Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   E păcat să ai smartphone scump? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17093)

AlinB 04.04.2014 17:06:09

Aham, cam asa vad si eu logica lui Ionut de pana acum.

Dar poate gandeste altfel si ne lamureste el ce si cum de fapt.. :)

Theodore_of_Mopsuestia 04.04.2014 23:25:39

Florin-Ionut, stii ce am eu pe extsd-cardul de pe androidul meu? Nu banuiesti? Pai hai sa te iluminez cu ce ma depravez in bogatia-mi nerusinata: am carti pe cardul ala. Da, ai citit bine. Biblii, Psaltiri, filosofie, programare, servere. Asta sunt domeniile. Si da, in metrou, cind ma intorc de la munca, sunt si eu unul din nesimtitii aia care scarpina taciscrinul. Doar ca eu citesc, dupa caz, despre systemd, golang, istorie sau cite o catisma. Ah, si aplicatiile cu care sunt conectat cu oameni importanti; trimit fisiere, arhivez, etc. Alte persoane, indeosebi femei, freaca retelele de socializare toata ziua si sharuiesc in nestire tot felul de nimicuri. Sa fie la ei/ele acolo! Retelele sunt bune, daca sunt foloste cu cap, si nu cadem in extreme ridicole.
Precum o fac unii de p-aici.

ioana5760 16.04.2014 11:38:30

Vad ca Ionut-Florin nu mai raspunde.
Sa sti Ionut ca si eu cand ma gandesc la "dragii nostri alesi" ai neamului si la "oamenii de afaceri" care au praduit tara si vad ca justitia de pe pamant nu-si face datoria, ma incearca un sentiment de satisfactie (deloc ortodox) la gandul ca de justitia divina nu vor scapa si vor plati.

anita 16.04.2014 14:38:43

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 556834)
Sa sti Ionut ca si eu cand ma gandesc la "dragii nostri alesi" ai neamului si la "oamenii de afaceri" care au praduit tara si vad ca justitia de pe pamant nu-si face datoria, ma incearca un sentiment de satisfactie (deloc ortodox) la gandul ca de justitia divina nu vor scapa si vor plati.

Nimeni nu scapa de justitia divina ,inclusiv noi .
Ar fi bine sa ne fie mila de ei ,acesta mi se pare un sentiment mai crestinesc.

oaie_cugetatoare 16.04.2014 19:03:36

Citat:

ma incearca un sentiment de satisfactie (deloc ortodox) la gandul ca de justitia divina nu vor scapa si vor plati.

Nu trebuie, ei nici nu stiu cat si-au pus in spate.

Demetrius 17.04.2014 01:52:12

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 556834)
Nimeni nu scapa de justitia divina ,inclusiv noi .
Ar fi bine sa ne fie mila de ei ,acesta mi se pare un sentiment mai crestinesc.

Într-adevăr.

Citat:

Judecata divină acționează și pe pământ ca în ceruri, dar noi n-o înțelegem nicidecum fiindcă o vrem cum ne place nouă.

Oare știi de ce te bucuri pentru plata lor? Pentru că și tu dorești bunăstarea pe care ei au dobândit-o, dar pe deasupra tu îi și judeci. De ce îi judeci? Pentru că te uiți la paiul din ochii lor.

În lumea de dincolo(în oricare din cele două ”locații”) sigur vom avea două surprize: prima, când vom vedea alături de noi pe unii dintre cunoscuți, iar a doua, când nu ne vom întâlni acolo cu ”ceilalți” cunoscuți, Dumnezeu știe de ce.
În El am încredere, în judecata mea mai puțin. Fiecare are ”ceea” ce merită, dar noi vedem la vecin doar capra.

Lasă-i pe ei în plata lor și ai grijă de bârna ta.

La subiectul topicului: dpmdv e păcat să ai smartphone scump. Nu cred că există domeniu în care să fei necesare toate capacitățile lui; cred că nimeni nu-l folosește 100%.

Yasmina 17.04.2014 07:15:36

Cine se pregateste sa-si achizitioneze ochelari Google ? :78:
Numai 1,500$ in US.

ioana5760 17.04.2014 10:13:59

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 556900)
Într-adevăr.

