Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   feminism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1763)

dillema 25.05.2007 18:25:22

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
DILLEMA

Pana a ne trimite pe noi sa recitim Biblia iti recomand tie sa faci asta deoarece imi dau seama ca ai o mare DILEMA precum ti-e si acest pseudonim in interpretarea Bibliei pe care o tot invoci aici,fara sa fi inteles nimic din ea sau incearca sa asculti ce-ti spunem noi,daca nu ne crezi pe noi,poti sa intrebi si un preot pana la urma.Vreau sa cred ca a fost numai o greseala de interpretare din partea ta si nu altceva.
De asemenea te rog sa ma ierti daca te-am suparat,deoarece nu asta a fost intentia mea..

ce as putea sa interpretez. citeste cu atentie versetul! cand ai "sa speli picioarele" femeii tale atunci sa te numesti "cap al femeii".

Hristos ca D-zeu a facut-o de ce nu ai face-o cu femeia care iti va fi mama copiilor vostri

CAPITOLUL 13
Iisus spala picioarele ucenicilor Sai la Cina cea de Taina. Arata cine este vanzatorul. Porunca iubirii. Petru Il va tagadui.

14. Deci daca Eu, Domnul si Invatatorul, v-am spalat voua picioarele, si voi sunteti datori sa ca sa spalati picioarele unii altora;
15. Ca v-am dat voua pilda, ca, precum v-am facut Eu voua, sa faceti si voi.
16. Adevarat, zic voua: Nu este sluga mai mare decat stapanul sau, nici solul mai mare decat cel ce l-a trimis pe el.
17. Cand stiti acestea, fericiti sunteti daca le veti face.

Acest verset nici nu are loc de interpretare

dillema 25.05.2007 18:26:29

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

Citat:

...adica am auzit de cina cea de Taina, de Impartasanie, dar expresia asta nu:(

Nici eu n-am auzit de asta...

Cineva mi-a spus ca este o expresie des intilnita la Baptisti si alti pocaiti, dar nu-mi vine sa cred ca ei promoveaza aceasta sabie cu doua taisuri,feminismul cu atita ardoare.
Cit traim invatam!
Slava Tie Dumnezeul nostru, Slava Tie!

de obicei cand nu va convine ceva.... o dati cu erezia? confortabil mod

dillema 25.05.2007 18:33:08

Citat:

Citat:

În prealabil postat de dillema
Deci despre cuviinta in Biserica si nu in societate bai nene.
Ai inteles acu?

Nu, de fapt nu am inteles deoarece in urma pacatului Initiat de Eva i se spune in Facerea 3.16:

"...atrasa vei fi de barbatul tau si el te va stapani."

Sper din inima sa gasesti resursele necesare sa intelegi iubirea exprimata aici, candoarea si frumusetea acestei LEGI.

nene ai auzit de Noul testament?

hehehhe...nu stiu care e atras acu femeia de barbat ori barbatul de femeie. stiu foarte multe femei care nu doresc sa se casatoreasca dupa divort sau vaduvie crescand singure copii rezultati. Dar nu am vazut nici un barbat sa traiasca singur.

In plus e versetul ala cu ...isi va parasi omul tatal si mama si se va uni cu femeia un trup....deci cine paraseste pe cine si pentru cine:))))

mama dar misogin esti nene...te simti bine nu? cred ca ai o problema la biluta...Apropos stii care e miscarea masculina? MIsoginismul si de aici a aparut miscarea feminista. Dar ce s-ai faci...cel care nu isi vede barna cum ar putea sa isi vada paiul...

MARIUS_DANIEL 25.05.2007 18:34:24

DILLEMA

Si eu pana acum ce am zis?!Nu e frumos?Ne-am certat aiurea...

dillema 25.05.2007 18:34:54

Citat:

În prealabil postat de consuela
sotul meu are alta parere referitor la faza cu supusul si capul-coada.
El considera ca in casatorie e nevoie de 2 persoane ca sa conduca pe rand cand unul cand altul, pt ca omul nu e robot si poate are momente de oboseala, lipsa de control si furii si cand unul e depasit de situatie se lasa condus de ala la care tine si pe care si l-a ales de buna voie.
Daca amandoi sunt in foarta, in verva si cu gandirea limpede si creierul neobosit de servici sau alte lucruri atunci e mare nevoie de conciliere egala de ambele parti cu cat mai egala cu atat mai bine, egalitatea fiind idealul spre care sa se tinda, si asa se obtine maximul de armonie.

uite ce frumos..dar sa nu ii spui lui Cozia...ca o sa il considere eretic pe sotul tau

MARIUS_DANIEL 25.05.2007 18:36:38

Citat:

DILLEMA

Si eu pana acum ce am zis?!Nu e frumos?Ne-am certat aiurea...

Raspuns la replica pentru COZIA.

dillema 25.05.2007 18:44:14

Citat:

Eu n-am vorbit aici de nici o suprematie,cum cred unii sau unele.Eu pur si simplu vreau sa le atrag atentia feministelor ca s-au departat de rolul lor de femei in lume,rol dat de insusi Dumnezeu nu de mine sau alt barbat.Din pacate s-a ajuns la excese in ambele sensuri,deoarece s-a interpretat in favoarea femeilor sau barbatilor.

