Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Exista atomi, celule, microbi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2885)

seminaristul 30.12.2007 20:43:49

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Cristian, documenteaza-te în ce consta medicina antica.

Calator, toti oamenii au aceeasi natura si sunt niste conditii pentru adevarata rugaciune/pocainta:

-totala desprindere de materie si lume, rastignirea fata de orice preocupare lumeasca
-încetarea lucrarilor mintii

În asemenea conditii, diversele credinte, înclusiv credinta în materialism (inclusiv medicina) apare ca un balast celui ce vrea sa se roage.

De fapt asta înseamna credinta în atomi, celule etc: materialism.

MATERIALÍSM s.n. 1. Concepție filozofică potrivit căreia materia este factorul prim, iar conștiința factorul derivat; spec. filozofie marxistă. ♢ Materialism dialectic = știința despre raportul dintre materie și conștiință, despre legile cele mai generale ale mișcării și dezvoltării naturii, societății și cunoașterii, care este în același timp baza filozofică a marxism-leninismului.

Traditie c-am duci spre fanatism cu ideile tale, ceva asemanator a patit Charles Perham intemeietorul cultului penticostal care a refuzat ajutorul medical cand s-a imbolnavit zicand ca o sa-l vindece Domnul si s-a "vindecat" cu totul.
Si ce spui de sfintii doctori fara arginti poate si ei erau samani...

Traditie 30.12.2007 21:21:54

Am mai zis ca nu exclud mersul la medic, dar mai mult pentru smerire.

Orice lucru poate face bine sau rau, depinde de motivul pentru care este facut.

Tu în ce crezi ca constau practicile medicinale ale Sfintilor fara arginti? Crezi ca aveau o baza stiintifica sau ca includeau proceduri corecte din punct de vedere al medicinei actuale?

calator 30.12.2007 21:32:56

fiecare cu talantul lui Stefan cel Mare nu a fost un pustinc a fost un luptator si e sfant Orice pacatos se poate mantui , orice medic orice om de stiinta Oricare poate avea momente de rugaciune adevarata

cozia 30.12.2007 22:28:27

Privind din alta perspectiva, cea a puzderiei de cuvinte noi inventate de mintea tehnologizata, Sfintul Antonie cel Mare spunea:

"Omule, fereste-te, stapineste-ti limba si nu inmulti cuvintele ca sa nu inmultesti pacatele"

cozia 30.12.2007 22:36:47

Cred ca in vremurile noastre o mare importanta trebuie acordata poruncii crestine:
"Iubeste-ti aproapele" iubire care are si ramificatii "stiintifice" din moment ce este scris ca iubirea "nu numai ne conduce inimile dar misca soarele si celelalte stele"

cod_gabriel 03.01.2008 14:21:46

Citat:

Eu cred ca nu.

În cartea Facerii nu e nimic despre acest lucru.

Asa-zisele descoperiri ale stiintei sunt mai degraba minunile mincinoase ale proorocului mincinos din Cartea Apocalipsei:

11. Si am vazut o alta fiara, ridicandu-se din pamant, si avea doua coarne asemenea mielului, dar graia ca un balaur
12. Si toata stapanirea celei dintai fiare ea o pune in lucrare, in fata ei. Si face pamantul si pe locuitorii de pe el sa se inchine fiarei celei dintai, a carei rana de moarte fusese vindecata.
13. Si face semne mari, incat si foc face sa se pogoare din cer, pe pamant, inaintea oamenilor...
(capitolul 13)

Si eu cred la fel.
La fel, toata omenirea a crezut in minciuna pierzatoare cum ca Pamantul ar fi rotund, sau ca exista America si Australia. Ba unii chiar cred ca Pamantul s-ar invarti in jurul Soarelui!
Suntem pierduti!

Traditie 03.01.2008 15:39:00

O sa ne lamurim în Ziua Judecatii, nu te grabi sa faci pe desteptul.

oni91 03.01.2008 15:46:17

"Si eu cred la fel.
La fel, toata omenirea a crezut in minciuna pierzatoare cum ca Pamantul ar fi rotund, sau ca exista America si Australia. Ba unii chiar cred ca Pamantul s-ar invarti in jurul Soarelui!
Suntem pierduti! "
hai ca esti haios:D

cod_gabriel 04.01.2008 12:25:45

Citat:

Calator, toti oamenii au aceeasi natura si sunt niste conditii pentru adevarata rugaciune/pocainta:

-totala desprindere de materie si lume, rastignirea fata de orice preocupare lumeasca
-încetarea lucrarilor mintii

Vai de capul nostru, daca vrem un viitor al ortodoxiei cu asemenea idei.

erzbet 04.01.2008 13:52:33

Daca nasterea este numai lucrarea lui Dumnezeu, iar spermatozoizii,ovulele, sunt inexistente, o inventie a oamenilor de stiinta care nu au ce face, cum se explica fecundarea in vitro?

Trebuie sa recunosc ca m-am amuzat citind acest topic, imi pare rau ca nu l-am descoperit mai devreme. Trebuie sa fim de acord: secolul luminilor a fost dezastrul europei, pamantul nu este rotund, curentul electric nu exista, medicii nu se pot mantui, microbii nu exista, celule, nimic, totul e de la satana! Va rog, continuati

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:57:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.