Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este bataia rupta din rai? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2136)

Marius22 06.07.2010 11:01:40

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 266085)
intrand in tempul ierusalimului,si vazand ca e plin de bisnitari,Isus insusi a pus mana pe un bici,rasturnand cu indreptatita manie tarabele negutatorilor,si gonindu-i afara...

aceasta intamplare bibilica foarte reala, in care insusi Mantuitorul,ne arata,punand mana pe bici, ca exista si trebuie sa existe si o alta postura a crestinului, alta decat intoarcerea obrazului, una mai eficienta si mai directa !

Prin acest eveniment biblic Mantuitorul ne pune inainte o exceptie si nu o regula. Chiar daca El Insusi spune ca a venit in lume pentru a aduce razboi si sabie, legea Sa ramane una a dragostei si nicidecum a pumnului. Nu prin bici a mantuit Hristos lumea, ci prin iubire si jertfa.

Sa luam seama in fata caror oameni a avut Mantuitorul aceasta atitudine. In fata vamseilor? In fata desfranatelor? In fata demonizatilor? Nu. Si-a varsat mania asupra celor care au batjocorit "casa Tatalui". Am spune noi astazi impotriva celor care necinstesc Biserica/biserica. In acelasi context putem intelege evenimentul consemnat in traditie, potrivit caruia Sfantul Nicolae l-ar fi palmuit pe Arie, ereticul.

claudianicola 21.02.2011 23:14:36

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 266549)
Prin acest eveniment biblic Mantuitorul ne pune inainte o exceptie si nu o regula. Chiar daca El Insusi spune ca a venit in lume pentru a aduce razboi si sabie, legea Sa ramane una a dragostei si nicidecum a pumnului. Nu prin bici a mantuit Hristos lumea, ci prin iubire si jertfa.

Sa luam seama in fata caror oameni a avut Mantuitorul aceasta atitudine. In fata vamseilor? In fata desfranatelor? In fata demonizatilor? Nu. Si-a varsat mania asupra celor care au batjocorit "casa Tatalui". Am spune noi astazi impotriva celor care necinstesc Biserica/biserica. In acelasi context putem intelege evenimentul consemnat in traditie, potrivit caruia Sfantul Nicolae l-ar fi palmuit pe Arie, ereticul.

Eu vad asta si mai departe de atat...ma iau ca exemplu pe mine...din pacate a descoperi partea buna din mine sau mai exact, a descoperi relatia mea cu Dumnezeu prin lucruri firesti sau exceptionale prin bunatate e mai dificil decat a face asta prin suferinta.
Devin mai recetiva la ajutorul de la Dumnezeu cand mi-e greu...defapt asta se poate generaliza si pentru oameni. Cand cineva face un bine uitam lesne, dar tinem minte greul/raul care ne-a marcat. Acel "bici" de la Dumnezeu vine insa cu atata dragoste ca defapt acel sentiment e de neuitat nu prin suferinta ci tocmai prin starea de dragoste descoperita. Deci cred ca Dumnezeu loveste, sa te trezeasca, sa devii receptiv, pentru ca apoi sa iti dea ceva nu ai fi gandit ca poti primi vreodata...

costel 10.03.2011 17:49:57

Dumnezeu este iubire, asa ca el indeamna la iertare, nu la violenta.

Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca niciun copil nu trebuie batut, dar trebuie crescut ca fiind posibila bataia: "Sa-i arati biciul, dar sa nu-l biciuiesti. De asemenea, sa nu-ti aduci la indeplinire amenintarile. Sa ii dai insa de inteles ca amenintarile se vor adeveri daca staruie in greseala".

Dumitru73 10.03.2011 18:09:56

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 346538)
Dumnezeu este iubire, asa ca el indeamna la iertare, nu la violenta.

Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca niciun copil nu trebuie batut, dar trebuie crescut ca fiind posibila bataia: "Sa-i arati biciul, dar sa nu-l biciuiesti. De asemenea, sa nu-ti aduci la indeplinire amenintarile. Sa ii dai insa de inteles ca amenintarile se vor adeveri daca staruie in greseala".

nu ar fi mai bine sa apelezi la recompense decat la amenintari?

Melissa 10.03.2011 20:00:00

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 346551)
nu ar fi mai bine sa apelezi la recompense decat la amenintari?

Nici eu nu sunt de acord cu amenintarile.Amenintarile induc starea de frica in copil.Copiii trebuie indreptati cu dragoste, nu cu frica, ca doar nu-i dresam, ii educam!

guardian knight 10.03.2011 20:30:00

da!

insusi Mantuitorul a pus mana pe bici,intinzandu-l serios pe spinarile bisnitarilor din Templu !
asta ne arata ca uneori e bine sa fim necrutatori cu raul !

pedeapsa corporala a fost ,este si va fi mereu cea mai eficienta metoda dupa cea a convingerii rationale !!!

Melissa 10.03.2011 20:37:00

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 346599)
pedeapsa corporala a fost ,este si va fi mereu cea mai eficienta metoda dupa cea a convingerii rationale !!!

Sa inteleg ca esti de acord cu cele 16 minute de violenta in care Mantuitorul a fost biciuit animalic, din filmul Patimile lui Iisus ?

Pippo_ 10.03.2011 20:45:15

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346590)
Nici eu nu sunt de acord cu amenintarile.Amenintarile induc starea de frica in copil.Copiii trebuie indreptati cu dragoste, nu cu frica, ca doar nu-i dresam, ii educam!

Prin urmare, tatal sa se reorienteze de la copil la nevasta aplicandu-i doua palme la fund :))

Melissa 10.03.2011 20:50:16

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 346606)
Prin urmare, tatal sa se reorienteze de la copil la nevasta aplicandu-i doua palme la fund :))

Ce zici tu nu seamana a violenta in familie! :-))

Pippo_ 10.03.2011 21:11:19

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 346608)
Ce zici tu nu seamana a violenta in familie! :-))

Vezi, deci bataia e rupta din rai, depinde doar cum o folosesti :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:44:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.