Nu ai citit ca trupul barbatului e al femeii si trupul femeii e al barbatului? Ca femeia sa se ingrijeasca de barbat iar barbatul de femeie? ca la inceput femeia a venit din barbat si acu e invers? Iar nu te burzului prea tare...ia aminte femeia nu are ca dumnezeu barbatul ci pe D-zeu ai intels matale?

Si care ar fi rolul femeii dupa parerea matale? A zis Hristos ...bai fato du-te la cratita si fa copii ca asta e rolul tau.
faptul ca mai avem si alte preocupari, adica servicii? pai tot din cauza unora ca voi care isi pierd timpul cu internetul in loc sa munceasca pe branci sa aduca bani ca femeia sa nu fie obligata sa isi tripleze crucea: copii, casa, serviciu, barbat. Ai inteles matale? ia si tine gura inchisa ca vorbesti degeaba. faptul ca isi mai petrece timpul la coafor? pai trebuie sa fie si frumoasa ca sa nu te puna pe tine in ispita si sa iti intorci gatul dupa alta. Ca mai sta la barfe cu prietenele?? Pai toata ziua langa acelasi morocanos parca ti se apleaca.

Si ce ai mai vrea frate sa iti faca femeia? cred ca acasa nu prea ai cui te spovedi ca femeia iti e autoritara si ai venit aici sa iti versi frustrarile...sau cred ca nu esti insurat. ca vad pe aici si barbati dezghetati....dar de la vorba la fapta e cale lunga.

dillema 25.05.2007 18:45:19

Citat:

În prealabil postat de calator
adica prostituatele sunt cele mai feministe femei? (ca doar fac sex liber )

Deci rolul femeii dat de Dumenzeu e sa fie supusa de barbat? Cine e jupanaul cine e stapanul?

daca e asa....atunci feminismul a existat de cand lumea...:))))

ancah 25.05.2007 19:22:54

Dilema: Cozia stie foarte bine ce e Cina cea de Taina. Ortodocsii folosesc termenul "Cina cea de taina", in schimb baptistii si alti sectari folosesc termenul "Cina Domnului". Nu vei auzi ortodox sa vorbeasca despre Cina Domnului. De aceea uite, ca si eu te intreb, cu scuzele de rigoare daca te supar cu acest lucru , daca tu esti ortodoxa. Nedumerirea mea vine din indrazneala pe care o ai in adresare. Am cunostinte care sunt baptisti si am recunoscut aceeasi indrazneala in adresare.
Iarta-mi de data asta indrazneala mea, dar as vrea sa stiu cu cine stau de vorba. sper ca nu te-am suparat. Nu asta mi-era intentia.

dillema 25.05.2007 19:35:50

Citat:

În prealabil postat de ancah
Dilema: Cozia stie foarte bine ce e Cina cea de Taina. Ortodocsii folosesc termenul "Cina cea de taina", in schimb baptistii si alti sectari folosesc termenul "Cina Domnului". Nu vei auzi ortodox sa vorbeasca despre Cina Domnului. De aceea uite, ca si eu te intreb, cu scuzele de rigoare daca te supar cu acest lucru , daca tu esti ortodoxa. Nedumerirea mea vine din indrazneala pe care o ai in adresare. Am cunostinte care sunt baptisti si am recunoscut aceeasi indrazneala in adresare.
Iarta-mi de data asta indrazneala mea, dar as vrea sa stiu cu cine stau de vorba. sper ca nu te-am suparat. Nu asta mi-era intentia.

si de ce sa nu am indrazneala atata timp cat il am pe Hristos in inima? De accea o iau altii inaintea voastra nu aveti indrazneala sa va marturisiti credinta.
Sunt ortodoxa si sunt cat se poate de fericita ca m-am nascut in aceasta credinta. Slava Domnului pentru asta! Am vizitat si eu alte culte din curiozitate dar m-au speriat. Nu m-am nascut intr-o familie credincioasa si taicameau a fost in tinerete pocait dupa care s-a botezat ortodox sa fie capabil sa se casatoreasca cu maicamea. Bunica mea D-zeu sa o ierte m-a invatat regulilele elementare ale credintei noastre. Imi aduc aminte cu placere cum bunica ne indemna pe mine si pe verisorii mei cand eram mici sa facem impreuna rugaciunea de dimineata si de noapte. Spre ca a ajuns in Rai. Tatal meu inca mai are acele "toane" de pocait. Nu e religios dar are un suflet de aur. El mi-a insuflat aceasta indrazneala poate pentru faptul ca el a fost mai timid si retras. Apoi D-zeu a oranduit asa viata mea incat l-am putut cunoaste mai bine pe Hristos. Am avut si eu momentele mele de rascruce si inca mai am ..dar slava Domnului ca sunt ortodoxa! Iar cina cea de taina sau Cina Domnului...e acelasi lucru , tot limba romana si acelasi sens. Care e problema?

si revenind la indrazneala ..daca am fi avut indrazneala in Hristos poate acum nu ar fi fost asa multe secte iar oamenii ar fi urmat ceal cea dreapta. Problema noastra e lipsa cronica de cultura religioasa si dezinteres. Asta nu inseamna ca ar trebui sa fim fanatici dar totusi...

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:25:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.