Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   singura in doi. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1874)

mihaela75 18.06.2007 16:36:24

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

În prealabil postat de erzbet
raspunsul meu va fi interpretat ca un fel de "gica contra". Eu nu vad motivul sacrificiului tau...atata timp cat deja regreti tineretea irosita, vei ajunge la 70 de ani sa iti regreti toata viata...ai grija ca alegerile pe care le iei sa iti apartina in totalitate, nu te lasa influentata de nici o parere...este vorba de viata ta, este usor sa iti dai cu parerea cand nu esti afectat in mod direct
"ce sa fac, sa renunt la fericire si sa traiesc in continuare in minciuna si cu sufletul ranit de singuratate?"
Pentru ce sa renunti?

Draga Erzbet, a ajuns sa ne conoastem destul de bine prin intermediul acestor mesaje, de acea pot spune ca nu esti "Gica contra" cum spui. Tu reprezinti parerea celor de varsta si experienta ta, pe care am avut-o si eu candva. Aceasta parere, din pacate, este motivul incipient pentru multe greseli, fiind bazata pe necunoastere, lipsa de iubire si egoism. Noi suntem micul nostru univers si ceilalti sunt prezenti doar pentru a vedea ce minunati suntem si ca sa ne dea noua lauda, iubire nelimitata si supunere. De fapt este vorba de o personalitate in formare, cu plususrile si minusurile ei. Viata cu greutatile ei are grija sa ne formam, sa ne intarim laturile slabe.
Daca o familie are probleme, cu ce iesim mai intariti, daca ne despartim, neasteptand ca celalat sa se indrepte?!? Pe de alta parte, cand e vorba de betie, Pr. Arsenie Boca indeamna catre despartire. Totusi cine dintre noi are vederea inainte a parintelui Arsenie, ca sa poata face in cunostinta de cauza aceasta recomandare?
Cu timpul, cad anii se scurg, omul capata o alta peerspectiva asupra vietii. Scopul vietii nu mai e doar satisfacerea propriilor dorinte. Se ajunge la o perspectiva asupra intregii vieti. Aflam de mantuire si de importanta ei. Ar trebui sa incepem viata cu acest gand, dar Dumnezeu are intelegere pentru tineretea noastra, atentionandu-ne insa ca toate se platesc si lasand la libera noastra alegere momentul in care vrem sa intelegem.
Mai ramane sa ne raspundem la intrebarea: "Ce este fericirea ?" Cercetand si raspunzand corect, s-ar putea sa ajungem la alt rezultat decat cel scontat.

Anca, eu cred ca nu exista om care sa inteleaga acelasi lucru din cuvantul fericire indiferent de varsta, sex sau religie. Ma bucur ca ai inteles faptul ca nu sunt gica contra :p si nici nu doresc sa fiu. Legat de personalitate..ea se schimba pe parcursul intregii vieti; totusi nu sunt nici atat de tanara incat sa ma mai cred micul meu univers si sa astept din jur numai laude la adresa mea...chiar de mica am fost invatata cu impartitul lucrurilor(am un frate apropiat de varsta :))
Faptul ca am parerile pe care le am in prezent tine si de educatia mea si de modul in care am fost crescuta; am fost invatata ca familia are la baza iubirea si respectul;cand dispare una dintre ele, nu se mai numeste familie. Familia este locul unde te simti ocrotit, inteles, iubit, linistit, impacat. Am copilarit cu o prietena ai carei parinti se certau zilnic si i-a ramas intiparita scena cand avea 3 ani, se bagase sub pat si isi auzea parintii urland "tu ai facut-o sa planga" " ba tu". Asta presupune familia? Traume? Parintii ei s-au despartit si a crescut cu mama si un tata vitreg cu care are o relatie minunata si a avut un adevarat camin. Eu asta inteleg prin familie.

Doamne,cand am citit povestea cu fetita sub pat,am inlemnit...pentru ca eu am trait asa ceva...numai ca ai mei se bateau...am zis ca mor!!!la 14-15 ani ma gandeam la sinucidere...acum am noroc cu cineva care ma iubeste si are rabdare cu mine(pana cand oare?),pentru ca altfel nu as fi putut avea o relatie stabila.inainte de a fi cu el,cum simteam ca ma atasez de cineva,terminam relatia respectiva.nu stiu,voi toti ceilalti,chiar credeti ca se merita sa traumatizezi copilul doar de dragul unei "familii" ucigase?

mihaela75 18.06.2007 16:44:07

Citat:

În prealabil postat de ancah
Consuela:eu as vrea sa imi raspuneti toti, fiecare pe rand , pentru ce credeti voi ca a lasat religia ortodoxa posibilitatea recasatoriei? (eu stiu ca ai voie de 3 ori maxim).

