Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   prietena mea nu este fecioara (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3033)

glykys 26.09.2009 15:40:19

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 168782)
Of, ce bine ar fi sa aveti dreptate, domnule Zaharia! Mai sunt si fete / femei (ce-i drept, nu stiu daca cu mintile in cap) care doresc sincer ce spui dumneata. Din fericire, acelea au si parinte duhovnic, care nu le lasa sa cada in pacate si le spune: "De e voia Domnului sa fii cu el vei fi, de nu, nu". Imi pare foarte rau pentru povestea Dvs, dar toate lucrurile au un scop in viata asta, poate asa a fost voia Domnului si in cazul Dvs, si al lui Felix si privesc cu respect atitudinile libere ale amandurora.

Este o mare bucurie, o mare bucurie duhovniceasca sa vezi tineri si tinere care traiesc poruncile lui Hristos si mai putin pe cele ale mondenitatii. Cinste lor, cinste parintilor si duhovnicilor lor !Desi lumea este decadenta traitori se nasc si exista in toate timpurile . Acestora Hristos le harazeste o singura rasplata, o singura bucurie : sa ii invete sa-L iubeasca . Sunt insa mult incercati tocmai pt. a se curata(despatimi)! Sa respectam poruncile domnului cit putem de bine .Nici o data cuvintele domnului nu au amgit. De unde stim ? de pa pro. David care spune intr-un psalm: ,,...cuvintele Domnului ,cuvinte curate ,argint lamurit in foc ,curatat de pamint, curatat de sapte ori "
Sa fi binecuvintata si sa ai pace in suflet ![/quote]

Multumesc frumos, domnule Zaharia. Eu nu sunt asa cum credeti dvs, dar prin ce ati scris, ma ajutati sa fac ceea ce mi-a spus parintele meu ieri (sa nu imi irosesc energia pe locuri imposibile + voia Domnului). ca daca ar fi dupa voia mea, praf s-ar alege de tot. Ce bine ca Dumnezeu ne iubeste pe toti si ne vorbeste prin oameni! Sa va ajute Dumnezeu sa traiti dupa poruncile Lui si sa ii faceti si pe altii sa-I asculte acele cuvinte curatate de 7 ori!

Anna 26.09.2009 15:47:49

Citat:

În prealabil postat de felixlivadaru (Post 168765)
Sotia mea inainte sa ma cunoasca pe mine s-a culcat cu mai multi barbati (nu a vrut niciodata sa-mi spuna cu cati- dar nu mai conteaza asta) printre care si un verisor de-al meu.
Vreau sa spun ca nu ii voi reprosa niciodata nimic referitor la trecutul ei. Este o sotie minunata si iubitoare si vom avea o fetita. Eu am acceptat-o asa si nu regret. Consider un plus si faptul ca suferinta si necazurile prin care a trecut au invatat-o sa aprecieze omul de langa ea la adevarata lui valoare.
Vreau sa spun ca la un moment dat chiar inainte de nunta noastra am trecut printr-un moment penibil dar am reusit sa-l depasesc.
Fiind intr-un grup de tineri s-a ridicat un tip (pe care l-am catalogat drept nesimtit) si a spus in auzul tuturor celor de fata:- Vai, eu m-am culcat cu ea ca si cu o tarfa si tu o iei de nevasta ?
si eu i-am raspuns: si ce daca? Daca atat timp cat a fost cu mine nu m-a inselat si ma respecta o voi lua.
Dupa asta ea a izbucnit in plans, am mers acasa unde cu greu am sa o linistesc si mi-a spus ca daca eu vreau sa ne despartim in acel moment sunt indreptatit sa o fac si ea nu se va opune voii mele deloc.
Nu m-am despartit de ea si vreau sa spun ca persoanele din sala au ramas inmarmurite la gestul pe care l-am facut ( ca i-am sters lacrimile si am mangaiat-o si am plecat cu ea de mana).
Noi acum ne tinem de mana si ne privim in ochi, ne zambim, ne jucam unul cu mana prin parul celuilalt si incercam sa ascultam cum bate inimoara copilului nostru.

E minunat felul in care te-ai comportat. Iti spun ca fata, ca daca eram in locul ei m-as fi simtit foarte iubita. Sa sti ca ai iubit-o cu adevarat prin gestul tau si nu cred ca poti sa-ti imaginezi cat de fericit poate fi un om cand se stie iubit. Iubeste-o tot asa, si va fi fericita, nu va avea de ce sa caute altceva in alta parte. Ma bucur pentru voi!

felixlivadaru 26.09.2009 20:08:19

Poate sunt vinovat

Poate sunt vinovat, si multi m-au criticat dar pur si simplu mi-a placut aceasta fata si am luat-o de nevasta . Mi-a placut felul ei de a fi, modul ei de a se comporta. Mi-a placut faptul ca este o persoana foarte modesta, asta nu exagerat, si are un foarte mult bun simt. Cu toate ca era aceasta pata urata din trecutul ei eu mi-am dorit sa fiu cu ea. Unii si-au ales jumatatea si aceluia/aceleia ii lipsea o mana sau un picior,sau era chior de un ochi sau era de alta religie si s-au lasat chiar de religia ortodoxa. Noi, slava domnului, tinem post impreuna si mergem impreuna la biserica.
Ba chiar am aflat ca motivul principal pentru care nu a vrut sa facem dragoste pana la casatorie a fost ,, ca sa nu fiu dus de val" stiut fiind faptul ca dragostea trupeasca te orbeste oarecum.
Sunt vinovat ca am facut asta? Ca m-am casatorit cu ea?

