![]() |
.............................
|
Citat:
Dar pentru o vreme scurta, de criza, pana s-a rezolvat problema domnitorului. Si pentru ca am adus vorba despre acest luminos barbat, sa ne amintim ca el dona mereu, nu strangea.... In ziua trecerii lui la Domnul i s-a gasit in chilie doar haina pe care si-o purta pe trup si cateva colete cu carti, pe care urma sa le doneze unor copii sarmani ca sa invete si ei putina carte... Asta ii era averea de mitropolit si de loctiitor al domnitorului! Iar astazi?... Si te miri ca unul ca Grigorie era primit la treburile conducerii? Dar el pe toate le facea cu mare delicatete, cu umilinta, cu desavarsita intelepciune. Un om care nu a impus nimic, nu a ordonat, nu a tras sfori, nu a presat. Sa ii citim viata ca sa capatam perspectiva limpede asupra a ce poate fi un adevarat crestin, inclusiv in ipostaza cand este implicat (la cererea repetata, insistenta a celor din conducerea tarii) in treburile statului. |
Citat:
|
Citat:
Si ce, nu cunosti pozitia mea? Nu-i bai, tu oricum nu dai atentie decat prilejurilor de flecareala. * Te inseli. Nu arat cu degetul cum vrei tu sa crezi. Mi-am exprimat opinia, una de dezacord, fata de reactiie tendentioase la adresa ultimelor declaratii ale sefului statului. Atat si nimic mai mult. Restul e in imaginatia ta rauvoitoare sau poate neputincioasa in a intelege textul meu. Nu sunt partizan/afiliat cu nici o forma de organizare lumeasca sau de alta natura, exceptind familia mea. Nu ridic osanale presedintelui - cu alte prilejuri mi-am exprimat dezacordul, asa cum m-a dus mintea, daca iti mai amintesti cumva. Inclusiv in campania electorala. Sunt doar om crestin, fac parte din Biserica lui Hristos, mai exact din B.O.R. si imi exprim dezacordul fata de unele practici si afirmatii pe care unii crestini, indiferent cine sunt acestia, le aduc pe scena vietii noastre publice. N-ai sesizat inca? |
Citat:
Eu doar am constatat, in repetate randuri, ca asa e. Iar daca te deranjeaza termenul masturbatie, ok, poti sa-i spui autostimulare locala a receptorilor cutanati de la nivelul organelor genitale care duc la resimtirea unor senzatii de placere si care, din acest motiv, sunt repetate statornic pana cand sugarul le abandoneaza in mod firesc deoarece gaseste alte cai de relationare cu corpul, mai complexe, potrivit dezvoltarii sale somatopsihice. Acum e ok? |
Citat:
Daca ai impresia ca America, Germania, Anglia sau orice alta tara a lepadat pe Dumnezeu, eu te anunt respectuos ca te inseli. Pui gresit problema. Credinta in Dumnezeu nu e a tarilor si guvernelor lor, ci a unor oameni care, individual si in grup, formeaza ceea ce numim comunitatea si comuniunea de credinta. Opereaza distinctia dintre stat si Biserica, te rog! Dintre tara si cetateni... |
Citat:
Daca te-am suparat cu verva mea, te rog sa ma ierti...:) |
.................................................. ..............
|
Citat:
Depinde de noi, iata, sa nu sarim cu iuteala asupra declaratiilor Presedintelui sau, dimpotriva, sa ne repezim ca glontul din pusca. Depinde de noi daca ne exprimam cu termeni ireverentiosi fata de omul care detine cea mai importanta demnitate in stat sau sa ne exprimam cu decenta si chiar cu respectul potrivit. Tot de noi tine sa nu mai afirmam, din proximitatea Sfantului Altar si de la inaltimea demnitatii preotesti in care isi pune nadejde tot crestinul, ca unii care vor anormalitate au locul dupa gratii la zoo. Mai tine de noi si sa ne exprimam dezacordul fata de prea multele fapte nedemne, ca sa nu formulez altfel, ale unor foarte inalti si importanti oameni ai Bisericii. Fapte binecunoscute, desi noi nu le trambitam cum fac altii. Tot de noi tine sa alegem discordia permanenta intre oamenii din aceeasi tara SAU, dimpotriva, sa optam pentru ingaduinta mijlocita cu intelepciune si alte virtuti crestinesti. Si inca, multe altele avem de ales, fiind strict treaba noastra, cata vreme Bunul Dumnezeu ne-a dat deja toate, absolut toate mijloacele necesare pentru a trai omeneste si in mod binecuvantat, crestinesc. Si in primul rand, da, depinde de noi daca si cum ne rugam. Iar asta pana la un punct, totusi...:) |
Citat:
Categoric e si asta, esti de acord? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:46:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.