cezar_ioan |
23.04.2013 10:02:23 |
Citat:
În prealabil postat de Yasmina
(Post 516234)
Eu nu-mi fac griji...
|
Cândva, o tânără frumoasă domnișoară mi-a cerut cheile de la apartamentul ei (închiriat de mine) și mi-a spus: "de-acum vezi că ai probleme de supraviețuire; asta e!"
M-a pufnit râsul instantaneu: ea își închipuia, probabil, că nu are...
De-o vreme însă mă pufnește plânsul, întrucât ne mai vedem din când în când și îi cunosc situația: bolnavă, singură, stearpă, fără speranță, fără credință...
Sunt sigur că a conștientizat între timp că toți oamenii au cam aceleași probleme și că adevăratele probleme, le conștientizăm sau nu, sunt cu adevărat de ... supraviețuire. Sau poate chiar de supra-viețuire.
E momentul să fac o mărturisire dureroasă: disprețuiesc femeile superficiale, inculte, snoabe, materialiste, cinice. Prostia lor mă înfioară.
Femeia are vocația unei iubiri atât de uimitoare încât îi înnobilează întreaga ființă atunci când și-o exercită. Sau i-o înnegrește fără speranță, când și-o pune la conservă pentru cazuri mai serioase, chipurile, nu pentru mizilicuri. Că știe ea, deșteapta lumii, ce e ăla un caz serios și care nu este. Deh, te pui cu femeia-dumnezeu?
|