![]() |
Citat:
Si in cazul pacatelor noastre, Dumnezeu are si un plan B ca sa ne mantuie, dar asta nu inseamna ca nu am impiedicat planul A cu pacatele noastre. |
Citat:
Daca omul nu ar putea impiedica voia lui Dumnezeu, el nu ar fi liber. De multe ori Domnul sufera pentru ca omul rataceste si nu vrea sa auda de El. Oare asta e voia Lui ?! Omul are puterea sa slujeasca diavolului. Nici asta nu e voia Domnului ! Domnul nu'l poate parasi pe om, orice ar face omul, caci iubirea Lui nu ii da voie sa faca aceasta. Insa atunci cand omul se rupe de Dumnezeu, lupta impotriva Lui si se inchina diavolului prin tot felul de patimi urate, atunci nu putem spune ca omul mai se afla langa Dumnezeu. Domnul sta pe loc, insa omul fuge de El. Atunci este ca si cum omul ar fi singur. Chiar daca Domnul nu pleaca, omul Il impiedica sa lucreze in viata lui. |
Citat:
|
Citat:
|
Cred ca ortodoxia a facut un drum cam lung in aceasta chestiune, de la abstinenta cu buna intelegere reciproca pana la interdictia totala a relatiilor sexuale in post, pe deasupra cu amenintarea ca astfel se vor naste copii bolnavi..
Eu nu mi-l pot inchipui pe Dumnezeu pedepsind un copil pentru ca parintii fac ceea ce Dumnezeu a lasat si binecuvantat iar canoanele nu interzic ci doar recomanda. |
Citat:
Sper. |
Citat:
Dar nu cred ca este vorba de ortodoxie aici, ci de parerile unor ortodocsi care vad ca in Romania sunt citati mereu acum - ca p. Arsenie Boca de ex. Sunt alte medii ortodoxe in care nici nu s-a auzit de asa ceva (vreau sa spun, amenintarea ca faci copii handicapati sau nefericiti daca ii concepi in post, sau chiar in zi de sarbatoare) Oricum nu poate fi vorba de interdictie, ci de sfat. Orice duhovnic cu dreapta socotinta stie asta... |
Citat:
Nu se cade a vorbi in termenii de "interzis", "pedeapsa", desi "celui care stie multe, multe i se vor cere". Dintre cele doua extreme (interzicerea deplina si prea marea ingaduinta) este bine sa nu alegem nici una. Cat despre post, se cade a fi pazit, precum dintotdeauna a fost indemnat crestinul. Sunt atatea zile in afara postului. Este de mare folos aceasta "indepartare a sotilor pana la o vreme, pentru indeletnicirea cu post si cu rugaciune". Posturile trebuiesc tinute, iar acela care nu le poate tine, sa se spovedeasca, caci Domnul ii stie puterile, talantii si vointa. Numai sa fie vointa ! Caci daca se renunta chiar si fara a incerca, ... |
"Sunt atatea zile in afara postului."
Nu e chiar asa, daca socotim. Dar ma rog, pentru unii este f.util (aia care se bucura zilnic). In ceea ce priveste voia Domnului. Pai daca vroia, facea totul altfel. Este totul in puterea Sa. Nu facea copacul cu pricina, nu trimetea ispita (sarpele), ii impiedica pe Adam si Eva sa pacatuiasca. Eu asa cred ca Dumnezeu are niste planuri necunoscute noua, ar putea sa schimbe multe, dar El are alt plan. Nu exista ceva in afara voii si puterii Sale. Chiar si cand facem rau, El stie. Probabil ca ne lasa ca sa vedem si ce este rau si sa ne ferim apoi singuri. O fi o scoala a Sa. Nu stiu eu. Si Iisus tot voia Tatalui a facut-o...era scris/planuit totul, inclusiv Iuda. |
Citat:
Omului, Dumnezeu i-a dat sansa sa zica NU. Dumnezeu si-a luat acest risc ca omul sa fie cu adevarat om. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:17:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.