Unde ai citit despre cele casatorii acceptate de religia ortodoxa?

Erzbet:am fost invatata ca familia are la baza iubirea si respectul;cand dispare una dintre ele, nu se mai numeste familie

Daca famili ajunge sa se dizolve la fiecare problema care implica iubirea si respectul, atunci membrii familiei nu ajung niciodata sa se maturizeze. Ori maturizare inseamna tocmai sa rezisti la astfel de probleme, sa inveti sa le rezolvi si sa duci traiul inainte, caci nu stii ce intorsatura fericita te asteapta dupa solutionarea acestor disensiuni. Ceea ce nu te doboara, te intareste. Dragostea mai dispare, cauza lipsei de respect suntem de multe ori noi insine. Depasind problemele, noi crestem si ne fortificam personalitatea. Ai impresia ca in urmatoarea casnicie dragostea si respectul nu pot disparea? Si inca cum.

ai mai gandi asa daca ai trece prin niste abuzuri deosebit de grave,alaturi de copilul tau,din partea sotului tau,iar acest copil-indiferent de dragostea pe care i-ai oferi-o,s-ar sinucide?s-au te-ai invinovati toata viata?crede-ma,sunt N cazuri!iar eu era sa fiu unul din ele!

mihaela75 18.06.2007 16:48:41

Citat:

În prealabil postat de lilia
Citat:

În prealabil postat de consuela
lilia, de ce crezi tu ca sotul asta al tau te-a mai incurcat cu casatoria si cu copil, in loc sa te fi lasat in pace de la bun inceput sa iti fi gasit pe cineva responsabil? Oamenii ca el ar trebui sa stea necasatoriti sa isi petreaca toata viata prin baruri si sa nu mai incurce pe nimeni. Am niste vecini in bloc la fel, tatal copiilor mergea din bodega in bodega la baute, avea si amanta tot o betivana, si nevasta-sa l-a lasat urgent, a castigat ea casa, s-a recasatorit cu un om mai in varsta si responsabil si copiii se inteleg perfect cu el ca e om bun care crede in viata de dincolo, si nu isi permite sa isi bata joc de altii. Iar betivanul a ajuns o cazatura de om, copii nu il recunosc de tata, la batranete va muri in vreun sant beat-chiar asa spune fosta sotie. Nu era nici ala bataus, era complet iresponsabil, venea ca la hotel la toate de-a gata. Vecina noastra se plangea ca de ce a mai incurcat-o, ca inainte se purta frumos, a insistat sa se insoare cu ea, iar dupa ce a facut si copilul ce o fi zis ? acuma sa ma suporte cu toate viciile ca are copil si nu vrea sa divorteze din cauza copilului! Dar nu e chiar asa, ca chiar cu copil iti mai gasesti oameni calumea daca ii cauti, te ajuta D-zeu. Idiotul a pacalit-o sa-l ia de sot sa ii spele, sa ii faca mancare, dar pentru cine? ca nu merita, nu era fraiera sa-l suporte, l-a dat urgent la o parte din viata ei si l-a inlocuit cu un om responsabil.

Consuela, merita asa ceva...crede-ma ca as fi divortat de mii de ori. A lucrat intr-un domeniu in care avea mare influenta, cu toate argumentele mele nu as fi castigat nimic, nici macar copilul...Si apoi, cred ca ma distrugea fapta asta. Din 2 rele am ales varianta in care sunt acum. Deja sufletul meu e ranit pana aproape la limita maxima din cauza neputintei pe care am avut-o de a schimba situatia. Nu a fost persoana care sa doarma pe drum, dar a stiut sa vina acasa...
Daca pana acum am fost cea care a indurat atatea, de acum incolo voi fi eu aceea care ii voi face viata un chin. Am zis si o repet, s-a cam intors roata. Nu voi accepta sa aiba batranetea linistita asa cum nici eu nu am avut tineretea fericita, ii voi "scoate" ochii cat o trai. Am devenit dusmanca lui incet dar sigur, sa vedem daca el v-a rezista asa cum am rezistat eu atata timp. Daca vrea sa indure, bine... daca nu, v-a renunta el, poate asa voi scapa...

ai grija sa nu ajunga sa te loveasca!

