Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Păcatul susținut de Presedinte ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18658)

Iorest 23.10.2016 01:53:08

.............................

ioan67 23.10.2016 02:11:39

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 633333)
Biserica avea o influenta mai mare in Parlament inainte de 1945, cred ca ierarhii aveau statutul unui parlamentar din Camera Superioara/ Senat, ba chiar asta a fost si angajamentul lui Cuza ca secularizeaza averile cu remuneratia clerului si recunoasterea vocii Bisericii in deciziile statului, Patriarhul Miron Cristea cred ca a fost prim ministru.

Iar Sfantul Grigorie Dascalu, Mitropolit, a fost chiar loctiitor al domnului Tarii Romanesti...:)
Dar pentru o vreme scurta, de criza, pana s-a rezolvat problema domnitorului.
Si pentru ca am adus vorba despre acest luminos barbat, sa ne amintim ca el dona mereu, nu strangea.... In ziua trecerii lui la Domnul i s-a gasit in chilie doar haina pe care si-o purta pe trup si cateva colete cu carti, pe care urma sa le doneze unor copii sarmani ca sa invete si ei putina carte... Asta ii era averea de mitropolit si de loctiitor al domnitorului!
Iar astazi?...
Si te miri ca unul ca Grigorie era primit la treburile conducerii? Dar el pe toate le facea cu mare delicatete, cu umilinta, cu desavarsita intelepciune. Un om care nu a impus nimic, nu a ordonat, nu a tras sfori, nu a presat. Sa ii citim viata ca sa capatam perspectiva limpede asupra a ce poate fi un adevarat crestin, inclusiv in ipostaza cand este implicat (la cererea repetata, insistenta a celor din conducerea tarii) in treburile statului.

abaaaabbbb63 23.10.2016 02:15:16

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 633331)
Nu este asta, la noi varsta pentru consimtamant sexual este 16 ani, s-a corelat varsta matrimoniala cu agravantele din Codul Penal care prevad pedepse mai mari pentru infractiunile sexuale comise cu persoane sub 16 ani, deci 16 ar fi limita in Romania, iar in Olanda e 12 conform age of consent daca majorii nu sunt pedepsiti.

Altfel s-ar bate cap in cap codul civil care stabileste varsta matrimoniala, cu cel penal, si asa 16 ani e o varsta prea mica.

Daca te uiti in codul penal la articolele 220 si 221, o sa vezi ca un major poate intretine relatii sexuale fara consecinte penale in limitele legii daca minorul are peste 15 ani, si daca vorbim de act sexual intre minori, de la 13 ani. Sub 13 ani orice e ilegal.

ioan67 23.10.2016 02:20:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633332)
Dar de impunerea anormalitatii ca normalitate, cu forta, ai auzit?
*
Da, dar vandul ala bate din alta parte, nu de unde arati tu cu degetul.

Am auzit, Alin. Din pacate, da, am auzit si de aberatia asta.
Si ce, nu cunosti pozitia mea? Nu-i bai, tu oricum nu dai atentie decat prilejurilor de flecareala.
*
Te inseli. Nu arat cu degetul cum vrei tu sa crezi. Mi-am exprimat opinia, una de dezacord, fata de reactiie tendentioase la adresa ultimelor declaratii ale sefului statului. Atat si nimic mai mult. Restul e in imaginatia ta rauvoitoare sau poate neputincioasa in a intelege textul meu.

Nu sunt partizan/afiliat cu nici o forma de organizare lumeasca sau de alta natura, exceptind familia mea. Nu ridic osanale presedintelui - cu alte prilejuri mi-am exprimat dezacordul, asa cum m-a dus mintea, daca iti mai amintesti cumva. Inclusiv in campania electorala.
Sunt doar om crestin, fac parte din Biserica lui Hristos, mai exact din B.O.R. si imi exprim dezacordul fata de unele practici si afirmatii pe care unii crestini, indiferent cine sunt acestia, le aduc pe scena vietii noastre publice.
N-ai sesizat inca?

ioan67 23.10.2016 02:28:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633289)
O sa vina Ioan sa-ti spuna ca oricum, copiii se masturbeaza din scutece. Deci...

