Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Este crestineste sa iei chirie? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16381)

Yasmina 23.04.2013 09:31:34

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 516233)
Noi am ajuns foarte tristi Dragos,un fel de Anania si Safira moderni si plini de realism,numai ca am schimbat putin metoda,venim nu cu un profit ascuns ci cu unul repartizat si calculat.Vaduva saraca,din spusele Mantuitorului,ramine o amintire,o idealista ce isi arunca ultimii gologani pt un Templu ce urma a fi distrus de romani.Yasmina sa nu iti faci griji,Dumnezeu nu te obliga nici pe tine sa-ti vinzi inelul cu diamant la un pret derizoriu si nici pe mine sa-mi inchiriez proprietatile fara profitul linistii noptilor mele de mort caruia ii merge vorba ca ar fi viu.Stie ca tristetea tanarului bogat este marea noastea iubire.EL doar ia putinul nostru sufletesc,al meu,al tau,al tuturor,si raul din noi,prin cai de EL stiute,precum in povestea lui Iosif,si il transforma in binele pe care l-a randuit EL,si ii multumesc pt asta.Pe unii dintre noi nu ne pedepseste lovindu-ne cu plagile Egiptului,doar ne lasa cum suntem si sincer nu stiu ce este mai rau.Nu te supara,eu am mari dubii ca as fi in toate mintile si prin urmare vorbesc sa ma aflu in treaba,astept si eu,un paralizat al neputintei, tulburarea apei de catre un inger.Sunt locuri libere langa mine cate vreti.

Eu nu-mi fac griji,din partea mea nu fac pomana oamenilor care nu au nevoi stringente.De mofturi nu ma ocup.Sunt altii.

cezar_ioan 23.04.2013 10:02:23

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 516234)
Eu nu-mi fac griji...

Cândva, o tânără frumoasă domnișoară mi-a cerut cheile de la apartamentul ei (închiriat de mine) și mi-a spus: "de-acum vezi că ai probleme de supraviețuire; asta e!"
M-a pufnit râsul instantaneu: ea își închipuia, probabil, că nu are...
De-o vreme însă mă pufnește plânsul, întrucât ne mai vedem din când în când și îi cunosc situația: bolnavă, singură, stearpă, fără speranță, fără credință...
Sunt sigur că a conștientizat între timp că toți oamenii au cam aceleași probleme și că adevăratele probleme, le conștientizăm sau nu, sunt cu adevărat de ... supraviețuire. Sau poate chiar de supra-viețuire.

E momentul să fac o mărturisire dureroasă: disprețuiesc femeile superficiale, inculte, snoabe, materialiste, cinice. Prostia lor mă înfioară.
Femeia are vocația unei iubiri atât de uimitoare încât îi înnobilează întreaga ființă atunci când și-o exercită. Sau i-o înnegrește fără speranță, când și-o pune la conservă pentru cazuri mai serioase, chipurile, nu pentru mizilicuri. Că știe ea, deșteapta lumii, ce e ăla un caz serios și care nu este. Deh, te pui cu femeia-dumnezeu?

DragosP 23.04.2013 10:09:04

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 516235)
E momentul să fac o mărturisire dureroasă: disprețuiesc femeile superficiale, inculte, snoabe, materialiste, cinice. Prostia lor mă înfioară.

Hai frate, nu mai fi așa de dur.
Stând strâmb și judecând drept, prostia e la fel indiferent de genul cu care ne-a lăsat Dumnezeu pe pământ.

Yasmina 23.04.2013 10:12:53

Citat:

Cândva, o tânără frumoasă domnișoară mi-a cerut cheile de la apartamentul ei (închiriat de mine) și mi-a spus: "de-acum vezi că ai probleme de supraviețuire; asta e!"
M-a pufnit râsul instantaneu: ea își închipuia, probabil, că nu are...
De-o vreme însă mă pufnește plânsul, întrucât ne mai vedem din când în când și îi cunosc situația: bolnavă, singură, stearpă, fără speranță, fără credință...
Sunt sigur că a conștientizat între timp că toți oamenii au cam aceleași probleme și că adevăratele probleme, le conștientizăm sau nu, sunt cu adevărat de ... supraviețuire. Sau poate chiar de supra-viețuire.

