhovnicesti chiar)... Si tot asa... Ingaduie-o, frate, ingaduie-o... Nu-i vorbi! ca totusi imaginea suparatoare nu e musca, asadar nu te atasa, nu ii da in nici un caz din atentia ta (dracul asta vrea! sa-l hranesti! Nota Bene!) dar nu te impotrivi ei cu rautate, cu dintii stransi. Nu cu incrincenare! NU, NU, NU! Nici oamenilor care te muncesc, nici propriilor lipsuri, nici stapanirii lumii acesteia, nimanui!... Ci, tu, o frate intru Hristos, vezi-ti de sfanta Cale a rugaciunii... Catara-te-n munte! - ca o capra neagra, usor, usurel, sprintenel... Roaga pe Domnul sa te urce... Roaga-L, plangi... Lasa-te dus!... Doar lasa-L sa te suie El! O, Doamne, Doamne... Mare esti Doamne! Mare si de nespus e Mila Ta, Dumnezeul nostru Care Te-ai lasat rastignit pentru mantuirea noastra! Ingaduie musca imaginii, frate: Ea e tocila ta! Ghimpele pus acolo pentru indreptarea ta, intru sporire! (Aminteste-ti de cuvintele Apostolului! Iar Ioan Hrisostom a avut si el ulcerul lui s.a.m.d.) Aminteste-ti cum plangea Sfantul Siluan... si ce i-a raspuns Domnul... Face parte din noi aceasta! Face parte din noi toti, dar nu e dat fiecaruia sa experimenteze personal... sa constientizeze, adica, asa precum senzatia luminii sau gustul acru al lamaii, cata vreme nu cauta asta, ci se tine tare de cerbice... O, as voi sa iti vorbesc acum in versuri, frate, ca sa ma pot exprima din preaplin... ori poate ti-as canta ceva... da, mai degraba... Sunt silit insa de imprejurarea ca nu suntem fata catre fata, sa scriu aici. Bat si eu, ca un intemnitat in peretele intregii temnite, cu oasele mele ascutite ca un cui, bat Morse... De nu m-ar intrerupe gardienii, bietii... |
Vine uneori violent imaginea (dracul nu bate la usa! e nesimtit), alteori bland, invaluitor... Se strecoara ca sarpele, pe nesimtite, te trezesti cu ea in focarul constiintei clare... Nu-i asa?...
Nesuferite ne sunt noua impotrivirile, ghimpii, tepii.... Si toate catusele. (Iar Domnul si sfintii Lui le-au purtat pentru noi, cu smerenie...) |
Se poate intampla sa simti ca lupta-i la cutite. Iute, foarte. Gest cu gest, zvac langa zvac, teribil... E, la-nceput, uluitor... Te pune la pamant. PENTRU CA ACOLO NE SI ESTE LOCUL! frate... intelege asta, frate...
Doar tine-te de Domnul! Rosteste-i Numele Preasfant neincetat! Pune-te darz la lupta....IN GENUNCHI! Cu cat te pui mai jos, cu atat ii lasi Lui locul de manevra. Ii deschizi de fapt usa, pe dinlauntru, adica deschizi usita sufletului tau, usita noastra minuscula catre Usa Milostivirii... (frate, cand usita sufletului tau se va deschide, prin Mila Domnului, catre Usa, sa nu te miri cu nesfarsita groaza, ajunge sa o faci cu sfant cutremur: vei fi doar o prezenta! Atat de mic, de uimit, incat vei sti un singur lucru, pe care vei voi sa-l canti: sunt! sunt!sunt! dar nu te pierde cu firea, frate, tu doar fii! Doar fii, in intalnirea sfanta, fii!) Care Usa este Insusi El, frate... Sfanta Usa catre Tatal, catre Acasa iarasi, pentru noi! Vei vedea minune mare! Domnul e foc mistuitor! Nici clipita nu vei trai si totul se rezolva...puf! Doar pune-te pe burta! Plangi! Fa-te mic de tot! Fii doar un punct, si acela de noroi, in harta lumii tale! Aceasta este depasirea mandriei personale si, implicit, a lumii noastre-intregi. Aceasta noua daruit-a Domnul, cu Sange Sfant, de voiesti sa intelegi. Fie tie dupa voia ta! Asta-i tot. Ce vei primi in schimb... multumeste Domnului cu bratele sus, catre Cer!... AMIN+ |
Daniel_7, va rog sa ma iertati pentru toate cuvintele aspre pe care vi le-am adresat.
In genunchi va rog sa ma iertati. M-am grabit. Iuteala... Ma iertati. Am pacatuit inaintea lui Dumnezeu si inaintea voastra am gresit. Va rog, iertati-ma! Sunt doar un biet om pacatos. Iertati, pentru Hristos Domnul, iertati! |
Adineauri, catre mine, Tudor:
- Tata, asa e ca a cunoaste e... ceva .. cum sa zic... (face cu degetele si inchide usor pleoapa)... fooooarte fin?... - Asa cred, asa cred si eu, fiule. Intr-adevar. - Atunci ce sunt toate tipetele si urletele si zgomotele astea catre Dumnezeu (a venit de la o slujba...din acelea tipate, in care unii ne simtim mai degraba goniti, decat chemati)...? - Rugaciuni, Tudor... cautari... nazuinte... trepte ingaduite de Domnul. Asta sunt toate! Asta sunt. Astia suntem noi. Deocamdata. Tu fii mai bun, prin Mila Domnului, copile! Fii mai bun! Iubeste, fii mai bun ca noi! AMIN+ |
Citat:
Domnul Dumnezeu sa va binecuvinteze copilasul, pe dumneavoastra si intreaga familie. Belsug de pace si de sanatate. Fiti binecuvantati! |
Citat:
In acest caz un singur lucru este de facut. Va rog din tot sufletul sa va rugati pentru mine nedrebnica si ticaloasa si pacatoasa. Va rog sa va rugati pentru mine. Ma cheama Mihaeala Eleonora. va rog. Sa dea Dumnezeu sa traiti cat mai mult. Dumnezeu sa va dea viata cat mai lunga. Asa sa va ajute Dumnezeu |
Citat:
Doamna Mihaela Eleonora, Domnul sa va fie alaturi in fiecare ceas al vietii! Va incredintez si de nevrednicele mele rugaciuni. Dumnezeu sa ne ierte si sa ne pazeasca pe toti! |
Citat:
Nu am facut aprecieri critice asupra persoanei dobrin,pentru ca nu o cunosc,si poate este o persoana cu calitati deosebite,eu m-am referit doar la ce a scris ea ,pe langa subiectul propriu-zis,si cu atac la persoana mea,fin si voalat desigur,ca sa para de fapt altceva ,ca si acest mesaj de altfel. Ma scuzati,dar mie imi suna ca o ipocrizie,nu in felul asta trebuie sa va scuzati,daca intr-adevar ati simitit aceasta nevoie,si nu o faceti doar din complezenta,si sa va mai gasiti admiratori care sa cada jos de atata umilinta si smerenie cat vad la D-voastra. Eu ma gandeam sa nu mai continui cu replicile,insa vad ca perseverati. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:21:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.