Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   dependenta de calitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2842)

ory 22.02.2009 23:23:32

Imi cer iertare!,nu neg ca prezin mandrie,nu neg ca si gresesc sistematic,nici ca imi voi dispretui anumite conceptii,candva....nu neg nimic din ceea ce caracterizeaza un om,poate pe mine mai mult.Dar,intotdeauna m-a intrigat un punct de vedere exprimat doar dintr-o perspectiva,cand viata si realitatea este sunt atat de complxe si atat de diverse.

Anca-Miha 22.02.2009 23:48:40

Si care e acea perspectiva? Perspectiva cea mai luminasa este mantuirea. Chiar daca noi credem altceva, vom fi judecati de Dumnezeu prin aceasta prisma. Ca ne convine sau nu, trebuie sa-L luam pe Dumnezeu in calcul, daca nu vrem sa gresim; iar greselile stii ca se platesc in fel si chip. Eu nu ma bag in viata ta, ca sa-ti spun ce sa faci, dar am voie sa exprim un punct de vedere, in baza celor pe care le stiu ca sunt corecte. Nici prin cap nu-mi trece sa spun altfel decat corect, numai pentru a ma face placuta unora. Sa stii ca varsta nu are nici o importanta, daca nu adaugam la ea credinta si cunoastere. Sunt tineri cu cunoastere, asa cum sunt si batrani fara cunoastere. Cunoasterea nu depinde de varsta, asa cum pacatul nu dispare automat odata cu inaintarea in varsta. Sunt si tineri, care sunt preocupati de mantuire; de fapt toata lumea ar trebui sa fie, mai ales in aceste vremuri tulburi.

mirelat 23.02.2009 04:05:23

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 118252)
Pacat, daca ajung lucrurile sa ne reprezinte pe noi in ceea ce priveste calitatea... In special noii imbogatiti, in speta rusii si romanii, se supraevalueaza si considera ca numai ceea ce e mai bun e de ei, restul fiind sub nivelul lor.
Nu contesta nimeni buna calitate a lucrurilor. E vorba de ostentatia cu care acestia subliniaza calitatea obiectelor cu care se imbraca, pe le folosesc si cu care se inconjoara.
Nu e suficient ca le vezi; ei trebuie sa-ti si atraga neaparat atentia asupra lor, a noului lor "dumnezeu". Fenomenul este dealtfel forte raspandit.

opinia aceea vizavi de noii imbogatiti este f. slabut exprimata, eu una nu prea inteleg exact ce vrei sa spui, dar simt un aer de rautate in postarea ta, mai ales ca vad ca ai cautat sa dezgropi un topic deschis cu peste un an in urma.

ory 23.02.2009 12:37:09

Cand este vorba de calitate,chiar nu putem dezvolta acest subiect doar din punctul de vedere al spiritualitatii,implicit al desartaciunii care-i inlatura din start notiunea.Fiindca,calitatea inseamna mai mult decat mandrie si fandoseala,calitatea inspira incredere si confera trainicie lucrurilor,pe care oricat de viteji ne-am arata,le acceptam ca trebuinte firesti.Daca nu cumperi un lucru de calitate,vei cumpara permanent lucruri ieftine,sau mai degraba aparent ieftine,fiindca in cele din urma vei cheltui mai mult,decat pe un lucru de calitate.
Avem,asadar,nevoie de calitate,avem nevoie sa ne exprimam insusi personalitatea prin aceasta,considerentele,dar si slabiciunile,in masura in care aceasta capata o nuanta exagerata.Deci,doar cand vorbim de exagerare putem vorbi de impatimire.
Daca ar fi sa vorbim de calitate ca de un lucru ce presupune faradelege,atunci ar trebui sa incepem prin a judeca insasi calitatea bisericilor,a straielor preotesti si arhieresti atat de stralucitoare si de insemnate dpdv calitativ,atunci ar trebui sa judecam propria locuinta,ca mai degraba am inlocui-o cu o cocioaba de paie in care sa ploua permanent,si pentru care sa fim mereu internati in spital.
De aceia am spus ca nu-mi place sa abordam acest subiect doar din perspectiva dispretului fata de mandriea ce-l poate caracteriza.Ar fi prematur si "fatarnic"sa vedem astfel lucrurile.

