![]() |
Citat:
foarte bun. |
Înseamnă că ai o credință extrem de dreaptă, după vsovi. Ești aproape un sfânt. Iar el ar trebui să facă ascultare de tine.
@vsovi: Anafura este o binecuvântare concretizată într-o fărâmă de pâine, dăruită credincioșilor. Nu noi o sfințim, ci harul Duhului Sfânt, la liturghie. Credința pe care o avem are și ea mare importanță, pentru că ea constituie receptaculul harului, iar dacă nu e curată, suntem opaci față de har. |
Citat:
Tu-l ironizezi dar dacă nu minte, și nu cred că minte, înseamnă că se află în Dreapta Credință... adică înseamnă că se străduie să nu păcătuiască. Asta însă nu înseamnă că tot ce spune el e valabil ci e clar că îndrugă multe prostii, vezi exemplul de mai sus, deci nu e infailibil, dar sigur se află pe Calea cea bună spre darul nepăcătuirii. Deci eu îl cred... dar nu fără discernămînt... sau nu-ți amintești cum mă trimite el mereu la toți doctorii gLumii?... deși sunt perfect sănătos. Chiar doctorița de la medicina muncii s-a mirat că sunt mai sănătos ca anul trecut încît toate analizele (inclusiv cele psihologice și de plămîni) îmi sunt mai bune! Niciun parametru nu a ieșit din domeniul de valori normale. Dar AlinB are dreptate, degeaba sunt sănătos dacă pe dinăuntru sunt putred și găunos... de la păcate că mi se mucegăiește și mi se pietrifică și mi se sfarmă anafura cît de amară îmi devine. Prin pocăință își revine uneori! Doar Mila Domnului ne scapă! |
Nu pe Copăcel îl ironizasem, ci afirmația ta.
Felicitări pentru analize; ține-o tot așa. |
Citat:
2. anafora nu se tine prin scorburi, pardon, prin buzunare ci la loc de cinste, undeva pe langa icoane 3. ca-ti speli hainele cam rar. 2 ani, zici?!! :) A, scuze! Era vorba de scoarta... |
Citat:
Dar asta e cea mai bună dovadă a lipsei oricăror griji... (afară de cea a mîntuirii.) Deci e clar că mai înainte Copăcelul caută Împărăția Cerurilor și Pămîntul Drepților... ca să-și înfigă rădăcinile. |
Anafora nu este un mijloc prin care ne umplem de har, nici un instrument prin care ne masuram sfintenia.
Asa ma minteam si eu candva, ca daca plang pentru pacatul comis mi se iarta in felul asta si nu mai e nevoie sa-l spovedesc. Ei bine, nu s-a iertat decat la spovedanie. Daca constiinta iti spune ca e ceva in neregula, ca gresesti, ca te-ai lipsit de har si este departe de sfintenie - Sf. Spovedanie este cheia. Nu anafora! |
Citat:
Păi dacă nu te poți spovedi zilnic ca în unele mănăstiri... între timp păcatele mai mici sau mai mari sau cele neluate în seamă sau din contră Credința ta cea bună lipsită de griji gLumești ca a lui Copăcel de exemplu își pune amprenta pe anafura din dotare, uitată prin buzunare și ea își schimbă proprietățile și gustul în funcție de Viața în Hristos pe care o mărturisești... după Cuvîntul: ''Cercetați-vă să vedeți dacă sunteți în Credință!'' E vorba deci că Harul lucrează și te mustră dacă ești necredincios sau se îndulcește dacă ești cuminte. Acuma nu înseamnă că prin asta o să ajungi să te spovedești la bucățica de anafură lepădînd preoții și pe Dumnezeu... ci înseamnă că și ea poate să mărturisească Adevărul despre casa în care ea este păstrată... cu sfințenie. |
Cand te-ai spovedit ultima data?
|
Citat:
(pe de altă parte spovedania e o taină sfîntă) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:42:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.