Oare știi de ce te bucuri pentru plata lor? Pentru că și tu dorești bunăstarea pe care ei au dobândit-o, dar pe deasupra tu îi și judeci. De ce îi judeci? Pentru că te uiți la paiul din ochii lor.

În El am încredere, în judecata mea mai puțin. Fiecare are ”ceea” ce merită, dar noi vedem la vecin doar capra.

Lasă-i pe ei în plata lor și ai grijă de bârna ta.

Da, exact, ai dreptate, pt ca si eu imi doresc bunastare, dar nu la acele cote ca ale lor si obtinute stim noi cum.

Si eu vreau sa imi permit din ce adun din salar sa pot merge intr-o vacanta o data pe an undeva si aici nu ma refer la nu stiu ce excursii pe insule exotice, croaziere si altele foarte scumpe. Nu cred ca am pretentii exagerate sa imi doresc ca orice om care munceste sa isi poata permite ceva decent. Vad la vecin capra, dar vreau si eu sa pot sa-mi cumpar o capra a mea :)

Da, ma uit la paiul din ochii lor pt ca de un sfert de secol au praduit si distrus tara si au adus pe cei ca noi care muncim cinstit si cu barna in ochi sa nu putem decat sa ne resemnam. La asta ma refer.

Asta in cadrul topicului cum ne raportam la cei care au smartphone, bani etc si judecarea lor.

AlinB 17.04.2014 10:48:23

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 556908)
Cine se pregateste sa-si achizitioneze ochelari Google ? :78:
Numai 1,500$ in US.

Chiar isi punea unul problema pe slashdot daca sa-si cumpere sau nu.
Intrebarea cea mai frecventa care i se punea: "ai la ce sa-i folosesti"?

Ca sa nu mai vorbim ca exista riscul sa-ti iei cafteala cu ei (oamenii se cred spionati - filmati/pozati)

Oricum in 3-5 ani destul de sigur vor devenit ceva la fel de obisnuit ca si smartphonul si cu preturi asemanatoare si probabil si aceleasi functionalitati

Asta daca nu mai vine o niscai super-mega-criza pana atunci si mai intarzie lucrurile.

Dar cel mai ingrijoratoare cred ca devine conectivitatea cvasi-universala si libera circulatie a informatiei, legal sau mai putin legal.

Practic majoritatea indivizilor vor deveni parte a unei retele non-stop online, vor plati pentru a fi mereu conectati, monitorizati, etc. asa cum si acum platesc pentru televiziunea care le fura timpul ii alieneaza, etc.

Theodore_of_Mopsuestia 17.04.2014 13:38:37

Pai nu zice bine Biserica ca omul e o specie "cazuta"?

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 556922)
Chiar isi punea unul problema pe slashdot daca sa-si cumpere sau nu.
Intrebarea cea mai frecventa care i se punea: "ai la ce sa-i folosesti"?

Ca sa nu mai vorbim ca exista riscul sa-ti iei cafteala cu ei (oamenii se cred spionati - filmati/pozati)

Oricum in 3-5 ani destul de sigur vor devenit ceva la fel de obisnuit ca si smartphonul si cu preturi asemanatoare si probabil si aceleasi functionalitati

Asta daca nu mai vine o niscai super-mega-criza pana atunci si mai intarzie lucrurile.

Dar cel mai ingrijoratoare cred ca devine conectivitatea cvasi-universala si libera circulatie a informatiei, legal sau mai putin legal.

Practic majoritatea indivizilor vor deveni parte a unei retele non-stop online, vor plati pentru a fi mereu conectati, monitorizati, etc. asa cum si acum platesc pentru televiziunea care le fura timpul ii alieneaza, etc.

Exact cum stiam si eu: crearea unei matrici globale de birfa si amuzament vulgar, o "Gaia mentala in batjocura", sau cum zicea altcineva, "inca un fel de a tine prostii de vorba".
In ce ma priveste, folosesc, pentru stiri/interpretari obiective, de negasit in tembela presa autohtona, exclusiv feedly si vocea Rusiei (aplicatii Android, ca sa fim on-topic). Quod attinet TV-ul, il folosesc exclusiv pentru "Visul Regelui" si "Aguila Roja". cit a mai ramas si din alea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:37:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.