Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Nunta ca schema de facut bani (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16663)

Mihnea Dragomir 25.04.2015 09:51:32

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 589193)
Dar de ce se vorbeste despre înmormântări, pe topicul ăsta despre Nuntă???

Asta inseamna spirit mioritic: moartea vazuta ca nunta in aeternum.

oaie_cugetatoare 25.04.2015 14:00:06

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 589198)
Asta inseamna spirit mioritic: moartea vazuta ca nunta in aeternum.

Alegorie moarte-nunta.=)) Aoleu, si-o spune tocmai o oaie.=))

fallen 27.04.2015 16:24:10

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 589193)

Dar de ce se vorbeste despre înmormântări, pe topicul ăsta despre Nuntă???

Pentru ca ramane singura certitudine pe care o avem in aceasta viata :)))

AlinB 27.04.2015 16:29:46

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 589195)
Pentru unii, nunta este un fel de inmormantare :))

Orice cale spre mantuire este :)

AlinB 27.04.2015 16:30:56

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 589161)
Pana si incinerar costa 500 lei acum cativa ani, plus 200 slujba crae inca se facea, era voie pe atunci ( desigur puteai sa renunti, dc nu voiai, dar..,), asta fara transport de acasa ( nu stiu cat cereau km si pe etaj). Cosciugul era de inchiriat, parca vreo 50 lei. Toaleta si restul...la libera intelegere,dar oricum se mai dadea in dreapra si in stanga. Personalul de la crematoriu super de treaba, daca voiai plateai o taxa sa iti tamaieze si sa aprinda candela 40 zile, apoi dc voiai putea face acolo si parastasul.

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 589159)
1150 de euro costa o inmormantare(cu totul) fara agapa de dupa, la ultra-low-cost, din care statul ofera 500 de euro
ca ajutor de inmormantare, daca decedatul era asigurat

In concluzie, tragand linie => PROFIT !!!

Se poate schimba topicul in: "Inmormantarea ca schema de facut bani"

Parascheva16 27.04.2015 17:24:00

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 589161)
Pana si incinerar costa 500 lei acum cativa ani, plus 200 slujba crae inca se facea, era voie pe atunci ( desigur puteai sa renunti, dc nu voiai, dar..,), asta fara transport de acasa ( nu stiu cat cereau km si pe etaj). Cosciugul era de inchiriat, parca vreo 50 lei. Toaleta si restul...la libera intelegere,dar oricum se mai dadea in dreapra si in stanga. Personalul de la crematoriu super de treaba, daca voiai plateai o taxa sa iti tamaieze si sa aprinda candela 40 zile, apoi dc voiai putea face acolo si parastasul. Pt pastrarea urnei se platea o taxa, acum numai stiu ce sa intampla in mom cand nu mai platesti,'nici nu o iei....oricum nu mi se pare ca scapi cu mlt mai ieftin, cm bine e sa ai locul tau de vci asigura si pregatit din timp ( sa nu fie nevoie sa dezgropi pe altii de ex, n miez de iarna, cand oricum iti iau mai mult groparii...) ...si desigur sa ai un preot gata sa te ajute oricand cu slujbele....acum se spuena ca duhovnicul trebuie sa te ingroape, nu musai parohul, dar...( cete faci daca pleaca la " mitropolia autonoma "???)... sau daca ai avt duhovnic in alta parte si nu prea ai frecventat parohia de care tii...iarasi s-ar putea sa intampini oarece dificultati....

Biserica Ortodoxa nu face slujbe ptr. cei care se incinereaza. Nu stiu ce rost ar mai avea sa aprinzi lumanari si sa faci parastase din moment ce nu te-ai obosit sa il/o inmormantezi dupa randuiala crestineasca.

Parascheva16 27.04.2015 17:24:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 589053)
Aiurea. Ce se aduna de la credinciosi ca donatie, nu e impozabil.

Eu am zis ce au spus trei ierarhi. Banuiesc ca ei stiu mai bine decat tine si decat mine, nu?

fallen 27.04.2015 17:39:34

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 589358)

Asa este, dar pentru o nisa restransa...

Pentru majoritatea dintre noi, nsa, e o schema nefericita de cheltuit bani....

La nunta inca mai sunt sanse sa castigi si tu ceva, sau mai bine zis sa recuperezi o parte din investitie, nsa cascavalul cel mare se duce tot la prestatorii de servicii ( carciumi, lautari, designeri de tzoale, saloane de infrumusetare, et co.)...

Yasmina 27.04.2015 22:30:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 589358)

Haha,chiar bine zis.

fallen 28.04.2015 14:54:06

Atat ca organizator de nunti, cat si ca antreprenor de pompe funebre, vei avea mereu solicitari si implicit profit...nasterea si moartea fac parte doar din ciclul nostru existential, dintotdeauna :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:43:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.