Femeia are vocația unei iubiri atât de uimitoare încât îi înnobilează întreaga ființă atunci când și-o exercită. Sau i-o înnegrește fără speranță, când și-o pune la conservă pentru cazuri mai serioase, chipurile, nu pentru mizilicuri. Că știe ea, deșteapta lumii, ce e ăla un caz serios și care nu este. Deh, te pui cu femeia-dumnezeu?

Astept scuzele de rigoare!

cezar_ioan 23.04.2013 10:13:11

Așa e. Dar pe mine mă înfioară la femei, ce vrei...
La bărbați n-o mai observ de mult, că s-a amestecat cu alte nesimțiri, dar la femei mă îngrozește. Nu știu de ce, poate am încă așteptări prea înalte de la ele, poate nu m-am dezvrăjit îndeajuns...
Nu suport femeia mediocră plină de aere, care își lăfăie cinismul ca pe o virtute. Uitînd că, printre altele, virtutea se ține în cutiuța aia secretă cu bijuterii, care s-a cam demodat ce-i drept...

cezar_ioan 23.04.2013 10:15:17

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 516238)
Astept scuzele de rigoare!

Traversez o criză de misoginism acut, pe un fond cronic.
De obicei durează minim 24 ore.
A început aseară.
Promit că dacă scap și de data asta cu viață, diseară îmi voi face mea culpa. Acum doare rău, abia mai stau pe scaun, înțelege te rog și suferă împreună cu mine...

DragosP 23.04.2013 11:02:47

Să nu cumva să vină cea cu androginism cronic, să vezi atunci!

AlinB 23.04.2013 11:13:47

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 516240)
Traversez o criză de misoginism acut, pe un fond cronic.

Sau poate se cheama altfel, te mai gandesti...

Citat:

Eu mai am un sfat: tine frustrarile casnice departe de forum.

DragosP 23.04.2013 11:18:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 516242)
Eu mai am un sfat: tine frustrarile casnice departe de forum.

Eu am unul și mai bun: indiferent de ce știi despre un om, dă-i sfaturi de genul ăsta în particular, nu în văzul lumii.

AlinB 23.04.2013 11:21:24

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 516230)
Este cea mai trista fraza realista pe care am citit-o de ceva vreme pe acest forum.

Scoasa din context, cred ca da.
Ma astept totusi la ceva mai mult din partea ta, sau poate sunt doar naiv?

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 516233)
Noi am ajuns foarte tristi Dragos,un fel de Anania si Safira moderni si plini de realism,numai ca am schimbat putin metoda,venim nu cu un profit ascuns ci cu unul repartizat si calculat.Vaduva saraca,din spusele Mantuitorului,ramine o amintire,o idealista ce isi arunca ultimii gologani pt un Templu ce urma a fi distrus de romani.Yasmina sa nu iti faci griji,Dumnezeu nu te obliga nici pe tine sa-ti vinzi inelul cu diamant la un pret derizoriu si nici pe mine sa-mi inchiriez proprietatile fara profitul linistii noptilor mele de mort caruia ii merge vorba ca ar fi viu.Stie ca tristetea tanarului bogat este marea noastea iubire.EL doar ia putinul nostru sufletesc,al meu,al tau,al tuturor,si raul din noi,prin cai de EL stiute,precum in povestea lui Iosif,si il transforma in binele pe care l-a randuit EL,si ii multumesc pt asta.Pe unii dintre noi nu ne pedepseste lovindu-ne cu plagile Egiptului,doar ne lasa cum suntem si sincer nu stiu ce este mai rau.Nu te supara,eu am mari dubii ca as fi in toate mintile si prin urmare vorbesc sa ma aflu in treaba,astept si eu,un paralizat al neputintei, tulburarea apei de catre un inger.Sunt locuri libere langa mine cate vreti.

Intrezaresc oarecum tulburare ta, si inteleg de ce amestecul confuz de valoari, poate si de empatie cu anumite situatii care transpar la o citire atenta, dar - spune-mi naiv daca vrei, insa nu reusesc sa te vad pe matalutza ca pe un olog, nu la partea asta, ci doar ca pe unul iti place sa contempli tulburare apei, asteptand un branci de undeva in mijlocul ei.
Ori, asta poate semana cu pacatul ispitirii lui Dumnezeu, care daca nu ma insel, face parte din pacatele impotriva Duhului Sfant.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:28:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.