melb26 26.09.2009 20:26:46

Felix, voi stiti cel mai bine ce aveti in inimile voastre, sa nu va pese de gura lumii, sa va iubiti mereu.

glykys 26.09.2009 21:22:08

Citat:

În prealabil postat de felixlivadaru (Post 168846)
Poate sunt vinovat, si multi m-au criticat dar pur si simplu mi-a placut aceasta fata si am luat-o de nevasta . Mi-a placut felul ei de a fi, modul ei de a se comporta. Mi-a placut faptul ca este o persoana foarte modesta, asta nu exagerat, si are un foarte mult bun simt. Cu toate ca era aceasta pata urata din trecutul ei eu mi-am dorit sa fiu cu ea. Unii si-au ales jumatatea si aceluia/aceleia ii lipsea o mana sau un picior,sau era chior de un ochi sau era de alta religie si s-au lasat chiar de religia ortodoxa. Noi, slava domnului, tinem post impreuna si mergem impreuna la biserica.
Ba chiar am aflat ca motivul principal pentru care nu a vrut sa facem dragoste pana la casatorie a fost ,, ca sa nu fiu dus de val" stiut fiind faptul ca dragostea trupeasca te orbeste oarecum.

Felix, nu-ti mai pasa de gura lumii! ai facut pasul, aveti binecuvantarea lui Dumnezeu, mergeti impreuna la biserica, o sa aveti un copil, ce doresti mai bun decat atat? :) Uita ce a fost si mergi inainte!

zaharia_2009 26.09.2009 21:59:33

Citat:

Mai baiete(folosesc cu toata prietenia acest apelativ, sper sa nu te deranjeze), daca ai fost tare pina acum si duhul tau nu s-a risipit, mergi inainte cu credinta si nadejde .Veti da peste ispite, ca noi toti dealtfel, dar sa nu desnadajduiesti ! Desi fiecare avem felul nostru de a fi si propria cale de mintuire poti fi un bun exemplu pentru multi dintre noi.
M-ai impresionat, insensul bun si frumos al afirmatiei !

Anna 26.09.2009 23:36:22

Citat:

N-ai citit ce-am scris?

Noesisaa 26.09.2009 23:57:31

Felix, felicitari, casa de piatra, sa va traiasca fetita si sa va bucurati de ea si de ce va va mai oferi Bunul Dumnezeu in viata! :)

cristina2012 28.09.2009 11:49:07

Citat:

Esti cam tot atat de vinovat ca si hristos care a stat a iertat-o pe femeiea desfranata, care a stat la masa cu vamesii si pacatosii care l-a luat pe talharul cel bun cu sine in rai... si care trage de noi toti pacatosii sa ne aduca cumva in rai.
Ai facut un pas mare, ai avut motivele tale si o mare tarie. Cu Dumnezeu inainte! Chiar daca un borcan cu muraturi crapat are mai mari sanse de a se sparge decat unul indemn, un borcan lipit, intarit si vegheat de Hristos, are cu sigurnata o viata mult mai lunga si mai de cinste decat unul nefolosit niciodata.
Sa nu te indoiesti niciodata, cu nimic nu ai gresit! Pentru fiecare dintre noi, oamenii si lucrurile au valoarea pe care suntem noi capabili sa le-o dam. Nesimtitul care a facut acel comentariu nepotrivit a putut vedea in iubita ta doar atat cat a incaput in inima lui bicisnica, tu ai fost capabil de mai mult... Unde fariseii vdeau o desfranata, Hristos putea vedea o sfanta...
"Nesimtitul" a fost capabil sa-i rapeasca doar putin sex, atat a putut el, in nimicnicia lui, vedea in ea, tu ai putut sa creezi cu ea o viata, o familie, o mica biserica a Lui Hristos...

Mergeti sanatosi pe drumul vostru! Sa va traiasca fetita, sa fie santoasa si sa va bucure!
DOAMNE AJUTA!

archanghel 28.09.2009 16:03:07

Citat:

În prealabil postat de livadarufelix (Post 58116)
Intotdeauna mi-am dorit sa devin preot.Am dat examen de mai multe ori la seminar si la facultatea de teologie dar nu am intrat.mi-am zic ca poate a fost voia lui Dumnezeu sa nu intru.
Intre timp am intrat la o alta facultate si m-am hotarat sa raman in domeniu. Aici am cunoscut o fata pe care o iubesc foarte mult , suntem impreuna de vre-o sase luni si mi-a spus ca a facut dragoste inaintea mea cu mai multi baieti. Eu si din cauza a ce mi-am dorit sa devin dar si pt ca sunt asa mai credincios nu m-am culcat cu nici o fata pana acum. Ea imi spune ca daca tot am fost curat pana acum si-ar dori foarte mult sa nu facem dragoste pana la casatorie.Asta ar urma sa se intaple peste vreo 5 luni.
Acum cateva zile i-am facut cunostinta cu mai multi membri din familia mea printre care si un verisor si totodata bun prieten .Tipul mi-a spus ca prietena mea cu mult inainte sa fie cu mine a fost cu el si au facut dragoste iar ea nu a negat acet lucru.
Oare sa mai continui relatia cu ea?sa ma casatoresc? sau sa rup orice relatie?

Prea tirziu
Amin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:16:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.