Anca-Miha 23.02.2009 15:05:56

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 118379)
opinia aceea vizavi de noii imbogatiti este f. slabut exprimata, eu una nu prea inteleg exact ce vrei sa spui, dar simt un aer de rautate in postarea ta, mai ales ca vad ca ai cautat sa dezgropi un topic deschis cu peste un an in urma.

Am vazut un film despre noii-imbogatiti. Se spunea ca prefera marca Versace, care e f scumpa, indiferent cat de obisnuite sunt modelele. Cu alte cuvinte cultivarea mandriei prin aruncarea pe geam a unor sume exorbitante pentru imbracaminte. Sper sa le vina intr-o zi mintea la cap, caci nimic din toate astea nu se iau dincolo; doar un rand de haine, care arata jalnic pe trupul neinsufletit.
In ceea ce priveste rautatea, sa avem fiecare grija de propria noastra rautate, Mirela!

Anca-Miha 23.02.2009 15:09:04

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 118420)
De aceia am spus ca nu-mi place sa abordam acest subiect doar din perspectiva dispretului fata de mandriea ce-l poate caracteriza.Ar fi prematur si "fatarnic"sa vedem astfel lucrurile.

Esti libera sa-ti cultivi mandria, ory, dar gandeste-te ca pe termen lung te va costa f mult.
Mai bine pune ceva deoparte, caci criza e abia la inceput, si dupa cum ne spunea ALX, urmeaza apoi cea alimentara. Deci mult discernamant la cheltuiala pe haine, caci trupul poate fi un mare tiran.

ory 23.02.2009 16:41:32

Ancah,acum am inteles,ca nu ai inteles nimic din ceea ce am scris,si sesizez si o oarecare indignare in reactia ta,de aceia nu voi mai continua.Fiecare crede,simte si gandeste asa cum doreste.O zi buna!

C.tin 23.02.2009 16:49:54

Citat:

În prealabil postat de Noesis (Post 52727)
Da, odata ce incepi sa folosesti sapun sau pasta de dinti de calitate, nu te mai intorci la chinezarii. Sau e foarte greu.

De cand sunt in State m-am invatat cu haine de calitate -- rar mai cumpar ceva de imbracat din Romania. (asta fiindca si sunt mai ieftine aici) Si de calitate nu inseamna scumpe, dar din materiale comfortabile, cum ar fi bumbac 100% si nu materialele alea amestecate din care se fac hainele care se vand in Romania.

De cand mi-am cumparat laptopul nou, nici nu l-am mai deschis pe cel vechi.

Cand sunt in Romania ma sperie cat sunt oamanii de nepoliticosi. Daca aici transportul in comun este civilizat, in Romania nu numai ca se poate sa ramai fara portfel, dar mai esti si inghiontit si impins din colo in colo. Daca aici intrarea in autobuz se face de abia dupa ce cei care trebuie sa coboare coboara, si in ordine, in Romania toata lumea se inghesuie cum poate sa dea cu coatele mai tare.

Acuma nu cad in depresie cand vin in Romania si trebuie sa iau autobuzul prin oras. :D Si nici daca trebuie sa folosesc un calculator mai vechi.

[COLOR=blue]Si románii sunt civilizati, cu bun simt, insa pt faptul ca suntem si ortodocsi, presiunea dracilor (a ispitelor de tot felul) e mai mare asupra románilor decat asupra altor natii... si tocmai acest lucru e vizibil in comportamentul social...De aceea noi románii trebuie sa fim monumente de rabdare...[/COLOR]

ancablue 23.02.2009 20:37:54

"presiunea dracilor"? Deci asa s-a ales sa se numeasca guvernantii.

Anca-Miha 23.02.2009 21:31:05

Citat:

În prealabil postat de ancablue (Post 118574)
"presiunea dracilor"? Deci asa s-a ales sa se numeasca guvernantii.

Nu, ancablue, e vorba chiar de fortele intunericului, nicidecum de guvernanti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:40:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.