Sylvie 18.06.2007 17:47:27

Lilia,NU FACI BINE CA TE RAZBUNI PE SOTUL TAU...??Dumnezeu,tocmai pentru SUFERINTA TA L-a binecuvantat pe baiat,ca sa fie fericit.Nu ti-e frica de urmarile acestei razbunari?Dumnezeu va poate lasa in seama vrajmasului,si sa aveti CU TOTII numai neplaceri.IA SEAMA SA NU TE AMAGEASCA NECURATUL crezand ca va suferi numai el,SI SA PIERZI SI TOT CE AI CASTIGAT...???.

erzbet 18.06.2007 19:50:54

Mihaela75, tu stii mai bine ca oricine ce inseamna traumele psihice; imi pare foarte rau ca ai trecut prin asa ceva. Parerea mea e ca trebuie sa ai o doza de egoism sa dai sfatul unei femei maltratate "rezista". Este usor sa iti dai cu parerea cand nu ai trecut prin asa ceva.

Cunoscandu-mi prietena si gandindu-ma la cum putea ajunge daca mama ei nu lua decizia corecta la timpul potrivit, consider ca nu exista scuza, explicatie, motivatie pentru femeia care permite sa ii fie copilul traumatizat.

veilur 18.06.2007 20:25:45

Offtopic:

Salutare! Rog sa ma iertati ca fac acest anunt in acest topic, dar il fac tocmai aici din simplul motiv ca aici posteaza multi useri si este mare sansa ca anuntul meu sa fie vizualizat. Daca are cineva un site simplu care nu ii mai este util, facut in Dreamweaver8 cu toate extensiile tip "html" si ma poate ajuta, il rog frumos sa-mi de-a o mana de sprijin sa-mi dea acces la fisierele siteului si sa le folosesc pentru a invata sa construiesc siteuri, bineinteles numai daca vrea. Daca aveti la dispozitie si doriti sa ma ajutati va rog sa ma contactati pe idu de mess care este tot veilur. Poate chiar este si cunoscator de Dreamweaver, Flash si Fireworks, ar fi cu atat mai bine, poate imi poate da detalii. Multumesc mult pt atentie! :)

consuela 18.06.2007 22:44:08

eu am facut pagina pt o firma in Front Page prin 2000 si era ok se lucra usor cu el. Puteai insera imagini jpg, jpeg, chiar gif-uri, melodii scurte, cuvintele cheie trebuiau introduse sa fie vazute de google sau yahoo ca sa iti poata gasi cine cauta pagina ta, pentru legatura cu alte pagini selectai cuvantul cheie si dadeai add hyperlink si dadeai ori o pagina a ta (continuare) ori un site deja facut. Trebuia sa stii limbajul HTML se puneau niste coduri /si o litera nu mai stiu unele insemnau scris cu litere mari, alta bold parca /B si la final la fel se punea pt a finaliza comanda respectiva.
Mie mi se parea f usor de lucrat cu Microsoft FrontPage, HTML-ul il poti avea pe cateva pagini si te uiti acolo la ce ai nevoie iti faci un plan ce vrei scris mare, mic alineat, linii cadrane, poze si cauti acolo cum se face nu sa invati ca papagalul, doar sa ai foile la dispozitie.
Apoi publicam pagina pe geocityes parca dar cred ca merge si pe unele romanesti mai nou.
Nu am mai facut de mult pagini web, dar stiu ca era usor cu FrontPage asta.

consuela 18.06.2007 22:48:35

pt lilia: scuze ca am deviat de la problema ta, dar vreau sa iti spun ca in conditiile in care avea functie mare si cu relatii zdravene (ca altfel nu rezista fiind cu bautura)tu nu prea puteai castiga copilul ca in tara asta nu exista dreptate, e un haos, deci nu ai fost proasta de loc, doar foarte ghinionista dar de fapt cam toti suntem ghinionisti ca ne-am nascut aici unde nu iti poti face dreptate unii mai mult altii mai putin depinde de ce probleme se ivesc. Pentru ca in nici un domeniu nu poti avea succes si sa nu iesi fraierit, in special in cel medical...

