![]() |
Imi cer iertare!,nu neg ca prezin mandrie,nu neg ca si gresesc sistematic,nici ca imi voi dispretui anumite conceptii,candva....nu neg nimic din ceea ce caracterizeaza un om,poate pe mine mai mult.Dar,intotdeauna m-a intrigat un punct de vedere exprimat doar dintr-o perspectiva,cand viata si realitatea este sunt atat de complxe si atat de diverse.
|
Si care e acea perspectiva? Perspectiva cea mai luminasa este mantuirea. Chiar daca noi credem altceva, vom fi judecati de Dumnezeu prin aceasta prisma. Ca ne convine sau nu, trebuie sa-L luam pe Dumnezeu in calcul, daca nu vrem sa gresim; iar greselile stii ca se platesc in fel si chip. Eu nu ma bag in viata ta, ca sa-ti spun ce sa faci, dar am voie sa exprim un punct de vedere, in baza celor pe care le stiu ca sunt corecte. Nici prin cap nu-mi trece sa spun altfel decat corect, numai pentru a ma face placuta unora. Sa stii ca varsta nu are nici o importanta, daca nu adaugam la ea credinta si cunoastere. Sunt tineri cu cunoastere, asa cum sunt si batrani fara cunoastere. Cunoasterea nu depinde de varsta, asa cum pacatul nu dispare automat odata cu inaintarea in varsta. Sunt si tineri, care sunt preocupati de mantuire; de fapt toata lumea ar trebui sa fie, mai ales in aceste vremuri tulburi.
|
Citat:
|
Cand este vorba de calitate,chiar nu putem dezvolta acest subiect doar din punctul de vedere al spiritualitatii,implicit al desartaciunii care-i inlatura din start notiunea.Fiindca,calitatea inseamna mai mult decat mandrie si fandoseala,calitatea inspira incredere si confera trainicie lucrurilor,pe care oricat de viteji ne-am arata,le acceptam ca trebuinte firesti.Daca nu cumperi un lucru de calitate,vei cumpara permanent lucruri ieftine,sau mai degraba aparent ieftine,fiindca in cele din urma vei cheltui mai mult,decat pe un lucru de calitate.
Avem,asadar,nevoie de calitate,avem nevoie sa ne exprimam insusi personalitatea prin aceasta,considerentele,dar si slabiciunile,in masura in care aceasta capata o nuanta exagerata.Deci,doar cand vorbim de exagerare putem vorbi de impatimire. Daca ar fi sa vorbim de calitate ca de un lucru ce presupune faradelege,atunci ar trebui sa incepem prin a judeca insasi calitatea bisericilor,a straielor preotesti si arhieresti atat de stralucitoare si de insemnate dpdv calitativ,atunci ar trebui sa judecam propria locuinta,ca mai degraba am inlocui-o cu o cocioaba de paie in care sa ploua permanent,si pentru care sa fim mereu internati in spital. De aceia am spus ca nu-mi place sa abordam acest subiect doar din perspectiva dispretului fata de mandriea ce-l poate caracteriza.Ar fi prematur si "fatarnic"sa vedem astfel lucrurile. |
Citat:
In ceea ce priveste rautatea, sa avem fiecare grija de propria noastra rautate, Mirela! |
Citat:
Mai bine pune ceva deoparte, caci criza e abia la inceput, si dupa cum ne spunea ALX, urmeaza apoi cea alimentara. Deci mult discernamant la cheltuiala pe haine, caci trupul poate fi un mare tiran. |
Ancah,acum am inteles,ca nu ai inteles nimic din ceea ce am scris,si sesizez si o oarecare indignare in reactia ta,de aceia nu voi mai continua.Fiecare crede,simte si gandeste asa cum doreste.O zi buna!
|
Citat:
|
"presiunea dracilor"? Deci asa s-a ales sa se numeasca guvernantii.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:40:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.