Nu am spus-o eu, ci unul mult mai destept si mai priceput la natura umana decat mine.
Eu doar am constatat, in repetate randuri, ca asa e.
Iar daca te deranjeaza termenul masturbatie, ok, poti sa-i spui autostimulare locala a receptorilor cutanati de la nivelul organelor genitale care duc la resimtirea unor senzatii de placere si care, din acest motiv, sunt repetate statornic pana cand sugarul le abandoneaza in mod firesc deoarece gaseste alte cai de relationare cu corpul, mai complexe, potrivit dezvoltarii sale somatopsihice.
Acum e ok?

ioan67 23.10.2016 02:36:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633291)
Si ce sa mai zic, societati care au lepadat pe Dumnezeu sunt la ani lumina inainte, unde? In drumul spre Iad?

Confunzi tarile si legile lor cu credinta unora dintre cetatenii acestora.
Daca ai impresia ca America, Germania, Anglia sau orice alta tara a lepadat pe Dumnezeu, eu te anunt respectuos ca te inseli.
Pui gresit problema. Credinta in Dumnezeu nu e a tarilor si guvernelor lor, ci a unor oameni care, individual si in grup, formeaza ceea ce numim comunitatea si comuniunea de credinta.
Opereaza distinctia dintre stat si Biserica, te rog! Dintre tara si cetateni...

ioan67 23.10.2016 02:40:11

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 633295)
N-am eu de gând să-Č›i schimb părerile despre aspectele materiale ale vieČ›ii. Avem amândoi, colo mâine poimâine, juma' de secol Č™i (eu cel puČ›in) n-am vocaČ›ie de formator/schumbător de opinie.
Da' nu-s de acord cu tine.:105:

Lucru care nu ma impiedica sa te pretuiesc, mai departe, ca pe un frate si prieten bun. In ciuda faptului ca, pe ici pe colo, nici eu nu sunt de acord cu tine. Deocamdata.
Daca te-am suparat cu verva mea, te rog sa ma ierti...:)

Iorest 23.10.2016 02:44:41

.................................................. ..............

ioan67 23.10.2016 02:50:48

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 633297)
Ce e de făcut? Nimic decât... sa ne rugăm. Si pentru unii, si pentru alČ›ii, ca sa vegheze Dumnezeu si sa aleagă pentru noi! Nu de noi depinde ...

Moshule, sa ma ierti, am alta opinie.
Depinde de noi, iata, sa nu sarim cu iuteala asupra declaratiilor Presedintelui sau, dimpotriva, sa ne repezim ca glontul din pusca.
Depinde de noi daca ne exprimam cu termeni ireverentiosi fata de omul care detine cea mai importanta demnitate in stat sau sa ne exprimam cu decenta si chiar cu respectul potrivit. Tot de noi tine sa nu mai afirmam, din proximitatea Sfantului Altar si de la inaltimea demnitatii preotesti in care isi pune nadejde tot crestinul, ca unii care vor anormalitate au locul dupa gratii la zoo.
Mai tine de noi si sa ne exprimam dezacordul fata de prea multele fapte nedemne, ca sa nu formulez altfel, ale unor foarte inalti si importanti oameni ai Bisericii. Fapte binecunoscute, desi noi nu le trambitam cum fac altii.
Tot de noi tine sa alegem discordia permanenta intre oamenii din aceeasi tara SAU, dimpotriva, sa optam pentru ingaduinta mijlocita cu intelepciune si alte virtuti crestinesti.
Si inca, multe altele avem de ales, fiind strict treaba noastra, cata vreme Bunul Dumnezeu ne-a dat deja toate, absolut toate mijloacele necesare pentru a trai omeneste si in mod binecuvantat, crestinesc.
Si in primul rand, da, depinde de noi daca si cum ne rugam. Iar asta pana la un punct, totusi...:)

ioan67 23.10.2016 02:54:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 633332)
Dar categoric nu printr-o atitudine slugarnica fata de stapanii lumii acestia.

Nici printr-o atitudine obraznica, puerila, stupid/vicleana si, in final, mereu contraproductiva. Cum lesne se poate constata!
Categoric e si asta, esti de acord?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:46:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.