audio 19.06.2007 01:07:55

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Lilia,NU FACI BINE CA TE RAZBUNI PE SOTUL TAU...??Dumnezeu,tocmai pentru SUFERINTA TA L-a binecuvantat pe baiat,ca sa fie fericit.Nu ti-e frica de urmarile acestei razbunari?Dumnezeu va poate lasa in seama vrajmasului,si sa aveti CU TOTII numai neplaceri.IA SEAMA SA NU TE AMAGEASCA NECURATUL crezand ca va suferi numai el,SI SA PIERZI SI TOT CE AI CASTIGAT...???.

asa e draga mea...sa stai sa te bata mar, sa te umileasca, sa iti vina si cu femei acasa ca doar e casa lui, iar tu sa nu zici nici malc ci sufera si du-ti crucea. Iar de te bate pana te omoara ...suporta ai sa fii martira in...nu stiu...ca pentru D-zeu nu o fai sigur. Lasa acel copil sa se chinuie, sa isi vada tatal beat eventual poate tatal isi va extinde aria de "Activitate" si il va bate si pe el ca doar ce...sa nu te razbuni ci sa mori in bataie ca asa doresc unii "crestini" care habar nu au ce inseamna sa fii crestin, habar nu au ce inseamna Biserica si iubirea de aproape, care stiu doar sa ii indemne pe altii sa sufere pentru ca ei insisi au suferit si nu au stiut la un moment dat sa se opreasca si sa spuna NU prostiei.

Draga Lilia...divorteaza daca asta simti si esti la capatul puterilor, nu este o crima ci mai ales in cazul tau se cere o astfel de actiune altfel ai sa ajungi o victima care vrea sa fie victima. Si ai grija ce faci in cazul altor relatii. Barbatii de azi sunt prost educati si de familie si de Biserica. Si ai grija de copilul ala sa nu ajunga la fel dupa. Chiar daca "pare" sanatos fizic, psihic este marcat pentru toata viata si te va ura dupa ca l-ai lasat sa se chinuie.

ancah 19.06.2007 02:38:54

Mihaela 75: Imi pare nespus de rau ca ai trecut prin asemenea experienta negativa. Drept sa-ti spun, nu ma vad in stare sa dau sfaturi in asemenea situatie. Eu vorbeam mai mult de coborasurile si suisurile dintr-o casnicie. Noi vorbim aici la modul general si nimeni nu se asteapta ca cineva sa execute intocmai sfaturile, fara discernamant.

Exista invatamant obligatoriu, dar acesta nu include si niste cursuri despre viata, despre viata de familie, despre viata de parinte. M-am gandit foarte mult la un asemenea curs pentru elevi, viitorii soti si parinti. Viitorii adulti ar pasi mai echipati in viata.

Viata fiecaruia e diferita de viata celuilalt. Avem fiecare o alta traire interioara. Un singur lucru este cert, si anume ca intr-un cuplu vina se imparte, nefiind doar unul vinovat, iar celalalt victima. Si victima isi are partea ei de contributie la conflict. Din pacate se rasfrange asupra copilului, care duce in suflet aceasta povara, dar si o intelepciune, si anume, de a nu face la randului lui acelasi lucru propriului sau copil.

Mai multe generatii au fost lipsite de tainele Bisericii si acest lucru se resimte in viata de familie. Oamenii au fost lipsiti de ajutorul Domnului, pe care de obicei il primim (si) prin intermediul preotului. Oamenii nu au stiut sa se roage si mai degraba si-au vorbit de rau partenerul de viata. Greseli, multe si regretabile greseli.

Sa consideram acesta ceasul al doisprezecelea si sa ne gasim un duhovnic, un al doilea parinte de suflet, la care sa alergam atunci cand avem nevoie, ca sa nu fim raniti si ca sa nu ranim. Rezolvarea problemelor este intotdeauna in bine nu in rau.

Totusi, am citit foarte de curand, ca parintele Arsenie Boca sfatuia pe unele femei sa divorteze de sotii lor betivi, intrezarind un sfarsit tragic. Cine are nevoie de asemenea sfat, trebuie sa-l caute la persoane cu discernamant, si anume la preoti duhovnici.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:01:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.