![]() |
Citat:
Stați jos, aveți nota patru la mariologie. |
Citat:
|
Citat:
Haideti sa incheiem discutia cu adevarul. Sfintii Apostoli, in epistolele lor, nu pomenesc nimic despre Maica Domnului. Iar in cartea Faptele Apostolilor este amintita, o singura data, la inceput (Fapte 1:14), fara a fi vorba de vre-o forma de cinstire. De ce nu ne invata nimic Sfintii Apostoli (nici prin fapte, nici prin invataturi) despre cinstirea Maicii Domnului? |
Citat:
Nu arunc discutia in derizoriu, dar se pare ca d-voastra asa ganditi, luati Scriptura in sens imitativ, nu duhovnicesc. Daca noi am imita tot ce apare in Scriptura, nu ar insemna o simpla conformare mecanica fara o crestere ontologica reala? |
Citat:
Cu sau fara Maria, planul de mantuire s-ar fi implinit, prin jertfa Domnului Iisus Hristos. Fecioare erau destule pe vremea aceea. Sa nu dam omului ce este a lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca o hulim pe Maica Domnului (cum sunteti tentati sa afirmati). |
Citat:
Asta ne învață Apostolul despre relația dintre Maica Domnului și Dumnezeu. Mai departe, același Apostol, la porunca expresă a Domnului, o va lua pe Maria ca să-i fie, sieși și Bisericii, mamă, iar el să-i fie fiu. Noi, nevredinici cum suntem, am acceptat porunca Domnului, și am luat-o, asemenea ucenicului iubit, pe Maria la noi, să ne fie mamă și să-i fim fii. Dumneavoastră ați urmat exemplul Apostolului și porunca Domnului ? |
Citat:
|
Citat:
Erau fete destule pe care să le aleagă tatăl dumneavoastră. Ce merit special a avut mama ? Hmm ?! Nu erau fete destule ? Ce, credeți că dacă aveați altă mamă, nu erați la fel ? De fapt, ce mai contează cine e mama dumneavoastră ? Ce, alta nu v-ar fi putut naște ? Hmm ?! |
Editat......
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:05:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.